Dallas – Toronto 3:5 (kon.) | Washington – Nashville 4:5 (kon.) | Anaheim – Arizona 4:2 (kon.)
Edmonton – Calgary 3:4 (0:1 po s.n.) | Los Angeles – Tampa 2:4 (kon.) | San Jose – Vancouver 2:5 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
2:3 (0:1, 0:1, 2:1)
HC Litvínov
Čtvrtek 30.01.2020, 15:00 • DRFG arena • Extraliga dorostu - o pořadí v play-off • 13. kolo
Partner:
     
    Hosté ve třetí třetině nejprve navýšili svůj náskok a na branku kapitána Marka Krockera dokázali Brněnští bleskově zareagovat. Konkrétně se trefil Eduard Šalé a další naději dal domácím při hře bez gólmana Patrik Fajmon. Do konce třetí třetiny zbývalo po jeho trefě 47 sekund a nechybělo mnoho, aby Kometa v tomto zápase získala bod. Deset sekund před zazněním sirény tečoval v přečíslení Němcovu přihrávku Šalé a puk proletěl okolo prázdné horní části branky.
    Ode mě je to pro dnešek vše, z Brna Vám přeji krásný zbytek dne. (17:10:05)
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Brněnští se nahnali do útočného pásma. Z pravého kruhu nahrál směrem k brankovišti Němec, jeho přihrávku zachytil Šalé a tečoval ji do horních pater branky. Ešler měl velké štěstí.
     
    59:31
    Schnattinger je zpět na střídačce.
     
    59:13
    Kometa právě vstřelila branku!
    Čtyřicet sedm sekund před koncem třetí třetiny se domácí dostávají na rozdíl jediného gólu. Hostující brankář na střelu PATRIKA FAJMONA od modré čáry vůbec neviděl, a ta mu tak propadla okolo levého betonu. Asistence: Ivo Sedláček.
     
    58:56
    Domácí volí střely z větší vzdálenosti. Pokus Sedláčka z vrcholu levého kruhu, ani Fajmonova střela od modré netrefily bránu.
     
    58:37
    Schnattinger zůstává na střídačce. Po zakázaném uvolnění Litvínova se vhazuje v útočném pásmu Komety.
     
    58:37
    Oddechový čas pro domácí.
     
    58:14
    Sedláčkovu střelu z vrcholu levého kruhu zablokoval Krocker. Kometa se necelé dvě minuty před koncem třetí třetiny drží v útočném pásmu.
     
    56:52
    Špaček s Broučkem se opět ukázali v přečíslení dva na jednoho. Špačkovu přihrávku na Broučka zastavil hokejkou bránící Fajmon. O střelu se postaral až třetí z litvínovské útočné formace. Postl si rychlými tempy nabruslil do mezikruží, odkud zamířil do levého horního rohu.
     
    56:19
    Po dalším přerušení hry se před hostující brankou strhla menší potyčka. Hlouček hráčů rozhodčí včas rozehnali.
     
    55:55
    Z pravého kruhu zamířil na vzdálenější tyč Němec a Ešler jeho pokus vyrazil vyrážečkou zpět do hry. Po dalším střeleckém pokusu ze strany Komety už hru radši přerušil, ale i po vhazování musel čelit nepříjemné Boltvanově střele z mezikruží.
     
    55:26
    Hráči Komety mají puk na svých hokejkách. Nedaří se jim však dostat z pásma.
     
    54:33
    Hostující kapitán čekal u levé tyče brněnské branky na přihrávku. Místo toho se hra od brankoviště přesunula dál a střelu na branku si připsal Hora. Jeho pokus skončil v Schnattingerově lapačce a litvínovský obránce jen kroutí hlavou.
     
    53:48
    Kometa právě vstřelila branku!
    Domácí v signalizované výhodě snižují náskok soupeře. Po levém křídle se do útočné třetiny dostal EDUARD ŠALÉ, který jinak bezchybného Ešlera překonal střelou do vzdálenějšího horního rohu. Asistence: František Němec, Ivo Sedláček.
     
    52:46
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Hostující celek z tlaku v okolí brankoviště navyšuje své vedení. Opět u toho byli Daniel Dej a Martin Adámek, nejlépe se v předbrankovém prostoru zorientoval litvínovský kapitán MAREK KROCKER. Asistence: Martin Adámek, Daniel Dej.
     
    52:06
    Brouček s Adámkem v útoku a je z toho další přečíslení dva na jednoho. Brouček zakončoval z levého křídla mezi brankářovy betony. Na druhé straně brankoviště čekal u odkryté levé tyče Adámek pro případnou dorážku.
     
    51:37
    Hosté v plném počtu.
     
    51:12
    Řehákova střela od modré byla zblokována, stejně jako další brněnské střely. Hostující gólman se musel vypořádat jen s pokusem z ostrého úhlu, který skončil na jeho betonech.
     
    50:07
    Brno zatím pouze kombinuje a Ešler zasahovat nemusel. Při oslabení svého týmu hru soupeři znepříjemňuje hlavně obránce Martínek.
     
    49:37
    Vyloučení v týmu HC Litvínov (Adámek – 2 min., hákování).
     
    48:53
    Severočeši byli zahnáni až za vlastní branku. Při postupné útočné akci navíc faulovali a Brno hraje v signalizované výhodě.
     
    47:22
    Hosté se stále drží v útočném pásmu. Brouček znovu zahrozil z levého kruhu. Schnattinger teď drží svůj tým nad vodou.
     
    46:37
    První litvínovská formace si vypracovala přečíslení tři na jednoho. Brouček objel jednoho bránícího hráče a vyzval Špačka k zakončení. Domácí brankář zasahuje proti přesile lapačkou.
     
    45:28
    Domácí v plném počtu. Litvínov poprvé v utkání nevyužil přesilovou hru.
     
    45:03
    Hostům se podařilo usadit v útočném pásmu a kombinaci zakončoval z levého kruhu Brouček. Jako další si ke střele blíže brankovišti najel Kuchař. Také jeho pokus Schnattinger vychytal.
     
    44:27
    Tato přesilovka zatím nepatří k těm povedenějším. Brnu se už potřetí podařilo osvobodit.
     
    44:15
    Kometě se opět podařilo vyhodit. Hostující celek při cestě zpět zastavil ofsajd.
     
    43:47
    Litvínovští musí svou třetí přesilovou hru v zápase začít z hloubi vlastního pásma.
     
    43:28
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Horký – 2 min., podrážení).
     
    42:50
    Krocker nahrál ve středním pásmu Adámkovi, jeho střela z pravého křídla neprošla přes Svobodu. Hosté jsou si nyní v útočných akcí jistější.
     
    42:30
    Hocelíkova střela od modré čáry skončila na betonech domácího brankáře Schnattingera. Kolem jeho brankoviště se pohyboval ještě Werner, který čekal, jestli se puk náhodou někde neobjeví. Nestalo se tak a hra je přerušena.
     
    40:25
    Hosté v plném počtu.
     
    40:17
    Kometa na začátku třetí třetiny ještě dohrává přesilovou hru. Do šance se dostal Pigl, který na Ešlerovu bránu zamířil od levé tyče.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Ve druhé třetině se opět prosadili pouze hosté. Znovu se v přesilové hře trefil Martin Adámek, který navýšil litvínovské vedení v 35. minutě.
    Třetí třetina začne cca v 16:30.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:59
    V poslední sekundě druhé třetiny vystřelil od modré obránce Řehák.
     
    39:34
    Kometa získala útočné pásmo zpět, když puk zavezla po pravém křídle. Jednoduchou střelu na bližší tyč ukrývá Ešler v náruči a vhazovat se bude po jeho levici.
     
    38:38
    Broučkovi se hned po buly nepodařilo kotouč vyhodit. Podruhé už však úspěšný byl a dostává kotouč od vlastní branky až k Schnattingerovi.
     
    38:25
    Vyloučení v týmu HC Litvínov (Kočárek – 2 min., pozdní dohrání).
     
    36:32
    Harmim s Nesvadbou vybojovali útočné pásma. Bez střely na branku se však musí rychle přemístit na druhou stranu, kam už mezitím míří Adámek. Hostující útočník hattrick nezkompletoval, zabránil mu v tom brněnský obránce.
     
    36:03
    Další přečíslení v podání Broučka s Postlem. Postl poslal přihrávku skrz mezikruží na Broučka, jenž svou svižnou střelou trefil jen bránícího Němce.
     
    34:50
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Litvínov využívá další přesilovou hru a v této statistice je tak dnes zatím stoprocentní. Daniel Dej vystřelil od modré čáry a domácí brankář dostal puk pouze na MARTINA ADÁMKA, jenž z pravého křídla trefil spojnici břevna a bližší tyče, od níž se kotouč odrazil za Schnattingerova záda. Asistence: Daniel Dej, Jakub Kuchař.
     
    34:09
    Domácí celek se osvobozuje. Litvínov nemá žádný problém s přechodu do útočného pásma a protečoval puk až před Schnattingera.
     
    33:39
    Kometě se daří držet puk dál od branky, případně okolo mantinelu svého obranného pásma.
     
    32:51
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Sedláček – 2 min., napadení).
     
    31:49
    Šalé nahrál do předbrankového prostoru zpoza branky. Pro přihrávku si najel Pigl, který okamžitě pálil nad Ešlerovu lapačku. Právě tu litvínovský gólman využil k vytěsnění puku a poradil si i s dorážkou.
     
    30:37
    Hosté v plném počtu. V posledních sekundách oslabení ujeli v přečíslení dva na jednoho Brouček s Postlem. Prvně jmenovaný střílel z pravého kruhu. Schnattinger chytá.
     
    29:56
    Kuchař získal kotouč ve středním pásmu a zvolil přihrávku na najíždějícího kapitána Krockera. Druhý jmenovaný ztratil v mezikruží rovnováhu, jinak by z tohoto protiútoku mohla být zajímavá akce.
     
    29:10
    Sedláček otestoval Ešlerovu pozornost z vrcholu levého kruhu. Hostující brankář byl připraven, a tak to Sedláček zkusil ze stejného místa ještě jednou. Ve druhém případě netrefil bránu.
     
    28:37
    Vyloučení v týmu HC Litvínov (Špaček – 2 min., hákování).
     
    28:37
    V chaotické situace před brankou Brna se nejlépe zorientoval hostující obránce Hora, jenž vyslal bekhendový pokus k pravé tyči.
     
    27:10
    Iljuk se najednou objevil zcela sám před domácí brankou. Schnattinger na poslední chvíli úspěšně zasáhl a na druhou stranu se mohli do útoku vydat jeho spoluhráči. Šalé se Sedláčkem se ocitli v přečíslení dva na jednoho, proto kterému nakonec nemusel hostující gólman Ešler vůbec zasahovat.
     
    26:12
    Hra se odehrává ve středním pásmu. Více ofenzivního snažení projevuje Kometa, dostat se k Ešlerově brance se jí ale nedaří.
     
    25:26
    Broučkovi nesedla střela od modré, která tak doputovala jen do mezikruží. O kotouč hosté nepřišli a i nadále kombinují před Schnattingerem.
     
    24:48
    Postl prošel sám přes celé kluziště, v útočném pásmu si poradil se dvěma obránci a z pravého kruhu zakončil na vzdálenější tyč. Schnattinger zasahuje vyrážečkou.
     
    23:43
    U levé tyče litvínovské branky se objevil Šalé. Ešler měl levý beton na správném místě a srovnání nepovolil.
     
    22:50
    Oba celky volí cestu nahazování puku do pásma. Aktuálně jej má pod kontrolou Litvínov a snaží se ho uhájit v souboji v rohu kluziště.
     
    21:17
    Také Litvínov se dostal do pásma, nedokázal však brněnskou branku ohrozit. Na druhé straně nahrál Otava zpoza branky Boltvanovi do mezikruží. Druhý jmenovaný pálil z první a z dobré pozice minul pravý horní roh litvínovské branky.
     
    20:27
    Kometa vstoupila do třetiny s jasným cílem vyrovnat. Na brankovišti pracují dobře Šalé se Sedláčkem. Ešler byl při všech třech střeleckých pokusech úspěšný.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina dorosteneckého utkání mezi Kometou a Litvínovem je za námi. Domácí měli po první polovinu úvodní dvacetiminutovky herní převahu, doplatili však na vyloučení ve svých řadách. Toho využil litvínovský útočník Martin Adámek, jenž se prezentoval nejednou ofenzivní akcí. Po zbytek prvního dějství byla hra vyrovnaná, moc nebezpečných střel na branku však nepřinesla a gólman se více zapotili až v posledních dvou minutách.
    Druhá třetina začne cca v 15:44.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:35
    Svoboda vyzkoušel své štěstí z pravého kruhu. K bližší tyči si k dorážce najížděl ještě Nesvadba, nechybělo mnoho k tomu, aby bylo na konci první třetiny srovnáno.
     
    18:57
    Horký vystřelil ihned po buly po Ešlerově pravici. Vyražený puk si k sobě vzali opět domácí a další ranou od modré čáry se prezentoval Ulbricht. Taky v tomto případě litvínovský gólman nezaváhal.
     
    18:13
    Hraje se v útočném pásmu Litvínova. Dlouho byl pobyt Severočechů před Schnattingerem bez střely, napravil to až Adámek, jenž se zkusil trefit mezi betony. Brněnský brankář byl připraven a puk končí na jeho levém betonu.
     
    17:32
    Na druhé straně vyzval Svoboda ve středním pásmu k útoku Sedláčka. Hostující celek napodobil svého soka a také Sedláčka nepustil dál než na vrchol kruhu.
     
    16:49
    Hosté mají kotouč na svých hokejkách, jenže jim dělá problém dostat se před Schnattingera. Kometa si soupeře dobře hlídá a drží jej především kolem mantinelu.
     
    16:07
    Brouček to zkusil proti čtyřem bránícím hráčům Komety sám. Vstup do útočného pásma se mu nepovedl a Litvínov musí začínat zpoza vlastní branky.
     
    15:31
    Hra je přerušena. Horký v souboji narazil zády na mantinel a Nesvadba mu pomáhá dostat se na střídačku.
     
    15:16
    Střelu Deje z vrcholu levého kruhu zastavil svými bruslemi Otava. Kometa vyhazuje kotouč jen na zakázané uvolnění.
     
    13:55
    Hra se opět vrátila do stádia, v němž byla na začátku třetiny. Přelévá se z jedné strany na druhou, ani jeden celek se nemůže dostat do větších střeleckých příležitostí, gólmani nemají při současném počtu střel skoro žádnou práci.
     
    13:21
    Stále to vypadá, že domácí hrají přesilovou hru. Kometa se drží v útočném pásmu a pokračuje v kombinaci, kterou započala už v početní výhodě. Fajmonova dělovka od modré pouze zaduněla o zadní mantinel.
     
    12:43
    Hosté v plném počtu.
     
    11:54
    Šalé nahrál z rohu kluziště Piglovi do předbrankového prostoru, ten před prázdnou brankou promáchl.
     
    11:35
    Kometa se drží v útočném pásmu, Litvínovu se daří kazit přihrávky domácího celku, který tak nemůže plynule kombinovat.
     
    10:43
    Němcovu střelu od modré dorážel u levé tyčky Harmim. Po přerušení dostává hostující obránce Filip dvouminutový trest za hrubost.
     
    09:37
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Po celou první polovinu první třetiny tahal Litvínov za kratší konec, teď se hostům v přesilové hře podařilo dostat do vedení. Po návratu do pásma rozestavili přesilovkovou formaci a MARTIN ADÁMEK si přesnou trefou z kruhu nahradil nepovedené zakončení v předchozí akci. Asistence: Lukáš Hocelík, Jakub Kuchař.
     
    08:55
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Fajmon – 2 min., podrážení).
     
    08:52
    Hosté měli šanci na vstřelení první branky. Nejprve střílel od modré Filip, Schnattinger na jeho ránu vůbec neviděl. Následně se do individuální akce dostal Adámek, který volil zakončení mezi betony.
     
    07:43
    Severočeši prošli přes střední pásmo, při vstupu do útočné třetiny obral Harmim Iljuka o puk a Litvínov si svou pozici před brankou musí opět vybudovat.
     
    06:45
    Další příležitost si vypracoval Šalé, po jeho pokusu z hranice brankoviště proletěl kotouč okolo levé tyče litvínovské brány.
     
    05:39
    Poprvé v dnešním utkání se přerušuje. Stalo se tak po Svobodově střele od modré, kterou Ešler přikryl u pravé tyče.
     
    05:26
    Zabrala také defenziva Litvínova, která svého soupeře nepouští ke střelám. Hráči domácího celku si dokáží vypracovat dobré střelecké pozice v mezikruží, do zakončení už se ale nedostanou.
     
    04:00
    Brouček prošel po pravém křídle až do útočného pásma, kde byl však v rohu kluziště ihned napadán Ulbrichtem. Domácímu obránci se podařilo získat kotouč a Kometa se může opět vydat na druhou stranu.
     
    03:27
    Střela Šalého z mezikruží skončila na levém betonu hostujícího brankáře. K puku se po vyražený dostali jeho spoluhráči, kterým se po delší době podařilo opustit pásmo a hra se stěhuje mezi modré čáry.
     
    02:39
    Adámek vybojoval puk ve vlastním pásmu, ale Litvínovu se za obrannou modrou čáru nedaří dostat. Kometa si zatím v defenzivní činnosti vede velice dobře.
     
    01:28
    Do útoku se dostali taky domácí, ale ani oni nedonutili Ešlera k složitému zákroky. Střely Komety jsou nepřesné a většina z nich končí na zadním mantinelu.
     
    00:41
    Aktivněji začal hostující celek, jemuž se hned po úvodním buly povedlo propracovat před Schnattingera a svou pozici si zde udržet. Brněnský gólman však zatím nemusel řešit žádnou vážnější situaci.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kometa Brno: Schnattinger (Bizoň) – Řehák, Fajmon, Ulbricht, Eich, Němec, Svoboda – Nesvadba, Nekvapil, Otava, Šalé, Sever, Sedláček, Horký, Pigl, Harmim, Boltvan.

    HC Litvínov: Ešler (Čermák) – Kuchař, Filip, Hocelík, Werner, Hora, Hynek, Martínek – Špaček, Postl, Holčák, Čech, Beran, Adámek, Kočárek, Iljuk, Krocker, Dej, Brouček.

    Rozhodčí: Sofka – Procházka, Viskot.
     
    HC Litvínov

    Už ve čtvrtek čeká dorostence další soupeř ze severu Čech. Proti Litvínovu nastoupí na svém stadionu a budou mu chtít oplatit porážku z konce listopadu, kde se z Brněnských řad dvakrát prosadil Eduard Šalé. Stejný počin zopakoval také Martin Adámek, jehož vítěznou brankou doplnil ještě Jiří Špaček. Litvínovští budou do čtvrtečního zápasu vstupovat se stínem v podobě domácí sobotní vysoké prohry 3:10 proti Mladé Boleslavi.
     
    Kometa Brno

    Dorostenci pokračují ve své nadstavbové skupině o pořadí v play off. V minulém týdnu odehráli pouze jeden zápas, a to doma proti Havlíčkovu Brodu. Do tohoto utkání šla Kometa povzbuzena výhrou nad druhým Hradcem Králové, poslední Bruslaři se však proti soupeři z Brna vytáhli. Střelecky byli Kometě rovnocenným soupeřem a díky lepší produktivitě si připsali tři body. Prohru mohli modrobílí odčinit v úterý v Chomutově, ovšem tam prohráli 1:6.
     
    Vítám všechny fanynky a fanoušky mládežnického hokeje. Dnes se v rámci ELIOD Extraligy dorostu – skupiny o pořadí v play-off utkají HC Kometa Brno a HC Litvínov.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 54. Šalé (Němec, Sedláček), 60. Fajmon (Sedláček) – 10. Adámek (Hocelík, Kuchař), 35. Adámek (Dej, Kuchař), 53. Krocker (Adámek, Dej)


    HC Kometa Brno: Schnattinger (Bizoň) – Řehák, Fajmon, Ulbricht, Eich, Němec, Svoboda – Nesvadba, Nekvapil, Otava, Šalé, Sever, Sedláček, Horký, Pigl, Harmim, Boltvan.
    HC Litvínov: Ešler (Čermák) – Kuchař, Filip, Hocelík, Werner, Hora, Hynek, Martínek – Špaček, Postl, Holčák, Čech, Beran, Adámek, Kočárek, Iljuk, Krocker, Dej, Brouček.

    Rozhodčí: Sofka – Procházka, Viskot
    thejrc.org