Buffalo – Columbus 4:3 (po pr.) | Toronto – Dallas 2:3 (kon.) | Tampa – Edmonton 3:1 (kon.)
Florida – Philadelphia 2:6 (kon.) | New Jersey – Detroit 4:1 (kon.) | Ottawa – Arizona 3:2 (kon.)
Nashville – NY Islanders 5:0 (kon.) | Minnesota – NY Rangers 3:4 (0:2 po s.n.) | Colorado – Washington 2:3 (kon.)
Anaheim – Calgary 0:6 (kon.) | Vegas – St. Louis 6:5 (po pr.)
konec
Nashville Predators
5:0 (3:0, 2:0, 0:0)
New York Islanders
Pátek 14.02.2020, 02:10 • Bridgestone Arena, Nashville • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to dnes již vše. Přeji vám pohodový konec pracovního týdne, zamilovaným pak krásný Valentýn a budu se těšit někdy příště u NHL zase napočtenou! Dobrou noc! (04:33:35)
     
    Dnešní utkání sledovalo 17 561 diváků.
     
    Československá stopa v utkání:

    v zápase nenastoupil žádný Čech ani Slovák
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Craig Smith (NSH) 3+0
    2. Juuse Saros (NSH) 31 zákroků, 0 inkasovaných gólů, 100 %
    3. Mikael Granlund (NSH) 0+0
     
    Hotovo, vymalováno! Nashville na domácím ledě suverénně zametl s Islanders a především díky hattricku Craiga Smitha si připisuje důležité dva body za výhru 5:0. Barry Trotz, který se do Nashvillu vrátil v jiné pozici, než byl při zrodu Preds, tak nemohl dnes slavit a zajisté nebude ani spokojen s výkonem svého týmu. Ten ke konci zápasu působil již celkem odevzdaně, Juuse Saros navíc šance Ostrovanů vylapal a užívá si zasloužené ovace.
     
    Konec zápasu.
     
    59:30
    Kotouč putoval z útočného pásma zpátky do obranného, Bridgestone Arena povstává a aplauduje svým miláčkům za suverénní výkon.
     
    59:05
    Turris střílel po krátké nahrávce od Ducheneho, pokus blokuje Dobson kotníkem. Proto trošku v navazující hře kulhal, ale do dalšího přerušení to zvládne.
     
    58:30
    Viktor Arvidsson byl tvrdě sražen Bardreauem, zárodek možné potyčky ale rychle típli čároví, díky jejichž intervenci ani nebylo třeba přerušovat hru.
     
    57:42
    Ale Islanders ano a Derick Brassard mohl zlomit čisté Sarosovo konto! Dlouhou kličkou na bekhend se zbavil obránce, nedokázal ale už v těžké pozici zasunout kotouč za Sarosova záda.
     
    56:50
    Dante Fabbro čeká u vlastní branky na prostřídání, Nashville prakticky jenom nahazuje kotouče do útočného pásma a nesnaží se ani nic nového vymýšlet.
     
    56:05
    Jdeme již do samotného závěru utkání. Žlutomodří skutečně nikam nespěchají, v zádech navíc mají skvělou atmosféru, která tradičně v Tennesee panuje.
     
    55:07
    Devon Toews nabral na levém křídle rychlost a v situaci 2 na 2 i zakončoval, střela na delší tyč ale mířila o dost vedle a nepředstavovala žádné nebezpečí.
     
    54:27
    Dante Fabbro vyslal od modré čáry pokus, který ale letěl hodně mimo jakoukoliv tyč a skončil jenom na zadním plexiskle.
     
    53:36
    Závar před brankou Islanders gólem nekončí, místo Varlamova dokonce byl na brankové čáře jeden z obránců, absolutně nepřehledná situace ale končí odpálením kotouče k Sarosovi, který rozehrává.
     
    53:13
    Anders Lee si opět nepřišel na Sarose, na kterého to zkoušel z levého kruhu. Zápas se jenom prakticky dohrává a ukazuje se, že ztráta Ryana Ellise není pro Nashville zase až tak fatální.
     
    52:51
    Kotouč na tribuně Bridgestone Areny, vyhození obránce Islanders však bylo s tečí domácího obránce, proto se vylučovat nebude. Za bod vhazování je ustanoveno střední pásmo.
     
    52:22
    Mikael Granlund se z ničeho nic zjevil před brankou mezi dvěma obránci, navíc dostal výbornou nahrávku zpoza branky. Finský šikula ale v rychlosti nedokázal puk přesněji usměrnit a napálil jej jenom do Varlamova.
     
    51:45
    Icing Newyorčanů se pískat ani nemůže, neboť Tinordi kotouč zahrál na středovém kruhu. Na druhé straně to ale domácí mají s dalším ofsajdem. Znovu se tak přerušuje.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 1. C. Smith, 8. C. Smith (Grimaldi, Bonino), 14. Ekholm (Järnkrok, Watson), 25. Grimaldi, 32. C. Smith (Josi)


    Nashville Predators: Saros (Rinne) – Josi (C), Fabbro, Tinordi, Ekholm, Hamhuis, Y. Weber – Mikael Granlund, Johansen (A), Arvidsson – F. Forsberg (A), Duchene, Turris – Grimaldi, Bonino, C. Smith – Järnkrok, Sissons, Watson.
    New York Islanders: Greiss (14. Varlamov) – Pulock, D. Toews, Boychuk (A), Leddy, Mayfield, Dobson – Eberle, Barzal, Lee (C) – Jo. Bailey (A), B. Nelson, Beauvillier – Dal Colle, Brassard, Bellows – Komarov, Bardreau, M. Martin.

    Rozhodčí: L’Ecuyer, McIsaac – Brisebois, Nansen (všichni CAN)

    Diváci: 17 561
    ocianews.com