Boston – Montreal 4:1 (kon.) | Los Angeles – Calgary 5:3 (kon.) | Vancouver – Chicago 3:0 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
3:4 (0:2, 3:1, 0:1)
Mountfield HK
Čtvrtek 13.02.2020, 16:00DHL Superpohár • Skupina C
Partner:
     
    59:10
    Šír vyhrál buly přímo na Rychlovského, toho ale vychytal výborný Dvořák.
     
    59:07
    Liberec má v útočném pásmu hned šestici útočníků!
     
    55:32
    Zajímavá šance Severočechů! Hampl vypálil od modré a před bránou tečoval kotouč Rychlovský. Dvořák však výborně zasáhl.
     
    45:53
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (D. Šedivý – 2 min., napadení).
     
    45:05
    Hradec právě vstřelil branku!
    Mountfield se vrací do vedení! Šír na hraně útočného pásma vyrobil chybu, po níž ukořistil kotouč MAREK TECL. Ten spolu se Sílou pádil dopředu, oba hráči si před bránou stihli vyměnit kotouč a Tecl s trochou štěstí nasměroval puk pod ležícím Čajanem za brankovou čáru. Asistence: Vojtěch Síla.
     
    41:52
    Pajer se řítil sám na bránu, jeho zakončení bekhendem mezi nohy ale Čajan výborně přečetl.
     
    35:46
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Poppel – 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
     
    35:46
    Čajan teď při rozehrávce hodně zariskoval, čímž málem vrátil Hradecké do vedení. Liberečtí však nějakým zázrakem vyvázli hrobníkovi z lopaty.
     
    34:09
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Váchal – 2 min., vysoká hůl).
     
    33:48
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Lukačka – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Šír – 2 min., hrubost).
     
    32:38
    Neskutečné chvilky teď na obou stranách hřiště! Nejprve Čajan skočil po puku, který ale nedostal pod kontrolu, a tak Hradečtí hráli pár vteřin jen proti prázdné bráně. Vzápětí unikli na druhé straně Jansa se Šafařovským. První jmenovaný udělal Dvořákovi dlouho kličku do bekhendu, aby pak vracel kotouč do tandemu svému spoluhráči. Přihrávce však chyběla razance, s čímž ale nepočítali ani navrátivší se hosté, a tak si pro velkou šanci přijel domácí zadák Hampl. Ten ale z bezprostřední blízkosti minul. Neskutečné!
     
    31:27
    Jakub Šedivý (LIB) nyní zaváhal na modré, a tak si musel pomoci faulem. Výsledkem jsou dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    29:19
    Liberec právě vstřelil branku!
    To, co se ještě za stavu 0:3 zdálo nereálné, se stává realitou – Bílí Tygři jsou zpátky v zápase. BENJAMIN VOMÁČKA dostal kotouč za nepozornou hradeckou obranu a svůj samostatný únik zakončil nekompromisně střelou do horního růžku. Asistence: Petr Šafařovský.
     
    28:27
    Mountfield teď ustál kritický tlak Liberce. Bílí Tygři svírali Východočechy před vlastní bránou, a Aubrecht měl dokonce na holi vyrovnání. Dorážka z otočky do poloodkryté brány však domácímu bekovi nesedla ideálně. Hradec pak vyhodil alespoň na zakázané uvolnění.
     
    25:04
    Liberec právě vstřelil branku!
    Severočeši to rozhodně nebalí a prohrávají už jen o jeden gól! Šafařovský vyhrál buly na FILIPA JANSU a ten překvapil Dvořáka rychlým zakončením, za kterým se hradecký gólman jen ohlédl. Asistence: Petr Šafařovský.
     
    23:38
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři odpovídají v oslabení! Aktivní Rychlovský připravil gólovou pozici pro obránce JANA HAMPLA, jenž svižnou ranou odčaroval Dvořákovo kouzlo. Asistence: Jakub Rychlovský.
     
    22:14
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradečtí se s dvojnásobnou početní výhodou dlouho nepárali. Petr Poppel křižnou žabičkou vyzval ke skórování PETRA MORAVCE a ten neomylně zamířil do horní poloviny liberecké klece. Čajan byl bezmocný. Asistence: Petr Poppel, Vojtěch Síla.
     
    21:52
    Tygři si zahrají ve třech, Vojtěch Strnad si odpyká dvě minuty za sekání.
     
    20:55
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Žůrek – 2 min., držení).
     
    16:28
    Tygři měli obrovskou šanci snížit na 1:2. Trunda se Šírem však překombinovali přečíslení dva na jednoho tak, že si Dvořák ani nemusel připsat zákrok.
     
    16:06
    Hradec právě vstřelil branku!
    Východočeši odskakují na dva góly! Bílí Tygři jim teď v předbrankovém prostoru nechali luxusní prostor k několika dorážkám, z nichž ta závěrečná se ujala. Kotouč po odrazu od Čajanova betonu vyplaval před zcela volným PETREM POPPELEM a ten už si před odkrytou klecí poradil. Asistence: Vojtěch Síla, Marco Lukačka.
     
    14:18
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Vomáčka – 2 min., vysoká hůl).
     
    07:19
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Naar – 2 min., podrážení).
     
    00:26
    Hradec právě vstřelil branku!
    To je začátek! Hradečtí se ihned po úvodním buly vrhli s kotoučem do útočné třetiny a po šestadvaceti sekundách se ujímají vedení. VOJTĚCH SÍLA dostal puk ideálně mezi kruhy a s přispěním teče jednoho z bránících hráčů ho dostal až za Čajana. Asistence: Tadeáš Pinkas.

    Jan Kousal

    Branky a nahrávky: 24. Hampl (Rychlovský), 26. Jansa (Šafařovský), 30. Vomáčka (Šafařovský) – 1. Síla (Pinkas), 17. Poppel (Síla, Lukačka), 23. Moravec (Poppel, Síla), 46. Tecl (Síla)


    Bílí Tygři Liberec: Čajan (Franc) – Aubrecht, Adamec, Hampl, Žůrek, Had, J. Šedivý – Křepelka, Rychlovský, Vomáčka, Šír, Šafařovský, Jansa, Strnad, Měchura, Drábek, Nezbeda, Trunda, Žemba
    Mountfield HK: Dvořák (Sajdl) – Pelda, Váchal, Voňka, Naar, Janoušek, Perička, Pěnčík – Lukačka, Ďuriš, Pinkas, Moravec, Síla, Pajer, Janda, D. Šedivý, Tecl, Poppel

    Rozhodčí: Wagner – Babulík, Bosák
    thejrc.org