Southampton – Burnley 1:2 (kon.) | Norwich – Liverpool 0:1 (kon.)
konec
Southampton FC
1:2 (1:1)
Burnley FC
Sobota 15.02.2020, 13:30 • St. Mary's Stadium, Southampton • Anglická Premier League • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (15:29:18)
     
    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 6:3. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 7:10.
     
    Je dobojováno! Burnley na hřišti St. Mary's Stadium vedlo už od druhé minuty, kdy do branky nečekaně propadl Westwoodem rozehraný rohový kop. Zbytek první půle už patřil domácím, za které vyrovnal Ings. Po změně stran však Southampton nic moc nevymyslel a v šedesáté minutě inkasoval rozhodující gól, o který se prvním zásahem v sezóně postaral český útočník Matěj Vydra. Šance na srovnání stavu se pak urodila jen jedna, ovšem Höjbjerg z rohu malého vápna Popea neprostřelil.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Djenepo si u rohu velkého vápna dal míč daleko od nohy. Rodriguez si pak nerozuměl s Vydrou, nicméně Höjbjerg vycestoval s balónem až do zámezí.
     
    90+3
    Westwood posunul míč na Vydru, který se snažil šetřit čas. Vestergaard ho však čistě odzbrojil a domácí začínají jednu z posledních útočných akcí.
     
    90+2
    Danny Ings nedosáhl na jednu z přihrávek, která tak propadla až k brankáři Popeovi. Ten zvolil dlouhatánský výkop na faulujícího Rodrigueze.
     
    90+1
    Po změně stran moc přerušení nebylo, ale i tak se nastavuje další porce čtyř minut.
     
    90
    Bertrandův centr z levého křídla propadl přes Taylora na úroveň vzdálenější tyče, kde se ocitl v dobré šanci Pierre-Emile Höjbjerg. Pope mu ale zmenšil střelecký úhel a největší šanci Southamptonu ve druhé půli zlikvidoval.
     
    89
    Jay Rodriguez tvrdě vypálil z hranice vápna, jenže míč poslal jen do míst, kde jeho bývalý spoluhráč Alex McCarthy vyrazil letící projektil na roh.
     
    88
    Michael Obafemi nakonec neunikl žluté kartě, kterou si faul loktem na hlavu Bardsleyho jistě zasloužil.
     
    87
    Dnes hodně nevýrazný James Ward-Prowse zrealizoval rohový kop z pravé strany, ovšem šanci domácího mužstva nevytvořil. Celá akce skončila faulem Obafemiho.
     
    86
    Střídání v týmu Southampton FC: ze hřiště odchází Shane Long, přichází Che Adams.
     
    85
    Matěj Vydra dostal na prsa odkop ze středu pole. V brejku ale neměl rychlost a při zakončení z levé strany ani sílu, takže si McCarthy vystačil s rutinním zákrokem.
     
    84
    Höjbjergův vysoký pas našel hlavu Longa, který jen posunul míč do náruče Popea. Southamptonu se čas na vyrovnání začíná rychle krátit.
    83. Mee zablokoval centr rukou, ale penalta se nepíská!
     
    83
    Stephens jednoznačně zasáhl Meeho ruku, která v žádném případě nebyla přilepená na tělu. K všeobecnému překvapení se však bude jenom vhazovat!
     
    82
    Ings si nezpracoval prudkou nahrávku Djenepa. O chvíli později podpořil útok stoper Stephens a zřejmě trefil ruku Meeho. Do akce půjde video!
     
    81
    Hodně nepřesný centr Burnley skončil vhazováním Bertranda, který si s rozehrávkou pospíšil, aby hosté nemohli zapnout nepříjemné napadání.

    Michal Břuchanský

    Branky: 18. Ings – 2. A. Westwood, 60. Vydra (Hendrick)

    Karty:   17. Vestergaard (SOT), 88. Obafemi (SOT) – 26. Hendrick (BLY), 43. Mee (BLY)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 6:3. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 7:10.
    Southampton FC: A. McCarthy – Walker-Peters (73. Obafemi), J. Stephens, Vestergaard, Bertrand – Armstrong, Ward-Prowse, P.-E. Höjbjerg (C), Boufal (39. Djenepo) – S. Long (86. Adams), Ings.
    Náhradníci: Gunn – Adams, Bednarek, Djenepo, Obafemi, Romeu, Smallbone.

    Burnley FC: Pope – Bardsley, Tarkowski, Mee (C), Ch. Taylor – Hendrick, Cork, A. Westwood, McNeil – Wood (22. Vydra), Jay Rodriguez.
    Náhradníci: Hart – Brady, Brownhill, Lennon, Pieters, Vydra, K. Long.

    Rozhodčí: Hooper – Beck, Eaton

    Diváci: 26 302
    ocianews.com