Mountfield HK – Frölunda 1:3 (kon.)
konec
Mountfield HK
1:3 (1:3, 0:0, 0:0)
Frölunda HC
Úterý 04.02.2020, 18:45 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Play-off Hokejové Ligy mistrů • Finále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to z dnešního historického večera již vše, děkuji vám za pozornost. Mountfield Hradec Králové je po dnešku novým vicemistrem Evropy. Frölunda Indians je jeho staronovým králem. Přeji vám pěkný zbytek úterního večera a někdy příště se u dalších hokejových přenosů z největšího a nejkrásnějšího města východních Čech budu opět těšit, na počtenou. (21:38:18)
     
    Ještě doplňme statistiky...

    Střely na bránu v třetí třetině (celkem):

    Mountfield Hradec Králové – 6 (18)
    Frölunda Indians – 8 (29)
     
    Ještě jedna závěrečná fotka pro Frölunda Indians s pohárem pro letošního vítěze Ligy mistrů. Část fandů z kotle odchází, další tam ale zůstávají a určitě se ještě pokusí dostat hradecké hokejisty zpět na ledovou plochu.
     
    Hokejisté Frölundy si mezi sebou půjčují pohár a postupně s ním jezdí ke svému kotli, rovněž ale vzdávají svým potleskem hold skvělému hradeckému obecenstvu.
     
    Radek Smoleňák už rozdává na ledové ploše první rozhovory, zatímco jeho spoluhráči se odebírají do kabin a umožňují tak oslavu svého soupeře.
     
    Oba celky se fotí a hradečtí fandové vytahují své šály. Trochu čekáme na to, až se ztiší hlasitá hudba, aby umožnila závěrečné děkovačky obou týmů.
     
    Hokejisté Mountfieldu Hradec Králové sportovně poklepali hokejkami o led a míří pod kotel svého celku, Frölunda se odebírá pod ten svůj.
     
    Kapitán Joel Lundqvist si přichází pro pohár, ještě jednou zopakujme, že vládcem Evropy je opět skvělá švédská Frölunda Indinas, která si nyní užívá oslavy na ledě ČPP Arény! Připojujeme se s gratulací.
     
    Nyní už dochází k dekorování staronového šampióna Frölunda Indians, kterému rovněž celá ČPP Aréna sportovně tleská.
     
    Vicemistru Evropy tleská ještě jednou celá ČPP Aréna za znění "Sweet Caroline"
     
    Hokejisté Hradce Králové si kráčí pro stříbrné medaile a rovněž jdou poblahopřát k vítězství svému protivníkovi.
     
    Oceněn je tým, který skončil na skvělém 2. místě letošního ročníku Champions Hockey League. A to je nejlepší z českých týmů – Mountfield Hradec Králové!
     
    Nejužitečnějším hráčem celé sezóny Champions Hockey League je do třetice Ryan Lasch.
     
    Oceněn je nejproduktivnější hráč letošního ročníku Champions Hockey League, kterým je opět skvělý Ryan Lasch.
     
    Dochází k vyhlášení nejlepších hráčů finále Champions Hockey League. Za Hradec Králové je to Marek Mazanec, za Frölundu pak Ryan Lasch.
     
    Oceněna je čtveřice rozhodčích, kteří dnešní finále řídili. Nutno uznat, že dnes byli opravdu dobří a publikum je oceňuje hlasitým potleskem. Mnozí sudí z extraligy by se od nich měli co učit...
     
    Pojďme utkání zhodnotit. Jak již bylo zmíněno, Frölunda Indians se stává staronovým králem Evropy. Své finálové představení nezačala nejlépe, jenž pak předvedla klíčové čtyři minuty na konci prvního dějství. V nich skóre otočila a pak už jí stačilo si náskok pečlivě střežit až do samého závěru. Nutno přiznat, že jde o vítězství zasloužené, hokejisté z Göteborgu byli na ledě rozhodně lepším celkem a pohár si odnesou zaslouženě. Hradec cestu skrz jejich pevnou obranu nenašel. Přesto dosáhl parádního výsledku, když v letošním ročníku končí na druhém místě!
     
    Fanoušci Hradce Králové nepřestávají skandovat a děkovat svému týmu za předvedený výkon ve stylu: Tak jsme druhý no a co!
     
    Radek Smoleňák je z výsledku očividně hodně smutný, na střídačce už si sundal helmu a lituje promarněné příležitosti, která se mu dnes naskytla, stejně jako jeho spoluhráčům.

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 7. Koukal (Cibulskis, F. Pavlík) – 17. Hjalmarsson (Lundqvist, Lasch), 19. Friberg (Grönlund), 20. Sundström (Ekbom, Fagemo)


    Mountfield HK: Mazanec (Lukeš) – Nedomlel "A", Gaspar, Cibulskis, Čáp, F. Pavlík "A", Šalda, Zámorský, Váchal – Smoleňák "C", Cingel, Chalupa – Klíma, Lev, R. Pavlík – Jergl, Koukal, Perret – Dragoun, Kubík, Miškář. Trenéři: Tomáš Martinec a Vladimír Růžička.
    Frölunda HC: Mattsson (Rubin) – Lennström, Stollery, Moverare, Ekbom, Grönlund, Gormley, Printz – Mustonen, Lundqvist "C", Friberg – Peterson, Hjalmarsson "A", Lasch – Carlsson, Sundström, Fagemo – Rosseli-Olsen, Lasu "A", Rakhshani – Henriksson. Trenér: Roger Rönnberg.

    Rozhodčí: Vikman, Kaukokari (oba FIN) – Hofer (GER), Leermakers (NED)

    Diváci: 6890 (vyprodáno)
    thejrc.org