Košice – Michalovce 3:0 (kon.) | Nitra – Zvolen 3:5 (kon.) | Miskolc – Trenčín 2:3 (kon.)
Nové Zámky – Lipt. Mikuláš 3:4 (po pr.) | HC Slovan – Poprad 2:4 (kon.) | MAC Budapešť – Detva 6:4 (kon.)
konec
HC Košice
3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
HK DUKLA Ingema Michalovce
sk Středa 29.01.2020, 17:30 • Steel aréna • Tipos Extraliga (SR) • 45. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Košičania doma vo východniarskom derby zdolali súpera rozdielom troch gólov. S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime a prajeme vám príjemný zvyšok večera. Duelom vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (19:46:08)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:30
    Steel aréna tlieska Košičanom, ktorí poľahky smerujú za víťazstvom o tri góly. Východniarske derby sa už iba dohráva.
     
    58:00
    Začína sa posledná dvojminútovka tejto tretiny a zdá sa, že aj celého zápasu. Trenčan sa medzičasom vrátil do svojej bránky.
     
    57:43
    Košice dali gól!
    Michalovčania sa pokúsili o powerplay, ale krátko po odchode olmana Trenčania inkasujú do prázdnej bránky. Do listiny strelcov sa zapísal DÁVID SKOKAN. Asistencia: Jakub Sukeľ.
     
    57:03
    Košičania sa dostali do protiútoku a vypracovali si výbornú šancu na skórovanie! Puk dostal za ľavým kruhom na vhadzovanie Klhůfek a spoza obrany aj strieľal, ale nepresne.
     
    56:06
    Žiadna strela neprišla a Michalovce sa pokúsili zaútočiť na opačnej polovici klziska. Ani to sa im však nepodarilo a puk nahodený na zadný mantinel s za bránkou prebral Košarišťan.
     
    55:47
    Michalovce sa dopustili zakázaného uvoľnenia. Vhadzovať sa bude po ľavej ruke brankára Trenčana.
     
    55:00
    Začala sa posledná päťminútovka riadnej hracej doby tohto zápasu. Michalovčania sú stále bezzubí a všetko nasvedčuje tomu, že duel sa už iba dohráva.
     
    54:24
    Diváci v košickej Steel aréne aj naďalej fandia a užívajú si veľké východniarske derby. Zdá sa, že o jeho osude je už rozhodnuté.
     
    54:10
    Košičania by radi zaútočili, ale nedarí sa im. Pavlin mal puk síce na hokejke, ale nemal komu prihrať a tak ho iba nahodil na zadný mantinel.
     
    53:27
    Košarišťan zavhytil propagačné zachytenie, o ktoré sa z ľavej strany od mantinelu postaral Toma. Nešlo však o nič nebezpečné a nikoho na ľadovej ploche ani v hľadisku to z miery nevyviedlo.
     
    52:49
    Hričina chcel zaútočiť popri pravom mantineli, ale tam ho odstavil Sukeľ. Diváci v tomto derby v tretej tretine zatiaľ veľa hokejového umenia nevideli.
     
    52:10
    Na opačnej strane sa pokúšal do zakončenia dostať Chovan, ale neúspešne. Hra je teraz plná nepresností na oboch stranách.
     
    51:21
    Košičania sa dopustili zakázaného uvoľnenia. Vhadzovať sa bude opäť pred Košarišťanom.
     
    50:39
    Rozhodcovia pískajú po hre so zdvihnutou hokejkou. Vhadzovať sa bude po pravej ruke gólmana Košarišťana.
     
    50:33
    Ventelä má puk na hokejke za vlastnou bránkou a pokúša sa rozohrať smerom dopredu. Má to však veľmi náročné, pretože ho napáda Rapáč.
     
    49:33
    Domáci Chovan je späť na ľadovej ploche. Košičania počas oslabenia súpera do lepšej pozície nepustili.
     
    49:22
    Tak napokon Michalovce do pásma prišli a chvíľu v ňom aj pobudli, ale nič zaujímavé z toho nevyťažili. S nahodením na Košarišťana si domáca obrana poradila.

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 18. Haščák, 33. Rapáč (Bortňák, Suke), 58. Skokan (Sukeľ)


    HC Košice: Košarišťan (Škorvánek) – Slovák, Koch (A), Pavlin, Repe, Čížek (A), Růžička – Květoň, Chovan, Haščák – Belluš, Skokan (C), Sukeľ – Rapáč, Bortňák, Klhůfek – Milý, Suja, Jokeľ
    HK DUKLA Ingema Michalovce: Trenčan (Surák) – Ťavoda, Ventelä, Pukka, Meiskämmen, Bdžoch, Hančák, Farkaš, Zekucia – Korhonen, Lalancette, Spilar (C) – Safaraleyev, Šimun, Mons – Hričina, Linet, Giľák – Chalupa, Toma, Hvila

    Rozhodčí: Stano, Nagy – Kacej, Kis-Király

    Diváci: 5359
    thejrc.org