Dortmund – Frankfurt 4:0 (kon.)
konec
Borussia Dortmund
4:0 (1:0)
Eintracht Frankfurt
Pátek 14.02.2020, 20:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Německá Bundesliga • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nabídlo naprosto jednoznačnou partii, která vyzněla ve prospěch Dortmundu, který zvítězil 4:0. Domácí celek vstoupil do druhého poločasu ukázkovým způsobem, během několika minut vstřelil dvě branky, díky čemuž rozhodl o vítězi tohoto zápasu. Frankfurtu se i nadále směrem dopředu trápil, naopak Dortmund si připsal ještě jeden přesný zásah, což plně stačilo k vítězství. (22:22:05)
     
    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 7:0. Střely mimo: 6:1. Rohy: 5:0. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 6:3.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, o vítězi tohoto duelu je delší dobu rozhodnuto. Otázkou zůstává, zda-li budeme sledovat nastavení.
     
    88
    U středového kruhu se do nepříjemných problémů dostal Dahoud, který přesto dokázal přenést hru. Následně nebyl daleko od páté zásahu Hazard, jehož technickou ránu lapil Trapp.
     
    87
    Další celkem zbytečná nepřesnost, po které se hrací předmět ocitl v zámezí. Bürki tak urychlil rozehrávku do své branky, prostřednictvím které hledal Zagadoua.
     
    84
    Trapp i tentokráte raději vyhodil míč na osamoceného Hintereggera, který nikam nespěchá. Možná se trochu divíte, nicméně Frankfurt zřejmě ani branku vstřelit nechce.
     
    83
    Na pořadu dne byla velice zajímavá standardní situace Borussie. U rozehrávky se nacházeli dva hráči, nakonec Guerreirova rána našla rukavice brankáře.
     
    82
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází André Silva, přichází Gonçalo Paciência.
     
    81
    Do konce tohoto zápasu zbývá zhruba deset minut, zatím to na změnu skóre příliš nevypadá. Bürki je celý zápas naprosto bez práce, nyní pouze vypomohl s rozehrávkou.
     
    80
    Dortmund si připsal další rohový kop, který tentokráte z pravé strany rozehrál Hazard. Adresátem centru se zřejmě měl stát Zagadou, který na míč nedosáhl.
     
    79
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Erling Häland, přichází Mario Götze.
     
    78
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Sebastian Rode, přichází Djibril Sow.
     
    78
    Jenomže ofenzivní choutky Frankfurtu prostě nejsou. Kostić totiž opět sáhl pouze po zpětné nahrávce, po které Ilsanker přenášel hru na nohu jednoho z protihráčů.
     
    77
    Eintracht stále marně hledá recept na domácí obranu, tentokráte byl do kombinace zapojen také brankář Trapp, který ihned zkoušel přenést hru na Abrahama.
     
    76
    Hummels si vybral osamoceného Witsela, který si netroufl na vyvezení míče na opačnou polovinu. Frankfurt se tak pokouší napadat další zdlouhavou rozehrávku.
     
    75
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Jadon Sancho, přichází Giovanni Reyna.
     
    74
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Zaplněný stadión oslavuje čtvrtou branku domácích! Po pravém křídle se totiž vydal vpřed Hakimí, který ještě nahrával pod sebe na Hälanda. Druhému jmenovanému uskočil balón daleko od nohy, což paradoxně hrálo do karet RAPHAELU GUERREIROVI, jehož dělovka směřovala ke vzdálenější tyči.
     
    73
    V posledních minutách nesledujeme zrovna pohlednou podívanou. Tentokráte se jako poslední dotkl míče hostující Kostić, od kterého šel balón do zámezí.
     
    72
    Frankfurt měl na další kombinaci hodně času a i prostoru, což se mu během zápasu mockrát nepoštěstilo. Nyní ale skutečně sledujeme dlouhou kombinaci.
     
    71
    O nahrávku si opět řekl neúnavný Hakimí, kterému tentokráte příliš nevyšla spolupráce se Sanchem. Tu totiž dokázal šikovně přečíst Kostić, který byl o míč připraven.
     
    70
    Režie si neustále vybírá situaci před druhou vstřelenou brankou. Sancho prokázal "mnoholeté" zkušenosti, neboť dokonalým způsobem obelstil bránícího hráče.
     
    69
    Sancho šikovným způsobem přenechal míč za sebe, kde se ocitl Hakimí. Jeho náběh k pokutovému území přinesl střelu, která ovšem putovala vysoko nad branku.
     
    64
    Dortmund opět zvolil celkem pomalou kombinaci v oblasti středového kruhu, která nabízela celou řadu přesných nahrávek, avšak ta poslední přesná nebyla.
     
    63
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Emre Can, přichází Mahmoud Dahoud.
     
    63
    Je za námi zhruba hodina hry, obrázek se zatím moc nemění. Před malým momentem totiž v poklidu zakročil Zagadou, který ve vzduchu nedal Silvovi sebemenší šanci.
     
    62
    Hostující obrana se konečně vymanila ze sevření, což Eintrachtu přineslo prostor k útočení. N'Dicka se vydal po levém křídle, kde ho ovšem zastavil Piszczek.
     
    61
    Zhruba ze třiceti metrů od branky zkoušel své štěstí defenzivně laděný Zagadou, který se do míče opřel levou nohou, avšak ten putoval pouze doprostřed branky.
     
    60
    Domácí hráči se opět s míčem usadili na polovině soupeře, což jim maximálně vyhovuje. Witsel přesto po chvíli raději vyprodukoval zpětnou nahrávku na Hummelse.
     
    59
    Ochozy zaplněného stadionu si tento zápas evidentně užívají. Příkladem může být bouřlivá atmosféra po třetí vstřelené brance, která byla doslova elektrizující.
     
    58
    Práci měl také Trapp, který si ovšem s padajícím předmětem poradil na jedničku. Hostující brankář poté trochu uklidnil hru, následně vyhodil míč na Tourého.
     
    57
    Výsledkem byl zisk dalšího rohového kopu, který Sancho posílal k přední tyči. Tam se ovšem nacházel pouze hostující Abraham, který odvracel tento centr.
     
    56
    Hosté se opět dopustili celkem zbytečné nepřesnosti, po které mohli počtvrté v tomto duelu inkasovat. Rána v podání Witsela však proskákala vedle branky.
     
    55
    Frankfurtu se tak vstup do druhého poločasu absolutně nepovedl, v tuto chvíli prohrává už o tři branky. Pakliže to takhle půjde dál, tak se dočkáme debaklu.
     
    54
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Netrvalo dlouho a domácí se opět radují! Před malým momentem byla řeč o nevýrazném Hälandovi, avšak ten tyto slova vyvrátil. Na fantastickou nabídku si totiž seběhl Hakimí, který ihned posílal míč pod sebe, kde ERLING BRAUT HÄLAND dopravil hrací předmět do prázdné branky.
     
    54
    Navíc moc nechybělo zatím nevýraznému Hälandovi, aby se dostal před brankáře Trappa. Na poslední chvíli se povedlo zakročit Hintereggerovi, který tak nepřipustil další nebezpečí.
     
    53
    Rode vyvezl míč daleko na druhou stranu, avšak Kostić na práci svého kolegy nedokázal navázat. Jeho nahrávku totiž přečetl Can, který rozjel protiakci.
     
    52
    Centrem z pravé strany to pro změnu zkoušel Touré, nicméně jeho vysoká nabídka dopadla pouze do rukavic brankáře Bürkiho, jenž pro změnu ihned rozehrál.
     
    51
    Borussia se tak dostala do mnohem nadějnějšího dvoubrankového vedení, hosté to tak budou mít hodně složité. Do konce zápasu přesto zbývá hodně času.
     
    50
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Domácí celek odskakuje na rozdíl dvou branek! Witsel si na levém křídle všiml naprosto osamoceného JADONA SANCHA, který se drze dostal do pokutového území, kde posadil na zadek Abrahama. Domácí klenot to poté zkoušel střelou k bližší konstrukci, na což byl Trapp krátký.
     
    50
    Za pokutovým územím si hledal prostor ke střele Hazard, který ho nenašel. Nakonec se mu povedlo roztáhnout hru na Hakimiho, jenž pouze vracel zpět na kopačku.
     
    49
    Rozehrávající Abraham se sám vydal na druhou stranu, kde ovšem chyboval v rozehrávce. Dortmund se mohl dostat do protiútoku, který neměl dlouhé trvání.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu si to na opačnou stranu hrací plochy chtěl namířit domácí Can, kterému uskočil míč daleko od kopačky, čehož ihned využil pozorný Rode.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí hráči, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Mijat Gaćinović, přichází Bas Dost.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám rozhodně nepřinesl zrovna atraktivní podívanou. Dortmund sice měl územní převahu, avšak si vypracoval pouze pár vyložených šancí, přičemž jedna z nich skončila za brankářem Trappem. Naopak Frankfurt se směrem dopředu hodně trápil, dokonce nevyprodukoval ani jedno zakončení na branku.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Opět se nehraje, Witsel totiž znovu leží na zeleném pažitu. Zřejmě tomu tak bylo po předchozím důrazném souboji, avšak ani tentokráte to nevypadá na nic vážnějšího.
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    44
    Frankfurt se konečně přiblížil k pokutovému území soupeře, kde se přesto dlouho nezdržel. Witsel totiž ukořistil míč zpět, načež se do protiútoku hnal Häland.
     
    43
    Sancho si tentokráte seběhl na levou stranu, kde se ještě rozhodl spolupracovat s vedle stojícím Guerreirem. Dortmund rozjíždí další zdlouhavou kombinaci.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    39
    Hälandovi se povedlo sebrat volný míč, načež ho nabídl na pravou stranu Hakimimu. Ten měl na centr dost času a i prostoru, nicméně ho poslal mimo dosah všech spoluhráčů.
     
    38
    Bylo to ale s tečí jednoho z obránců, což znamenalo zisk rohového kopu. Sancho ho nakonec rozehrál nakrátko, následný centr však nenašel urostlého Witsela.
     
    37
    Do kombinace se zapojil také celkem nevýrazně hrající Kostić, který nic světoborného nevymyslel. Jeho celek navíc chyboval, po Sanchově nahrávce pálil do protihráče Häland.
     
    36
    V krátkém časovém sledu se balón opět ocitl za postranní lajnou, na což upozornil také hlavní sudí. Vhazovat tak mohl Touré, který ihned hledal volného Ilsankera.
     
    35
    Po rozehrávce jsme sledovali prudký pas na pravou stranu, který si ovšem pohlídal pozorný Guerreiro. Ten to udělal natolik šikovně, že sám vybojoval další aut.
     
    34
    Na první branku jsem tedy čekali něco málo přes třetinu hry, Eintracht Frankfurt nyní nezvládl bránění u svého pokutového území, což znamená jednobrankové manko.
     
    33
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu, do vedení se dostává Borussia! Dortmund se pohodlným způsobem dostal zpět na útočnou polovinu, kde se povedlo přenést hru na Guerreira. Ten vyprodukoval centr, po kterém se Hakimumu povedlo za pokutovým územím najít ŁUKASZE PISZCZEKA, jehož levačka byla nadmíru přesná.
     
    33
    Další celkem zbytečný odkop předvedl Rode, který odevzdal míč domácímu celku. Zagadou situaci trochu podcenil, v souboji proti Chandlerovi se přesto zaskvěl.
     
    32
    Hinteregger si nechtěl komplikoval život, proto raději odkopával neposedný míč vysoko do hlediště. Dortmund tak opět vhazoval, avšak ani tentokráte nic nevymyslel.
     
    31
    Borussia stále marně hledá cestičku k opačnému pokutovému území. Guerreiro místo výpadu po levém křídle přihrával zpět na Zagadoua, který dlouho váhal s následnou nahrávkou.
     
    30
    Hakimi se musel stáhnout na vlastní obrannou polovinu, kde se mu povedlo odehrát balón před dotírajícím Kostićem. Dortmund poté vybojoval autové vhazování.
     
    29
    Po hodně dlouhé době se k míči opět podíval také domácí brankář Bürki, který zbytečně nic nevymýšlel. Naopak mu na pomoc přispěchal velezkušený obránce Hummels.
     
    24
    Naopak se už opět pokračuje ve hře, a to za přítomnosti Cana. Akce Borussie však neměla příliš dlouhé trvání, dalekonosný pas na Hazarda přinesl první ofsajd.
     
    23
    Nehrálo se zhruba minutu, ve středu hrací plochy se po jednom ze soubojů poroučel k zemi domácí Can. Do akce museli také lékaři, avšak nic vážného z toho není.
     
    22
    Žlutou kartu dostává Timothy Chandler (Eintracht Frankfurt).
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám zatím nepřinesla žádný přesný zásah. Dortmund má více ze hry, dokonce už jednou orazítkoval konstrukci.
     
    20
    Kousek od středového kruhu se hostující celek dostal k další kombinaci, při které Hinteregger vyprodukoval zpětnou nahrávku na Trappa, který rozehrál po zemi.
     
    19
    Bürki se sám postaral o provedení volného kopu, kterým hledal své spoluhráče v obraně. Posléze se k míči dostal také Häland, jehož nahrávka byla velice nepřesná.
     
    18
    Hostující brankář Trapp našel na opačné straně Silvu, který šikovně prodlužoval za sebe na Kostiće. Ten ještě hledal Gačinoviće, který v souboji fauloval Hakimiho.
     
    17
    Míč se opět ocitl za postranní lajnou, tentokráte se o provedení autového vhazování postaral obránce Guerreiro. Ke spolupráci si navíc vybral kolegu Witsela.
     
    16
    Fantastickým způsobem to provedl Hazard, který se vlastní šikovností dostal z nepříjemné pozice, načež se mu povedlo přenést hru do volného prostoru.
     
    15
    Kousek za pokutovým územím napřáhl ke střele Can, který svým pokusem trefil prvního protihráče před sebou. Odraženého balónu se poté chopil pozorný Abraham.
     
    14
    Na druhé straně si na hezkou nabídku dokázal seběhnout Chandler, kterému zas tak moc nechybělo. Padajícího míče se zřejmě vůbec nedotkl, následovat bude odkop.
     
    13
    Sancho si na pravém křídle vyměnil míč s Hakimim, avšak prvně jmenovaný ho nakonec nechal za sebou. Eintracht Frankfurt se po jeho zisku daleko nedostal.
     
    12
    V pokutovém území skončil na zemi talentovaný Hazard, který ovšem rychle vstal. O nedovolený zákrok se nejednalo, Hinteregger si přesto počínal hraničně.
     
    11
    Ten byl pro změnu rozehrán nakrátko, načež se do pokutového území přeci jenom snášel další centr. Frankfurt i tentokráte v poklidu odvracel do bezpečnějšího prostoru.
     
    10
    Málem jsme se dočkali první branky! Dortmund měl totiž k dispozici přímý kop z velice dobré pozice, k míči se postavil Guerreiro, který svým pokusem trefil pouze tyč.
     
    9
    Hakimi je v úvodu tohoto zápasu nesmírně aktivní, tentokráte si s ním dokázal poradit vracející se Rode. Přesný skluz nakonec zajistil domácím další rohový kop.
     
    8
    Obrannou povinnost si splnil Hummels, který byl ve vzdušném souboji lehce faulován. Sudí proto ponechal Dortmundu výhodu, nakonec do píšťalky nefoukl.
     
    7
    Avšak ten nebyl vůbec povedený, domácí obrana neměla s touto vzdušnou nabídkou žádné potíže. Na druhé straně to Sancho zkoušel střelou, díky které vybojoval roh.
     
    6
    Navíc se do rychlého protiútoku pouštěl hostující Kostić, který byl uvnitř pokutového území zastaven čistým zákrokem. Frankfurt tak bude zahrávat rohový kop.
     
    5
    Hakimi se opět zjevil na pravém křídle, kde se ještě pokusil vybídnout k centru Hazarda. Jeho okamžitá nabídka však našla nohu soupeře, který ihned odklízel.
     
    4
    Dortmund se posléze s míčem dostal na vlastní obrannou polovinu, kde jsme sledovali celkem zdlouhavou kombinaci, při které Hummels našel pouze Gačinoviće.
     
    3
    Poprvé se k míči dostal domácí Hakimi, který se postaral o autové vhazování z pravé strany. Jeho nabídka směřovala na Cana, kterého však obelstil Hinteregger.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hostující hráči, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek, Hummels, Zagadou – Hakimí, Can, Witsel, Guerreiro – T. Hazard, Sancho – Häland.
    Náhradníci: Hitz – Akanji, Balerdi, M. Götze, Dahoud, Morey, Reyna, Schmelzer, N. Schulz.

    Eintracht Frankfurt: Trapp – A. Touré, D. Abraham, Hinteregger, N'Dicka – Ilsanker, Rode – Chandler, Gaćinović, Kostić – André Silva.
    Náhradníci: Rönnow – D. da Costa, Dost, Durm, Hasebe, Kamada, Kohr, Paciência, Sow..
     
    Eintracht Frankfurt

    Na opačné straně stojí nevyzpytatelný Eintracht Frankfurt, kterému pro změnu patří devátá pozice, což značí přesný prostředek tabulky. Eintracht se v posledních týdnech výsledkově zlepšil, z posledních čtyř ligových duelů dokázal hned třikrát vyhrát. Frankfurt přesto ztrácí na evropské poháry už sedm bodů, v případě dalšího vítězství se ztráta zas může o něco zmenšit. Hostující tým tohoto duelu je třetím nejhorším mužstvem na hřištích soupeřů, kde dohromady odehrál deset zápasů, během kterých uspěl pouze ve dvou případech. V posledních dvou venkovních duelech ale neprohrál, na vítězství proti Hoffenheimu totiž navázal nerozhodný výsledek na půdě Düsseldorfu.
     
    Borussia Dortmund

    Fotbalisté Dortmundu i v tomto ligovém ročníku usilují o celkové prvenství, které není zas tak daleko. Borussia se totiž po jednadvaceti kolech nachází na průběžné třetí pozici, na vedoucí Bayern přitom ztrácí pouze čtyři body. Dortmund v minulém kole přišel o třízápasovou sérii bez ztráty bodů, v divoké přestřelce proti Leverkusenu nakonec padlo hned sedm branek, čtyři z nich vstřelil právě Bayer, který se tak radoval z vítězství. Dortmund je však druhým nejlepším domácím celkem celé soutěže, na domácí půdě totiž odehrál deset zápasů. Hned v sedmi případech dokázal zvítězit, zároveň jako jediný celek ještě na domácím stadionu neprohrál.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Německá Bundesliga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Borussia Dortmund a Eintracht Frankfurt.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

    David Suchý

    Branky: 33. Ł. Piszczek (Hakimí), 50. Sancho (Witsel), 54. Häland (Hakimí), 74. Guerreiro

    Karty:   22. Chandler (FRN)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 7:0. Střely mimo: 6:1. Rohy: 5:0. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 6:3.
    Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek, Hummels, Zagadou, Guerreiro – Witsel – T. Hazard, Can (63. Dahoud) – Sancho (75. Reyna), Häland (79. M. Götze), Hakimí.
    Náhradníci: Hitz – Akanji, Balerdi, M. Götze, Dahoud, Morey, Reyna, Schmelzer, N. Schulz.

    Eintracht Frankfurt: Trapp – A. Touré, D. Abraham, Hinteregger, N'Dicka – Ilsanker, Rode (78. Sow) – Chandler, Gaćinović (46. Dost), Kostić – André Silva (82. Paciência).
    Náhradníci: Rönnow – D. da Costa, Dost, Durm, Hasebe, Kamada, Kohr, Paciência, Sow.
    ocianews.com