Třinec – Mladá Boleslav 4:6 (kon.) | Kladno – Zlín 2:3 (kon.) | Liberec – Litvínov 5:4 (po pr.)
Kometa Brno – Vítkovice 2:5 (kon.) | Sparta – Mountfield HK 2:3 (kon.)
konec
HC Slavia Praha
3:6 (1:1, 2:4, 0:1)
Banes Motor České Budějovice
Středa 12.02.2020, 18:00 • Zimní stadion Eden • Chance liga - o pořadí v play-off • 19. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z Edenu je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a někdy příště u Chance ligy na počtenou! (20:29:08)
     
    České Budějovice tedy potvrdily první místo v tabulce a poprvé v elitní skupině poráží Slavii. Sešívaní nepodali špatný výkon, na více to ale v dnešním utkání nestačilo.
     
    Konec zápasu.
     
    59:20
    Motor sice hraje přesilovou hru, Slavia ale dobře brání a České Budějovice si spíše užívají brankového náskoku.
     
    58:06
    Filip Vlček se u mantinelu nepohodl s Václavem Karabáčkem. Oba hráči se následně pustili do krátkého pěstního souboje, který skončil vítězstvím Vlčka. Karabáček skončil na zádech. Oba kohouti odjíždějí na trestnou lavici. Hostující útočník by zřejmě ještě rád poměřil své svalstvo, rozhodčí však mají celou situaci již pevně pod kontrolou.
     
    57:12
    Vítězslav Bílek probruslil až do útočného pásma. Po následné brzdě se snažil nabídnout kotouč Jiřímu Doležalovi, ten ale nedokázal puk tečovat.
     
    56:07
    O hrací předmět se bojovalo v pásmu Motoru, hosté následně po mantinelu poslali kotouč do bezpečí, zakázané uvolnění se ale nyní pískat nebude.
     
    55:18
    Veberova střela od modré čáry byla přizvednuta nad branku Motoru, na druhé straně nezakončil přesně Martin Novák.
     
    Dnešní utkání sleduje 2096 diváků.
     
    53:56
    Tadeáš Hejda si sjel na levý kruh k další střele, jeho rána však byla sražena nad branku.
     
    53:12
    Motor již v plném počtu znovu zaměstnává obranu Slavie. Kotouč nyní poskakoval po Michajlovově brankovišti, za brankovou čárou ale neskončil.
     
    52:31
    Hosté v plném počtu.
     
    52:11
    Slavia má také trochu smůly v závěru duelu. Jindřich Barák poslal na brankáře Motoru další ránu, ta však skončila po zvláštním odrazu zřejmě na tyči!
     
    51:33
    Slávisté znovu drželi dlouhé vteřiny útočné pásmo, žádná střelecká pozice ale pro sešívané nevznikla, hosté následně vyhodili.
     
    50:31
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Jakub Babka – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    50:31
    Jindřich Barák vypálil od modré čáry další střelu na brankáře Motoru, Strmeň vyrazil kotouč vyrážečkou do ochranné sítě.
     
    49:51
    Slávisté operovali v pásmu Motoru a ke střele se po kombinaci odhodlal Vítězslav Bílek, jehož projektil však skončil na bránícím hostujícím hráči.
     
    48:48
    Teč Václava Karabáčka skončila na oblouku branky. V této situaci znovu nechybělo Motoru ke vstřelení další branky mnoho.
     
    48:35
    Dlouhou pasáž bez větších šancí zakončil střelou Zdeněk Doležal, který si rychle nabruslil na pravý kruh. Jeho ránu zachytil do lapačky Michajlov.
     
    46:44
    Filip Vlček je v poslední vteřinách hry velice aktivní, nyní se snažil dorážet před brankou Strmeně zakončení Bílka. Hosté ale dokázal sešívaného útočníka uhlídat.
     
    46:10
    Až nyní to vzal na sebe útočník Slavie Filip Vlček, který ale trefil pouze střed branky, kde byl připraven Strmeň.
     
    45:51
    Slavia operuje v pásmu Motoru, ale snaha Pražanů není zatím příliš valná. Hosté zatím drží pohodlný náskok a blíží se k zisku dalších tří bodů.
     
    44:41
    Motor nyní nerozehrál přesně a vyhodil kotouč až za Michajlova. Vhazovat se bude po levici brankáře hostů.
     
    44:21
    Další šance, tentokrát pro Adama Rašku, který dorážel u levé tyče Michajlovovy branky. Jihočeský útočník ale neměl tolik štěstí a puk zamířil pouze do boční sítě.
     
    43:17
    Domácí v plném počtu.
     
    42:41
    Motor pokračoval v útočném pásmu Slavie, domácí celek ale několik náznaků šancí hostů přežil. Vrdlovec následně dokázal vytečovat přihrávku Motoru mimo vlastní obranné pásmo.
    41:34 Martin NOVÁK - 3:6
     
    41:34
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Hosté dokázali dvojnásobnou přesilovou hru rychle využít. MARTIN NOVÁK prostřelil Michajlova a zápas tímto zásahem zřejmě defenitivně rozhoduje – 3:6. Asistence: Jan Kloz.
     
    41:17
    A další vyloučení v sešívaném celku. Hořava fauloval Martina Nováka (CEB) a dostává trest za podrážení.
     
    41:01
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Šimon Jelínek – 2 min., příliš mnoho hráčů).
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:51.
     
    Prostřední část hry je minulostí. Hosté dokázali odskočit Slavii na rozdíl dvou branek díky trefám Rašky, Prokeše, Karabáčka a Vydareného. Slavia se sice dokázala dostat na začátku druhé třetiny do vedení po gólu Vrdlovce, Motor ale přepnul na vyšší rychlostní stupeň a momentálně je ve dvoubrankovém trháku.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:58
    Robin Všetečka se ještě v závěru druhé části dostal ke střele z pravého kruhu po Kuťákově vyhraném buly. Strmeň dokázal zasáhnout.
     
    38:54
    Filip Kuťák zajímavě poslal kotouč před branku Motoru. Vysoké nahození nadělalo Strmeňovi potíže. Dorážející Šmerha, ale nedokázal kotouč trefit.
     
    38:10
    Nabito zpoza branky dostal opět na pravý kruh Pavel Pýcha, jeho parádní pumelici ale dokázal vytlačit ramenem brankář Michajlov, který sice inkasoval pětkrát, spoustu střel a šancí ale dokázal také pokrýt.
    37:17 René VYDARENÝ - 3:5
     
    37:17
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Hosté se tentokrát již prosazují. Propadlý kotouč si dokázal na pravém kruhu zpracovat RENÉ VYDARENÝ a přesnou ranou o tyč dokázal propálit Michajlova popáté. Asistence: Matouš Venkrbec a Vít Christov.
     
    36:51
    Motor znovu po vstřelené brance Slavie zahrozil, červenobílý tým si ale dokázal poradit. Slávisté se následně dostali do rychlého kontru. Šteiner roztáhl hru na Vrdlovce, jeho nabídku před branku ale nestihl dobruslit Ryzák.
    35:37 Robin VŠETEČKA - 3:4
     
    35:37
    Slavia právě vstřelila branku!
    Domácí celek využívá přesilovku. Slávisté vyhráli buly, což se ukázalo jako nejdůležitější. Následnou přesnou křižnou přihrávku Šmerhy využil ROBIN VŠETEČKA a Slavia se znovu dostává na dostřel jediné branky – 3:4. Asistence: Tomáš Šmerha a Martin Ondráček.
     
    35:30
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Jan Kloz – 2 min., nedovolené bránění).
     
    33:47
    Červenobílý celek se nastěhoval do útočné třetiny. Slávisté však neměli kotouč pod kontrolou, o ten se bojovalo za brankou Strmeně. Vítězně z tohoto mini souboje vyšli hostující hokejisté.
     
    33:12
    Martin Ondráček nahodil kotouč před brankáře Motoru, Slavia ale neměla v útočném pásmu v podstatě nikoho.
    32:27 Václav KARABÁČEK - 2:4
     
    32:27
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motor odskakuje do dvoubrankového vedení! VÁCLAV KARABÁČEK v předbrankovém prostoru dokázal využít nástřelu Prokeše a umístil kotouč za brankáře Michajlova – 2:4. Asistence: Radek Prokeš a Miroslav Holec.
     
    32:06
    Hosté v plném počtu.
     
    31:25
    Daniel Vrdlovec se dostal až pred Strmeně, nedokázal však zakončit přesně a stav zápasu se tak nemění. Motor znovu vyhazuje.
     
    31:10
    Červenobílí se sice usadili v pásmu Motoru, větší střelecká příležitost z toho ale nebyla. Následně hosté znovu vyhodili.
     
    30:11
    Slavia nezakombinovala přesně na útočné polovině a je vyhnána až k vlastní brance.
     
    30:06
    Robin Všetečka si dobrým pohybem řekl o další faul pro Motor. Ondřej Kachyňa (CEB) odjíždí odsedět trest za hákování.
     
    28:45
    České Budějovice pokračují i nadále v tlaku. Prokeš ale v další akci nedokázal předat kotouč svému spoluhráči, slávisté se uvolnili ale pouze za cenu vyhození do středního pásma.
    27:59 Radek PROKEŠ - 2:3
     
    27:59
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motor se dostává do vedení. Raška dobruslil kotouč v útočném pásmu a poslal ho před branku Slavie. Kotouč ale projel až ke druhému mantinelu, kde se nacházel Karabáček. Jeho nabídku v předbrankovém prostoru dokázal zužitkovat RADEK PROKEŠ – 2:3. Asistence: Václav Karabáček.
     
    27:28
    Motor dokázal přečíslit obrannou dvojici Barák – Ryzák. České Budějovice ale tuto zajímavou příležitost využít nedokázali, Michajlov podržel kotouč ve své rukavici a přerušil hru.
     
    26:20
    Jiří Doležal se na opačné straně kluziště prokousal ke dvojímu zakončení,ani jedna z jeho střela ale neskončila za Strmeňem, který si tak připsal úspěšné zákroky.
     
    25:57
    Další zákrok pro Michajlova, na kterého doráželi hostující hráči. Sešívaný brankář si ale dokázal poradit.
    24:38 Adam Raška I - 2:2
     
    24:38
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Hosté srovnávají krok. Už to vypadalo, že má Michajlov puk pod kontrolu. Kotouč se ale nakonec dostal až k ADAMU RAŠKOVI, který ho poslal nad ležícího brankáře Slavie – 2:2. Asistence: Matouš Venkrbec.
     
    23:31
    Jakub Suchánek nahodil od modré čáry puk na Michajlova, nikdo z klubka hráčů před brankářem Slavie kotouč netečoval. Sešívaný strážce klece zásahl přesně.
     
    23:00
    Šimon Jelínek poslal kotouč před branku, zasáhnout však dokázal Strmeň. Na druhé straně se o slovo přihlásil David Gilbert, jeho bekhendové zakončení si Michajlov pohlídal.
     
    22:20
    Martin Novák se dokázal rychle vytočit zpoza sešívané branky. Nakonec ale slávisté měli štěstí, jelikož českobudějovický Novák nedokázal usměrnit kotouč do Michajlovovy branky.
    20:55 Daniel VRDLOVEC - 2:1
     
    20:55
    Slavia právě vstřelila branku!
    Domácí se dostávají do vedení! Vítězslav Bílek si nabruslil do útočného pásma. Puk následně přenechal do tandemu DANIELU VRDLOVCOVI, který se trefil přesně do horních pater branky Jana Strmeně – 2:1. Asistence: Vítězslav Bílek a Filip Vlček.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:52.
     
    Máme za sebou úvodní dějství devatenáctého kola Chance ligy. Na obou týmech není znát reprezentační přestávka. Sledujeme velice rychlý a pohledný hokej. Hosté se dostali hned v úvodu po trefě Lukáše Endála do vedení. Slavia ale dokázala po přímočaré akci srovnat zásluhou Filipa Kuťáka.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:41
    Martin Ondráček zavezl kotouč do útočného pásma, jeho spoluhráči ale odjeli střídat, takže se k puku dostali hosté. Radek Prokeš se poté uvolil k zajímavé střele v útočném pásmu a orazítkoval tyč sešívané branky!
     
    18:46
    Hosté v plném počtu.
     
    18:41
    Tomáš Šmerha se snažil prosadit z prostoru od pravého mantinelu, jeho střela ale skončila v rukavici brankáře Českých Budějovic.
     
    17:52
    O malý moment později si již slávisté vypracovali v útočném pásmu Jihočechů střeleckou pozici, Jindřich Barák ale trefil pouze klubko těl před brankářem Strmeňem.
     
    17:15
    Motor dokázal velice rychle poslat kotouč do bezpečí, Slavia se bude muset pro kotouč vrátit.
     
    16:46
    Motor stále pokračoval v aktivní hře, přílišnou aktivitu ale projevil Lukáš Endál (CEB), který zasáhl Tomáše Šmerhu vysokou holí a odjíždí na trestnou lavici.
     
    16:08
    Slavia se pod lehký tlakem osvobozuje vyhozením na zakázané uvolnění, hra se vrátí před brankáře Michajlova.
     
    15:23
    Marek Ryzák nedokázal dobruslit puk za brankou Slavie a kotouče se ujali hosté, zřejmě to byl Zdeněk Doležal, kdo se dokázal uvolnit. Následně se útočník Motoru snažil kotouč zamést do sešívané klece, Michajlov si ale dokázal pohlídat prostor u tyče.
     
    14:14
    Motor se ale nehodlal s vyrovnáním spokojit a rychle se snažil odpovědět. Brankář Michajlov ztratil po jednom ze zákroků puk na chvíli z držení a hokejisté z jihu Čech se snažili velice rychle dorážet. Sešívaný brankář si ale dokázal poradit.
    13:12 Filip KUŤÁK - 1:1
     
    13:12
    Slavia právě vstřelila branku!
    Domácí celek vyrovnává stav zápasu! Přímočará a velice jednoduchá akce Slavie nese ovoce. Ondráček protečoval ve středním pásmu kotouč do jízdy FILIPU KUŤÁKOVI, který následnou střelou na vzdálenější tyč nedal šanci českobudějovickému brankáři – 1:1. Asistence: Martin Ondráček a Tomáš Šmerha.
     
    12:02
    Motor znovu rychle otočil hru a ke střele se dostal Václav Karabáček, nebyl však se svou střelou úspěšný, ani spokojený, což při opouštení ledové plochy dal velice hlasitě najevo.
     
    11:34
    Vítězslav Bílek dostal po přistrčení od jednoho ze spoluhráčů trochu volného prostoru v útočném pásmu Motoru. Zkušený útočník se následně pokusil o střelu přes obránce, která však skončila mimo.
     
    10:59
    V prostoru mezi kruhy se dostal do dalšího zakončení Lukáš Endál, tentokrát ale nedostal tak přesnou přihrávku a navíc neměl dostatek času na zakončení. Michajlov mohl zůstat v klidu, protože puk zamířil mimo branku.
     
    10:04
    Šimon Jelínek posouval v útočné akci puk do pravé strany na Všetečku, tomu však scházel jeden krok, aby kotouč zpracoval. Puku se následně ujali hosté.
     
    09:40
    Ondřej Kachyňa nebezpečně nahodil puk od modré čáry směrem na branku Slavie. Michajlov měl zakrytý výhled, ale nakonec dokázal špičkou betonu hrací předmět zasáhnout.
     
    08:35
    České Budějovice opět nastěhovány před brankou Michajlova. Slávisté se snaží rychle dobruslovat v obranném pásmu své soupeře, zatím se to ale svěřencům Miloše Říhy příliš nedaří.
     
    07:45
    Motor pokračoval v kombinaci na sešívaném území. Zásah Kubici ale znamenal osvobození pro Slavii, která se následně vydala dopředu a byl to znovu Zdeněk Kubica, kdo se aktivně zapojil do hry. Jeho střelu chytil Strmeň lapačkou.
     
    06:55
    Další zásah pro Michajlova! Sešívaný gólman čelil nájezdu Davida Gilberta z levé strany. Tvrdá střela z nápřahu nakonec skončila v Michajlovově výstroji.
     
    05:51
    Hokejisté Motoru dokážou velice rychle a účinně otáčet hru. Nyní se do dalšího kontru dostal Jan Kloz, následnou střelou si ale dokázal pohlídat brankář Michajlov.
     
    05:12
    Hosté v plném počtu.
     
    05:02
    Bílek narýsoval parádní přihrávku na zadní tyč, kde stál Filip Vlček. Ten však nedokázal ideálně usměrnit kotouč za Strmeně a puk skončil mimo branku.
     
    04:27
    A další vyhození z dílny českobudějovického celku. Následně se ale Slavia rychle dostala zpět do pásma Motoru a ke střele se dostal Vítězslav Bílek, jeho projektil zamířil mimo.
     
    03:51
    Slávisté se ale nedokážou na delší časový úsek udržet v útočném pásmu a České Budějovice mohou být v těchto momentech relativně v klidu.
     
    03:24
    Tomáš Šmerha se dostal do zajímavé pozice, Motor dokázal podržet brankář Strmeň!
     
    03:12
    Motor nedokázal v obranném pásmu ideálně rozehrát. Ke kotouči se dostal Filip Vlček, ale za brankou byl faulován Ondřejem Kachyňou (CEB), který inkasuje trest za nedovolené bránění.
    01:57 Lukáš ENDÁL - 0:1
     
    01:57
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Tomáš Duda nedokázal v obranné fázi dobruslit kotouč. Hráči Motoru se urychleně ujali kotouče. Martin Novák zpoza branky poslal přesnou přihrávku LUKÁŠI ENDÁLOVI, který dokázal i s trochou štěstí dostat kotouč do sešívané branky – 0:1. Asistence: Martin Novák a David Gilbert.
     
    01:20
    Zdeněk Doležal se po pravé straně dostal k zajímavé střele, Michajlov dokázal kotouč udržet na své výstroji.
     
    00:14
    Motor ihned nahodil kotouč do útočného pásma a snaží se zaměstnat sešívanou obranu, ta však dobře brání střední pásmo a hosty k brance Martina Michajlova zatím nepouští.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy jsou na hrací ploše, vše nám spěje k zahájení duelu.
     
    Slavii se po zraněních vrací do sestavy Robin Všetečka a Tomáš Duda. Červenobílým naopak nepomůže Petr Vampola, který dnes nastupuje v dresu extraligovho Kladna.
     
    Motor bude v utkání na Slavii postrádat obránce Karla Plášila, který je druhým nejproduktivnějším bekem jihočeského celku. Václava Prospal nemůže ani počítat s útočníky Janem Veselým a zkušeným Jiřím Šimánkem.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Slavia Praha: Michajlov (Málek) – Hejda (C), J. Novák, P. Hořava, Veber, T. Duda, Barák, Ryzák – Vlček, Vrdlovec, Bílek – M. Ondráček, Kuťák, Šmerha – Kubica, Kohút, Šteiner – J. Doležal (A), Všetečka, Š. Jelínek.

    ČEZ Motor České Budějovice: Strmeň (Klouček) – Vydarený (A), Suchánek, Pýcha (C), Kachyňa, Lytvynov, Allen – Christov, Venkrbec, Holec – Karabáček, Prokeš, Raška I – M. Novák (A), Gilbert, Endál – Babka, J. Kloz, Z. Doležal.

    Rozhodčí: Souček, Zubzanda – Bosák, Maštalíř.
     
    HC Slavia Praha

    Svěřenci Miloše Říhy mají za sebou úspěšné období. Před reprezentační pauzou dokázali sešívaní hokejisté zvítězit osmkrát v řadě a dostali se v tabulce vzhůru až na čtvrté místo. Na třetí Vsetín ztrácí Pražané pouhý bod. Navíc můžeme dodat, že Slavii se na Motor v poslední době daří. Celek z Edenu dokázal jako jediný tým Chance ligy porazit České Budějovice dvakrát v sezóně. V posledním duelu před pauzou červenobílí zvítězili na ledě Poruby 6:3.

    Slavii střelecky táhne v posledních zápasech zejména Vítězslav Bílek, který po příchodu na střídavé starty z Kladna dokázal zaznamenat v sedmi zápasech devět vstřelených branek. Sešívaní se mohou spolehnout také na ve formě chytajícího Martina Michajlova.
     
    ČEZ Motor České Budějovice

    Jihočeský celek i nadále kráčí za postupem do Extraligy. Českobudějovičtí hokejisté aktuálně drží sérii sedmi utkání bez prohry, kterou svěřenci Václava Prospala započali po prohře právě se Slavií. Byl to právě celek z Edenu, který Motor v této sezóně dokázal dvakrát porazit. Navíc ve skupině O pořadí v play-off České Budějovice Slavii ještě neporazili. Tuto bilanci budou moct hokejisté z Budvar arény vylepšit v Praze.

    Na koho se zaměřit z kádru Českých Budějovic? Bezpochybně na Pavla Pýchu, který dokázal z postu obránce nasbírat již neskutečných 54 kanadských bodů. V útoku pak spoléhá Václav Prospal zejména na exslávistické forvardy Jana Veselého a Zdeňka Doležala.
     
    Pěkný podvečer z pražského Edenu! Zveme vás ke sledování textového přenosu ze zápasu devatenáctého kola elitní skupiny Chance ligy. Domácí HC Slavia Praha přivítá na svém ledě vedoucí celek tabulky ČEZ Motor České Budějovice.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Martin Kamenik

    Branky a nahrávky: 14. Kuťák (M. Ondráček, Šmerha), 21. Vrdlovec (Bílek, Vlček), 36. Všetečka (Šmerha, M. Ondráček) – 2. Endál (M. Novák, Gilbert), 25. Raška I (Venkrbec), 28. Prokeš (Karabáček), 33. Karabáček (Prokeš, Holec), 38. Vydarený (Venkrbec, Christov), 42. M. Novák (J. Kloz)


    HC Slavia Praha: Michajlov (Málek) – Hejda, J. Novák (C), P. Hořava, Veber, T. Duda, Barák, Ryzák – Vlček, Vrdlovec, Bílek – M. Ondráček, Kuťák, Šmerha – Kubica, Kohút, Šteiner – J. Doležal (A), Všetečka, Š. Jelínek.
    Banes Motor České Budějovice: Strmeň (Klouček) – Vydarený (A), Suchánek, Pýcha (C), Kachyňa, Lytvynov, Allen, Babka – Christov, Venkrbec, Holec – Karabáček, Prokeš, Raška I – M. Novák (A), Gilbert, Endál – J. Kloz, Z. Doležal.

    Rozhodčí: Souček, Zubzanda – Bosák, Maštalíř

    Diváci: 2096
    thejrc.org