Buffalo – Columbus 4:3 (po pr.) | Toronto – Dallas 2:3 (kon.) | Tampa – Edmonton 3:1 (kon.)
Florida – Philadelphia 2:6 (kon.) | New Jersey – Detroit 4:1 (kon.) | Ottawa – Arizona 3:2 (kon.)
Nashville – NY Islanders 5:0 (kon.) | Minnesota – NY Rangers 3:4 (0:2 po s.n.) | Colorado – Washington 2:3 (kon.)
Anaheim – Calgary 0:6 (kon.) | Vegas – St. Louis 6:5 (po pr.)
konec
Nashville Predators
5:0 (3:0, 2:0, 0:0)
New York Islanders
Pátek 14.02.2020, 02:10 • Bridgestone Arena, Nashville • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    31:39 Craig SMITH - 5:0
     
    31:39
    Nashville právě vstřelil branku!
    Hattrick time a čepice na led! CRAIG SMITH zaznemanává první hattrick v NHL a Islanders si kalich hořkosti vypíjí až do nekonečného dna. Před pár sekundami totiž měli tutovou šanci, Dal Colle ale sám s velkým množstvím času nedokázal překonat Sarose. A tak se zrodil protiútok, Roman Josi forčekingem u mantinelu získal puk pro sebe, z rohu jej poslal před branku na volného Smitha, který prostřelil Varlamova přes lapačku a přijímá gratulace – 5:0! Asistence: Roman Josi.
    24:41 Rocco GRIMALDI - 4:0
     
    24:41
    Nashville právě vstřelil branku!
    Pro Islanders je tohle k vzteku. Pět minut tvoříte hru, tlačíte svého soupeře, ale dostanete gól z prakticky první útočné akce soupeře. Opět za to ale může individuální chyba a začíná to trochu zapáchat debaklem. Johnny Boychuk nedokázal ve středním pásmu zpracovat přesně puk a ROCCO GRIMALDI ho o něj obral. Následně předvedl sólojízdu, kterou zakončil z vrcholku pravého kruhu nekompromisní bombou do vinglu – 4:0! Bez asistence.
    13:33 Mattias EKHOLM - 3:0
     
    13:33
    Nashville právě vstřelil branku!
    Třetina hrůzy pro New York pokračuje, Predators jsou ve své efektivitě neskuteční a už mají tříbrankový polštář! Nashville využil toho, že obrana hostí tak trošku propadla a založil brejk 3 na 2. Calle Järnkrok nahrál podél modré čáry na MATTIASE EKHOLMA a švédský bek z hranice kruhů tvrdou střelou o tyč vyhání Greisse z kasy – 3:0! Asistence: Calle Järnkrok, Austin Watson.
    07:41 Craig SMITH - 2:0
     
    07:41
    Nashville právě vstřelil branku!
    Na konci osmé minuty Nashville vede o dvě branky a stačily mu na to tři střely! Rocco Grimaldi předvedl aktivní forčeking za brankou, obral o puk jediného obránce Islanders a zatepla jej servíroval do předbrankového prostoru pro volného CRAIGE SMITHA, který z první prostřelil Greisse a jedná se o Smithův druhý zásah – 2:0! Asistence: Rocco Grimaldi, Nick Bonino.
    00:35 Craig SMITH - 1:0
     
    00:35
    Nashville právě vstřelil branku!
    Stačilo 35 sekund k tomu, aby se Nashville ujmul vedení! Nyní zachyboval obránce Leddy, který se na kruhu ve vlastním obranném pásmu nechal čistě obrat o kotouč CRAIGEM SMITHEM. Domácí útočník si následně nabruslil z úhlu k brance a překvapil Greisse střelou na bližší tyč nad jeho rameno, tedy prostor, kde si to jednoduše brankář neutěsnil – 1:0! Bez asistence.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 1. C. Smith, 8. C. Smith (Grimaldi, Bonino), 14. Ekholm (Järnkrok, Watson), 25. Grimaldi, 32. C. Smith (Josi)


    Nashville Predators: Saros (Rinne) – Josi (C), Fabbro, Tinordi, Ekholm, Hamhuis, Y. Weber – Mikael Granlund, Johansen (A), Arvidsson – F. Forsberg (A), Duchene, Turris – Grimaldi, Bonino, C. Smith – Järnkrok, Sissons, Watson.
    New York Islanders: Greiss (14. Varlamov) – Pulock, D. Toews, Boychuk (A), Leddy, Mayfield, Dobson – Eberle, Barzal, Lee (C) – Jo. Bailey (A), B. Nelson, Beauvillier – Dal Colle, Brassard, Bellows – Komarov, Bardreau, M. Martin.

    Rozhodčí: L’Ecuyer, McIsaac – Brisebois, Nansen (všichni CAN)

    Diváci: 17 561
    thejrc.org