Třinec – Mladá Boleslav 4:6 (kon.) | Kladno – Zlín 2:3 (kon.) | Liberec – Litvínov 5:4 (po pr.)
Kometa Brno – Vítkovice 2:5 (kon.) | Sparta – Mountfield HK 2:3 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
5:1 (3:1, 1:0, 1:0)
HC RT TORAX Poruba 2011
Středa 12.02.2020, 17:30 • Zimní stadion Na Lapači • Chance liga - o pořadí v play-off • 19. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Dobrý večer ze Vsetína. Reprezentační přestávka sice na více než týden přerušila pravidelný chod Chance ligy, druhá nejvyšší soutěž v České republice se však opět hlásí o slovo a dá se říci, že už se do konce sezony nezastaví. V zápase 19. kola 2. částí hostí VHK ROBE Vsetín celek HC RT TORAX Poruba 2011 a bude velkým favoritem – na domácí půdě totiž s tímto soupeřem padl naposledy 23.9.2015 a to už je panečku docela dlouhá doba. Změní se něco na této statistice? Budeme zvědavi, utkání startuje v 17:30.
     
    HC RT TORAX Poruba 2011
    Zatímco doma Ostravanané na Valachy umí, Lapač je pro ně už od sezony, kdy spolu oba týmy válčily ve finále 2.ligy, dost zakletý. Červenobílí jsou aktuálně nejhorším týmem 2. části, zaujímají tedy 8. příčku a na sedmé Litoměřice ztrácí 6 bodů. Pokud se chtějí vyhnout náročnému předkolu, musí v závěrečné fázi pořádné zabrat. Bude to však těžké. Ani současná forma nehraje v jejich prospěch – z posledních patnácti duelů brali Porubští jen osm bodů. Nelichotivá série byla k vidění hlavně v období po Vánocích, kdy Porubští prohráli hned osm zápasů v řadě a z pozice hlavního kouče byl dokonce po dalších nezdarech odvolán trenér Holaň, kterého nahradil František Výborný. Na konci ledna se červenobílí zvedli a doma zvítězili s Litoměřicemi a Chomutovem, na posun v tabulce to ale zatím nestačí. Tabulce produktivity vládne Marek Sikora (13+21), kterému zdatně sekunduje obránce Patrik Husák (7+26).
     
    VHK ROBE Vsetín
    Valaši potřebovali reprezentační pauzu a chvíli pro oddech jako sůl, protože na konci ledna byla mimo hru hned pětice zraněných obranců a kvůli studiím navíc chyběl i Jakub Teper. I proto poslední zápasy nedopadly podle představ svěřenců Dopity s Jenáčkem, když Valaši padli po brance z 59. minuty na Slavii 2:4, a poté nestačili ani na efektivně hrající Havířov (1:4).
    Nyní se marodka trochu vyprázdnila a zůstává na ní pouze Dudáš a útočné duo Kucharczyk – Tůma. Valaši tak mohou vzhlížet směrem k bojům o co nejlepší pozici pro play-off. Samozřejmě by si v ideálním případě představovali 2. místo, které by znamenalo odkládaní možné série s Motorem až na finále, na to však v tuto chvíli ztrácí z pozice třetího týmu 9 bodů. Oproti druhému Přerovu mají však zelenožlutí zápas k dobru. Závěr druhé části před play-off bude ještě zajímavý, a tak jsme všichni napjatí, jak to nakonec dopadne. V závěru přestupového období Vsetín posílil o urostlého obránce Ondřeje Smetanu a zkušeného extraligového útočníka Romana Vlacha. Oba dva zatím čekají na svojí první vstřelenou branku, uvidíme, jestli se to někomu z nich podaří už ve středu proti Porubě.
     
    Sluší se dodat, že dnešní utkání zpestří akce O kapku lepší hokej, do které se Vsetín zapojí a nastoupí ve speciálních modrých dresech.
     
    Na ledě právě probíhá rozbruslení, první utkání Valachů a Poruby po skončení reprezentační pauzy zanedlouho začne.
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Gába (Bláha) – Teper, Slováček (A), Smetana, J. Drtina (A), Hunkes, Kudělka, Holomek – Gorčík, Rehuš, Jonák (C) – D. Tůma, Pechanec, Březina – Dostálek, R. Vlach, Karafiát – Vítek, Šilhavý, Procházka.

    HC RT TORAX Poruba 2011: Kůdela – Husák, Slavík, Urbanec, Rudl, Dundáček, D. Krejčí – Gřeš, Hudeček, Sikora (A) – Maršoun, T. Jáchym, Guman – J. Káňa (A), Zdeněk (C), Kanko – Nejezchleb, Toman, Špaček.

    Rozhodčí: Barek, Veselý – Hanzlík, Hranoš.
     
    Oba týmy nastoupily na ledovou plochu, utkání právě startuje.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:13
    Vsetín vyhrál úvodní vhazování a první formace se žene do útoku.
     
    00:30
    Branislav Rehuš poslal kotouč zpoza branky až na modrou čáru, kde však nebyl nikdo z jeho spoluhráčů.
     
    00:52
    Špatná rozehrávka Poruby, hosté se provinili zakázaným uvolněním.
     
    01:13
    První útok Poruby zakončoval po přiklepnutí Maršouna Rudl, Gába zasahuje lapačkou.
     
    01:56
    Vlach zavezl kotouč do útočného pásma, kde jej přilehl Krejčí a přerušil hru.
     
    01:59
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Šilhavý vyhrál následné vhazování přímo na hůl JAKUBA TEPERA, který s ničím neotálel, rychle vypálil a rána zapadla pod horní tyč Kůdely. Hostující gólman byl brzo na zemi a proti pumelici už nestačil zasáhnout. Vsetín otevírá skóre. Asistence: Vojtěch Šilhavý.
    01:59 Jakub TEPER - 1:0
     
    02:51
    Guman se rychle a obratně dostal do útočného pásma, od pravého mantinelu vypálil a Gába musel zasáhnout svou helmou.
     
    03:29
    Vsetínská první formace kombinovala v útočném pásmu, Gorčíkovi však poté ujel kotouč a hosté se osvobozují. Zatím mají domácí rozhodně více ze hry.
     
    04:08
    První větší šanci Poruby zakončoval od modré čáry Dundáček, ale trefil jen hráče stojícího před sebou. Ostravský útok Káňa-Zdeněk-Kaňko však nyní Valachy pořádně potrápil.
     
    04:59
    Nejezchleb našel na modré čáře Tomana, ani tentokrát rána neprolétla až k brance Davida Gáby.
     
    05:31
    První vyloučení dnešního zápasu, za podrážení putuje na trestnou lavici Hudeček.
     
    05:35
    Vsetín právě vstřelil branku!
    A Vsetín přesilovou hrou proměňuje hned po čtyřech vteřinách. Cestou k úspěchu bylo opět vyhrané vhazování a rychlá střela, která sice tentokrát neprošla až do sítě, ale s pohotovou dorážkou přispěchal VÍT JONÁK, který doklepl puk za Kůdelu. Asistence: Ondřej Slováček, Branislav Rehuš.
    05:35 Vít JONÁK - 2:0
     
    06:39
    Poruba mohla okamžitě snížit! Zdeňkovu ránu vyrazil Gába přímo na hůl Petra Maršouna, který měl před sebou odkrytou klec, ale netrefil.
     
    07:20
    A Gába opět v plné permanenci, nejdříve jej prověřil od modré čáry Pastor, a poté z levého kruhu Kanko, ani jeden z nich však na domácího gólmana nevyzrál.
     
    07:50
    Z levé strany se rozjel Pechanec, ale Kůdelu po zemi nepřekonal.
     
    07:56
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsetínu zatím vychází na co sáhne a to už Hynek Kůdela nevydržel a do branky pouští Foltána. Z mezikruží napřáhl DAVID BŘEZINA a jeho rána zapadla přesně k levé tyči. Lepší start si Valaši nemohli přát. Asistence: Antonín Pechanec, David Tůma.
    07:56 David BŘEZINA - 3:0
     
    07:56
    Střídání v týmu HC RT TORAX Poruba 2011: ze hřiště odchází Hynek Kůdela, přichází Frederik Foltán.
     
    08:53
    A Foltán si hned připsal první zákrok, nebyl navíc vůbec jednoduchý. Ránu Drtinu ale udržel ve svém náručí.
     
    09:27
    Poruba právě vstřelila branku!
    A s góly se nám zatím Na Lapači v první třetině roztrhl pytel. Hosté poprvé v tomto utkání skórují a snižují na 1:3. TOMÁŠ GUMAN se krásně vykličkoval od levého mantinelu až přede Bláhu a zakončil po ledě až do sítě. Asistence: Patrik Urbanec, Tomáš Jáchym.
    09:27 Tomáš GUMAN - 3:1
     
    10:30
    Holomek pálil těsně nad ledem a do jeho střely chtěl sáhnout Tůma, chyběl jen kousek.
     
    11:02
    Gorčíkovi zakončení po přiklepnutí od Rehuše nesedlo, puk mu sjel z hole a sotva doklouzal k Foltánovi.
     
    11:40
    Rehuš vyhrál souboj v rohu a opět hledal Gorčíka, jenž ale puk dlouho zpracovával, protože jej měl na bruslích.
     
    12:24
    Z pravé strany pálil nebezpečně Jan Káňa a o chvíli později nebyl ke gólu vůbec daleko Jiří Zdeněk, ale z těsné blízkosti branky nedokázal zamířit přesně.
     
    13:12
    Poruba však rozhodně ukázala, že ani po třech inkasovaných gólech není důvod utkání zabalit. Stále se tlačí do koncovky.
     
    13:54
    Pechanec místo střeleckého pokusu hledal ještě lépe postaveného Tůmu, puk k němu však dorazil a hostující obrana se ubránila. Nyní může po zblokované střele spřádat plány na následující vhazování v útočném pásmu.
     
    14:11
    Husák zavezl kotouč do útočného pásma a zamířil na střídačku, v útočném snažení ale stále pokračoval Sikora, který bekhendem nadzvedl kotouč příliš vysoko.
     
    15:09
    Roman Vlach vzal situaci na sebe a rozhodl se projet obranou. První klička mu vyšla, na druhého obránce si však nevyšlápl. Domácí fanoušci ale jeho aktivitu kvitují.
     
    15:29
    Poruba má šanci zahrozit v přesilovové hře. Šilhavý ve svém vlastním útočném pásmu zahákoval soupeře a putuje na trestnou lavici.
     
    15:40
    Vsetín hned v úvodu oslabení vyhazuje.
     
    16:21
    Sikora se snažil najít před brankou Káňu, přihrávka byla ztečovaná, ale Poruba stále pokračuje v útočném pásmu.
     
    16:31
    Na konci kombinace byl Marek Špaček, který pálil z pravého kruhu, ale Gába se proti jeho pokusu stihl přesunout. Následně se do krátké rozmýšky zapojil Káňa s Jonákem, ale vylučovat se nebude.
     
    16:45
    K nelibosti hostů je odpískána přihrávka rukou a hra se stěhuje do střední třetiny.
     
    16:45
    Drtina hned po vhazování vyhazuje a čas hostů v této přesilovce se krátí.
     
    17:03
    Jáchym poslal puk do jízdy Urbancovi, ten ale neměl dostatek prostoru k zakončení.
     
    17:17
    Puk na střídačce Valachů, snad si na něj sáhl i rezervní gólman Bláha.
     
    17:27
    A opět je hra přerušena, tentokrát poslal kotouč za hrazení Dostálek, bylo to ale s tečí, takže vsetínská patnáctka se nemusí obávat trestu.
     
    17:29
    Domácí hrají v plném počtu a opět míří s kotoučem dopředu.
     
    18:03
    Zhruba 15 vteřin zůstal kotouč zaklíněný v souboji mezi hráči u mantinelu, teprve poté jej rozhodčí ztratil z dohledu a rozhodl se zapískat.
     
    18:19
    Procházka s kličkovanou nepochodil, to samé se však dá říct na druhé straně o Hudečkovi.
     
    18:37
    Šilhavý před třemi minutami fauloval, nyní však naopak vybojoval faul na svou osobu a Vsetín bude hrát početní výhodu. Tu první využil hned po čtyřech sekundách, co nyní? Na trestnou lavici míří Husák za držení?
     
    18:58
    Vsetín ostřeluje soupeře od modré čáry, Slováčkovu ránu tečoval Jonák, ale pouze těsně mimo. Hosté se následně osvobodili.
     
    19:22
    Hunkes sestřelil od modré čáry Vítka, který se svíjí v bolestech, po svých ale odjel na střídačku, tak snad bude vše v pořádku.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Po reprezentační přestávce je Na Lapači k vidění velmi pěkný zápas a úspěšnější jsou v něm zatím domácí, kterým se skvěle vydařil úvod, když v osmé minutě vedli po brankách Tepera, Jonáka a Březiny už 3:0. Vsetínským v této fázi utkání vyšlo prakticky vše, na co sáhli.
    Porubští po třetí brance vystřídali gólmana a místo nebohého Kůdely (jinak také vsetínského odchovance) se mezi tři tyče postavil bývalý gólman Nitry Foltán. Tato změna dodala hostům nový impuls, Porubští rozhodně nic nezabalili, přidali na aktivitě a odměnou jim byl brzký gól na 1:3, o který se postaral po krásné individuální akci Guman. Hosté měli další šance v přesilové hře po faulu Šilhavého, ale na kontakt se zatím nedotáhli. Uvidíme, zda se jim podaří snížit ztrátu ve druhé třetině, která startuje zhruba v 18:22.
     
    Valaši začnou druhou třetinu v početní výhodě, která může trvat ještě 38 vteřin.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:23
    Odraz od mantinelu zmátl Jakuba Tepera, který již nezastihl kotouč na modré čáře. Hosté vyhazují a za chvíli budou v plném počtu.
     
    20:47
    Husák už byl zpátky ve hře, ale od pravého mantinelu ještě pálil Rehuš, obranný val neprostřelil.
     
    21:33
    Tůma adresoval přihrávku Březinovi do mezikruží, vsetínský střelec ale minul.
     
    21:57
    Tlak Valachů pokračuje, do Smetanova nahození chtěl sáhnout Karafiát, ale v souboji před brankou neuspěl.
     
    22:16
    Hunkesovo nahození vyškrál Foltán lapačkou mimo branku, o chvíli později zakončoval Šilhavý mimo tři tyče.
     
    22:34
    A hosté hasí celou situaci faulem. Krejčí si počínal nedovoleně a je tu další početní výhoda pro Valachy.
     
    22:56
    Poruba hned v úvodu oslabení vyhazuje, o chvíli později ujíždí kotouč Teperovi.
     
    23:17
    Foltán pomohl obraně, Káňa poté jehu rozehrávku dokonal úspěšným vyhozením.
     
    23:52
    Tůma dlouho vymýšlel, co provede s kotoučem, nakonec našel na levé straně Hunkese, který se položil do rány, ale Foltán se stihl přemístit a vyrazil kotouč do ochranné sítě.
     
    24:19
    Další trest pro Porubu a je tu krátká patnáctisekundová přesilovka 5 na 3. Pastor podrazil soupeře a putuje za katr.
     
    24:29
    Vsetínu se podařilo vyhrát vhazování a okamžitě po něm pálil Teper, Poruba ale tuto situaci ustála a už je ve čtyřech.
     
    24:57
    Slováček nahazoval od modré čáry, ale Foltán měl odkrytý výhled a kotouč ztlumil ve své lapačce. Žádné větší nebezpečí pro svěřence trenéra Výborného.
     
    25:08
    Zdeněk osvobozuje hosty a Vsetín začíná druhou minutu početní výhody z obranného pásma.
     
    25:37
    Jonák musel dokonce svést souboj o kotouč s Gřešem, který našetřil cenné vteřiny.
     
    26:00
    Drtinovi ujel kotouč do středního pásma, s touto přesilovkou domácí spokojení nebudou.
     
    26:51
    Hosty ubráněné oslabení nakoplo, v útočném pásmu byli nebezpeční Dundáček, Guman, a poté ještě z mezikruží pálil Toman, Gába vše ustál.
     
    27:38
    Gorčík chtěl bekhendovou žabičkou oslovit Dostálka, puk nedostal přes bránícího obránce.
     
    28:24
    Chybná rozehrávka hostů! Vítek dokázal vystihnout nepřesný pas a měl mnoho času na střelu, ránu ze zápěstí ale Folátn vyráží do ochranné sítě. Vsetínský útočník možná mohl se situací naložit lépe, ale neměl potřebnou rychlost a střílel prakticky zestoje.
     
    28:56
    Slováčkova pirueta u pravé tyčky překvapila úplně všechny, ani jeho spoluhráči nepočítali s následnou přihrávkou do mezikruží.
     
    29:38
    Pechanec s Drtinou si rozdávali rychlé pasy u pravého mantinelu, druhý jmenovaný nakonec kotouč ztratil.
     
    30:07
    Gřeš zpoza branky oslovil najetého Sýkoru, který tvrdě vypálil a Gába musel předvést kvalitní zákrok.
     
    31:01
    Poruba má příležitost dostat se na kontakt. Za hrubost je vyloučen Vlastimil Dostálek.
     
    31:29
    Porubští se dostali do slibné situaci, ale Hudečkovi před zakončením ujel kotouč. Od modré poté pálil Husák, ale Gába jeho ránu vyrazil.
     
    32:10
    Tlak hostů pokračuje...
     
    32:19
    Až nyní se podařilo Teperovi osvobodit Valachy.
     
    32:38
    Gába pomohl obraně s rozehrávkou a sám vyhodil kotouč přes všechny čáry.
     
    32:56
    Opět velmi nadějná individuální akce Gumana, tentokrát nabral rychlost ve středním pásmu, stáhl si kotouč a nepříjemmně vypálil těsně nad ledem, Gába zasahuje levým betonem.
     
    33:01
    Dostálek už je na ledě a Valaši hrají v pěti.
     
    33:37
    Smetana byl blízko svého premiérového gólu ve vsetínském dresu! Z mezikruží trefil pravou tyč!
     
    34:00
    Na druhé straně pro změnu ujel Jiří Zdeněk a mířil mezi Gábovy betony, vsetínský gólman ale dokázal zasáhnout.
     
    34:44
    S dalším útočným snažením přispěchala Hudečkova formace, Gába po několika zmatcích v obraně raději přerušuje hru.
     
    35:25
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Guman sice dnes hraje výborný zápas, nyní se mu však rozehrávka absolutně nevydařila a vyslal do útoku DAVIDA VÍTKA, který udělal kličku obránci, nechal Foltána vykoupat a poté zakončil bekhendem přímo pod horní tyč. Vsetín vede už 4:1 a zdá se, že má utkání pod kontrolou. Bez asistence.
    35:25 David VÍTEK - 4:1
     
    36:22
    Valachy gól opět povzbudil, první formace držela kotouč v útočném pásmu, ale bez střely na branku.
     
    37:55
    Nyní se hra opět uklidnila a nevidíme žádné výraznější šance, Guman byl v rohu kluziště těsně před střelou obrán o kotouč.
     
    38:41
    Následně byl však Jáchym před Gábovou brankou úplně sám a snažil se uklidit kotouč do sítě, vsetínský gólman proti němu stihl zasáhnout pravým betonem. Hosté by druhý gól před pauzou potřebovali jako sůl.
     
    39:38
    Gorčík adresoval puk na modrou stranu Slováčkovi, který viděl, že gólmanovi nikdo necloní, a tak se snažil s kotoučem něco vymyslet, pasdo mezikruží ale zblokoval Rudl.
     
    39:59
    V samotném závěru druhé třetiny vyvrcholil vsetínský kolotoč v útočném pásmu, Gorčík se opřel do puku z dobré pozice, ale až k Foltánovi rána nedoletěla. Bylo to časově opravdu natěsno, takže nevíme, jestli by v případě čistého průstřelu gól platil.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Po čtyřiceti minutách mají k vítězství blíže hráči, kteří dnes nastoupili ve speciální modročervených dresech, tedy domácí Valaši. Druhá třetina zdaleka nenabídla takové gólové hody jako ta první, co je však podstatné, svěřenci trenérů Jenáčka s Dopitou si pojistil svůj náskok z první třetiny a vedou už 4:1, když se v 36. minutě prosadil po chybné rozehrávce hostů David Vítek. Porubě rozhodně nelze upřít snahu, ale po střeleceké stránce dnes Na Lapači zaostává. Pokud si chce ze Vsetína odvést nějaké body, bude muset minimálně třikrát na zatím bezchybně chytajícího gólmana Gábu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:25
    Husák napřáhl od modré čáry a trefil jen zadní mantinel.
     
    40:39
    Na druhé straně vyzkoušel štěstí od levého mantinelu Slováček a Foltán vypadal docela překvapen, protože se střelou nepočítal, nakonec si ale poradil.
     
    41:19
    Březina si pohrál s porubskými hráči jako s kužely, nakonec však přes poslední obrannou bariéru až k Foltánovi neprolétl.
     
    42:03
    Dostálek předvedl krásnou otočku u mantinelu, po které se vydal do úniku z pravé strany, měl to pouze na bekhend, a tak nechal vyniknout Foltánovu lapačku.
     
    42:44
    Kudělka za sebou nechal kotouč na modré čáře a využít toho chtěl Guman, jeho kličkovaná nakonec ke střele nevedla.
     
    43:39
    Gorčík s Rehušem si dvakrát neporozuměli a Poruba se osvobozuje. Ke snížení by si však potřebovala vytvořit tlak. Na ten to zatím nevypadá, ba naopak, aktivnější jsou stále domácí.
     
    44:56
    Vlacha zastavil čistým zákrokem Dundáček.
     
    45:22
    Vlach s Dostálkem se vydali do přečíslení dva na jednoho, první jmenovaný však svému spoluhráči nedokázal adresovat přesný pas, a tak se akce zasekla hned v zárodku.
     
    45:59
    Smetana musel zasáhnout kotouč před Kankem, jinak by se hostující forvard hnal do úniku.
     
    46:37
    Gřeš se v rychlosti protáhl před Tepera, k brance to měl však stále daleko a nikdo z jeho spoluhráčů nebyl ve střelecké pozici. Proto se porubským akce nepovedla.
     
    47:27
    Úspěšnější mohl být na opačné straně Pechanec, ale zamířil pouze doprostřed branky, kde byl připravený Foltán.
     
    48:07
    Zdeněk mohutně napřáhl už ve středním pásmu, ale rána až ke Gábovi neprošla.
     
    Dnešní utkání sleduje 2560 diváků.
     
    50:00
    Vsetín právě vstřelil branku!
    2560 diváků může popáté v dnešním utkání zvednout ruce k nebi, Vsetín se totiž popáté prosazuje a byla to krásná branka! Gorčík v mezikruží už mohl střílet, ale místo toho ještě oslovil BRANISLAVA REHUŠE ,který měl před sebou prázdnou klec a neomylně zavěsil pod víko. Asistence: Stanislav Gorčík, Vít Jonák.
    50:00 Branislav REHUŠ - 5:1
     
    50:50
    Březina stahovačkou zmátl soupeře a poté adresoval kotouč Hunkesovi, jehož pumelici vyráží Foltán betonem.
     
    51:30
    Dostálek s Vlachem si nerozuměli a dopředu mohla Poruba, Sikorovo zakončení vyrazil Gába helmou do ochranné sítě.
     
    51:52
    Procházka dostal puk na paty, ale elegantní otočkou se vrátil zpět do hry a hledal někoho před brankou, jeho spoluhráči však měli k puku daleko.
     
    52:24
    Jonák mohl přidat další branku, když si počkal na krásnou přihrávku od Hunkese a stál přímo proti Foltánovi, nenašel však mezeru v jeho brankářském postoji. Gólman hostů se vyznamenal. Od svého příchodu na led chytá velmi dobře.
     
    53:26
    Zblokovaná rána Tomana končí v ochranné síti a Na Lapači zavládlo na chvíli nezvyklé ticho. I to je znamením, že už je utkání prakticky rozhodnuto. Určitě se však brzy dočkáme Vysokého jalovce, vždyť takové vysoké výhry nejsou v druhé části letošní Chance ligy na denním pořádku.
     
    54:09
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Tomáš Pastor – 2 min., sekání).
     
    54:17
    V závěru třetí třetiny ještě jedna šance pro domácí na vylepšení skóre, Jonáka však při přechodu do útočného pásma zastavuje píšťalka rozhodčího – offside.
     
    54:52
    Přesilovka nakonec neměla dlouhého trvání, Vlach totiž zaváhal na modré čáře a musel hasit šanci soupeře hákováním. Nyní si tak odsedí až dvě minuty na trestné lavici.
     
    55:16
    Hudečkův pokus likviduje Gába a okamžitě rozehrává.
     
    56:09
    Ve hře čtyři na čtyři se nic zásadního nastalo, Poruba má nyní k dispozici krátkou přesilovou hru.
     
    56:52
    A první formace hostů nebyla daleko od toho, aby ji využila. Hudeček mohl dorážet kotouč před odkrytou brankou, ale nestihl rychle zareagovat a puk mu odskočil od hole.
     
    56:58
    Gába vleže likviduje další zakončení hostů. Druhou branku ve své svatyni nechce připustit.
     
    57:40
    Procházka převzal kotouč v útočném pásmu, napřáhl a tvrdě vypálil, kotouč snad dokonce trefil i levou tyč, každopádně to byla rána jako z děla, které mnoho nechybělo.
     
    58:30
    Do konce utkání zbývá 90 vteřin a vsetínští fanoušci spustili Vysoký jalovec. Nejlepšími hráči utkání byli vyhlášeni Tomáš Guman a Jakub Teper.
     
    59:17
    Březina mohl přidat svou druhou branku, po stahovačce nepříjemně pálil k levé tyčce, ale Foltán mu překazil gólovou radost.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání končí a tři body do tabulky si po zásluze připisuje Vsetín, který svého soupeře předčil ve všech směrech. Ve třetí třetině domácí kontrolovali hru, nepřipustili drama a sami navíc ještě jednou skórovali, když se po krásné kombinace prosadil Rehuš. Poruba odchází poražena a její ztráta na nejlepší šestku se opět o něco zvyšuje.
     
    To je ode mě pro dnešek vše, děkuji za pozornost a přeji krásný zbytek večera. (19:42:09)

    Tomáš Kopecký

    Branky a nahrávky: 2. Teper (Šilhavý), 6. Jonák (Slováček, Rehuš), 8. Březina (Pechanec, D. Tůma), 36. Vítek, 50. Rehuš (Gorčík, Jonák) – 10. Guman (Urbanec, T. Jáchym)


    VHK ROBE Vsetín: Gába (Bláha) – Teper, Slováček (A), Smetana, J. Drtina (A), Hunkes, Kudělka, Holomek – Gorčík, Rehuš, Jonák (C) – D. Tůma, Pechanec, Březina – Dostálek, R. Vlach, Karafiát – Vítek, Šilhavý, Procházka.
    HC RT TORAX Poruba 2011: Kůdela (8. Foltán) – Husák, Slavík, Urbanec, Rudl, Dundáček, D. Krejčí, Pastor – Gřeš (A), Hudeček, Sikora – Maršoun, T. Jáchym (A), Guman (C) – J. Káňa, Zdeněk, Kanko – Nejezchleb, Toman, Špaček.

    Rozhodčí: Barek, Veselý – Hanzlík, Hranoš

    Diváci: 2560
    thejrc.org