Finsko – Česko 1:3 (kon.) | Švédsko – Rusko 5:2 (kon.)
konec
Švédsko
5:2 (1:0, 2:0, 2:2)
Rusko
Sobota 08.02.2020, 16:15 • Ericsson Globe • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ve třetí třetině jsme viděli nejvíce branek. Jako první se prosadil Pavel Porjadin, který se zasloužil o premiérovou trefu sborné na turnaji. Tří brankové vedení Švédům vrátil Lukas Bengtsson, který vzápětí přidal i svou druhou trefu. Rusko ještě pak korigovalo výsledek trefou Pavla Kudrjavceva. Sborná sice v závěru byla aktivnější, ale z celkového pohledu dnes na svého soka neměla a Švédové svého soupeře předčili ve všech ohledech. Ruský mladý tým si tedy připsal svou druhou porážku na turnaji, naopak Švédům stačí v zítřejším severském derby s Finskem bod a mohou slavit první místo! (18:47:52)
     
    Konec zápasu.
     
    59:10
    Útok tři na dva v podání ruského celku vypadal hezky, nakonec chybělo jen přesnější zakončení.
     
    58:09
    V samotném závěru zápasu se Rusové snaží ještě nějak korigovat výsledek a Švédové působí trochu zaskočeni z jejich aktivity.
     
    57:33
    Bogdan Kiselevič už se mohl radovat, ale Johansson předvedl další perfektní zákrok svou lapačkou!
     
    57:10
    Marčenko po přihrávce Podkolzina střílel z první, ale jeho rána byla zablokována.
     
    56:44
    Švédové se nyní v obranném pásmu spíše jen dívali na svého soka, který po své kombinaci poslal puk na branku, ale není to jejich třetí branka.
     
    56:01
    Po pěkné kombinaci se dostal do šance Carl Klingberg, nakonec puk vyplaval před branku, kde si jej do lapačky vzal Samonov.
     
    55:36
    Švédové jsou nyní usazeni v pásmu a pokouší se něco vymyslet na branku Samonova.
     
    54:41
    Tři korunky mají však stále pohodlné tří brankové vedení a pokud dokáží hrát jako doposud, tak si připíšou své druhé vítězství na tomto turnaji.
    53:33 Pavel KUDRJAVCEV - 5:2
     
    53:33
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Sborná se nakonec ještě prosazuje i podruhé. Švédové se nyní nestihli včas vrátit a rozebrat si hráče. PAVEL KUDRJAVCEV byl na konci celé akce a dostal podruhé puk za záda Johanssona. Asistence: Denis Zernov a Anatolij Golyšev.
     
    53:02
    Sborná nyní tlačila v pásmu soupeře, ale jejich soupeř dnes hraje ve velké pohodě a zatím má hru pod svou kontrolou.
    50:59 Lukas BENGTSSON - 5:1
     
    50:59
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové se ihned po zahájení prosazují a využívají druhou přesilovou hru. Nilsson pasem poslal puk na modrou čáru a LUKAS BENGTSSON to již lépe trefit nemohl. Asistence: Marcus Nilsson a Oscar Lindberg.
     
    50:47
    Vyloučení v týmu Rusko (Arťom Galimov – 2 min., podrážení).
     
    49:17
    Linus Johansson nahazoval puk před branku, kde se pokoušel tečovat Mathias Bromé, ale nakonec se k puku nedostal.
    48:08 Lukas BENGTSSON - 4:1
    Marken.cz

    Adam Dořák

    Branky a nahrávky: 1. Nilsson (Händemark, Dahlbeck), 31. Fagemo (Lundkvist, Everberg), 35. Sylvegard (Bromé, Dahlbeck), 49. Bengtsson (Nilsson), 51. Bengtsson (Nilsson, O. Lindberg) – 48. Porjadin (A. Galimov), 54. Kudrjavcev (Zernov, Golyšev)


    Švédsko: Lars Johansson (Hellberg) – Pudas, Tömmernes (A), Lundkvist, Dahlbeck (A), Bengtsson, Lundberg – C. Klingberg (C), Händemark, Everberg – Strömwall, O. Lindberg, Nilsson – Rydahl, Bristed, Sylvegard – Linus Johansson, Bromé, Fagemo.
    Rusko: Samonov (Bobkov) – Ljamkin, Galenjuk, Ar. Sergejev, Rafikov (A), Kiselevič (C), A. Romanov, Mironov – Švec-Rogovoj, Zernov, Golyšev (A) – K. Marčenko, Ivan Morozov, Podkolzin – Děnisenko, A. Galimov, Mamin – Kudrjavcev, Kajumov, Porjadin – Igumnov.

    Rozhodčí: J. Kova – A. Brannare (FIN)

    Diváci: 13 850
    thejrc.org