Buffalo – Columbus 4:3 (po pr.) | Toronto – Dallas 2:3 (kon.) | Tampa – Edmonton 3:1 (kon.)
Florida – Philadelphia 2:6 (kon.) | New Jersey – Detroit 4:1 (kon.) | Ottawa – Arizona 3:2 (kon.)
Nashville – NY Islanders 5:0 (kon.) | Minnesota – NY Rangers 3:4 (0:2 po s.n.) | Colorado – Washington 2:3 (kon.)
Anaheim – Calgary 0:6 (kon.) | Vegas – St. Louis 6:5 (po pr.)
po prodl.
Vegas Golden Knights
6:5 (2:3, 1:1, 2:1 - 1:0)
St. Louis Blues
Pátek 14.02.2020, 04:10 • T-Mobile Arena, Las Vegas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    62:30 Jonathan MARCHESSAULT - 6:5
     
    62:30
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Vegas se naprosto zaslouženě raduje z druhého bodu! Jordan Binnington sice zlikvidoval ránu Maxe Paciorettyho, ale puk srazil jen k JONATHANU MARCHESSAULTOVI, který okamžitě rozvlnil síť odkryté branky. Asistence: Max Pacioretty, Mark Stone.
     
    61:26
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Jaden Schwartz – 2 min., hákování).
     
    59:30
    Brayden Schenn zůstal volný v mezikruží, ale přihrávku si nedokázal ideálně zpracovat, takže zakončoval jen v pádu. Puk tak poslal jen do betonu Malcolma Subbana.
     
    56:03
    Domácí mohli během minuty dokonat obrat, Reilly Smith se totiž dostal do úniku, který však zakončil jen nepřesnou střelou!
    55:20 Alex TUCH - 5:5
     
    55:20
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Knights stále drží krok, nyní je tak prodloužení opravdu blízko! Nahození Jona Merrilla od modré čáry dokázal tečovat ALEX TUCH, který puk usměrnil přesně mezi betony Jordana Binningtona, který se ani nedostal do rozkleku! Asistence: Jon Merrill, Chandler Stephenson.
    51:45 Zachary SANFORD - 4:5
     
    51:45
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Blues sice nevyužili přesilovku, ale vzápětí se přece jen dostávají do vedení! Colton Parayko zpoza branky našel hůl ZACHARYHO SANFORDA, která rychle uklidila puk do volné části branky. Pro hostujícího forvarda to už je čtvrtý gól v zápase! Asistence: Colton Parayko, Vince Dunn.
     
    49:34
    Vyloučení v týmu Vegas Golden Knights (Alex Tuch – 2 min., podrážení).
    46:33 Nate SCHMIDT - 4:4
     
    46:33
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Je přece jen srovnáno, za aktuálního stavu tak směřuje do prodloužení! William Karlsson nachystal střeleckou pozici pro NATEA SCHMIDTA, který od modré čáry vypálil do levé šibenice. Reilly Smith odvedl před bránou skvělou práci, protože kvůli němu Jordan Binnington nic neviděl, takže nemohl zasáhnout. Asistence: William Karlsson, Alex Tuch.
     
    45:55
    Opět mohlo být hotovo, protože hosté se dostali do přečíslení dva na jednoho, které zakončoval Tyler Bozak, ale trefil se přímo do rukavice Malcolma Subbana!
     
    45:24
    Mark Stone mohl okamžitě využít již třetí přesilovku, ale Jordan Binnington i nadále pokračuje ve skvělém výkonu, chytá i jeho střelu.
     
    45:02
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Carl Gunnarsson – 2 min., držení).
     
    41:57
    Jaden Schwartz možná mohl rozhodnout o vítězi, protože se dostal do samostatného úniku, ale ten zakončil jen střelou do brankové konstrukce!
    38:59 Jonathan MARCHESSAULT - 3:4
     
    38:59
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Vegas snižuje na rozdíl jediného gólu, čeká nás tak pořádné drama! Mark Stone našel v mezikruží volného JONATHANA MARCHESSAULTA, který se střelou vůbec neváhal. On se však trefil do nohy Alexandera Steena, který srazil kotouč přesně do protipohybu Jordana Binningtona. Docela smolná branka pro St. Louis. Asistence: Mark Stone, Shea Theodore.
     
    38:03
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Jordan Kyrou – 2 min., držení).
     
    37:50
    Z protiútoku navíc dost zahrozil Ryan O'Reilly, jehož zakončení ke vzdálenější tyči šlo opravdu jen těsně mimo bránu!
     
    36:14
    Jordan Binnington si zničehonic musel připisovat velmi důležitý zákrok. Pomalu začíná být klíčovým mužem celého duelu!
     
    34:55
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (David Perron – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Vegas Golden Knights (Ryan Reaves – 2 min., hrubost).
     
    29:30
    Domácí zakončovali dvakrát z bezprostřední blízkosti, Jordan Binnington si však s oběma zakončeními bez problémů poradil. Jeho spoluhráči následně dostávají puk z pásma.
    25:13 Zachary SANFORD - 2:4
     
    25:13
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Blues jdou přece jen do dvoubrankového vedení! Alex Pietrangelo dostal z levé strany puk před bránu, kde si ZACHARY SANFORD zpracoval přihrávku bruslí a následně překonal Malcolma Subbana střelou mezi jeho betony. Připisuje si tak první hattrick v NHL. Asistence: Alex Pietrangelo, Ryan O'Reilly.
     
    24:34
    St. Louis se dostalo do přečíslení dva na jednoho, které zakončoval Brayden Schenn. Úplně to vypadalo, jako by byl kotouč v sítí, ale hlavní sudí ihned signalizuje, že to bylo břevno!
     
    20:38
    Hosté začínají aktivněji, Alexander Steen se dostal dokonce ke dvěma střelám, ale obě skvěle vyrazil Malcolm Subban!
     
    16:34
    Vyloučení v týmu Vegas Golden Knights (Jonathan Marchessault – 2 min., podrážení).
    15:43 Mackenzie MACEACHERN - 2:3
     
    15:43
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Je tady další obrat, St. Louis tak opět vede! Vince Dunn místo střely od modré čáry zvolil přihrávku mezi kruhy, kde byl úplně volný Ivan Barbašev. Ten tak zakončoval tečí, a udělal dobře, protože kotouč poslal do hole MACKENZIEHO MACEACHERNA, který ho prodloužil do pravé šibenice. Asistence: Ivan Barbašev, Vince Dunn.
    09:41 Zachary SANFORD - 2:2
     
    09:41
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Přestřelka pokračuje, navíc máme dva dvougólové střelce! Malcolm Subban úspěšně zasáhl, ale kotouč vyrazil jen k protihráči, tentokrát to byl Robert Bortuzzo. Ten našel před bránou volného ZACHARYHO SANFORDA, který si potáhl kotouč na bekhend, takže následně zakončil do odkryté domácí klece. Asistence: Robert Bortuzzo, David Perron.
     
    08:46
    Malcolm Subban byl dost vyjetý, Tyler Bozak tak po přihrávce zakončoval do prázdné klece, ale trefil se jen do bránícího hráče, který zabránil jistému gólu!
     
    07:18
    Už to mohlo být o dvě branky, protože Cody Eakin se dostal do úniku. Ten zkoušel využít ránou mezi betona Jordana Binningtona, ale ten si tento prostor tentokrát pohlídal!
    06:34 Max PACIORETTY - 2:1
     
    06:34
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Vegas dokonává obrat již v sedmé minutě! Zakončení Williama Karlssona vyrazil Jordan Binnington jen k MAXU PACIORETTYMU, který se následně dostal ke dvěma dorážkám. První skončila na soupeřícím brankáři, ta druhá už prošla pod jeho betonem do brány. Asistence: William Karlsson, Mark Stone.
     
    04:16
    Domácí si dávají s rozehrávkou docela na čas, i přesto se však ještě dostali do pořádné šance, a to když William Karlsson v dobré pozici špatně a nepřesně vypálil!
     
    02:36
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Jordan Kyrou – 2 min., podrážení).
    01:59 Max PACIORETTY - 1:1
     
    01:59
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Je opravdu velmi rychle srovnáno, Knights navíc využívají přesilovku! Mark Stone přihrál o brusli Coltona Parayka na MAXE PACIORETTYHO, který překonal Jordana Binningtona rychlým zakončením do protipohybu. Asistence: Mark Stone, Shea Theodore.
     
    01:50
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Robert Bortuzzo – 2 min., krosček).
    00:25 Zachary SANFORD - 0:1
     
    00:25
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Blues se bleskově dostávají do vedení! Malcolm Subban si proti prvnímu nahození připsal snadný zákrok, ale kotouč vyrazil jen k Ryanu O'Reillymu, který pěknou zadovkou uvolnil ZACHARYHO SANFORDA. Ten přesným zakončením překonal domácího gólmana. Asistence: Ryan O'Reilly, Alex Pietrangelo.

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 2. Pacioretty (Mark Stone, Theodore), 7. Pacioretty (W. Karlsson, Mark Stone), 39. Marchessault (Mark Stone, Theodore), 47. Schmidt (W. Karlsson, Tuch), 56. Tuch (Merrill, Stephenson), 63. Marchessault (Pacioretty, Mark Stone) – 1. Sanford (R. O'Reilly, Pietrangelo), 10. Sanford (Bortuzzo, Perron), 16. MacEachern (Barbašev, Dunn), 26. Sanford (Pietrangelo, R. O'Reilly), 52. Sanford (Parayko, Dunn)


    Vegas Golden Knights: M. Subban (M.-A. Fleury) – McNabb, Schmidt, Holden, Theodore, Merrill, Engelland (A) – Marchessault, Stastny, R. Smith (A) – Pacioretty, W. Karlsson, Mark Stone (A) – Stephenson, Eakin, Tuch – W. Carrier, Nosek, Reaves.
    St. Louis Blues: Binnington (Allen) – Gunnarsson, Pietrangelo (C), Parayko, Faulk, Dunn, Bortuzzo – Schwartz, B. Schenn, Steen (A) – Sanford, R. O'Reilly (A), Perron – Blais, Thomas, Bozak – MacEachern, Barbašev, Kyrou.

    Rozhodčí: Dwyer, Brenk – Murphy, Mach

    Diváci: 18 252
    thejrc.org