Novosibirsk – Minsk 3:2 (kon.) | Barys – Omsk 4:3 (kon.) | Magnitogorsk – Jekatěrinburg 2:3 (kon.)
Jaroslavl – Jokerit 5:0 (kon.) | Kazaň – Riga 2:0 (kon.) | N.Novgorod – Čerepovec 5:0 (kon.)
Soči – Viťaz 5:4 (kon.) | Spartak Moskva – Dynamo Moskva 0:4 (kon.)
konec
Barys Nur-Sultan
4:3 (2:0, 2:3, 0:0)
Avangard Omsk
Sobota 01.02.2020, 12:00 • Barys Arena, Nur-Sultan • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Nur-Sultanu, který svého soupeře porazil výsledkem 4:3. Kazašský celek si ale zbytek utkání hodně zkomplikoval, hned dvakrát dokonce vedl o tři branky. Omsku se před koncem druhé periody povedlo snížit na rozdíl jediné branky, avšak v té poslední jsme už žádnou branku neviděli, což domácím stačilo k zisku plného počtu bodů. (14:42:11)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 34:38.
    Zblokované střely – 15:14.
    Vyloučení – 4:5.
    Využití přesilovek 2/5 – 1/4.
    Vhazování – 31:38.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Dnešní zápas snad nikdy nekončí, pro změnu je tu problém s časomírou.
     
    59:25
    Vyloučení v týmu Barys Nur-Sultan (Dmitrij Ševčenko – 2 min., hákování).
     
    59:20
    Avangard hraje opět bez brankáře, navíc se s pukem dostal až do pásma soupeře.
     
    59:00
    Oddechový čas pro hosty.
     
    58:47
    Domácí hráči se opět dostali pod tlak, ze kterého se dostali tím nejlepším možným způsobem. Naopak se na druhou stranu dostával Boyd, který trefil pouze bránícího hráče.
     
    58:00
    Hosté to zkoušejí v šesti!
     
    56:13
    Barys se dostal z nejhoršího, velice klíčový zákrok musel předvést také brankář Pasquale. Táhlé zakončení skončilo na jeho betonu, poté se jeho spoluhráči osvobodili.
     
    55:00
    První útoční formace domácích nebyla daleko od páté branky, avšak Garipov opět podržel svůj celek. Tentokráte si na něm vylámal zuby Videll.
     
    54:03
    Nur-Sultan dokázal na opačné straně nasbírat cenné vteřinky, přičemž se domácí dokonce dostali do zakončení. To trefilo protihráče, následovat bude komerční přestávka.
     
    53:10
    Beck si zkušeně nahodil kotouč k zadnímu hrazení, kam poté sám jako první přispěchal. Avangard se tak dostal do náporu, nahrávka na Fransona byla zablokována.
     
    52:06
    Garipov před malým momentem podržel svůj celek ve hře o body! Až před něj si to totiž namířil Videll, který ovšem neuspěl se zakončením pod ruku.
     
    51:00
    Barys se sice radoval z pátého přesného zásahu, avšak se opět do akce zapojilo to video. To prokázalo postavení útočícího hráče v brankovišti, branka tak neplatí.
     
    50:00
    Do konce tohoto zápasu zbývá přesně deset minut. Nur-Sultan se i nadále strachuje o své jednobrankové vedení, Avangard Omsk v posledních minutách opět přidal na aktivitě.
     
    49:20
    Sám na branku uháněl jeden z domácích, jenomže se nedostal ani k zakončení. Na poslední chvíli mu totiž pod nohy skočil protihráč, který zasáhl čistě.
     
    48:02
    Pasquale i tentokráte vytasil velice dobrý zákrok, přičemž si poradil s bekhendovým pokusem v podání Semjonova. Posléze po vhazování zkoušel své štěstí Franson.
     
    47:10
    Hra byla opět pozastavena, puk se totiž dostal mimo hrací plochu. To znamená, že následovat bude předposlední komerční přestávka tohoto vypjatého zápasu.
     
    Dnešní utkání sleduje 10242 diváků.
     
    46:12
    Avangardu se předchozí přesilová vůbec nepovedla, navíc se ani jednou nedostal k ohrožení domácí branky. Nur-Sultan zvládl tuto početní nevýhodu velice dobře.
     
    45:06
    Velice zkušeně to při vlastním oslabení udělal hostující McMillan, který si za brankou obhodil hned dva protihráče. Následná předávka pod sebe byla hodně nepřesná.
     
    44:11
    Sledujeme celkem plynulou podívanou, což nezaujatého fanouška musí těšit. Nur-Sultan si ale pořádně zahrává, v úvodu této třetiny se nechal znatelně přitlačit ke své brance.
     
    43:57
    Vyloučení v týmu Barys Nur-Sultan (Dustin Boyd – 2 min., podrážení).
     
    42:08
    Do slibného nátlaku se dostal také Barys, kterému se nepovedlo najít cestičku do střelecké pozice. Tam totiž číhal hostující Vojnov, kterému se povedlo zablokovat nahrávku.
     
    41:24
    Pasquale si v krátkém časovém sledu připsal další zákrok, avšak i tentokráte se mu povedlo přesně zakročit. Hra je tak opět přerušena, bude se opět vhazovat.
     
    40:10
    Úvodní vhazování poslední periody dopadlo lépe pro hostující celek, který se ihned dostal na opačnou stranu, kde se mu povedlo zaměstnat brankáře Pasquala.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku (celkem): 26 – 22.
     
    Je za námi také druhá třetina, která byla opět hodně zajímavá. Viděli jsme dalších pět branek, nicméně Barys stále drží nadějné jednobrankové vedení. Tato třetina nabídla vyrovnanou podívanou, navíc jsme sledovali celkem dost vyloučení. Do akce se dostalo také video, které odvolalo první branku Avangardu Omsk. Barys to bude mít ještě hodně složité!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
    38:51 Kirill SEMJONOV - 4:3
     
    38:51
    Avangard právě vstřelil branku!
    Tak pozor, v tuto chvíli je to už jen o jednu branku! Avangard totiž započal celkem nenápadnou kombinaci, při které se Manukjanovi povedlo za sebou oslovit KIRILLA SEMJONOVA, jenž velice přesnou střelou zamířil ke vzdálenější konstrukci branky, na což byl Pasquale krátký.
    Asistence: Arťom Manukjan, Vjačeslav Vojnov.
     
    38:16
    Hostující Manukjan nedokázal kloudně založit útočnou akci, nahrávka na Semjonova byla příliš prudká, výsledkem je zakázané uvolnění. Hra se tak vrací před Garipova.
     
    37:18
    Kazašský celek se tak ihned pokoušel popáté v tomto duelu udeřit, jenomže Ohtamoovi utekl kotouč daleko od čepele. Jeho formace navíc musela vyklidit útočné pásmo.
    36:31 Sergej ŠUMAKOV - 4:2
     
    36:31
    Avangard právě vstřelil branku!
    Hosté využívají klasickou přesilovou hru! Barys se totiž dostal pod drtivý tlak, při kterém se k ráně od levého kruhu dostal SERGEJ ŠUMAKOV, kterému se v pokleku povedlo trefit odkrytou domácí branku. Nyní to hosté vykombinovali naprosto ukázkově!
    Asistence: Taylor Beck, Vjačeslav Vojnov.
     
    35:21
    Vyloučení v týmu Barys Nur-Sultan (Dmitrij Ševčenko – 2 min., hákování).
     
    34:18
    Ve vlastním oslabení se pokoušel zaútočit domácí Akolzin, který nakonec vůbec nevystřelil. Avangard se sice dostal zpět k puku, avšak má velké problémy s rozehrávkou.
     
    33:40
    Vyloučení v týmu Barys Nur-Sultan (Alexej Makljukov – 2 min., hákování).
     
    32:08
    Jednomu z hostujících hráčů byla vyseknutá hokejka, ani jeden ze sudích si toho nedokázal všimnout. Nur-Sultan se tak dostal k puku, se kterým zavítal na druhou stranu.
     
    31:12
    Další přečíslení domácích tentokráte na sebe vzal Videll, který trefil pouze brankáře Garipova do ruky. Momentálně sledujeme hodně atraktivní podívanou, což je jedině dobře!
     
    30:27
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Semjon Ručkin – 2 min., podrážení).
    29:59 Pavel AKOLZIN - 4:1
     
    29:59
    Barys právě vstřelil branku!
    Jenomže v krátkém časovém sledu si domácí celek bere tříbrankové vedení zpět! Výpad po levém křídle měl na svědomí Akolzin, který zkoušel poslat puk do brankoviště, kde si ho jeden z domácích srazil do vlastní branky. I tak je branka připsána právě PAVLU AKOLZINOVI.
    Asistence: Dmitrij Ševčenko, Dmitrij Gurkov.
    29:36 Semjon RUČKIN - 3:1
     
    29:36
    Avangard právě vstřelil branku!
    Tato branka Omsku bude zcela určitě platit! Až příliš prostoru měl u modré čáry obránce SEMJON RUČKIN, který zkoušel nahodit na branku. Pasquale měl naprosto zakrytý výhled, proto se puk snesl až za jeho záda. Rázem tak bylo sníženo!
    Asistence: Sergej Šumakov.
     
    29:00
    To jsou věci! Hostující Šumakov sice dotlačil kotouč do branky soupeře, přičemž se mělo jednat o kontaktní branku. Porada s videorozhodčím však potvrdila opak, branka tak neplatí!
     
    28:20
    Domácí hráči se opět nadechli k náporu, jenomže nahození proletělo vedle branky. Avangard navíc opět propadl v obraně, Boydova rána ovšem skončila na protihráči.
     
    27:05
    Hra byla v krátkém časovém sledu opět přerušena, což si vyžádalo prostor ke komerční přestávce. Po ní se opět vhazovalo ve středním pásmu, Omsk ale zahrál na další icing.
     
    26:02
    Valk se pokoušel obtočit až k brankáři, jenomže tento úmysl přečetl jeden z protihráčů. Garipov přesto musel zasahovat, jednalo se ale o rutinní zákrok pro brankáře.
     
    25:17
    Hra byla posléze vykázána středního pásma, kde následovalo vhazování. To se povedlo vyhrát Omsku, který ihned poté dopravil kotouč za branku domácího celku.
     
    24:24
    Od pravého kruhu se pokoušel zakončit domácí Metalnikov, avšak jeho svižný pokus o pořádný kus minul branku. Mnohem přesněji si počínal Videll, jenž trefil masku Garipova.
     
    23:14
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Cody Franson – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    22:56
    Střídání v týmu Avangard Omsk: ze hřiště odchází Igor Bobkov, přichází Emil Garipov.
    22:56 Alexej MAKLJUKOV - 3:0
     
    22:56
    Barys právě vstřelil branku!
    Domácí celek odskakuje do tříbrankového vedení! Sagadajev objel branku, načež bekhendovou nahrávkou nabil přesně na hokejku ALEXEJI MAKLJUKOVOVI, který dělovkou zamířil přesně do bližší šibenice branky. Pro Bobkova to znamená konečnou!
    Asistence: Anton Sagadajev.
     
    22:08
    Na vhazování se před malým momentem povedlo uspět domácí Knightovi, který Beckovi nedaroval sebemenší šancí. Záhy dokázal střelecký pokus zablokovat Šumakov.
     
    21:13
    Třetí útočná lajna Omsku se dostala až před kanadského brankáře, který si nakonec připsal zákrok. Nejednalo se o nic složitého, i přesto je hra opět přerušena.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny opět dopadlo lépe pro domácí hráče, kteří ihned poté nahazovali podél hrazení. Jako první se k puku dostal pouze Vojnov.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Máme za sebou první třetinu, která nám přinesla hodně bojovnou podívanou. Více ze hry měl domácí celek, jenomže tomu se delší dobu nedařilo najít recept na brankáře Bobkova. Omsk si závěr třetiny zkomplikoval pětiminutovým vyloučením, během kterého se soupeř dostal do dvoubrankového vedení.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:07
    Bobkov pro změnu vyhodil až na druhou stranu, domácí totiž ještě hrají přesilovou hru. Moc času už nezbývá, navíc se pomalu a jistě blíží konec první periody.
    18:13 Kirill PAŇUKOV - 2:0
     
    18:13
    Barys právě vstřelil branku!
    Domácí skórují podruhé během jediné přesilovky! U levého kruhu si řekl o nahrávku KIRILL PAŇUKOV, který se bleskovým způsobem položil do puku. Jeho rána nakonec směřovala mimo dosah brankáře Bobkova, hostující celek to bude mít nyní hodně složité.
    Asistence: Anton Sagadajev, Leonid Metalnikov.
    16:02 Dmitrij GURKOV - 1:0
     
    16:02
    Barys právě vstřelil branku!
    Domácí přeci jenom využívají přesilovou hru, která navíc bude pokračovat! Barys se konečně dostal ke slušné kombinaci, při které se Valkovi povedlo u brankové konstrukce najít DMITRIJE GURKOVA, který se natlačil před Bobkova, kterého překonal střelou po ledě.
    Asistence: Curtis Valk, Arkady Šestakov.
     
    15:43
    Barys má i nadále před sebou celkem dlouhou přesilovou hru, avšak stále se nedostal k vážnějšímu ohrožení branky soupeře. Avangard v krátkém časovém sledu potřetí vyhodil přes všechny čáry.
     
    15:10
    Puk se dokonce dostal až na hokejku brankáře Bobkova, který vypomohl s rozehrávkou. Jeho nahrávka směřovala k Pokkovi, kterému se povedlo vyhodit do bezpečí.
     
    14:23
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Rob Klinkhammer – 5 min. + osobní trest do konce utkání, vražení na hrazení).
     
    14:02
    K další dělovce se pro změnu dostal další z hostujících obránců, tentokráte se jednalo o Manuchova. Pasquale jeho střelu celou dobu viděl, poté puk raději schoval.
     
    13:08
    Pasquale si před malým momentem poradil s důrazným pokusem zadáka Pokky, který to zkoušel od modré čáry. Na opačné straně pálil doprostřed branky Akolzin.
     
    12:04
    Boyd se snažil po přejetí modré čáry oslovit kolegu Knighta, jenomže tento úmysl přečetl jeden z protihráčů. Omsk se celkem v poklidu ubránil první přesilové hře soupeře.
     
    11:11
    Domácím se úvodní přesilová hra zatím moc nedaří, avšak stále zbývá celkem dost času. Avangard si plné obranné povinnosti, Bobkov zasahoval pouze jedinkrát.
     
    10:00
    Je za námi úvodní desetiminutovka tohoto zápasu, která nám žádnou branku nepřinesla. Aktivnějším dojmem se jeví Nur-Sultan, který několikrát pořádně zahrozil.
     
    09:52
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Sergej Šumakov – 2 min., hákování).
     
    09:12
    Bobkov si poradil s nahozením od modré čáru, avšak Avangardu se ani tentokráte nepovedlo založit kloudnou protiakci, vše totiž skončilo hned na první nahrávce.
     
    08:02
    Do protiútoku se pokoušel vydat domácí Ševčenko, který zadovkou hledak kolegu Paňukova. Ten ještě nabízel před Bobkova, jenomže tam nebyl nikdo ze spoluhráčů.
     
    07:08
    Nur-Sultan opět pouze nahodil do pásma soupeře, avšak tam se nenacházel nikdo v modrých dresech. Na druhé straně se Michajlisovi povedlo zablokovat nahrávku.
     
    06:03
    Petuchov se jako první dostal k volnému kotouči za vlastní brankou, nicméně ho nedostal do bezpečnějšího prostoru. To se až poté povedlo kolegovi Gurkovovi.
     
    05:06
    Barys pořádně zmáčkl svého soupeře, který byl donucen vyhodit puk za cenu zakázaného uvolnění. Hra je přerušena, vhazovat se bude po pravici Bobkova.
     
    04:12
    U levého hrazení zachytil hostující rozehrávku Ševčenko, který poté zkoušel nahodit na branku. Tu netrefil, puk poté poskakoval v blízkosti brankáře Bobkova.
     
    03:07
    Po pravém křídle se vydal k pravému kruhu domácí Petuchov, který se nakonec neodvážil zakončit, načež sám přišel o kotouč. Poprvé se k němu dostal také Pasquale.
     
    02:11
    Nur-Sultan se dostal k blízkosti branky brankáře Bobkova, jenomže ten nemusel tasit žádný složitější zákrok. Posléze pouze protečoval puk k zadnímu hrazení Michajlis.
     
    01:05
    Avangard se rovněž poprvé v tomto duelu dostal do pásma soupeře, kde ovšem příliš dlouho nevydržel. Na druhé straně musel vypomoct s rozehrávkou Pasquale.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro domácí celek, který se jako první dostal do vlastního pásma, odkud se o rozehrávku staral zadák Ohtamaa.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Barys Nur-Sultan: Pasquale (H. Karlsson) – Makljukov, Ohtamaa, Dietz (C), Metalnikov, Blacker, Šalapov – Videll, Knight (A), Boyd (A) – Šestakov, Valk, Michajlis – Akolzin, Ševčenko, Paňukov – Petuchov, Sagadejev, Gurkov.

    Avangard Omsk: Bobkov (Garipov) – Pokka, Vojnov (A), Franson, Manuchov, Martynov, Ručkin, Spicenko – Beck (A), McMillan, Širokov – Košelev, K. Semjonov, Šumakov – Manukjan, Klinkhammer, Zernov – A. Potapov, Stas (C), Dědunov.

    Rozhodčí: Oskirko, Fatejev – Nikolajev, Šišlo.
     
    Avangard Omsk

    Na opačné straně stojí podobně dobře hrající soupeř, kterým dnes bude Avangard Omsk. Omsk se momentálně nachází na druhé pozici své konference, přičemž na svého dnešního soupeře má hned šestibodový náskok. Avangard je jedním z mužstvem, který si s předstihem zajistil postup do vyřazovacích bojů. Hostující tým tohoto zápasu v posledním ligovém kole pocítil hořkost porážky, souboj proti Petrohradu nakonec přinesl jedinou branku, která padla až v prodloužení. Pro Avangard se jednalo o letošní 21 porážku, avšak postup do vyřazovacích bojů ho nemine.
     
    Barys Nur-Sultan

    Hokejisté Nur-Sultanu letos podávají velice povedené výkony, které momentálně stačí na třetí pozici východní konference. Barys ztrácí na vedoucí Kazaň pouze sedm bodů, avšak postup do vyřazovacích bojů je opravdu hodně blízko. Nur-Sultan má před devátým Vladivostokem hned osmnáctibodový náskok, nicméně Barys má hned o dva zápasy více. Domácí celek tohoto zápasu dal zapomenout na nepovedený dvojzápas proti Petrohradu a Ufě, v následných dvou duelech totiž dokázal pokaždé naplno bodovat. Nur-Sultan nejprve porazil Jekatěrinburg, načež si poradil také s Nižněkamskem.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Kontinentální hokejová liga má na programu další kolo, my budeme společně sledovat souboj mezi Barys Nur-Sultan a Avangard Omsk.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 17. Gurkov (Valk, Šestakov), 19. Paňukov (Sagadejev, Metalnikov), 23. Makljukov (Sagadejev), 30. Akolzin (Ševčenko, Gurkov) – 30. Ručkin (Šumakov), 37. Šumakov (Beck, Vojnov), 39. K. Semjonov (Manukjan, Vojnov)


    Barys Nur-Sultan: Pasquale (H. Karlsson) – Makljukov, Ohtamaa, Dietz (C), Metalnikov, Blacker, Šalapov – Videll, Knight (A), Boyd (A) – Šestakov, Valk, Michajlis – Akolzin, Ševčenko, Paňukov – Petuchov, Sagadejev, Gurkov – B. Muratov.
    Avangard Omsk: Bobkov (23. Garipov) – Pokka, Vojnov (A), Franson, Manuchov, Martynov, Ručkin, Spicenko – Beck (A), McMillan, Širokov – Košelev, K. Semjonov, Šumakov – Manukjan, Klinkhammer, Zernov – A. Potapov, Stas (C), Dědunov.

    Rozhodčí: Oskirko, Fatejev – Nikolajev, Šišlo

    Diváci: 10242
    thejrc.org