Kopřivnice – SHK Hodonín 4:2 (kon.) | Val. Meziříčí – Havlíčkův Brod 3:6 (kon.) | Šumperk – Mor. Budějovice 12:4 (kon.)
Klatovy – Kobra 2:1 (po pr.) | David Servis – Kolín 1:10 (kon.) | Písek – Příbram 2:6 (kon.)
Trutnov – Mostečtí Lvi 4:3 (kon.) | Řisuty – Nová Paka 5:4 (kon.) | Děčín – Dvůr Králové n. L. 0:3 (kon.)
Vrchlabí – Bílina 15:0 (kon.) | Nový Jičín – Opava 2:4 (kon.)
konec
HC Trutnov
4:3 (3:1, 1:2, 0:0)
Mostečtí Lvi
Sobota 08.02.2020, 18:002. liga skupina Sever (ČR) • 38. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Krásný sobotní podvečer přeji z trutnovského zimního stadionu, kde v rámci 38. kola druholigové skupiny Sever dojde ke střetnutí týmů HC BAK Trutnov a MOSTEČTÍ LVI.
     
    HC BAK Trutnov

    Domácí Draci v tabulce okupují šesté místo s jednačtyřiceti body. I když se momentálně nachází na poslední postupové pozici do play off, účast ve vyřazovací části soutěže ještě vůbec nemají jistou. Spodní patra tabulky jsou totiž dost nahuštěná.

    S Trutnovskými to je navíc jako na houpačce a pravidelně střídají výhry s prohrami – ve Dvoře prohráli 1:5, následně v Nové Pace excelovali 6:2. Uvidíme, jak se s posledními sedmi zápasy základní části popasují a zda se znovu podívají do play off druhé ligy.
     
    MOSTEČTÍ LVI

    Zatímco Trutnov bojuje o play off, mostecké Lvy by vyřazovací část minout neměla. V tabulce zaujímají krásné třetí místo s šedesáti čtyřmi body, na čtvrtý Děčín mají navíc pohodlný náskok devatenácti bodů.

    Forma Mosteckých je v závěru základní skupiny poměrně dobrá. Z posledních čtyř zápasů získali deset z dvanácti možných bodů. Do Trutnova navíc zajíždí s dvojzápasovou sérií výher. Oba úspěchy zapsali Lvi na domácím ledě, když porazili Novou Paku 3:1 a jablonecké Vlky 4:2.
     
    Vzájemná utkání:

    2. kolo: Trutnov vs. Most – 5:1
    11. kolo: Most vs. Trutnov – 8:6
    20. kolo: Trutnov vs. Most1:10
    29. kolo: Most vs. Trutnov3:6
     
    Úvodní sestavy:

    HC BAK Trutnov: Ašenbrenner (Krofta) – Suk, Kynčl, Junek, Vácha (A), Jirásek, Faltys, Pohl, Višňák – Bucek, Poul, Janoušek, Škvrně, Kubinčák (A), Fedulov, Planý, Starý, Tatar.

    MOSTEČTÍ LVI: Hosnedl (Kovařík) – Šesták, Havlůj (C), Urbánek, Havlík, Fučík, Polák – Mical, Čmolík, Nedrda (A), Kýhos (A), Bakrlík, Řehoř, Smolka, Kuběna, Böhm.

    Rozhodčí: Bernat – Pechánek, Bohuněk.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Úvodní buly získali domácí a okamžitě se ženou do útoku. Tam však kotouč ztrácí a ten je tak u hráčů v bílém.
     
    00:31
    Mostečtí sice o hrací předmět na chvíli přišli, stále se ale drží v útočném pásmu a připisují si první střelu na Ašenbrennera v tomto utkání.
     
    01:17
    Trutnovu se podařilo vyhodit kotouč mimo svou třetinu a zavézt ho až před Hosnedla, Lvi jsou však směrem dopředu zatím lepší a hra je znovu před trutnovskou svatyní.
     
    01:50
    První střelu na branku si připsali i domácí a pokračují v kombinaci před Hosnedlem. Střela Jiřího Bucka z levého kruhu byla sražena vysoko do ochranné sítě.
     
    02:21
    Hosté přestali stíhat zlepšený pohyb domácích a poté, co se Miroslav Polák provinil podrážením, si Trutnov zahraje přesilovku.
     
    02:35
    Trutnov právě vstřelil branku!
    Draci přesilovku rychle využívají a jdou do vedení. Po střele Kubinčáka kotouč chvíli skákal v brankovišti a odrazil se až na hokejku JANA STARÉHO, který zametl puk za záda vyjetého Lukáše Hosnedla. Asistence: Bohdan Višňák, Jakub Planý.
     
    03:16
    Domácí pokračují v ofenzívě. Střelu Jiřího Bucka si ale hostující brankář zvládl pohlídat a puk ukryl ve své výstroji.
     
    03:39
    Trutnov je aktivní i nadále, další Buckův pokus tentokrát skončil mimo svatyni Mostu.
     
    04:27
    Hosté se po delší době podívali do útočné třetiny. Kýhos si najel až k brance, jeho střela však lízla pouze vnější tyčku trutnovské klece.
     
    04:59
    Trutnov právě vstřelil branku!
    Trutnov jde již do dvoubrankového vedení. JAKUB PLANÝ si po pravé straně sjel nenápadně až na úroveň kruhů a svižnou střelou prostřelil Lukáše Hosnedla. Asistence: Jan Starý.
     
    05:46
    Trutnov právě vstřelil branku!
    Domácí jdou do trháku. Obrana hostů nestíhá výpady Trutnova a nepohlídala si ani tuto situaci. Marek Škvrně pálil z mezikruží a kapitán PAVEL FEDULOV šikovně ztečoval puk až za záda hostujícího gólmana. Asistence: Marek Škvrně, Lukáš Junek.
     
    07:08
    Hosté se snaží na obdržené branky reagovat, v útočném pásmu se jim ale příliš nedaří a trutnovská obrana zatím nemá výraznější problémy.
     
    07:39
    Po vhazování před Ašenbrennerem se hosté drží v pásmu, střelu jednoho z Mosteckých ale trutnovský gólman hravě lapil do své lapačky.
     
    08:04
    Ašenbrenner si teď skvěle poradil s pokusem Vladimíra Kýhose, který si nabruslil až do mezikruží, ale kvůli pohotovému zákroku domácího gólmana puk až do branky nedostal.
     
    09:13
    Trutnovští parádně kombinují v útočné třetině a hosté mají problémy dostat kotouč za modrou čáru.
     
    09:30
    Tlak Trutnova zastavil až nepovoleně Štěpán Urbánek, který krosčekoval. Další přesilovka pro Draky.
     
    09:40
    Domácí si v útočné třetině moc nerozuměli a krátce po buly puk putuje až za Ašenbrennera.
     
    10:15
    Po krátkých potížích s rozehrávkou se do útočné třetiny prohnal Jakub Planý, který zkoušel překvapit gólmana k bližší tyčce. Neuspěl.
     
    10:55
    Obrovská šance domácích na navýšení! Po krásné kombinaci Trutnovských před brankou našla přihrávka Romana Janouška, ten z úhlu však netrefil odkrytou branku a puk skončil v rohu kluziště.
     
    11:28
    Šance i na druhé straně. Hosté využili zaváhání Trutnova na obranné modré a Nedrda unikal na Ašenbrennera. Svůj pokus neproměnil, nebezpečná byla ale také dorážka Ivana Řehoře, jež skončila někde ve výstroji trutnovského gólmana.
     
    12:09
    Hosté jsou teď hodně nebezpeční a Ašenbrenner se dostává do potíží. U vyraženého kotouče totiž hned je někdo z Mosteckých, kdo může dorážet.
     
    12:25
    Aleš Havlůj zastavil únik Trutnova hákováním a oslabuje tak svůj tým na dvě minuty.
     
    12:46
    Hosté vyhodili kotouč přes všechny čáry, Trutnov má problémy znovu proniknout do útočného pásma.
     
    13:17
    Jakub Planý je dnes hodně vidět. Přebruslil hřiště a krátce po přechodu modré čáry vypálil. Jeho štiplavou ránu vyrazil Hosnedl vysoko nad branku, hraje se dál.
     
    14:25
    Hosté v plném počtu.
     
    14:41
    Hosté uklidňují hru za svou brankou a střídají.
     
    15:10
    Domácí jsou zpět před mosteckým gólmane. Škvrně si dlouho hledal ideální pozici na střelbu, byl však obtěžován jedním z hostujících hráčů a sjel proto až k mantinelu.
     
    15:58
    Hra se přesunula na druhou stranu, tam ale domácí nepouští Lvy do šancí a znovu spěchají před klec Mostu.
     
    16:53
    Hosté sebrali kotouč za svou brankou a přebruslili s ním hřiště, před Ašenbrennerem si však znovu ani neškrtli.
     
    17:16
    Most protečoval kotouč až do útočné třetiny, tam se ho ale znovu ujali domácí.
     
    17:28
    MOSTEČTÍ LVI právě vstřelili branku!
    Most snižuje na rozdíl dvou gólů.PAVEL SMOLKA se blýskl krásnou individuální akcí, když dobruslil až k brance a bekhendem zvedl kotouč přesně pod horní tyč. Asistence: Vítězslav Nedrda, Štěpán Urbánek.
     
    18:42
    Hosté vstřelený gól nabudil a snaží se prosadit před trutnovskou brankou. Ta je teď však vychýlena ze své pozice a hra je přerušena.
     
    19:21
    Vojtěch Kubinčák dostal nabito zpoza branky, puk si musel ale ještě zpracovat a jeho následná střela neměla gólové parametry, Hosnedl si tak s pukem zvládl poradit.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dějství zápasu je za námi. V něm jsme viděli tři rychlé góly Trutnova poté, co domácí využili rozházené mostecké obrany. Hosté se však dokázali vrátit zpět do hry a aktivitou v útočném pásmu alespoň snížili na rozdíl dvou gólů. Uvidíme, jestli náskok Trutnova dokáží dotáhnout. Ten totiž není zase tak markantní a do konce zápasu zbývá ještě dlouhých čtyřicet minut.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:50.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:40
    Hosté krátce po úvodním buly vyrazili do útočné třetiny, kde se snaží posílat všechno na branku Trutnova.
     
    20:59
    Mostečtí se sice hodnou chvíli drželi v pásmu, Trutnovští však přesouvají hru na druhou stranu.
     
    21:37
    Janušek trápil hostující hráče za Hosnedlovou brankou, Mostečtí ale souboj lépe ustáli a puk je na jejich hokejkách.
     
    22:15
    Domácí jsou teď hodně aktivní. Jakub Tatar to vzal na sebe, přebruslil střední pásmo a sjel až k brance, Tam se ale dostal do ostrého úhlu a jelikož si Hosnedl dobře pohlídal bližší tyčku, trutnovský útočník puk do sítě nepropašoval.
     
    23:09
    Hraje se hodně v obranném pásmu Mostu, teď se hra ale přece jen přesouvá před Ašenbrennera.
     
    23:36
    Hosté nahodili kotouč do útočné třetiny, kde také zůstávají. Ašenbrenner tak musel na mostecké útočníky vytáhnout několik dobrých zákroků
     
    24:02
    Trutnovu se teď naopak nedaří proniknout do útočné třetiny a je pískáno zakázané uvolnění pro Draky.
     
    24:21
    MOSTEČTÍ LVI právě vstřelili branku!
    Hosté se dlouho drželi v útočném pásmu a je z toho až snižovací branka. Martin Mical vybojoval puk za brankou, rychle přihrál IVANU ŘEHOŘOVI stojícímu před Hosnedlem, a ten se následně trefil přesně ke vzdálenější tyčce. Asistence: Martin Mical.
     
    24:51
    Trutnov právě vstřelil branku!
    Trutnov si bere dvougólové vedení rychle zpátky. MATĚJ POUL sjel po levé straně až do mezikruží, kde napřáhl a jeho střela se od vzdálenější tyčky odrazila až do branky. Bez asistence.
     
    26:19
    Domácí se dlouhým nahozením dostali až do útočného pásma. Škvrně zajímavě objel branku a snažil se nahrávat do brankoviště, tam ale nenašel nikoho ze svých spoluhráčů.
     
    27:09
    Špatná nahrávka před Hosnedlem teď zastavila dobře se rozvíjející akci Trutnova a hra se přesouvá na druhou stranu.
     
    27:42
    MOSTEČTÍ LVI právě vstřelili branku!
    A hosté znovu snižují. Lukáš Vácha byl tvrdě sražen u zadního hrazení a ležel na ledě, Trutnov tak prakticky hrál pouze ve čtyřech. PAVEL SMOLKA si dobře najel do mezikruží a puk zvedl přesně pod horní tyč. Asistence: Štěpán Urbánek, Aleš Havlůj.
     
    28:21
    Trutnovští se už radovali ze vstřeleného gólu, hlavní sudí však rozpažuje, jelikož puk je někde pod Lukášem Hosnedlem.
     
    28:57
    Hraje se hodně do těla. Tvrdý hit teď odnesl David Jirásek, který se bolestivě svíjí v brankovišti. Sám ale nakonec odjíždí na střídačku.
     
    29:19
    Špatná rozehrávka hostujícího celku končí až na zakázaném uvolněním, vhazuje se před svatyní Mostu.
     
    29:45
    Ani domácím se příliš nedaří založit útočnou akci a nahozený kotouč před Hosnedlem dojíždí hráči v modrém.
     
    30:39
    Vítězslav Nedrda si sám najížděl před Ašenbrennera, domácí gólman ale jeho pokus zvládl vyrazit do rohu kluziště.
     
    31:16
    Hosté svírali Trutnov před Ašenbrennerem, Vojtěch Kubinčák se ale svým spoluhráčům nabízel ve středním pásmu. Domácí se nakonec osvobodili, ale přihrávka trutnovského útočníka minula. Přesto se hraje před Hosnedlem.
     
    32:09
    Marek Škvrně dostal nabito v mezikruží, sjel si ale ještě blíž k brance. Pálil však pouze do připraveného Lukáše Hosnedla.
     
    32:53
    Domácí se hnali ve čtyřech na mosteckou branku, v útočném pásmu ale byli kotouče zbaveni a nic z toho nakonec nebylo.
     
    33:30
    Zajímavé přečíslení se rýsovalo před Hosnedlem. Matěj Poul to vzal na sebe, mostecký gólman ale jeho střelu z pravé strany zvládl vyrazit betonem.
     
    34:55
    Martin Mical pálil hned po vhazování v útočném pásmu, Ašenbrenner jeho pokus ramenem vyrazil nad branku.
     
    35:50
    Trutnov má problémy dostat se do útočného pásma a kotouč vyhazuje až na icing.
     
    36:01
    A další zakázané uvolnění Draků, jejichž pětka na ledě už vypadá lehce unaveně.
     
    36:11
    Do třetice všeho dobrého. Trutnovští zvládli proniknout do útočné třetiny, tam ale prověřili Hosnedla pouze lehkou střelou.
     
    36:16
    Poprvé se vylučuje na trutnovské straně. Pavel Fedulov si odpyká dvě minuty za podrážení.
     
    36:42
    Trutnovští vyhodili kotouč přes všechny čáry, hosté jsou teď ale už zpátky před Ašenbrennerem. A kombinují.
     
    37:09
    Fučíkovu plachtící střelu trutnovský gólman dobře viděl a ukryl jí tak ve své lapačce.
     
    37:23
    Domácí se snažili vyhodit kotouč z pásma podél mantinelu, to se jim ale nepodařilo a Lvi pokračují v tlaku.
     
    37:52
    Teď už puk přece jen opustil obranné pásmo Trutnova, domácí čtyřka tak může vystřídat.
     
    38:16
    Domácí v plném počtu.
     
    38:33
    Krátce po tom, co Pavel Fedulov naskočil zpět na led, si připsal dobrou šanci, když si sjel až k brance a pálil na bližší tyč. Tam byl však připraven Lukáš Hosnedl a puk až do mostecké svatyně nepropadl.
     
    39:26
    Domácí sice nebyli dlouho vylučovaní, teď tu však máme další trest na trutnovské straně. Na trestnou lavici míří Mikuláš Pohl za držení.
     
    39:40
    Trutnov vyhodil puk až za Hosnedla, domácí ale rychle spěchají na druhou stranu.
     
    39:55
    Lvi se sice na chvíli podívali za útočnou modrou, teď jsou ale vyhnáni znovu až za svého gólmana. Více toho už v této třetině neuvidíme.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina byla na góly stejně bohatá jako ta první. Viděli jsme mostecké dvakrát snížit, Trutnov si ale dokázal náskok pohlídat a do kabin odešel o jednu branku šťastnější. Utkání je však velice vyrovnané a ve třetí periodě to tak zajisté ještě bude drama.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:42.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:07
    První buly vyhráli domácí, kteří se musí ještě něco přes minut u bránit mostecké přesilovce a vyhazují tak až za Hosnedla.
     
    40:55
    Hosté svírají Trutnov před Ašenbrennerem, k pořádné střele se ale nemají a domácí tak nakonec vyhazují kotouč znovu přes všechny čáry.
     
    41:20
    Zajímavá situace u domácí branky. Puk střílený z rohu vyletěl nad Ašenbrennera a dopadl až na vrchní síťku trutnovské branky. Ten ho ukrývá do bezpečí své lapačky.
     
    41:26
    Domácí v plném počtu.
     
    42:13
    Trutnov v plném počtu znovu aktivní. Jakub Tatar se prokličkoval před Hosnedla, z blízkosti ale zakončoval pouze do výstroje hostujícího gólmana.
     
    42:55
    Hosté mají problémy s přechodem útočné modré čáry, na kotouči jsou teď úspěšnější Trutnovští.
     
    43:26
    Hosté se už přesunuli do útočného pásma a puk se od tyčky odráží mimo trutnovskou branku!
     
    43:34
    Od tlaku hostujícího celku se domácí osvobozují pouze za cenu zakázaného uvolnění.
     
    44:05
    Draci skvěle napadají v útočném pásmu a několikrát se snažili kotouč doklepnout až do branky. To se jim ale nepovedlo.
     
    44:49
    Jiří Bucek po svých rychlých nohou přebruslil celé hřiště a v rychlosti pálil z pravé strany. Jeho bekhendový pokus ale nebyl přesný a pouze lízl Lukáše Hosnedla.
     
    45:40
    Tempo hry je vysoké a puk létá z pásma do pásma, výraznější šance ale nejsou k vidění ani na jedné straně.
     
    46:43
    Hosté zavezli kotouč do útočné třetiny a následně o něj bojovali u hrazení. Nakonec se však sami vyhnali až do středního pásma.
     
    47:36
    Domácí nechtějí pouštět Lvi před svého brankáře a puku se ze svého pásma vždy rychle zbavují.
     
    47:58
    Hosté faulovali a domácí mají výhodu.
     
    48:12
    Po odpískání trestu se do sebe za hostující brankou pustili Marek Škvrně a Miroslav Polák. Oba kapitáni teď s arbitry diskutují o možných trestech pro oba bojovníky.
     
    48:12
    Vyloučení v týmu MOSTEČTÍ LVI (Fučík – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu MOSTEČTÍ LVI (Polák – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC BAK Trutnov (Škvrně – 2+2 min, hrubost).
     
    48:12
    Hrát se bude pět na pět.
     
    48:27
    Poul skvěle zastavil rodící se mostecký útok a sám vyslal své spoluhráče do útočné třetiny. Tam však k nijaké výraznější akci domácích nedošlo, kvůli dobré obranné hře Lvů.
     
    49:18
    Mostečtí se znovu vydali na Ašenbrennera, domácí se tentokrát osvobozují zakázaným uvolněním.
     
    49:42
    Bude se znovu vylučovat. Marek Havlík podrazil Kubinčáka před Hosnedlem a Trutnov si zahraje přesilovku.
     
    50:08
    Višňák dobře zachytil kotouč ještě před přechodem modré čáry a Trutnov pokračuje v kombinaci.
     
    50:56
    Domácí už rozestavěli přesilovkový čtverec, střelu Kubináčka však Hosnedl ukrývá ve své náruči.
     
    51:13
    David Jirásek prudce pálil od modré, jeho střela ale letěla mimo a ani jedna z dorážek jeho spoluhráčů se neujala.
     
    51:42
    Hosté v plném počtu.
     
    52:00
    Lvi jsou sice už v plném počtu, hraje se ale nadále v mosteckém obranném pásmu.
     
    52:51
    Matěj Poul najel po levé straně do pásma, sjel ale až příliš blízko brance a jeho střela z ostrého úhlu pouze lízla Hosnedlovy betony.
     
    53:40
    Mical obalamutil jednoho z domácích obránců a ocitl se tak v dobré střelecké pozici před Ašenbrennerem. Svižnou střelou pálil několik centimetrů nad trutnovskou svatyni.
     
    54:07
    Jakub Tatar skvěle dobruslil dlouhou rozehrávku tak, aby to nebylo zakázané uvolnění, více toho Trutnov v útočné třetině však nezvládl.
     
    55:00
    Hosté se tlačí za vyrovnáním, Ašenbrenner svůj tým ale drží dobrými zákroky.
     
    55:33
    Mostečtí byli velice blízko vyrovnávacímu gólu. Po střele se kotouč odrazil před Ašenbrennera, kde ho sebral jeden z hostů a chtěl pálit do odkryté branky. To se mu nakonec nepovedlo.
     
    56:00
    Hosté pokračují v ofenzivní aktivitě. Dnes dvougólový Smolka mířil na hattrick. střelou z mezikruží. Tu však nasměroval pouze do výstroje trutnovského brankáře.
     
    56:38
    Domácí už dopředu nejsou tak silní a veškeré své síly soustředí na bránění. To je potřeba, neboť Lvi jsou směrem dopředu hodně nebezpeční.
     
    57:28
    Dnešní utkání sleduje 456 diváků.
     
    57:39
    Utkání je teď hodně napínavé. Pokud chtějí Lvi dnes bodovat, musí v následujících dvou minutách vstřelit alespoň jeden gól.
     
    58:40
    Lukáš Hosnedl je na střídačce, Mostečtí to zkusí v šesti!
     
    59:14
    Jakub Tatar si to s pukem už už mířil k prázdné bráně, byl však dovoleným způsobem sražen k zemi. Puk do branky neusměrnil ani žádný z jeho spoluhráčů.
     
    Konec zápasu.
     
    To bylo drama až do konce! Do poslední třetiny vstoupili mostečtí Lvi s jednogólovým mankem, které se urputným způsobem snažili vymazat. To se jim nepodařilo ani v závěrečném náporu a Trutnov tak zápas ovládl 4:3. Odčinil tak poslední domácí prohru proti Mostu 1:10 a do tabulky zapsal důležité tři body.
     
    To je ode mne pro tuto chvíli vše. Přeji vám krásný zbytek víkendu a u dalších onlajnů na počtenou. (20:19:35)

    Anna Marie Kokrhounová

    Branky a nahrávky: 3. Starý (Višňák, Planý), 5. Planý (Starý), 6. Fedulov (Škvrně, Junek), 25. Poul – 18. Smolka (Nedrda, Urbánek), 25. Řehoř (Mical), 28. Smolka (Urbánek, Havlůj)


    HC Trutnov: Ašenbrenner (Krofta) – Suk, Kynčl, Junek, Vácha (A), Jirásek, Faltys, Pohl, Višňák – Bucek, Poul, Janoušek, Škvrně, Kubinčák (A), Fedulov, Planý, Starý, Tatar.
    Mostečtí Lvi: Hosnedl (Kovařík) – Šesták, Havlůj (C), Urbánek, Havlík, Fučík, Polák – Mical, Čmolík, Nedrda (A), Kýhos (A), Bakrlík, Řehoř, Smolka, Kuběna, Böhm.

    Rozhodčí: Bernat – Pechánek, Bohuněk

    Diváci: 456
    bahis siteleri