Sparta – Chodov 4:5 (kon.) | Střešovice – Liberec 10:3 (kon.)
konec
PSN Tatran Střešovice
10:3 (1:2, 2:0, 7:1)
FBC Liberec
Čtvrtek 13.02.2020, 20:30 • STODOLA Arena Střešovice • Livesport Superliga • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Máme za sebou utkání florbalové Superligy mezi Střešovicemi a Libercem, které se stalo jasnou záležitostí domácího týmu. Přitom tomu ze začátku nic nenasvědčovalo, v první třetině se dokonce Liberec dostal do dvoubrankového vedení. Pak ale Střešovice přeřadili na vyšší rychlostní stupeň. Postupně vstřelili čtyři góly, nerozhodil je ani snižující gól FBC a v poslední minutě díky dvěma zásahům dovršili desítku. Nejvíce se činil Filip Langer, jenž zaznamenal hattrick, k tomu přidal jednu asistenci. Svěřenci kouče Menharta si díky vítězství upevnili sedmou pozici, Liberec z devátého místa po dnešku ztrácí na Tatran šest bodů.

    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:37:01)
     
    Nejlepší hráči: Tatran – Filip Langer, Liberec – Jakub Kárník.
     
    Střely na branku: Tatran – 47, Liberec – 17.
     
    Konec zápasu.
    59:30 Filip LANGER - 10:3
     
    59:30
    Tatran právě vstřelil branku!
    Hattrick je na světě! FILIP LANGER skóruje podruhé během dvanácti vteřin, tentokráte se trefil k bližší tyče po nahrávce Pánka. Asistence: Martin Pánek.
    59:18 Filip LANGER - 9:3
     
    59:18
    Tatran právě vstřelil branku!
    Ani početní nevýhoda nezabránila Střešovicím ve vstřelení devátého gólu! Po pravém mantinelu se výborně uvolnil FILIP LANGER, jenž posléze bekhendem z jedné ruky přehodil ležícího Krále. Bez asistence.
     
    58:25
    V závěru střetnutí si Severočeši zahrají první přesilovou hru. Za sekání je vyloučen Adam Tlapák.
     
    58:11
    Filip Langer se za brankou soupeře povedenou stahovačkou zbavil soka. Posléze se snažil před brankou najít Tlapáka, toho si však pohlídal Kárník.
     
    57:29
    Dnes podruhé jsme svědky vyloučení na obou stranách. Zatímco Radek Valeš se provinil sekáním, tak Milan Meliš dostává dvě minuty a k tomu osobní trest za nesportovní chování.
     
    56:51
    Hosté se snaží alespoň korigovat, stále chodí do útoku ve velkém počtu. Z velkého úhlu se brankáře snažil překvapit Radek Valeš. Neuspěl.
    55:50 Jakub KOLÍSKO - 8:3
     
    55:50
    Tatran právě vstřelil branku!
    Osmá trefa v síti Liberce! Před branku nahodil Kreysa, mimo dosah brankáře míček ztečoval JAKUB KOLÍSKO. I pro něj se jedná o druhý gól. Asistence: Jonáš Kreysa.
    54:39 Matěj HAVLAS - 7:3
     
    54:39
    Tatran právě vstřelil branku!
    Svěřenci kouče Menharta si poslední minuty vysloveně užívají. Po další ztrátě beka Sádlo nahrál MATĚJI HAVLASOVI, který střelou do prázdné branky zapsal druhý gól v utkání. Asistence: Ondřej Sádlo.
     
    53:04
    Po trestuhodné ztrátě posledního obránce FBC Kárníka se domácí dostali do přečíslení dvou na jednoho. Akci zakončoval Jonáš Kreysa, bekhendovou střelu ovšem skvěle zastavil Král.
    52:27 Jakub KOLÍSKO - 6:3
     
    52:27
    Tatran právě vstřelil branku!
    S největší pravděpodobností je rozhodnuto! Křižnou ránu Meliše ještě gólman vyrazil, avšak přímo k JAKUBU KOLÍSKOVI, pro něhož už nebyl problém poslat balónek do odkryté svatyně. Asistence: Milan Meliš.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 12. Langer (Švéda), 22. Havlas (Ja. Kolísko), 39. Pánek (Sádlo), 42. Brautferger (Langer), 52. Meliš (Pánek), 53. Jak. Kolísko (Meliš), 55. Havlas (Sádlo), 56. Jak. Kolísko (Kreysa), 60. Langer, 60. Langer (Pánek) – 1. Světlík (Kárník), 7. Hejduk (Dlesk), 44. Kárník (Ferdan)


    PSN Tatran Střešovice: Kříž (Frühbauer, Kafka) – Mühlfait, Ja. Kolísko, Sládeček, Pánek – Tlapák, Kreysa, Sádlo – Jak. Kolísko, Langer, Havlas – Josef Novák, Meliš, Brautferger – Švéda, Šindelář.
    FBC Liberec: Král (Janota) – Klucho, Kárník, Bitman, Kološ, Böhm – Dlesk, Kopecký, Valeš – Leksa, Hejduk, Rozkovec – Čermák, Baudisch, Ferdan – Šoltys, Kořínek, Hrůza – Světlík.

    Rozhodčí: Čížek, Laštovička

    Diváci: 103
    thejrc.org