Třinec – Mladá Boleslav 4:6 (kon.) | Kladno – Zlín 2:3 (kon.) | Liberec – Litvínov 5:4 (po pr.)
Kometa Brno – Vítkovice 2:5 (kon.) | Sparta – Mountfield HK 2:3 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
4:6 (2:1, 1:3, 1:2)
BK Mladá Boleslav
Středa 12.02.2020, 17:00 • WERK ARENA, Třinec • Tipsport extraliga • 44. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Děkuji za pozornost a z Třince se s textovým online přenosem z extraligového utkání přihlásím opět v pátek. V rámci 45. kola Oceláři budou hostit královéhradecký hokejový klub Mountfield HK. Do té doby přeji pěkné dny! (19:22:55)
     
    Domácí hokejisté se utkání s Mladou Boleslaví pokusili ještě v samotném závěru zdramatizovat, ale nic se neměnilo na tom, že komplet bodů berou hosté, kteří utkání překlopili na svou stranu v prostřední dvacetiminutovce. Ve třetí třetině nejprve dal na rozdíl dvou branek Bičevskis, ale hned o dvacet sekund později snížil opět na jednobrankový rozdíl Martin Růžička. Třinečtí se pokusili zápas vyrovnat v power play, ale do prázdné branky pečetil výhru hostů Lunter.
     
    Nejlepší hráči utkání: Martin Adamský – Adam Zbořil
     
    Konec zápasu.
    59:54 Mário LUNTER - 4:6
     
    59:54
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Teď už je definitivně rozhodnuto. Situaci po buly v obranném pásmu hosté zvládli, puk vyvezli a a do prázdné branky jej poslal MÁRIO LUNTER. Asistence: Lukáš Kašpar. Stav utkání 4:6.
     
    59:34
    Vrána v obrovské šanci sám před Krošeljem přestřelil, následně situaci špatně vyhodnotili hosté. S pukem na holi se provinili icingem.
     
    59:18
    Oceláři vyhráli buly, ale puk jim utíká a musejí hrát od své branky.
     
    59:10
    Hosté poslali puk na icing. Vhazuje se před Krošeljem.
     
    59:02
    Třinečtí hrají power play. Růžičkovi se Stránským se podařilo rychle dostat puk do pásma.
     
    58:37
    Oceláři se zatím nemohou dostat na puk, ani k tomu, aby Daneček sjel na střídačku a zkusili hru v šesti.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny a Oceláři rozehrávají zpoza vlastní branky.
    57:17 Martin RŮŽIČKA - 4:5
     
    57:17
    Třinec právě vstřelil branku!
    Hosté ale ještě úplně nemohou slavit. Sám se před Krošeljem po dvou chybných zásazích mladoboleslavských obránců zjevil MARTIN RŮŽIČKA a nezaváhal. Pověsil puk do horních pater Krošeljovy branky. Bez asistence. Stav utkání 4:5.
    56:57 Maris BIČEVSKIS - 3:5
     
    56:57
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Lotyšský střelec se ale o pár sekund později prezentuje v mnohem nebezpečnější situaci. Po kombinaci svých spoluhráčů se MARIS BIČEVSKIS dostal do situace, kdy byl zcela osamocen na levém kruhu a nedal Danečkovi střelou k tyči šanci. Asistence: Lukáš Kašpar, Ondřej Dlapa. Stav utkání 3:5.
     
    56:18
    Nadějnou situaci Třince v útočném pásmu pohřbil nepřesnou přihrávkou Ondřej Kovařčík. Na druhé straně z levé strany střílel Bičevskis, jeho střela ale nebyla příliš nebezpečná.
     
    55:15
    Po aktivitě Michala Kovařčíka se dostal ke střele z levé strany z bezprostřední blízkosti Krošeljovy branky Stránský. Následně ještě bekhendem dorážel Musil. Dobrá šance Ocelářů!
     
    Dnešní utkání sleduje ve třinecké Werk areně 4 282 diváků.
     
    54:36
    Kousal se v jízdě přes Douderu prokličkoval až před Danečka. Jeho zakončení z bezprostřední blízkosti bekhendem vyrazil domácí brankář ramenem.
     
    53:54
    Kašpar získal puk za brankou, ale jeho centr do předbrankového prostoru zlikvidoval Daneček dřív, než se dostal k některému z Kašparových spoluhráčů.
     
    53:39
    Oceláři po vyhraném buly drželi puk chvíli v pásmu, nakonec jim ho hosté ukořistili. Šťastný držel kotouč ve středním pásmu, ale než s ním vjel do třetiny, Zohorna se vystavil do ofsajdu.
     
    53:01
    Hrehorčák zavezl puk do útočného pásma a přes Michala Kovařčíka směřoval puk na bratra Ondřeje, který si sjížděl před Krošelje. Ten ale stihl pouze sáhnout do trajektorie kotouče, který následně skončil v rohu.
     
    52:09
    Martin Růžička dostal od Stránského z rohu ideální puk mezi kruhy, ale jeho střelu Krošelj vyrazil a následně situaci s obráncem svého týmu vyčistili.
     
    51:58
    Zakázané uvolnění hostů vrací hru před Krošelje.
     
    51:26
    Třinečtí teď podrželi hosty v pásmu, do střeleckého zakončení se přes vyvinuté úsilí především Draveckého, který byl hodně na puku, nedostali.
     
    50:45
    Dravecký zavezl puk do útočného pásma, kde nabil Douderovi na modré. Jeho střelu Krošelj vyráží do rohu, Třinec ale drží pásmo.
     
    49:52
    Hrdinka poslal puk na Danečka skrz houštinu těl před jeho brankou. Třinecký brankář si kotouč našel a přerušuje hru.
     
    49:47
    Třinec držel puk v útočném pásmu. Nakonec kotouč vyvezl ze své třetiny Klepiš, chtěl vysunout do útočné situace Zbořila. Tomu puk přeskočil hůl a následně jej přikryl Daneček.
     
    48:58
    Stránský s Draveckým připravili střeleckou pozici pro Musila. Jeho střelu od modré Krošelj vykopl do rohu.
     
    48:45
    Po Draveckého nepřesné přihrávce ve středním pásmu zahrozili Flynn s Najmanem. Domácí ale situaci ustáli a Stránský vyváží puk.
     
    48:18
    Doudera chtěl rychle poslat puk na Stránského nebo Růžičku, kteří se zjevili úplně sami na útočné modré. Poslal kotouč přesně mezi ně a je z toho icing.
     
    47:16
    Rychlý kontr hostí zakončil po přihrávce Zohorny z levého křídla střelou z osy kluziště Šťastný. Daneček vyrazil nad branku.
     
    46:45
    Klepiš zavezl puk do pásma, po jeho aktivitě poslal puk na Danečka Hrbas. Před brankou vznikla nepřehledná situace, z níž zkoušel střílet Klepiš. Puk byl vyražen do ochranné sítě.
     
    46:04
    Hosté jsou kompletní a ihned poslali puk na z trestné vyjetého Zohornu. Jeho střelu po kličce do forhendu ale byla hodně nepřesná.
     
    45:35
    Chmielewski vyjel s pukem zpoza branky, ale jeho přihrávku na pravý kruh si poslal Hrňa daleko od hole a hosté vyvážejí.
     
    45:00
    Kousal vystihl rozehrávku Třince a od útočné modré poslal puk na Danečka.
     
    44:38
    Vrána z levé strany nahrál volnému Stránskému na levém kruhu a ten volil přímou střelu na Krošelje.
     
    43:57
    Třinec má šanci proměnit průběh utkání v přesilové hře. Za zásah vysokou holí je vyloučen Radim Zohorna.
     
    43:41
    Martin Růžička získal v útočném pásmu puk, udělal si kličku na vrchol pravého kruhu a jeho střelu mezi nohy Krošelj vyklekl.
     
    43:20
    Do rychlého protiútoku mohl najet Michal Kovařčík, ale puk mu utekl do útočného rohu.
     
    42:54
    Domácí si teď nerozuměli v útočném pásmu a hosté mohli ujet do rychlé protiakce. Naštěstí pro Oceláře Najmanova přihrávka nebyla přesná a puk se vrátil za Krošeljovu branku.
     
    42:18
    Po přihrávce rukou se bude vhazovat v neutrální zóně.
     
    41:46
    Hosté jen nahodili puk do útočného pásma, u zadního mantinelu byl ale jako první Jeglič. Další střelecké ohrožení Danečkovy branky z toho nebylo. Puk letící na domácí branku vytečoval Doudera.
     
    40:51
    Do Musilovy bomby hned po Marcinkem vyhraném buly vložil bolestivě koleno Skalický.
     
    40:47
    Icing Boleslavi pomůže Třineckým pokračovat v ofenzivní tvorbě.
     
    40:35
    Domácí se pokusili o aktivní úvod, hru první třinecké formace řídil v útočném pásmu Vrána.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Hráči jsou zpět na ledě, za chvíli začne třetí dvacetiminutovka dnešního utkání.
     
    Třetí třetina začne cca v 18:46.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na branku 14:22
    Střely mimo 6:8
    Zblokované střely 3:6
    Hity 2:3
    Vhazování 20:24
    Trestné minuty 6:2
     
    Skončila dramatická druhá třetina. Ještě dvě minuty před jejím koncem bych ji zhodnotil tak, že byla strašidelná pro domácí a nebeská pro hosty. Gól Michala Kovařčíka v předposlední minutě z toho z pohledu Ocelářů ale dělá pro třetí třetinu hratelnou situaci. Ale po řadě – hosté nejprve na rozmezí šesté a sedmé minuty překlopili skóre na svou stranu. Radim Zohorna nejprve šikovně tečoval střelu Zbořila v přesilovce, o pár momentů později ze vzduchu poslal puk za Štěpánka Najman. Když v polovině utkání využil další přesilovku a vyhnal Štěpánka z branky Zbořil, byli domácí v těžké depresi a hosté v euforii. Do konce třetiny však Werk arena viděla ještě onen zmíněný gól Michala Kovařčíka a tak do závěrečné dvacetiminutovky půjdou oba týmy v situaci, kdy hosté vedou rozdílem jedné branky.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:36
    Hosté se pokoušeli o další nebezpečný útok. Klepiš zavezl puk do pásma, tam jej podržel a nabil Ševcovi. Jeho střela se od zadního hrazení odrazila tak šťastně, že do úniku mohl ujet Wolski s Vránou. Třineckému polskému Kanaďanovi ale v klíčovém momentu puk přeskočil hůl.
    38:50 Michal KOVAŘČÍK - 3:4
     
    38:50
    Třinec právě vstřelil branku!
    Trochu blesk z čistého nebe, gól naděje pro domácí, upozornění pro hosty! MICHAL KOVAŘČÍK práskl do puku, který se dostal někam na levý kruh z levého rohu útočného pásma třineckých Ocelářů a snížil na rozdíl jediné branky. Asistence: Martin Růžička. Stav utkání 3:4.
     
    38:34
    Domácí po čase v útočném pásmu, ale Stránský, který hodně držel puk, se s Růžičkou a Marcinkem do střelecké pozice neprokombinoval. Následně končí kotouč na střídačce domácích.
     
    37:40
    Domácí jsou kompletní, ale hosté stále drželi puk ve svém útočném pásmu. Až po čase Gernát ve spolupráci s Chmielewskim jej dostali do střední třetiny.
     
    36:52
    Dlouhá pasáž hostů v útočném pásmu, kterou dirigoval opět Klepiš, končí střelou Zbořila z pravého kruhu, kterou Daneček vytečoval mimo kluziště.
     
    35:59
    Stránský s Musilem teď pro Oceláře pošetřili trochu času mimo obranné pásmo.
     
    35:25
    Hosté celou dobu drželi útočné pásmo a situace skončila dalším faulem domácích hokejistů. Martin Gernát míří na trestnou za podrážení, i když to trochu vypadalo, že se hostující hráč dostal do kontaktu s rozhodčím. To na situaci nic nemění, další přesilová hra pro Bruslařský klub.
     
    34:50
    Skalický byl atakován ve vlastním pásmu Vránou i Wolskim, ale s pukem na holi suverénně vyjel a založil se Zohornou útočnou akci.
     
    33:54
    Třinečtí teď pobyli nějaký čas v útočném pásmu, aktivitou hýřil Novotný, ale domácí se nedostali ke střeleckému pokusu.
     
    33:32
    Pasáž byla zakončena nepříliš nebezpečnou střelou Galvinše od modré, kterou Krošelj vyrazil do ochranné sítě.
     
    33:11
    Domácí logicky nemají klid na hokejkách a kombinace jim nevycházejí. Teď to zkusil individuálně Stránský, ale skončil s pukem v rohu. Třinečtí aspoň mají pásmo.
     
    32:08
    Hosté jsou útočně naladěni a na protiútoky vyrážejí i ve čtyřech hráčích. Po jednom takovém nahazoval puk na Danečka Bernad, ale třinecký brankář jej vyrazil do rohu.
     
    31:40
    Čárový rozhodčí teď přerušil útočný kolotoč domácích, kteří přitom zároveň střídali. Byl přesvědčen, že domácí hráli v šesti, tak se ale nestalo. Vhazovat se bude před Krošeljem.
     
    30:46
    Kovařčíkova formace teď udělala trochu vzruchu před Krošeljem. Po Musilově střele od modré hostující brankář nevěděl, kde je kotouč, ale nakonec ho našel pod betonem.
     
    29:49
    Hned velká šance před Danečkem. Puk do jízdy na pravé křídlo dostal Kousal, třinecký brankář vyrazil puk nad branku.
     
    29:25
    Třinečtí po čtvrté inkasované brance střídají brankáře a Lukáš Daneček bude tak již pátým maskovaným mužem, který v této sezóně vyzkouší třinecký dres.
    29:25 Adam ZBOŘIL - 2:4
     
    29:25
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Hosté bleskově využívají i druhou přesilovku a po přihrávce Kašpara z levé strany, kterou před Štěpánkem zpomalil třinecký obránce, se z předbrankového prostoru prosazuje ADAM ZBOŘIL. Asistence: Lukáš Kašpar, Jakub Klepiš. Stav utkání 2:4.
     
    29:08
    Martin Růžička podrazil ve středním pásmu Mitchella Fillmana a Oceláři budou hrát podruhé v oslabení.
     
    28:53
    Domácím se nepodařil protiútok a Martin Růžička ve středním pásmu fauloval. Hosté zatím mají výhodu.
     
    28:33
    Aktivní Skalický zavezl hru do útočného pásma a hosté nebezpečně ohrožovali třineckou branku. Po střele Pláňka z první od modré si musel puk Štěpánek hledal, ale nakonec jej před slovenským snajprem dokázal přikrýt.
     
    28:01
    Icing vrací hru po chvíli před Krošelje.
     
    27:25
    Domácí jsou po inkasovaných brankách velice aktivní. S Marcinem a Stránským kombinoval obránce Zahradníček, který si sám po objetí branky sebral vlastní puk a nebezpečně střílel z pravého křídla.
    26:21 Pavel KOUSAL - 2:3
     
    26:21
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Skóre se bleskově obrací na stranu mladoboleslavských hokejistů! Centr od pravého mantinelu ze vzduchu ztečoval ONDŘEJ NAJMAN a ani skok Jakuba Štěpánka gólu nezabránil. Asistence: Pavel Kousal, Oscar Flynn. Stav utkání 2:3.
    25:52 Radim ZOHORNA - 2:2
     
    25:52
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Druhá přesilovková parta byla dirigována z levého rohu Jakubem Klepišem. Od něj se přes Pláňka na modré dostal puk na střílejícího Zbořila a jeho pokus lehce tečoval před brankou operující RADIM ZOHORNA. Asistence: Adam Zbořil, Martin Pláněk. Stav utkání 2:2.
     
    25:22
    Ševcovu bombu od modré z první Štěpánek viděl a vyrazil do ochranné sítě.
     
    25:16
    Hosté jsou velice aktivní v přesilovce. Všechny puky chodí přes Ševce, který je na modré osamocený obránce. Štěpánek odolal i dorážkám Skalického a Šťastného z předbrankového prostoru.
     
    24:32
    Prvním vyloučeným Ocelářem je David Musil za podrážení Flynna.
     
    24:24
    Hosté se po aktivním napadání obránce Hrbase dostali na chvíli do útočného pásma, situace ale skončila nepřesnou střelou Kašpara. Na druhé straně vezl puk Michal Kovařčík, na levém křídle byl ale dřív v pásmu Chmielewski.
     
    23:53
    Další ztečovaný puk v hledišti poté, co do Marcinkova nahození od pravého mantinelu se vložil Dlapa.
     
    23:24
    Galvinš vletěl do Klepišovy rozehrávky v obranném pásmu Bruslařského klubu, získaný puk chtěl na Krošelje poslat Růžička. Kotouč však po teči končí pravděpodobně v hledišti, každopádně nehratelný.
     
    22:57
    Čtvrtý domácí útok ztratil puk za Krošeljovou brankou, ale před rychlým protiútokem hostí je zachránil ofsajd. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    22:37
    Po zmatku ve třineckém útočném pásmu se ke střele dostal Hrdinka. Jeho pokus vyklekl Dravecký a s Adamským se snaží zaútočit na druhé straně.
     
    22:01
    Hosté nerozehráli kolem vlastní branky přesně, ale Chmielewského přihrávka na Kundrátka mířila do situace, kdy domácí bek neměl šanci vystřelit.
     
    21:03
    Na druhou stranu se rozjel Zohorna. Ale jeho i posléze Jegliče odzbrojili třinečtí hráči.
     
    20:37
    První třinecká pětka pobyla v pásmu bez nebezpečné situace. Borci si moc nepomohli nepřesnými přihrávkami.
     
    20:08
    I druhá třetina začíná icingem. Tentokrát se jim provinili hosté.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Hráči se vrátili na led, za malý moment pokračujeme.
     
    Druhá třetina začne cca v 17:52.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku 6:9
    Střely mimo 4:3
    Zblokované střely 0:2
    Hity 1:1
    Vhazování 12:7
    Trestné minuty 0:2
     
    Úvodní třetinu nakonec vyhráli třinečtí Oceláři. Ti měli výborný vstup do utkání, když nejprve ve třetí minutě využil zaváhání hostí za brankou pohotový Martin Adamský a následně o dvě minuty později střelou z první z pravého kruhu využil přesilovku Wojtek Wolski. Mladá Boleslav následně měla problém se dostat do kloubné akce, hostující hráči se uklidnili až po polovině třetiny. Nejprve snížil střelou z mezikruží Pavol Skalický a následně v poslední minutě mohl ve velké šanci vyrovnat Flynn.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:33
    Chmielewski zavezl do útočné zóny nadějnou akci svého útoku, ale nepřesná přihrávka Michala Kovařčíka rezultovala v protiútok a velkou šanci Oscara Flynna. Jeho pokus z předbrankového prostoru výborným zákrokem betonem vytěsnil na branku Štěpánek.
     
    18:29
    Doudera nahodil od modré, Krošelje střela překvapila a vyrazil ji před sebe. Než se Vrána dostal k dorážce, byl zablokován.
     
    18:24
    Icing Mladé Boleslavi stěhuje hru před Krošelje.
     
    18:05
    Lunter zavezl puk do pásma, po několika přihrávkách se ke střele z první od modré dostal Fillman, jeho střelu ale betonem vyrazil Štěpánek.
     
    17:12
    Menší vzruch před Krošeljem. Centr Ondřeje Kovařčíka z pravé strany do hostujícího brankoviště byl dlouhý na oba útočné parťáky.
     
    16:38
    První třinecká pětka se snažila o ofenzivní akci, ale bez úspěchu. Kousal pak zavážel puk do pásma, ale jeho přihrávka nebyla přesná. Na druhé straně dotíral Růžička na Ševc, ten si situaci ohlídal.
     
    15:51
    Sledujeme méně povedenou pasáž plnou nepřesností, kdy povedené akce končí většinou ve středním pásmu.
     
    14:38
    Adamský se rozjel neohroženě za nahozeným pukem na zadní hrazení, ale nakonec tam byl dřív Krošelj. Třinečtí se ale drží v pásmu.
    14:02 Pavol SKALICKÝ - 2:1
     
    14:02
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Rychlý protiútok hostí potáhl po pravém křídle do pásma Klepiš a jeho přihrávku mezi kruhy proměnil ve snižující branku zcela volný rozjetý PAVOL SKALICKÝ. Asistence: Jakub Klepiš. Stav utkání 2:1.
     
    13:27
    Flynn se poté, co Galvinš zaváhal za brankou, zjevil úplně sám před Štěpánkem. Chtěl si jej vytáhnout z branky, třinecký gólman ale situaci ustál a následně mu pomohli obránci.
     
    12:21
    Bernad našel rozjetého Bičevskise, ten ale ztroskotal v rohu na Adamském. Zahradníček následně dloubáčkem vyhazuje do středního pásma.
     
    12:08
    Dravecký sebral puk po vyhraném buly v útočném pásmu, dal na modrou na Zahradníčka a jeho nahození si našel Krošelj. Máme zde druhou komerční přestávku první třetiny.
     
    11:47
    Klepiš vyšíval v útočném pásmu, vypadalo to na nadějnou akci hostů, ale klička před modrou vystavila jeho kolegy do ofsajdu.
     
    11:35
    Skalický chtěl z vlastního pásma rychle rozehrát útočnou akci, ale puk končí na zakázaném uvolnění.
     
    10:55
    Hosté drželi pásmo – do šance či ke střele se ale nedostali.
     
    10:22
    Lunter se snažil projet sám až před Štěpánka. Proskočil mezi třemi třineckými hráči, čtvrtý Kundrátek mu ale vystavil stopku.
     
    09:40
    Do samostatného úniku se dral Kašpar, puk mu ale skákal a dokázal jej odzbrojit Doudera.
     
    09:00
    Michal Kovařčík zavezl puk do pásma, nabil na modrou Musilovi. Jeho nahození zkoušel před Krošeljem tečovat Chmielewski, ale puk mezi tyče nemířil.
     
    08:16
    Klepiš se neohroženě prokličkoval až před Štěpánka, následně posunul puk na Hrbase, ale ten neprostřelil houštinu těl před brankou.
     
    07:45
    Galvinš si vyměnil puk ve středním pásmu se Stránským, ale ztroskotal v obranné zóně Boleslavi.
     
    06:45
    Vrána zatáhl puk do útočného pásma, ale Wolskému do kličky vložil hůl Lunter. Následně si chtěl najet na dlouhý centr, ale třinecký bek puk sebral ze vzduchu.
     
    06:05
    Zohornova střela od modré končí těsně vedle. Na druhou stranu se snaží zavézt útočnou akci bratři Kovařčíkovi.
     
    05:29
    Adamskému před třineckou brankou přeskočil puk hokejku po Klepišově centru od pravého mantinelu, Štěpánek raději kryje.
     
    04:53
    Třinec právě vstřelil branku!
    WOJTEK WOLSKI dostal dvakrát nabito na pravý kruh od Martina Gernáta. Poprvé puk mířil těsně vedle pravé tyče, podruhé si Wolski sjel blíže mladoboleslavské branky a tentokrát jeho prudkou ránu z bodu pro vhazování Krošelj propustil. Asistence: Martin Gernát, Petr Vrána. Stav utkání 2:0.
     
    04:10
    Vrána vybojoval v rohu puk, ale Gernát jej pak v tísni od modré poslal do rohu. Ševc poslal puk na svou střídačku, opakuje se tak vhazování v útočném pásmu Třince.
     
    03:55
    Prvním vyloučeným hráčem utkání je mladoboleslavský obránce Hrbas, který jde pykat za nedovolené bránění.
     
    03:19
    Wolski vypíchl puk Skalickému na třinecké obranné modré, dostal puk na Růžičku, který ale v útočném pásmu prováhal moment ke střele. Byl zblokován vracejícím se hráčem Bruslařského klubu.
     
    02:39
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři vybojovali za brankou puk, který se zpoza branky dostal k volnému MARTINU ADAMSKÉMU. Třinecký kapitán operoval v předbrankovém prostoru a po bekhendové kličce poslal puk nad rameno brankáře Krošelje. Asistence: Štěpán Novotný, Vladimír Dravecký. Stav utkání 1:0.
     
    01:58
    Bičevskis zavezl puk po levém křídle. Na centru byl netypicky obránce Hrbas, jeho střelu Štěpánek odrazil. Následně nahození od modré tečoval tentýž hráč mimo.
     
    01:16
    Boleslavští byli v pásmu, ale Dlapa pouze poslal puk po hrazení a Stránský následně dostal puk do střední zóny.
     
    00:37
    První boleslavský útok zavezl do pásma Hrdinka. Po centru do brankoviště Štěpánek přerušuje.
     
    00:11
    Třinečtí začínají první rozehru icingem.
     
    00:03
    Buly pro Oceláře. Uzdravený Kundrátek sbírá puk až za vlastní brankou.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy již jsou na ledové ploše. Utkání za malý moment začne. Ale ještě než začne, budeme svědky malé slavnosti. Martin Růžička převezme upomínku k tomu, že se stal 69. členem Klubu střelců deníku Sport. V posledním utkání Ocelářů v Litvínově totiž vstřelil dva góly, které byly jeho 249. a 250. brankou v součtu extraligové a reprezentační kariéry. A právě 250 gólů je kritérium pro vstup do tohoto elitního klubu.
     
    Ve třinecké Werk areně se tak říkajíc sekl předzápasový program, protože na malý moment vypadl proud. Jestli to byl následek bouře Sabine, nevíme. Co víme, je to, že elektřina v aréně pomalu najíždí, takže snad to nebude mít vliv na začátek utkání.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Štěpánek (L. Daneček) – Kundrátek, Gernát, D. Musil, Galvinš, M. Doudera, Zahradníček – Martin Růžička (A), P. Vrána, Wolski – Hrňa, Marcinko, M. Stránský – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski – Dravecký (A), Novotný, Adamský (C) – Hrehorčák.

    BK Mladá Boleslav: Krošelj (Peters) – Ševc (C), Hrbas (A), Dlapa, Pláněk, Hrdinka, Fillman, Bernad – Skalický (A), Zbořil, Klepiš – R. Zohorna, Jeglič, Šťastný – Lunter, Bičevskis, Kašpar – Flynn, Najman, P. Kousal.

    Rozhodčí: Hejduk, Kika – Gebauer, Lederer.
     
    Z kabiny Bruslařského klubu

    Bruslaři, kteří značnou část sezóny strávili v elitní čtyřce, potažmo na postupových místech přímo do čtvrtfinále, jsou momentálně bod za třineckými hokejisty. Zápas pod Javorovým tak bude přímým soubojem o elitní čtyřku. Mladoboleslavští v posledních kolech ztratili čtvrté místo a to přesto, že se v poslední době prezentují výbornými výkony. Z posledních deseti utkání vytěžili rovných dvacet bodů, což je velice solidní výsledek. V ofenzivě od začátku sezóny poutá pozornost druhý nejproduktivnější cizinec Tipsport extraligy – Pavol Skalický nasbíral již čtyřicet kanadských bodů.

    Forma v posledních 5 zápasech: V – P – V – V – P
    Forma v posledních 10 zápasech: 5-2-1-2, skóre 31:20, 20 bodů
    Pozice v tabulce: 5.
    Bilance: 43 zápasů, 19-6-6-12, skóre 126:101, 75 bodů
    Bilance venku: 21 zápasů, 6-3-4-8, skóre 48:52, 28 bodů
    Nejproduktivnější hráč: Pavol Skalický 40 (16+24)
    Nejlepší střelec: Pavol Skalický 16

    Poslední zápas Mladé Boleslavi:

    2. února 2020: BK Mladá Boleslav – Bílí Tygři Liberec 4:1 (2:0, 1:0, 1:1)
    Branky a nahrávky: 1. A. Zbořil (Skalický), 18. J. Stránský (Hrbas), 28. Kašpar (Dlapa, Pláněk), 59. Najman (Kašpar, P. Kousal) – 60. Knot (Birner, Marosz)
     
    Z kabiny Ocelářů

    Oceláři prožívají poměrně dobré období. Před reprezentační přestávkou měli na programu nejdelší sezónní trip po venkovních kluzištích – ze čtyřzápasového výjezdu přivezli šest bodů. Následoval domácí zápas se Spartou a další dlouhá cesta, tentokrát do Litvínova. Ze závěrečného víkendu před pauzou vytěžili Třinečtí maximální počet šesti bodů. Svěřenci trenéra Varadi jsou v přímém boji o čtvrté místo, které momentálně drží přes menší počet odehraných zápasů oproti páté Mladé Boleslavi.

    Forma v posledních 5 zápasech: V – V – P – V – P
    Forma v posledních 10 zápasech: 7-0-1-2, skóre 27:21, 22 bodů
    Pozice v tabulce: 4.
    Bilance: 42 zápasů, 22-3-4-13, skóre 130:104, 76 bodů
    Bilance doma: 20 zápasů, 13-2-2-3, skóre 75:44, 45 bodů
    Nejproduktivnější hráč: Matěj Stránský 33 (17+16)
    Nejlepší střelec: Matěj Stránský 17

    Poslední zápas Třince:

    2. února 2020: HC Verva Litvínov – HC Oceláři Třinec 2:3 (2:3, 0:0, 0:0)
    Branky a nahrávky: 1. M. Hanzl (Jarůšek, T. Pospíšil), 15. Jarůšek (T. Pospíšil, M. Hanzl) – 10. M. Stránský (Chmielewski, Gernát), 13. Martin Růžička (P. Vrána, M. Doudera), 18. Martin Růžička (P. Vrána, Wolski)
     
    Vzájemné zápasy v této sezóně

    Všechny letošní vzájemné zápasy byly poměrně vyrovnané. Zápasy odehrané v Mladé Boleslavi vyhráli nejprve domácí hokejisté a pak Třinečtí vždy rozdílem jediné branky. Utkání v Třinci sice v polovině listopadu skončilo 3:0 pro domácí, druhý gól do hostující sítě padl ale až v průběhu závěrečné části hry a výsledek pojistili Oceláře do prázdné mladoboleslavské branky. Zajímavostí je, že přeložené utkání číslo tři se hrálo relativně nedávno, čtvrtý zápas přichází na řadě po třech týdnech od třineckého vítězství 2:1.

    27. září 2019: BK Mladá Boleslav – HC Oceláři Třinec 4:3 (3:2, 1:0, 0:1)
    Branky a nahrávky: 5. P. Musil (R. Zohorna, J. Stránský), 7. Najman (Pláněk, P. Kousal), 17. Skalický, 39. Najman (J. Stránský) – 1. Marcinko (Hrňa), 9. Hrehorčák (P. Vrána, D. Musil), 48. Dravecký (Hrňa)

    15. listopadu 2019: HC Oceláři Třinec – BK Mladá Boleslav 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
    Branky a nahrávky: 24. Chmielewski (O. Kovařčík), 47. Š. Novotný (Hrňa, Dravecký), 60. Dravecký (D. Musil, Kváča)

    22. ledna 2020: BK Mladá Boleslav – HC Oceláři Třinec 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
    Branky a nahrávky: 37. Hrdinka (Skalický) – 9. D. Musil (Wolski, Martin Růžička), 33. Hrňa (D. Musil, Hrehorčák)
    Poslední vzájemný duel vyzněl lépe pro Třinec, který vyhrál v Mladé Boleslavi poměrem 2:1
     
    Od posledního domácího utkání třineckých Ocelářů uplynulo dvanáct dní. Po takové době se tedy vrací extraligový hokej pod Javorový. Soupeřem třineckých hokejistů bude v rámci 44. kola tým BK Mladá Boleslav. Zápas v třinecké WERK ARENĚ začíná ve středu 12. února v 17 hodin.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
    Marken.cz

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 3. Adamský (Novotný, Dravecký), 5. Wolski (Gernát, P. Vrána), 39. M. Kovařčík (Martin Růžička), 58. Martin Růžička – 15. Skalický (Klepiš), 26. R. Zohorna (Pláněk, Zbořil), 27. Najman (P. Kousal, Flynn), 30. Zbořil (Kašpar, Klepiš), 57. Bičevskis (Kašpar, Dlapa), 60. Lunter (Kašpar)


    HC Oceláři Třinec: Štěpánek (30. L. Daneček) – Kundrátek, Gernát, D. Musil, Galvinš, M. Doudera, Zahradníček – Martin Růžička (A), P. Vrána, Wolski – Hrňa, Marcinko, M. Stránský – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski – Dravecký (A), Novotný, Adamský (C) – Hrehorčák.
    BK Mladá Boleslav: Krošelj (Peters) – Ševc (C), Hrbas (A), Dlapa, Pláněk, Hrdinka, Fillman, Bernad – Skalický (A), Zbořil, Klepiš – R. Zohorna, Jeglič, Šťastný – Lunter, Bičevskis, Kašpar – Flynn, Najman, P. Kousal.

    Rozhodčí: Hejduk, Kika – Gebauer, Lederer

    Diváci: 4 282
    thejrc.org