Třinec – Mladá Boleslav 4:6 (kon.) | Kladno – Zlín 2:3 (kon.) | Liberec – Litvínov 5:4 (po pr.)
Kometa Brno – Vítkovice 2:5 (kon.) | Sparta – Mountfield HK 2:3 (kon.)
konec
Rytíři Kladno
2:3 (1:0, 0:2, 1:1)
Berani Zlín
Středa 12.02.2020, 17:20 • ČEZ stadion, Kladno • Tipsport extraliga • 44. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání Extraligy ledního hokeje mezi Rytíři Kladno a PSG Berani Zlín. Duel začíná v 17:20.
    Zlínský útočník Jan Dufek si v minulém týdnu odbyl premiéru v dresu národního týmu
     
    PSG Berani Zlín

    Zlín zatím v letošním ročníku nejvyšší české soutěže odehrál čtyřicet tři zápasů a vybojoval v nich šedesát jedna bodů. S tímto ziskem patří Beranům devátá pozice ligové tabulky. Zlín tak podle všeho bude svádět souboje v předkole play-off. Na jedenácté Kladno má totiž k dobru náskok deseti bodů. Na kluzištích soupeřů navíc patří Zlín mezi nejlepší týmy v celé soutěži. V posledním duelu před reprezentační přestávkou přehrál na domácím ledě 4:0 druhou Plzeň. Nejproduktivnějším hráčem Zlína je Antonín Honejsek, který má na svém kontě třicet čtyři kanadských bodů.
     
    Rytíři Kladno

    Celek Jaromíra Jágra se v posledních duelech před reprezentační přestávkou znovu namočil do soubojů o záchranu. V jednu chvíli to vypadalo, že Kladno bude bojovat o postup do play-off, jenže přišla série nepovedených duelů a Rytíři se začínají topit v problémech. Kladno má za sebou čtyřicet tři zápasů, ve kterých vybojovalo padesát jedna zápasů a patří mu jedenáctá pozice. Na poslední Pardubice má k dobru náskok šesti bodů. Z posledních šesti zápasů však získalo jediný bod za prohru v prodloužení proti Karlovým Varům. V posledním duelu pak Kladno padlo v záchrankářském souboji na ledě Vítkovic výsledkem 0:3. Nejproduktivnějším hráčem Rytířů je s dvaatřiceti kanadskými body kanadský hokejista Austin.
     
    Vzájemné zápasy

    28.12.2019 Zlín – Kladno 6:0
    15.11.2019 Kladno – Zlín 1:0
    27.9.2019 Zlín – Kladno 1:2
     
    Úvodní sestavy:

    Rytíři Kladno: Cikánek (Brízgala) – Nash, Austin, Lakos, Kehar, Barinka, Zelingr, Zajíc – Jágr, Vampola, Zikmund – J. Strnad, Melka, Redlich – Hovorka, Stach, Machač – Hajný, T. Kaut, O'Donnell.

    PSG Berani Zlín: Kašík (Huf) – Nosek, Žižka, Ferenc, Freibergs, M. Novotný, Řezníček, Buchta – Dufek, Fořt, Herman – Šlahař, Honejsek, Okál – Claireaux, Fryšara, Köhler – J. Ondráček, P. Sedláček, Kubiš.

    Rozhodčí: Šír, Sýkora – Kajínek, Špringl.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Oba týmy už jsou na ledě. Kladno bude hrát v bílém, zatímco Zlín oblékne modré dresy.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Kladno uspělo na úvodním vhazování první třetiny. Domácí celek se ihned vydal do útoku, ale Tomáš Fořt vybojoval kotouč pro Berany.
     
    00:35
    Jaromír Jágr si podél mantinelu vybruslil do blízkosti modré čáry a hledal Petra Vampolu. Druhý jmenovaný měl problém se zpracováním a nevypálil.
     
    01:05
    Fořt vyzkoušel střelou zápěstím Cikánkovu pozornost. Domácí brankář byl ale pozorný a připsal si první zahřívací zákrok dnešního souboje.
     
    01:35
    Matyáš Zelingr diriguje rozehrávku Kladna. Domácí obránce poslal přihrávku na modrou čáru, ale nikdo z útočníků v bílém se nedostal do útočného pásma.
     
    02:00
    Až po dvou minutách hry se poprvé v dnešním souboji přerušuje. Domácí brankář Cikánek totiž udržel ve výstroji zakončení z levé strany. Vhazuje se po jeho pravici.
     
    02:29
    Kladno nahodilo kotouč do útočného pásma, jenže tam nebyl nikdo v bílém dresu Rytířů. Zadáci Beranů tak mohou postupně uklidnit rozehrávku.
     
    02:40
    Kladno si zahraje první přesilovku. Dalibor Řezníček dostává dvě minuty za krosček.
     
    02:55
    Jaromír Jágr se dostal do první velké šance dnešního souboje! Jágr dostal přihrávku na pravý kruh a bez váhání vypálil. Libor Kašík se ale přemístil a připsal si skvělý zákrok!
     
    03:15
    Berani dokázali vyhodit kotouč ven z obranného pásma a na nějakou chvíli udrželi domácí celek daleko od své klece. Kladno se musí do třetiny tlačit znovu.
     
    03:34
    Jágr se natlačil mezi kruhy a snažil se využít vysokého postavení zlínského brankáře. Obránce v modrém mu ale dýchal na záda a znemožnil legendě zakončení.
     
    04:08
    Austin dostal přihrávku k modré čáře a snažil se zakončit do opuštěné branky! Proti jeho ráně se ale vrhl Fryšara, který si připsal skvělý zákrok!
     
    04:40
    Hosté v plném počtu.
     
    05:02
    Štěpán Fryšara vyjel s pukem až na červenou čáru a bekhendem jej nahodil do útočného pásma. Hokejisté Zlína tak mohou po oslabení vystřídat.
     
    05:19
    Zdeněk Okál se mezi kruhy opřel do odraženého kotouče, nicméně Cikánek jeho ránu viděl a betonem vykopl kotouč mimo tři tyče.
     
    06:10
    Tomáš Redlich se dostal pod tlak za vlastní brankou. Hokejista Kladna následně poslal přihrávku do středního pásma, ale neoslovil spoluhráče.
     
    06:24
    Hajný se řítil na zlínského brankáře, ale Kašík v úvodu utkání drží akcie Zlína nad vodou. Zkušený brankář soupeře vychýlil a stále drží čisté konto.
     
    07:05
    Petr Vampola projel do útočného pásma. Jágr mu spěchal před branku, ale Vampola zvolil zakončení příklepem. Jeho ránu přizvedl obránce mimo tři tyče.
     
    07:30
    Austin poslal oblouček do útočného pásma. Libor Kašík chvíli váhal, zda má kotouč přikrýt lapačkou, ale nakonec jej nechal proskákat k zadnímu mantinelu.
     
    08:10
    Hovorka napálil puk do útočného pásma, jenže obránci Beranů byli znovu na správných místech a pohotově odehráli kotouč do bezpečí.
     
    08:30
    Ralfs Freibergs projel po levém křídle do útočného pásma, jenže k němu přistoupila přesila obránců v bílém, kteří jej od kotouče rychle odstavili.
     
    09:05
    Tomáš Fořt napadal rozehrávku domácích obránců za brankou Kladna. Zlínský útočník se po pomalé přihrávce natahoval marně a prodloužil puk jen k mantinelu.
     
    09:23
    Kladno si zahraje svou druhou přesilovku. Dvě minuty za hákování dostává Antonín Honejsek.
     
    10:00
    Kladno přišlo o útočné pásmo. Jaromír Jágr zaparkoval na brankovišti, což se nelíbilo čárovému rozhodčímu, který neváhal a vykázal hru do středního pásma.
     
    10:28
    Zlín vybojoval kotouč a dokázal jej vyhodit přes všechny čáry za branku domácích Rytířů. Zlín potvrzuje svou skvělou úspěšnost v oslabení.
     
    11:05
    Fryšara trefil kotouč ve vzduchu a odehrál jej bekhendem za branku Kladna. Domácí celek se stále nemůže usadit v útočném pásmu.
     
    11:23
    Hosté v plném počtu.
     
    12:05
    Pavel Kubiš se před brankou Kladna dostal k odraženému kotouči, ale Cikánek jeho ránu vyrazil! K dorážce se ještě dostal jeden z hráčů v modrém, ale domácí brankář se stačil roztáhnout!
     
    12:25
    Jan Dufek dostal přihrávku do útočného pásma, přehodil si kotouč na bekhend, ale jeho pokus skončil v lapačce Cikánka.
     
    13:10
    Patrik Machač se otočil v rohu obranného pásma a odehrál kotouč bekhendem za svou branku. V posledních minutách začal Zlín hodně napadat.
     
    13:35
    Jakub Ferenc nahodil puk ze středního pásma do pásma útočného, jenže tam kraloval zkušený Michal Barinka, který uklidnil hru za vlastní klecí.
     
    14:03
    Pavel Kubiš projel do útočného pásma, přehodil si puk na forhend, ale střelou zápěstím trefil prvního obránce v bílém dresu.
     
    14:38
    Jakub Herman svedl souboj s Nashem v útočném pásmu. Hokejista domácí Kladna byl ve střetu o něco důraznější a odstavil rozjetého soupeře od puku.
     
    15:10
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Kladno se dostává do vedení! Domácí celek se usadil v útočném pásmu. BRANDON NASH dostal přihrávku zadovkou, připravil si kotouč na střelu a krásnou ránou zaznamenal svou úvodní branku v této sezóně! Asistence: Brendan O'Donnell.
    15:10 Brendon NASH - 1:0
     
    15:34
    Cikánek si dal pozor na slabé nahození a vychutnal si zákrok lapačkou pro diváky. Vhazovat se bude po levé ruce domácího brankáře.
     
    16:01
    Cikánek si dal pozor na přízemní dělovku od modré čáry a betonem vykopl kotouč až mezi diváky. Vhazovat se bude v obranném pásmu Kladna.
     
    16:25
    Tomáš Žižka si dal pozor na napadajícího soupeře a zadovkou posunul kotouč za branku Zlína. Hostující celek má po obdržení úvodní branky problémy s rozehrávkou.
     
    17:10
    Jan Dufek získal puk v obranném pásmu a vyhozením o mantinel procedil puk do středního pásma. Hokejisté v modrých dresech se snaží útočit.
     
    17:45
    Hajný poslal oblouček do útočného pásma, jenže k jeho pobídce se nedostal nikdo v bílém a kotouč skončil na zakázaném uvolnění.
     
    18:06
    Valentin Claireaux bojoval o puk u mantinelu, ale zkušený Michal Barinka jej udržel u hrazení. Hokejisté Zlína se snaží napadat hodně vysoko.
     
    18:41
    Brendan O'Donnell projel do útočného pásma, chytrou přihrávkou našel Austina, který pohotově vypálil, ale Novotný jeho ránu obětavě zablokoval.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    19:45
    Tomáš Redlich uspěl v souboji v rohu útočného pásma, poslal přihrávku na modrou čáru, jenže nikdo v bílém dresu Rytířu se nedostal do zakončení.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina končí! Po úvodní dvacetiminutovce může být spokojenější domácí Kladno! Rytíři vlétli do zápasu velmi aktivně a Jágr hned ve třetí minutě hrozil nebezpečnou střelou, kterou vyrazil Kašík. O minutu později měl skvělou možnosž Austin, ale jeho pokus do odkryté sítě zastavil Fryšara. Zlín poprvé zahrozil po dvanácti minutách, ale Cikánek také ukázal výborný zákrok. První branky se diváci dočkali na začátku šestnácté minuty, kdy se prosadil Brendan Nash! Do kabin se jde za stavu 1:0.
     
    Střely na branku: 8 – 11
     
    Další třetina začne přibližně v 18:17.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Hosté uspěli na úvodním vhazování druhé třetiny. Zlín se ihned vydal do útoku, ale nahození na levé křídlo skončilo u obránce v bílém dresu.
     
    20:17
    Také Zlín si zahraje svou první přesilovku. Dvě minuty za hákování dostává Petr Vampola.
     
    21:05
    Ladislav Zikmund vybojoval kotouč v blízkosti modré čáry a bez váhání jej poslal přes celé kluziště za branku Beranů. Zlín musí rozjet novou akci.
     
    21:38
    Jakub Herman si našel prostor na pravé straně, našel Noska, který dlouho váhal se zakončením a hokejisté Kladna mu dokázali kotouč vypíchnout.
     
    22:04
    Freibergs dostal přihrávku na modrou čáru a bez váhání zakončil příklepem. Jeho dělovka ale pouze zaduněla o mantinel za brankou.
     
    22:17
    Domácí v plném počtu.
     
    23:05
    Pavel Sedláček se vrátil do obranného pásma, vybojoval kotouč a pomohl si přihrávkou na Dalibora Řezníčka. Zlín může rozjet další útočnou snahu.
     
    23:28
    Štěpán Fryšara objel branku domácího celku, poslal přihrávku na modrou čáru, ale Martin Novotný místo zakončení předvedl divákům bruslařský manévr.
     
    24:05
    Jan Dufek dostal přihrávku na modrou čáru, krásně si obhodil jednoho ze soupeřů, jenže následnou kličkou odevzdal kotouč dalšímu obránci v bílém dresu.
     
    24:25
    Nash dostal přihrávku na modrou čáru, odkud poslal kotouč do rohu útočného pásma na Jaromíra Jágra. Majitel domácího celku však nepřihrál přesně.
     
    25:02
    Nash dostal další možnost k zakončení od modré čáry. Rána domácího obránce mířila do horního růžku, ale Libor Kašík si připsal skvělý zákrok lapačkou.
     
    25:29
    Zlín se dostal do útočného pásma, jenže nikdo v modrém dresu se nedostal do střelecké pozice. Zadáci Kladna dokázali puk odehrát.
     
    26:05
    Lukáš Buchta se prosmýkl do útočného pásma, přehodil si puk na forhend a prověřil pozornost domácího brankáře. Cikánek jeho nebezpečný pokus vytěsnil.
     
    26:35
    Matyáš Zelingr si dal pozor na napadajícího soupeře a odrazem o mantinel vyhodil puk ven z obranného pásma. Hráči Kladna si nechtějí komplikovat život.
     
    27:10
    Tomáš Redlich si dal pozor na napadajícího Dalibora Řezníčka, otočil se s kotoučem a bekhendem odehrál puk do středního pásma.
     
    27:36
    Zlín si zahraje další přesilovku. Brendon Nash dostává dvě minuty za podrážení.
     
    28:00
    Domácí uspěli na vhazování a po krátké výměně kotouče vyhodili puk přes všechny čáry za klec Libora Kašíka. Zlín musí rozjet novou útočnou akci.
     
    28:33
    Zlín právě vstřelil branku!
    Hostující celek vyrovnává! Zlín dokázal vyrovnat přesilovou hru! JAKUB DUFEK dostal přihrávku na pravý kruh a bez váhání zakončil. Cikánek měl naprosto čistý výhled, ale přesto pustil kotouč do sítě za svá záda! Asistence: Valentin Claireaux, Ralfs Freibergs.
    28:33 Jan DUFEK - 1:1
     
    29:10
    Zlín se vydal do rychlého protiútoku, ale Zikmund se skvěle vrátil na modrou čáru a odehrál kotouč mimo nebezpečný prostor.
     
    29:26
    Nash střílel od modré čáry. Kašík měl zcela zakrytý výhled, ale zakončení autora úvodní branky dnešního souboje prosvištělo kolem branky.
     
    30:05
    Melka projel do útočného pásma, kde se odpoutal od Strnada a poslal zajímavou přihrávku mezi kruhy. K jeho pobídce se ale nedostal nikdo v bílém.
     
    30:35
    Martin Kehar vyslal prudkou přihrávku na modrou čáru, kam si sjel Jakub Hajný, jenže byl dobře bráněn a nedokázal puk protečovat na spoluhráče.
     
    31:05
    Fořt se dral středem kluziště do útočného pásma, ale Patrik Machač si na něj počkal a čistým hitem jej odstavil od kotouče. Zlínu ale rázam narostla křídla.
     
    31:32
    Nosek se ihned po vyhraném vhazování opřel do volného kotouče, ale jeho dělovka příklepem prolétla kolem levé tyče a pouze zaduněla o zadní mantinel.
     
    32:05
    Zdeněk Okál se natahoval po přihrávce do útočného pásma, jenže u sebe měl hned dva soupeře, kteří jej dokázali odstavit od kotouče.
     
    32:35
    Ralfs Freibergs uklidnil rozehrávku Beranů za hostující klecí. Oba trenéři mezitím stačili poslat na ledovou plochu čerstvé síly.
     
    32:56
    Zlín právě vstřelil branku!
    Zlín otáčí vývoj dnešního souboje a dostává se do vedení! Pavel Kubiš poslal přihrávku na modrou čáru, odkud přišla tvrdá rána příklepem a padající JIŘÍ ONDRÁČEK dokázal na brankovišti tečovat puk do sítě! Asistence: Martin Novotný, Pavel Kubiš.
    32:56 Jiří ONDRÁČEK - 1:2
     
    33:10
    Domácí Kladno se ihned vydalo do útočného pásma se snahou o bleskovou odpověď. Se slabou střelou z levé strany si ale Kašík hravě poradil.
     
    33:30
    Austin nahodil puk před branku Zlína. Před Kašíkem se ještě šermovala hokejkama, ale zkušený brankář hostujícího celku vykopl puk levým betonem.
     
    33:39
    Domácí střídačka je potrestána za nesportovní chování. Trest odpyká Marek Hovorka.
     
    34:10
    Martin Novotný nahodil puk bekhendem do rohu útočného pásma, ale domácí obránce puk vybojoval a ve spolupráci s Vampolou jej vyhodil do bezpečí.
     
    34:42
    Antonín Honejsek předal kotouč Ferencovi, který vyslal prudkou ránu, ale jeho dělovka skončila vedle domácí klece. Zlín ale nadále drží útočné pásmo.
     
    35:06
    Hosté se sami vyhnali z útočného pásma. Jakub Šlahař poslal moc prudkou přihrávku na modrou čáru a puk prosvištěl až k brance Zlína.
     
    35:39
    Domácí v plném počtu.
     
    36:10
    David Nosek nahodil puk před branku, kam si sjel Herman, jenže jeho teč prosvištěla kolem vzdálenější tyče domácí klece. Zlín se stále drží ve třetině.
     
    36:35
    Pavel Sedláček napadal rozehrávku domácího celku a málem využil špatného střídání Kladna. Hostujícímu hráči na poslední chvíli kotouč uskočil.
     
    37:05
    Matyáš Zelingr získal puk na vlastní modré čáře, krásně si jej prohodil kolem soupeře, jenže jeho následný postup neměl dlouhého trvání.
     
    37:28
    Jiří Ondráček se vrátil do obranného pásma, kde zastavil nahození po mantinelu. Zadáci moravského celku uklidňují rozehrávku za vlastní klecí.
     
    38:05
    Jakub Ferenc svedl souboj za vlastní klecí. Kladno ale nakonec získal kotouč a Machač vyslal tvrdou střelu příklepem, kterou Kašík vyrazil mimo tři tyče.
     
    38:17
    Matyáš Zelingr vyslal hodně tvrdou střelu, jenže trefil svého spoluhráče Antonína Melku do obličeje. Druhý jmenovaný opouští ledovou plochu po svých.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    39:08
    Tomáš Redlich se prosmýkl do útočného pásma a zkoušel překvapit Libora Kašíka zakončením na přední tyč. Zlínský brankář ale přilepil beton k brankové konstrukci.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Siréna právě oznámila konec prostřední periody! Kladno ve druhé třetině trošičku polevilo a dovolilo soupeři otočit vývoj duelu. Nejprve se o vyrovnání postaral Jakub Dufek. Zlín vstřelená branka pořádně nakopla a hostující celek byl rázem všude o krok dříve. Na konci třiatřicáté minuty pak poslal hostující Bereny do vedení Jiří Ondráček! Domácí hokejisté byli po některých verdiktech rozhodčích hodně naštvaní a dlouho se nemohli dostat do tempa. Po čtyřiceti minutách tak platí stav 1:2.
     
    Střely na branku: 14 – 20
     
    Další třetina začne přibližně v 19:14.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Zlín uspěl na úvodním vhazování třetí třetiny. Hosté se ihned vydali do útoku, ale přihrávka na útočnou modrou čáru skončila u domácích zadáků.
     
    40:36
    Pavel Kubiš napadal rozehrávku soupeře za jeho brankou. Hostující hráč dostal pod tlak Machače, který ale nedokázal přesně rozehrát a ihned přišel o puk.
     
    41:10
    Jan Dufek projížděl s pukem po levé straně do útočného pásma, jenže důrazný zadák v bílém dresu jej čistým hitem poslal k ledu.
     
    41:39
    Kašík si musel dát pozor na prudkou přihrávku na brankoviště a hokejkou vypíchl puk mimo nebezpečný prostor. Kladno se zatím nemůže dostat do zakončení.
     
    42:05
    Kašík vyjel za svou klec, kde si zpracoval odražený puk a odrazem o tvrzené sklo jej dostal za modrou čáru. Zlín může znovu zkusit zaútočit.
     
    42:30
    Zlín právě vstřelil branku!
    Zlín přidává třetí branku a odskakuje na rozdíl dvou branek! Hosté se po dlouhé době usadili v útočném pásmu. Od modré čáry střílel Lukáš Buchta, jehož tečovanou ránu Cikánek vyrazil jen před sebe a důrazný PAVEL KUBIŠ doklepl puk do sítě! Asistence: Jiří Ondráček, Lukáš Buchta.
    42:30 Pavel KUBIŠ - 1:3
     
    43:10
    Zadáci Kladna si vyměnili několik přihrávek v obranném pásmu. Hokejisté v bílých dresech předvedli dobrou kombinaci, ale nikdo se nedostal do útočného pásma.
     
    43:37
    Kladno si zahraje přesilovku. Dvě minuty za nedovolené bránění dostává Dalibor Řezníček.
     
    43:53
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Kladno využívá přesilovou hru a snižuje na rozdíl jediné branky! JAROMÍR JÁGR se na kruhu dostal ke kotouči, bleskovým manévrem si jej přehodil na forhend a skrytou střelou uklidil puk na přední tyč! Asistence: Brendan O'Donnell, Brady Austin.
    43:53 Jaromír JÁGR - 2:3
     
    44:40
    Zlín se vydal do útočného pásma. Ondráček udržel kotouč v rohu kluziště, poslal přihrávku na modrou čáru, ale Ferencův pokus Cikánek hravě lapil do lapačky.
     
    45:13
    Valentin Claireaux projel do útočného pásma a vyslal takovou nenápadnou střelu zápěstím. Jeho projektil ale prosvištěl kolem levé tyčky.
     
    45:35
    Dalibor Řezníček dostal prostor na modré čáře, našel Tomáše Noska, který nahodil puk před branku, ale Bedřich Köhler jeho pobídku nedokázal tečovat.
     
    46:10
    David Nosek si dal pozor na rodící se akci domácího celku a ve středním pásmě si zpracoval odražený kotouč. Hokejista Zlína poté rozehrál na pravou stranu.
     
    46:24
    Antonín Melka se přes mírné komplikace prosmýkl do útočného pásma a zajímavým zakončením ohrozil Libora Kašíka. Zlínský brankář ale pokračuje ve vynikajícím výkonu.
     
    47:10
    Štěpán Fryšara svedl souboj s Melkou a vybojoval kotouč pro hostující celek. Zlín se na chvíli může vymanit ze sílícího tlaku domácího mužstva.
     
    47:36
    Honejsek si udělal prostor v útočném pásmu, projel mezi kruhy, ale jeho zakončení bekhendem prolétlo kolem branky domácího mužstva.
     
    48:10
    Štěpán Fryšara svedl tvrdý souboj ve středním pásmu a poslal jednoho z domácích hokejistů k ledu. Zlín se snaží hlavně bránit střední pásmo.
     
    48:39
    Tomáš Žižka vybojoval puk v rohu obranného pásma, vyvezl jej do pásma středního a znovu se dokázal ubránit. Kladno ale po své druhé brance zařadilo vyšší rychlostní stupeň.
     
    49:05
    Neskutečný Kašík! Strnad dostal přihrávku před branku, zkoušel zakončit po ledě, ale zlínský brankář jeho pokus bekhendem vykopl betonem!
     
    49:35
    Lukáš Buchta získal nepřesné nahození domácího mužstva, krásně si udělal prostor a odrazem o mantinel vyhodil puk do středního pásma.
     
    50:10
    Tomáš Žižka získal odražený puk v obranném pásmu, projel do středního pásma, jenže nikdo v modrém dresu jeho akci nepodpořil.
     
    50:27
    Jaromír Jágr se prudkou brzdou zbavil Jakuba Šlahaře a uklidnil rozehrávku domácího Kladna. Zlín se v posledních minutách koncentruje pouze na obranu.
     
    51:02
    Bedřich Köhler se před kladenskou brankou dostal k odraženému kotouči a příklepem poslal kotouč na Cikánka. Domácí brankář ale udržel puk mezi betony.
     
    51:26
    Ralfs Freibergs uspěl v souboji u hrazení v obranném pásmu. Hostující hráč ale puk nevyhodil. Jeho vyhození totiž na modré čáře zastavil Antonín Melka.
     
    52:01
    Kladno si zahraje další přesilovou hru. Dvě minuty za vysokou hůl vyfasoval Buchta.
     
    52:35
    Jiří Ondráček chtěl vyhodit puk podél mantinelu, ale jeho vyhození zastavil Brendan O'Donnell. Kladno se tak nadále drží v útočném pásmu a hledá si střeleckou pozici.
     
    53:05
    Bedřich Köhler nasbíral několik sekund na útočné modré čáře a dopřál svým spoluhráčům možnost vystřídat. Hokejisté v modrém zatím brání skvěle.
     
    53:30
    Cikánek měl problém s rozehrávkou za brankou a vyhozením trefil dotírajícího Fryšaru. Rytíři se prakticky nemohou dostat do útočného pásma.
     
    54:01
    Hosté v plném počtu.
     
    54:30
    Antonín Melka před Kašíkem tečoval nahození od modré čáry a kotouč z jeho hokejky skončil těsně vedle zlínské branky!
     
    55:10
    Valentin Claireaux získal puk u mantinelu, přehodil si jej na forhend, ale jeho pobídka trefila jen brusli jednoho z domácích hráčů. Zlín hraje přesně to, co potřebuje.
     
    55:38
    David Nosek nahodil puk od pravého mantinelu před branku Kladna, jenže tam neclonil nikdo v modrém dresu Beranů. Zikmund poté rozjel novou akci.
     
    56:10
    Austin se musel vrátit pro puk do obranného pásma a bekhendem jej odehrál na levou stranu. Hokejisté domácího celku potřebují hrát na opačné straně.
     
    56:40
    Strnad hledal Lakose na modré čáře, jenže si nerozuměli a Strnad poslal přihrávku až do středního pásma. Zlín okamžitě začal vysoko napadat.
     
    57:10
    Okál dostal přihrávku do jízdy, jenže jej zapomněl za sebou a daroval jej hráčům Kladna. Domácí Rytíři ale nabídnutou možnost zahodili nepřesnou přihrávkou.
     
    57:19
    Hostující trenér Robert Svoboda si vybral oddechový čas! Zlínský trenér získává po zakázaném uvolnění čas pro unavené hráče.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    58:12
    Zdeněk Okál se před vlastní brankou dostal k odraženému kotouči a v tísni jej poslal přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Vhazování se rychle vrátí před Kašíka.
     
    58:29
    Valentin Claireaux dokonce projel do útočného pásma a střelou zápěstím prověřil pozornost Lukáše Cikánka. Zlín po zásahu domácího brankáře drží útočné pásmo.
     
    59:06
    Lukáš Cikánek už je na střídačce a Kladno zkouší vyrovnat v šesti bruslařích na ledě!
     
    59:43
    Petr Vampola zavezl puk do útočného pásma, objel branku a snažil se kombinovat. Jednu z nepřesných přihrávek ale zalehl brankář Libor Kašík.
     
    59:43
    Domácí trenér si také vyžádal oddechový čas! Kladnu zbývá na vyrovnání sedmnáct sekund!
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Kladno po obrovském boji padlo se Zlínem 2:3 a připisuje si sedmou porážku v řadě. Rytíři se tak pořádně namočili do boje o záchranu! Přitom v první třetině byli domácí Rytíři aktivnější a Brendon Nash svým prvním gólem v sezóně otevřel skóre. Ve druhé části ale hýřili aktivitou Berani, za které vyrovnal Jakub Dufek a o obrat se postaral Jiří Ondráček! V úvodu třetí třetiny si Kladno vytvořilo tlak, ale Pavel Kubiš šokoval stadion třetí zlínskou brankou! Pohotově však v přesilovce snížil Jaromír Jágr! V závěru utkání si Kladno vypracovalo tlak, zkusilo hru bez brankáře, ale Zlín se dokázal ubránit a odváží si tři body.
     
    Střely na branku: 23 – 30
     
    Z mé strany je to pro dnešní den vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný večer! (19:56:24)
    Marken.cz

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 16. Nash (O'Donnell), 44. Jágr (O'Donnell, Austin) – 29. Dufek (Claireaux, Freibergs), 33. J. Ondráček (M. Novotný, Kubiš), 43. Kubiš (J. Ondráček, Buchta)


    Rytíři Kladno: Cikánek (Brízgala) – Nash, Austin, Lakos, Kehar, Barinka, Zelingr, Zajíc – Jágr, Vampola, Zikmund – J. Strnad, Melka, Redlich – Hovorka, Stach, Machač – Hajný, T. Kaut, O'Donnell.
    Berani Zlín: Kašík (Huf) – Nosek, Žižka, Ferenc, Freibergs, M. Novotný, Řezníček, Buchta – Dufek, Fořt, Herman – Šlahař, Honejsek, Okál – Claireaux, Fryšara, Köhler – J. Ondráček, P. Sedláček, Kubiš.

    Rozhodčí: Šír, Sýkora – Kajínek, Špringl
    ocianews.com