Švédsko – Česko 5:2 (kon.)
konec
Švédsko
5:2 (4:1, 0:1, 1:0)
Česko
Sobota 08.02.2020, 13:00 • Wellblechpalast, Berlín • Turnaj pěti (U19)
Partner:
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Švédska, kterému se povedlo uspět výsledkem 5:2. Poslední perioda byla opět hodně vyrovnaná, avšak český celek srazila pátá inkasovaná branka z úvodu třetiny. Češi posléze dostali k dispozici dvojnásobnou přesilovou hru, která ovšem nebyla proměněna, což bylo zásadní. Švédové si navíc konec zápasu dokázali pohlídat. (15:00:10)
     
    Konec zápasu.
     
    59:20
    Vypadá to, že se žádné další branky už nedočkáme. Švédové bezpečně kombinují daleko od branky soupeře, česká smečka hráčů se pokouší narušit rozehrávku.
     
    57:21
    Přetahovaná o touš u levého hrazení nakonec vyzněla lépe pro švédské komando, které posléze pouze nahodilo do pásma, díky čemuž oba celky mohly vystřídat.
     
    56:01
    Po delší době si zákrok připsal také brankář Haas, který ho nedokázal sevřít do své rukavice. Puk tak poskakoval vedle branky, Haas ho přesto vzal do lapačky.
     
    55:08
    Nabídkou od levého hrazení to zkoušel Jindra, který ovšem našel pouze hokejku brankáře Warda. Švédsko již hraje v plném počtu, avšak stále je pod tlakem.
     
    54:05
    Kotouč se navíc opět dostal až do středního pásma, Klikorka ho ale ihned zavezl zpět za modrou čáru. Rychlá souhra přinesla ztrátu kotouče před brankářem.
     
    53:10
    Českému celku se dvojnásobná přesilová hra zatím moc nedaří. Sice jsme sledovali několik slibných střel, avšak brankář Ward nemusel tasit nic vážnějšího.
     
    52:16
    Vyloučení v týmu Švédsko (Calle Wäng – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu Švédsko (Oscar Lawner – 2 min., podrážení).
     
    Dnešní utkání sleduje 123 diváků.
     
    49:32
    Vyloučení v týmu Švédsko (Albert Johansson – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Česko (Matěj Morong – 2 min., hrubost).
     
    48:52
    Vyloučení v týmu Česko (Jan Klodner – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    48:13
    Nahozením od modré čáry to zamýšlel forvard Costmar, který trefil prvního protihráče. Mnohem lepší pokus vypustil ze své hole Johansson, který trefil pouze beton.
     
    47:02
    Český výběr v krátkém časovém sledu podruhé odpálil puk přes všechny čáry, což přináší menší úlevu. Stále to jsou ale Češi, kteří strádají hned tři přesné zásahy.
     
    46:15
    Švédsko muselo další útočný výpad rozjíždět až od své branky. I tak jsme sledovali hodně krátkou kombinaci, kterou se dokonale povedlo narušit Klikorkovi.
     
    45:49
    Vyloučení v týmu Česko (Jakub Žůrek – 2 min., hrubost).
     
    45:17
    Ve středním pásmu zachytil volný kotouč obránce Žůrek, který počkal na podporu svých spoluhráčů. Následoval vjezd do pásma, kde se Česko dlouho neudrželo.
     
    44:21
    Čížkovi se ani v tomto případě nepovedlo vyhrát vhazování, nicméně i přesto se jeho formace dostala k náporu. Nahození od modré směřovalo vedle branky.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 1. Costmar (Albert Johansson), 3. Lawner (Albert Johansson), 9. Heineman (Lyckasen), 16. Sundsvik (Edmonds, Heineman), 43. Karlsson (Berglund, Lawner) – 2. Křehlík (Čížek, Bernat), 28. Pištěk (Brabenec, Čížek)


    Švédsko: Ward (Rheyneclaudes) – A. Johansson, Berglund, Hedström, Wäng, Sjölund, Lyckasen, P. Johansson – Söderblom, Sundsvik, Costmar – Edmonds, Eurenius, Heineman – Feuk, Bjerselius, Andersson – Kvist, Karlsson, Lawner
    Česko: Haas (Škorpík) – Klikorka, Mlčák, Poizl, Suhrada, Žůrek, Klodner, Rutar, Pištěk – Rychlovský, Vitouch, Hašek – Křemen, Morong, Jindra – Bernat, Čížek, Křehlík – Mužík, Přikryl, Brabenec

    Rozhodčí: Gläser, Meisner – Chepik, Schulz

    Diváci: 123
    thejrc.org