NY Rangers – Detroit 4:2 (kon.) | Pittsburgh – Philadelphia 4:3 (po pr.) | Ottawa – Washington 3:5 (kon.)
Carolina – Vegas 3:4 (kon.) | Winnipeg – Boston 1:2 (kon.) | Edmonton – St. Louis 4:2 (kon.)
Anaheim – Tampa 3:4 (kon.) | NY Islanders – Vancouver 3:4 (po pr.) | Buffalo – Columbus 2:1 (po pr.)
Montreal – Florida 4:0 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
4:2 (2:0, 0:1, 2:1)
St. Louis Blues
Sobota 01.02.2020, 03:08 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Edmonton tak až na třetí pokus v letošní sezoně Blues porazil a má necelých 24 hodin na regeneraci, zítra od 4:00 našeho času se totiž představí v další bitvě o Albertu, tentokrát na ledě Calgary. Doufejme, že nám to nabídne stejně strhující hokej, jako v posledním měření sil. Blues naopak v rámci tripu zítra budou hrát ve Winnipegu, který prohrál dnešní zápas s Bostonem 1:2.

    Z mé strany je to dnes vše. Přeji vám krásné víkendové ráno, některým studentům pohodové jarní prázdniny a budu se někdy těšit příště u NHL napočtenou! (05:50:18)
     
    Dnešní utkání sledovalo 17 207 diváků.
     
    Československá stopa v utkání:

    do zápasu nenastoupil žádný Čech ani Slovák
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Leon Draisaitl (EDM) 2+0, 6 střel na branku, ice-time 20:17
    2. Adam Larsson (EDM) 0+0, 3 hity, ice-time 22:56
    3. Ryan Nugent-Hopkins (EDM) 0+2, 5 střel na branku, ice-time 22:48
     
    V Rogers Place se může slavit, protože Edmonton zvládl třetí třetinu tohoto utkání a po výhře 4:2 si připisuje nejenom body, ale také vzpruhu před zítřejší řežbou s Calgary. Přitom to na začátku třetiny nevypadalo, po 132 sekundách bylo srovnáno, když se prosadil Robert Thomas. Jenže Edmonton ve správnou chvíli přeřadil na vyšší stupeň a za dvě minuty od gólu na 2:2 šel zpět do vedení po úspěšném zakončení Leona Draisaitla. Bojující Blues měli možnost na opětovné srovnání v závěru zápasu, kdy hráli přesilovou hru, při hře bez gólmana ale v ní inkasovali počtvrté, Josh Archibald jim srazil v čase 58:19 a bylo vyřízeno.

    Střely na branku: 35 – 32 (14 – 15)
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Na ledě ještě zůstal ležet David Perron, který dostal zřejmě kotoučem u střídaček Edmontonu. Sám se po chvilce však zvedl a odjel do kabin.
     
    59:35
    Brayden Schenn střílel po sklepnutí od Ryana O'Reillyho, ale jenom do Koskinena. Tohle už Oilers zvládnou.
     
    59:18
    Zakázané uvolnění domácích, kteří hrají již v plném počtu. Bluesmani hrají stále bez gólmana.
    58:19 Josh ARCHIBALD - 4:2
     
    58:19
    Edmonton právě vstřelil branku!
    St. Louis to zkusilo bez gólmana, jenže v tu nejnevhodnější chvíli! V momentě, kdy do hry naskakoval Thomas jako hráč za gólmana, zmocnil se puku JOSH ARCHIBALD, který se vydal vstříc prázdné brance, poradil si právě s Thomasem na středovém kruhu a pohodlně zavezl do prázdné kasy – 4:2! Bez asistence.
     
    57:53
    David Perron to zkusil z pravého kruhu zápěstím, Koskinen stále drží. Půl početní výhody mají Blues pryč.
     
    57:25
    Alex Pietrangelo se po nahrávce od Perrona na modré pořádně napřáhl a poslal kotouč na branku, Koskinen ale viděl a dokázal se na tuto střelu připravit. Jeho zákrok přerušuje hru.
     
    57:00
    Těžké chvíle pro Edmonton! Alex Chiasson (EDM) podrazil na pravém kruhu O’Reillyho a míří na trestnou lavici.
     
    56:16
    Matt Benning střílel z druhé vlny od modré, Allen vyrazil puk jenom před sebe, kde operoval Haas, švýcarský reprezentant ale nedokázal ani vystřelit.
     
    55:42
    Brayden Schenn si od mantinelu vyjel na levý kruh a zkoušel protlačit puk přes bližší tyč. Koskinen ale nějaké překvapení nedopustil a přerušuje.
     
    55:10
    Schenn po vyhraném buly poslal puk přes celé kluziště. Za ním sprintoval Pietrangelo, ale neuspěl, čárový sudí píská icing a hra se dostává zpět před hostujícího brankáře.
     
    54:44
    Alex Chiasson odvedl opět velkou práci, když uvolnil prostor na pravém křídle, který následně i sám využil. Jeho finalizace celé akce v podobě přihrávky mezi kruhy na Haase ale byla nepřesná, kotouč se dostal na hole soupeře, který jej raději uklízí ke gólmanovi. Následuje zřejmě poslední komerční přestávka dnešního zápasu.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 6. Draisaitl (Nugent-Hopkins), 6. Jones (Benning), 45. Draisaitl (Yamamoto, Nugent-Hopkins), 59. J. Archibald – 31. Perron (Pietrangelo, Sanford), 43. Thomas (Bozak)


    Edmonton Oilers: Koskinen (M. Smith) – Bear, Nurse, A. Larsson (A), Klefbom, Benning, Jones – J. Archibald (A), Kassian, McDavid (C) – Yamamoto, Draisaitl, Nugent-Hopkins – P. Russell, Sheahan, Khaira – Gagner, Haas, Chiasson.
    St. Louis Blues: Allen (Binnington) – Pietrangelo (C), Faulk, Parayko, Bouwmeester, Gunnarsson, Dunn – Perron, R. O'Reilly, Sanford – Kyrou, B. Schenn (A), Schwartz – Bozak, Thomas, Steen (A) – Blais, Barbašev, J. de La Rose.

    Rozhodčí: Lee (CAN), Pochmara (USA) – Devorski, Gawryletz (oba CAN)

    Diváci: 17 207
    ocianews.com