Mountfield HK – Pardubice 3:4 (kon.) | K. Vary – Olomouc 2:4 (kon.) | Zlín – Plzeň 4:0 (kon.)
Litvínov – Třinec 2:3 (kon.) | Sparta – Kometa Brno 4:3 (po pr.) | Vítkovice – Kladno 3:0 (kon.)
Mladá Boleslav – Liberec 4:1 (kon.)
konec
HC VERVA Litvínov
2:3 (2:3, 0:0, 0:0)
HC Oceláři Třinec
Neděle 02.02.2020, 15:30 • ZS I. Hlinky, Litvínov • Tipsport extraliga • 43. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Hezké nedělní odpoledne u Tipsport extraligy ledního hokeje. Dnes je na programu třiačtyřicáté kolo a my se prostřednictvím tohoto textového online přenosu zaměříme na duel mezi týmy HC VERVA Litvínov a HC Oceláři Třinec.
     
    HC VERVA Litvínov

    Základní část české nejvyšší soutěže jde pomalu, ale jistě do finiše. S dnešním kolem zbývá odehrát deset utkání a pomalu se začínají rýsovat možnosti týmů, zda postoupí do vyřazovacích bojů či nikoli. Rušněji je ale přeci jenom ve spodních patrech tabulky. Minimálně čtyři týmy nemají jistotu udržení se v ELH. Nejinak je tomu u Litvínova, který je na třináctém místě se šestačtyřiceti body a má dva body náskok na poslední Pardubice. Litvínov v posledních dvou kolech uspěl a získal důležité tři body do tabulky. Nejprve nedal šanci Plzni, kterou doma porazil 5:1 a hned v pátek pak plně bodoval na půdě Pardubic, se kterými lépe zvládl veledůležité utkání a zvítězil 2:1. Na tyto úspěchy budou hráči Vervy chtít navázat před svými diváky a prahnou po skalpu Třince. Ovšem rozhodně je nečeká žádná lehká cesta.

    Nejproduktivnější hráči

    Jakub Petružálek – 31 bodů (8+23)
    Richard Jarůšek – 28 bodů (17+11)
    Tomáš Pavelka – 25 bodů (5+20)
     
    HC Oceláři Třinec

    Třinečtí Oceláři, jako úřadující majitelé Masarykova poháru z loňského ročníku české extraligy, totiž mají velmi dobře rozjetou i letošní sezónu. V tabulce se v současné době nacházejí na čtvrtém místě a nasbírali třiasedmdesát bodů. Oceláře nedávno posílil zkušený polský útočník s kanadským pasem Wojtek Wolski. Ten ukončil angažmá v KHL, kde působil v čínském Kunlunu. V deseti utkáních nasbíral čtrnáct kanadských bodů za osm branek a k nim přidal šest asistencí. Ukazuje se tak, že mu třinecká štace svědčí a je tak výraznou posilou předních řad v dresu Třince. Oceláři v úterý padli těsně 0:1 na půdě Komety Brno, ovšem v pátek si vše vynahradili a doma byli stoprocentní proti pražské Spartě, kterou srazili po výsledku 5:1 a přiblížili se jí na rozdíl jediného bodu. Na sever Čech hosté jedou s cílem zde nejlépe plně bodovat, ale v cestě jim bude stát znovuzrozený Litvínov, který chce opět přidat nějaký ten bod, aby se mohl posunout o nějaký stupínek výše. Čeká nás zajímavý duel, tak si ho nenechte ujít.

    Nejproduktivnější hráči

    Matěj Stránský – 32 bodů (16+16)
    Petr Vrána – 28 bodů (11+17)
    Martin Gernát – 25 bodů (4+21)
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se v probíhající sezóně utkaly dvakrát a pokaždé se na domácím ledě radoval z výhry Třinec, nejprve 3:2, poté 2:0. Nyní čekají dva domácí zápasy i Vervu, která má co vracet.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    HC VERVA Litvínov: Honzík (Janus) – J. Říha, Moravčík, Ščotka (A), Aliu, Kudla, Baránek, Štich – Pospíšil, M. Hanzl (A), Jarůšek – Petružálek, V. Hübl (C), F. Lukeš – Helt, Gerhát, Válek – Zygmunt, Jurčík, Trávníček.

    HC Oceláři Třinec: Kváča (Štěpánek) – M. Doudera, Galvinš, D. Musil, Gernát, Roth – Wolski, P. Vrána, Martin Růžička (A) – M. Stránský, Marcinko, Hrňa – Hrehorčák, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Adamský (C), Novotný, Dravecký (A) – Chmielewski.

    Rozhodčí: Hradil, Šindel – Kajínek, Komárek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:22
    Hosté se okamžitě po vhazování dostali do útočného pásma, avšak příliš dlouho se tam nezdrželi. Verva šla do rychlého protiútoku, ale Jarůškův pokus nešel mezi tři tyče.
     
    00:47
    Litvínov právě vstřelil branku!
    To ho ale nemuselo vůbec mrzet. Protože po další rozehrávce získal puk u rohu útočného pásma, nabruslil si těsně před Kváču, ale následně si všiml najíždějícího MARTINA HANZLA, kterému puk posunul a druhý jmenovaný pak pohotově Kváču prostřelil – 1:0. Asistence: Richard Jarůšek a Tomáš Pospíšil.
    00:47 Martin HANZL - 1:0
     
    01:33
    Tahle branka domácí hodně nakopla. Lukáš Válek se prodral do útočného pásma, ovšem ani on a Helt tentokráte Petra Kváču nepřekonali.
     
    02:02
    Pawel Zygmunt si drze obhodil beka Třince a následně pak domácí delší dobu drželi puk před brankou Petra Kváči, který tak musel být znovu ve svém brankovišti pozorný.
     
    02:50
    Stále se nepovedlo hostům vyhodit puk do neutrální zóny, akce pokračovala dále a následně pak pálil od modré čáry Michal Moravčík, jeho pokus však zaletěl jen nad břevno třinecké klece.
     
    03:06
    Stále se hraje daleko od Honzíkovy branky, který si ještě od úvodních minut nesáhl na kotouč. Verva má tlak a prahne po další přesné trefě.
     
    03:31
    Galvinš nahodil puk do pásma domácích, ale nakonec z toho bylo zakázané uvolnění a hra se tak stěhuje před Petra Kváču, kde se bude vhazovat po jeho levé ruce.
     
    04:13
    Agilní domácí celek nepouští hosty do akce, jejich rozehrávku atakuje už ve středním pásmu. Oceláři se tak stále nemohou dostat k nějakému vážnějšímu zakončení před Kváčovou brankou.
     
    04:59
    Nyní už si Honzík připsal zákrok, po střele Adamského vyrazil puk, který si následně pak na svou stranu vrátili zase hokejisté litvínovské Vervy.
     
    05:52
    Domácím se vyplatilo další napadání rozehrávky soupeře, Baránek získal kotouč a hned ho poslal blíže Kváčově brance, ale Jarůškova střela zamířila mimo.
     
    06:22
    Po ztrátě puku se ale do samostatného úniku řítil Wojtek Wolski, který poté tváří v tvář branku Davida Honzíka netrefil. Domácí tým si tak musel hodně oddychnout.
     
    07:20
    No a velká šance také na druhé straně. Petružálek posílal zpětnou přihrávku do předbrankového prostoru a před Litvínovem zívala odkrytá třinecká klec. Jenže nikdo z domácích na puk nedosáhl a hosté ho dostali do bezpečí!
     
    07:44
    Následuje komerční přestávka.
     
    08:10
    Rothovo nahození a poté se před brankovištěm Vervy strhla mela, ve které se Michal Kovařčík snažil procpat puk za Honzíka, ale nakonec se v této skrumáži lépe zorientoval a ukryl kotouč pod sebe. Hra je přerušena.
     
    08:43
    David Musil si nabruslil za branku domácích, poté přenechal puk Wojteku Wolskému, ale ten se před Honzíkem znovu nedokázal lépe prosadit. Nicméně Oceláři stále operují před jeho brankou.
     
    09:26
    Nyní už Wojtek Wolski ohrozil Honzíkovu klec, když mířil nad jeho lapačku. Znovu si domácí gólman poradil a dokázal zakročit. I nyní raději hru pozastavuje.
     
    09:48
    Třinec právě vstřelil branku!
    Teď už se hosté prosazují a srovnávají stav na 1:1. Chmielewski našel přihrávkou MATĚJE STRÁNSKÉHO, který poté projel mezi dvěma domácími hráči a z pravého kruhu svižnou ranou prostřelil Davida Honzíka. Začíná se tedy znovu od začátku. Asistence: Aron Chmielewski a Martin Gernát.
    09:48 Matěj STRÁNSKÝ - 1:1
     
    11:02
    Hosté tak postupně srovnali hru a to se domácím nelíbilo. Jan Ščotka nyní vyslal od modré čáry tvrdou ránu, kterou zkrotil na svém plastronu Petr Kváča.
     
    11:37
    Obrana Třince dostala puk na svou stranu a hned ho zavezla až před Davida Honzíka. Ten nakonec nemusel zasahovat, ale stále pokračuje hostující tlak.
     
    12:09
    Třinec právě vstřelil branku!
    No a Oceláři otáčejí misky vah na svou stranu. Petr Vrána z úhlu poslal bleskově kotouč na MARTINA RŮŽIČKU, který poté u mezikruží švihl do kotouče, který končí za zaskočeným Davidem Honzíkem – 1:2. Asistence: Petr Vrána a Milan Doudera.
    12:09 Martin RŮŽIČKA - 1:2
     
    12:50
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Štěpán Novotný – 2 min., hákování).
     
    12:58
    Pospíšilovu střelu zablokoval Marcinko a okamžitě se pak hosté osvobozují. Šetří hned v úvodu své početní nevýhody cenné vteřiny.
     
    13:25
    Aliu přenechal puk Ondřeji Jurčíkovi, který ho nezachytil a to byla voda na mlýn pro Oceláře, kteří se okamžitě zase osvobozují.
     
    14:11
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Krásně sehraná přesilovková kombinace Vervy a je vyrovnáno. Tomáš Pospíšil poslal kotouč do předbrankového prostoru, kde byl osamocen RICHARD JARŮŠEK. A ten poté sklepl před Kváčou puk, jenž končí za jeho zády – 2:2. Asistence: Tomáš Pospíšil a Martin Hanzl.
    14:11 Richard JARŮŠEK - 2:2
     
    15:12
    Takže zase vše začíná od začátku a do akce se hned drali domácí hráči. Ty v rozletu zastavila obrana Třince a otáčí hru na opačnou stranu.
     
    16:01
    Obrovská šance domácích! Kudla předložil puk Martinu Hanzlovi, jenž nebezpečně vystřelil. Kváča zakročil a puk poté orazítkoval břevno jeho branky!
     
    16:11
    A znovu agilní Martin Hanzl, ten zase ohrozil branku soupeře, ale nakonec to vše velmi dobře uhasila obrana hostů, která srazila do bezpečí.
     
    17:06
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři znovu vedou. Z levé strany vyslal vzdušnou cestou puk na MARTINA RŮŽIČKU Petr Vrána a prvně jmenovanému skočil přímo na hůl a jeho zakončení pak končí u vzdálenější tyče – 2:3. Verva tak musí opět dohánět jednobrankovou ztrátu. Asistence: Petr Vrána a Wojtek Wolski.
    17:06 Martin RŮŽIČKA - 2:3
     
    18:34
    Dělovku od modré čáry tečoval před Kváčou jeden z domácích hráčů, ale kotouč končí na jeho dalším zákroku.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:25
    U puku jsou hosté a z vlastního obranného pásma ho zavážejí směrem dopředu. Míří tak do jedné z posledních akcí této části hry.
     
    19:45
    Zakázané uvolnění Třince a hra se ještě patnáct vteřin před koncem prvního dějství stěhuje před Petra Kváču.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina, která přinesla hned pět branek, je za námi. Už v první minutě se do vedení dostal Litvínov. Hosté byli dost pod tlakem, ale povedlo se jim vyrovnat a postupně se dostávali do tempa. Zápas pak ještě i otočili na svou stranu, ovšem Verva odpověděla a bylo vyrovnáno. Poslední slovo v první třetině však měl Martin Růžička, jenž druhou přesnou trefou v utkání poslal hosty do náskoku. Uvidíme, co nám přinese druhá třetina, která začne přibližně v 16:22.
     
    Střely na branku: 9 – 9
     
    20:00
    Střídání v týmu HC VERVA Litvínov: ze hřiště odchází David Honzík, přichází Jaroslav Janus.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:30
    Tvrdou ránu Říhy od modré čáry chtěl dorážet před Kváčou Jarůšek, ale nebyl úspěšný. Nicméně domácí hráči se stále drží před jeho brankou.
     
    22:15
    Následně se do akce dostali hosté, ale ti se před novým mužem v masce na domácí straně, Jaroslavem Janusem, neprosadili.
     
    22:46
    Aron Chmilewski tečoval puk před domácím brankářem, ale Janus si poradil a jeho pokus zneškodnil.
     
    23:22
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (David Štich – 2 min., hrubost).
     
    23:35
    Vladimír Roth pálil od modré čáry, domácí puk zastavili a dostali na své hokejky a ve vlastním oslabení se dostali do akce, ale ta nebyla úspěšná.
     
    24:08
    A další šance v oslabení Vervy. Richard Jarůšek si nabruslil blíže Kváčovi, ale zblízka na něho nevyzrál. Ukrojil tak ale kus z domácího oslabení.
     
    24:53
    Z pravého kruhu střílel Erik Hrňa a Jaroslav Janus musel zakročit. Proti jeho jedovce zakročil a ukryl puk pod sebe. Hra je následně pak zastavena.
     
    25:22
    Verva je v plném počtu.
     
    25:52
    A hned se Litvínovští dostali do akce, po které se zrodila další stela, která byla sražena mimo branku Petra Kváči. Hned na to hosté míří před branku Vervy.
     
    26:45
    Wojtek Wolski táhlou střelou vyzkoušel pozornost Januse, jenž opět uspěl a zakročil. Stále však pokračuje menší hostující tlak před jeho svatyní.
     
    27:27
    Hosté se dopustili zakázaného uvolnění a hra se stěhuje před Petra Kváču. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce. Verva získala zadarmo útočné pásmo.
     
    27:45
    Galvinš odstavil Jakuba Petružálka u zadního mantinelu, domácí se ale dostali zpět na kotouč a pokus Jana Ščotky jen o kousek minula hostující branku.
     
    28:33
    Michal Trávníček dotíral před Kváčovou brankou, ten se nenechal a od své branky poslal puk do neutrální zóny.
     
    28:42
    Nyní následuje další komerční přestávka.
     
    29:10
    Litvínovské hráče zastavilo v další akci postavení mimo hru, která se přestěhovala zpět do středního pásma. Tam se za malý okamžik bude vhazovat.
     
    30:03
    Jsme za polovinou základní hrací doby a hosté stále drží těsný náskok. Litvínovští se tak zatím marně snaží o vyrovnání.
     
    30:22
    Wolski si vyměnil puk s Vránou, ale druhý jmenovaný se před Janusem nedokázal prosadit.
     
    30:50
    Velká šance na straně hostů. Wojtek Wolski už mohl střílet sám, ale zvolil ještě vyšperkování akce na svého spoluhráče, který ale zařízení Litvínova netrefil.
     
    31:41
    Ondřej Kovařčík u mantinelu bojoval o kotouč, na pomoc mu přišel Gernát a společně to zvládli. Nadále tak pokračuje obléhání litvínovské klece.
     
    32:38
    Pawel Zygmunt se na levé straně dostal ke střele, ale ta mířili přímo na Kváču. Hosté poté okamžitě stáčejí hru před domácí branku.
     
    33:42
    Stahovačka Hrni skrze Jana Ščotku nakonec byla nebezpečná, kotouč se následně po jeho střele otřel o brankovou konstrukci Janusovy klece.
     
    34:32
    Hosté se nadále drží před brankou Januse, domácí se tak stále nemohou vymanit a dostat puk do bezpečí. To jim bere dost sil.
     
    35:16
    Až nyní zastavil hru Jaroslav Janus, když zastavil puk a bude se vhazovat po jeho levé ruce. To vše ale až po další komerční přestávce, která právě následuje.
     
    35:23
    Hosté zatáhli puk do vlastního obranného pásma a odtud pak zakládali další akci. Michal Kovařčík dostal puk na modrou pro Draveckého, ale z této souhry nezapršelo.
     
    36:09
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Filip Helt – 2 min., podrážení).
     
    36:18
    Rothovi utekl puk na modré čáře a Trávníček mohl jít před branku hostů. Kváča si ale povyjel z branky a získal puk, který tak okamžitě posílá dopředu.
     
    36:51
    Litvínovští se dostali k puku a Michal Moravčík ho poslal až před Petra Kváču.
     
    37:21
    Hosté jsou zpět v útočné třetině a obléhají Janusovu klec, ale zatím se jim nedaří dostat puk za brankáře Litvínova.
     
    37:46
    Hra je přerušena a vhazovat se bude po pravé ruce Jaroslava Januse. Hosté tak ještě zkusí zbytek přesilovky využít.
     
    38:09
    Domácí celek je v plném počtu.
     
    38:17
    Jurčík vyhodil puk do středního pásma, Oceláři ještě využili zbytku tlaku z konce přesilové hry a dlouho se drželi před Janusem.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:09
    Galvinš nahodil puk před Januse, nakonec ho musel brankář Vervy dostat k sobě a zastavil hru. Vhazování proběhne po jeho pravé ruce.
     
    39:19
    Domácí vypíchli puk a uháněli do útočného pásma. Zblízka se však nedokázal prosadit Jakub Petružálek. Hosté ale stále brání další pokus Vervy.
     
    39:50
    Wolski objel Petružálka a dostal se do blízkosti Januse, ale jeho následná střela zamířila jen do ochranné sítě.
     
    39:59
    Vteřinu před koncem prostředního dějství se ještě bude vhazovat před Janusem. Už se ale patrně nic nestane.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Také druhé třetina je za námi. V ní jsme se nedočkali žádné branky. Hosté pokračovali v tlaku před litvínovskou klecí, ale jejich pokusy za zády Januse neskončily. Nějaké šanci si zapsali i domácí, proti nim ale v cestě stály zákroky Petra Kváči.
     
    Střely na branku: 16 – 21
     
    Třetí třetina začne přibližně v 17:14.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:25
    Michal Moravčík hledal Hanzla, ale bek Třince David Musil tuto souhru překazil a poté hru na druhou stranu otočili zase hosté z Třince.
     
    40:49
    Vránovu střelu ukryl Jaroslav Janus do lapačky a poté nechal hned hru pozastavit. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    41:26
    Z pravého kruhu vyslal tvrdou střelu Viktor Hübl, ale jeho pokus minul branku Třince. Hned na to domácí tým střídá.
     
    42:10
    Litvínovští hokejisté zakládají další akci z hloubi vlastního obranného pásma a postupně se snaží projít do útočné akce.
     
    43:01
    Jenže nebylo z toho nic a hosté se pak s pukem dostali opět před Januse, ale také jejich střelecký pokus byl hodně nepřesný a kotouč mají opět domácí.
     
    43:38
    David Štich chtěl nahodit puk před Kváču, ale trefil pouze Erika Hrňu, který dostal puk na svoji hůl a hosté míří do další útočné akce na druhé straně.
     
    44:16
    Třinečtí se déle drží v pásmu soupeře a kombinují před Janusem.
     
    44:37
    Velká šance Třince. Kotouč už mířil do branky, ale na poslední chvíli ho do bezpečí holí poslal jeden z domácích beků!
     
    Dnešní utkání sleduje 5 376 diváků.
     
    45:16
    Domácím se nedaří souhra, opět chybovali a před hostující klecí vůbec nezakončili. Stále se tak marně snaží o vyrovnání, které by je vrátilo zpět do hry o body.
     
    45:50
    Růžička se napřáhl na levé straně, jeho pokus ale neměl gólové parametry. Hostující útočník tak zatím nemohl dosáhnout na hattrick.
     
    46:37
    Zakázané uvolnění Třince a hra se stěhuje před branku Petra Kváči. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    47:10
    Verva jde od svého brankáře opět do akce, obrana Třince se ale dobře srovnala a nepustila Litvínov k ničemu. Ten o kotouč přišel a spěchá před Januse.
     
    48:14
    Další útočná akce na straně litvínovské Vervy, ale Štichovo nahození nikdo před Kváčou netečoval.
     
    49:09
    David Štich nyní nebezpečně nahodil puk před Petra Kváču, ale ten si poradil a nedopustil, aby se soupeř dostal k vyrovnání a smazal svou ztrátu.
     
    49:36
    Po dalším Kváčově zákroku je hra přerušena a následuje další komerční přestávka.
     
    49:55
    Viktor Hübl nahodil puk před hostující branku, hosté ho srazili mimo a poté zastavili i další akci litvínovského celku.
     
    51:49
    Další akce Litvínova byla nepřesné, Kváča dostal puk pod kontrolu a před dotěrnými domácími hráči ho raději ukryl pod lapačku.
     
    52:10
    Lukešova dělovka z pravé strany jen těsně minula branku soupeře. Ani tato dobrá akce nekončí vyrovnáním.
     
    53:00
    Petružálek přenechal puk pro spoluhráče, jenž ho dojížděl z druhé vlny. Ovšem domácí se nedostali k žádné střele před Petrem Kváčou.
     
    53:37
    S Vervou to stále nevypadá vůbec dobře. Hosté drží jednobrankový náskok a navíc mají stále více ze hry a tu kontrolují.
     
    54:09
    Nyní následuje další komerční přestávka.
     
    54:25
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Vladimír Roth – 2 min., krosček).
     
    54:25
    Jedna z posledních šancí pro Litvínov, jak se dostat k vyrovnání. Při vyloučení Vladimíra Rotha si Verva zahraje přesilovou hru.
     
    54:43
    Jarůšek nadvakrát před Kváčou neuspěl, nicméně akce Litvínova pokračuje i nadále. Kváča se tak musí mít na pozoru.
     
    55:32
    Marcinko zachytil puk po obětavém zákroku a poté se hosté hned osvobozují a posílají puk až před Jaroslava Januse.
     
    55:59
    Znovu se nepovedlo domácím usadit se déle před Kváčou a Oceláři se dostali ke kotouči, který letí opět až před branku Litvínova.
     
    56:25
    Hosté jsou v plném počtu. Své oslabení přečkali bez úhony.
     
    57:02
    Třinečtí velmi dobře hlídají střední pásmo a nepouštějí svého soupeře do ohrožení Kváčovy branky.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:40
    Jaroslav Janus je na střídačce a domácí to zkoušejí se šesti bruslaři v poli. Není na co čekat.
     
    59:20
    Domácí si vytvořili tlak před brankou hostů a Galvinš vyhodil puk do hlediště. Takže dostane dvouminutový trest a domácí mají k dispozici přesilovou hru.
     
    59:20
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Guntis Galvinš – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    59:30
    Lukešova střela šla na bránu hostů, ale Kváča ji srazil do bezpečí. Následně pak na pravé straně střílel Jarůšek, jenž trefil jen boční síť hostující branky.
     
    59:55
    Domácí mají stále tlak před brankou hostů, ale Oceláři se drží zuby nehty. Nyní to už vypadá, že o tři body Třinec nepřijde.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Po divoké první třetině se už ani jeden tým nedokázal prosadit a hosté tak svůj velmi těsný náskok udrželi až do konce a na dalekou cestu domů se vydají se třemi body v zádech. Naopak Verva nedosáhla ani na bod a je to pro ně velká ztráta. Navíc Pardubice vyhrály v Hradci Králové a snížily tak ztrátu na Litvínov na jediný bod. Drama závěru základní části je tak stále velmi napínavé a ani jeden tým ohrožený sestupem do Chance ligy nemá vůbec jistotu udržení.
     
    Střely na branku: 20 – 27
     
    Dnešní utkání sledovalo 5 376 diváků.
     
    Nejlepším hráčem na straně Třince byl vyhlášen dvougólový Martin Růžička, na té domácí pak Richard Jarůšek.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek nedělního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (17:50:36)
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 1. M. Hanzl (Jarůšek, Pospíšil), 15. Jarůšek (Pospíšil, M. Hanzl) – 10. M. Stránský (Chmielewski, Gernát), 13. Martin Růžička (P. Vrána, M. Doudera), 18. Martin Růžička (P. Vrána, Wolski)


    HC VERVA Litvínov: Honzík (20. Janus) – J. Říha, Moravčík, Ščotka (A), Aliu, Kudla, Baránek, Štich – Pospíšil, M. Hanzl (A), Jarůšek – Petružálek, V. Hübl (C), F. Lukeš – Helt, Gerhát, Válek – Zygmunt, Jurčík, Trávníček.
    HC Oceláři Třinec: Kváča (Štěpánek) – M. Doudera, Galvinš, D. Musil, Gernát, Roth – Wolski, P. Vrána, Martin Růžička (A) – M. Stránský, Marcinko, Hrňa – Hrehorčák, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Adamský (C), Novotný, Dravecký (A) – Chmielewski.

    Rozhodčí: Hradil, Šindel – Kajínek, Komárek

    Diváci: 5 376
    thejrc.org