Mallorca – Alavés 1:0 (kon.) | Barcelona – Getafe 2:1 (kon.) | Villarreal – Levante 2:1 (kon.)
Granada – Valladolid 2:1 (kon.)
konec
FC Barcelona
2:1 (2:0)
Getafe CF
Sobota 15.02.2020, 16:00 • Camp Nou (Barcelona) • Španělská LaLiga • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Zdravím všechny fanoušky špičkové španělské kopané! LaLiga má dnes na programu čtyři duely 24. kola, spolu se mnou budete sledovat nejatraktivnější z nich. Od 16:00 se totiž spolu utkají Barcelona a Getafe. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    FC Barcelona
    Barcelona se stále docela trápí a už opravdu rychle by se měla vzpamatovat, protože po víkendu jí čekají klíčové bitvy v Lize mistrů Katalánci nyní zvládli dva ligové zápasy v řadě, které by měli jasně vyhrávat, ale proti Betisu a Levante zvítězili o jedinou branku Předtím však jasně padli s Valencií, což je prozatím stojí první místo LaLigy, protože na první Real Madrid ztrácí tři branky. Barcelona navíc vypadla z Copa del Rey, a to když senzačně prohrála ve čtvrtfinále s Bilbaem kvůli inkasované brance v nastavení. Dnešní domácí tak dnes musí zvítězit, zaprvé aby se udrželi v boji o prvenství v LaLize, a zadruhé aby se pozitivně naladili na první zápas osmifinále Ligu mistrů s Neapolí.

    Poslední tři ligové zápasy
    Betis vs. Barcelona – 2:3
    Barcelona vs. Levante – 2:1
    Valencia vs. Barcelona – 2:0
     
    Getafe CF
    Getafe má také náročný program, protože v úterý se střetne v prvním kole play off Evropské ligy se silným Ajaxem. Dnešní hosté se ale zajisté pokusí zaskočit i španělského giganta, určitě k tomu mají všechny potřebné předpoklady. Getafe totiž nyní drží šňůru čtyř výher v řadě, přičemž v těchto utkáních má skóre 9:0. To znamená, že již čtyři duely neinkasovalo, takže by tuto skvělou šňůru chtělo prodloužit i proti Barceloně. Dnešní hosté navíc ztrácí na Katalánce v tabulce sedm bodů, takže kdyby dnes vyhráli, mohli by se k nim výrazně přiblížit. Dnes nás tak určitě čeká skvělý fotbal!

    Poslední tři ligové zápasy
    Getafe vs. Valencia – 3:0
    Bilbao vs. Getafe – 0:2
    Getafe vs. Betis – 1:0
     
    Úvodní sestavy:

    FC Barcelona: ter Stegen – Roberto, Piqué, Umtiti, Alba – F. de Jong, Busquets, Arthur – Messi (C), Griezmann, Fati.
    Náhradníci: Neto – R. Araújo, Arturo Vidal, N. Semedo, Firpo, Rakitić, Manaj.

    Getafe CF: Soria – Nyom, Dakonam, Etxeita, Oliveira – Etebo, Arambarri, Nemanja Maksimović, Cucurella – J. Molina (C), Jaime Mata.
    Náhradníci: Chichizola – Kenedy, Deyverson, Timor, Ángel Rodríguez, Cabaco, Ndiaye.

    Rozhodčí: Cuadra – Barbero, López.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Barcelona obstarala úvodní výkop. Samozřejmě nikam nespěchá, což ale neplatí o hostech, kteří při napadání donutili k prvnímu faulu Frenkieho de Jonga.
     
    2
    Getafe z přímého kopu nic nebezpečného nezískalo, naopak sami už taky faulovali. Provinil se kapitán Jorge Molina.
     
    3
    Katalánci se jen tak tak dostali s míčem přes půlící čáru. Ihned po jejím přechodu však o balón přišli.
     
    4
    Sergi Roberto se musel činit při bránění Marce Cucurelly, který unikal po levé straně. Lépe to zvládl domácí bek.
     
    5
    Jorge Molina se zapojil do hlavičkového souboje z ofsajdové pozice, což znamená poklidnou rozehrávku pro Gerarda Piquého.
     
    6
    Pořád se hraje hlavně na polovině Barcelony, která se i po zisku míče moc nehrne dopředu. Nyní je poprvé ve hře také Marc-André ter Stegen.
     
    7
    Lionel Messi se pokoušel o průnik, ale byl zastaven, i když za cenu nedovoleného zákroku. Katalánci tak rozehrávají nakrátko poblíž středového kruhu.
     
    8
    Getafe se bez problémů ubránilo. Následně také poprvé v zápase uklidňuje hru, klidně si přihrává na vlastní půlce.
     
    9
    Na trávníku zůstává ležet další domácí hráč, tentokrát to je Gerard Piqué, které si při souboji s dvěma protihráči přivodil nějaké menší zranění.
     
    10
    První desetiminutovka byla z obou stran hodně opatrná, nikdo nechce zbytečně inkasovat. Nutno ale podotknout, že o něco útočně aktivnější jsou hosté.
     
    11
    Jeden z hráčů Getafe se dostal před Gerarda Piquého, ale ten ho do úniku nepustil, rychle ho doběhl a zakončení mu nedovolil.
     
    12
    Barcelona se pomalu usazuje na útočné půlce, kde se pokouší dostat k zakončení pomocí pomalé kombinaci, což se zatím vůbec nedaří.
     
    13
    Getafe se stále brání úplně bez problémů. Míč sice nevybojovalo, ale soupeře vytlačilo zpět až k jeho brankáři.
     
    14
    Katalánci už pěkně dlouhou dobu drží míč na svých kopačkách. Toho se pokusili využít až teď, nákop chytal Lionel Messi, ale svým lobem si na Davida Soriu nepřišel.
     
    15
    Brankář hostů nerozehrál moc přesně, takže už je míč zase u domácích fotbalistů. Ti se opět zkoušeli prosadit pomocí přesné přihrávky, ale ta tentokrát nenašla správného adresáta.
     
    17
    Getafe se po delší době přiblížilo k domácímu vápnu. Tam také vyslalo přihrávku, ale ta přes pozorného obránce nemohla projít.
     
    18
    Barcelona už má 77% držení míče, ale stále to nevede k ničemu nebezpečnému. Hosté sice nejsou vůbec u balónu, ale soupeře absolutně k ničemu nepouštějí.
     
    19
    Jordi Alba se uvolňoval na levé straně, ale přihrávku si nedokázal zpracovat, což znamená ztrátu míče pro domácí tým.
     
    20
    Jordi Alba se v průběhu prvních dvaceti minut nejspíše zranil, protože se nyní nechává ošetřovat. Za postranní čárou se navíc už rozcvičuje jeden z náhradníků.
     
    21
    Katalánci musí hrát v deseti hráčích, ale to jim moc nevadí. Klidně kombinují směrem dopředu a stále vůbec nikam nespěchají.
     
    22
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Jordi Alba, přichází Júnior Firpo.
     
    24
    Pozor, gól nakonec neplatí! Centr od rohového praporku skončil na hlavě Jorge Molina, které tak zakončil. Marc-André ter Stegen si s touto střelou ještě poradil, ale míč vyrazil jen k Allanu Nyomovi, který bez problémů skóroval. Hlavní sudí však při kontrole u videa zjistil, že ještě předtím fauloval Samuela Umtitiho!
     
    25
    Samuel Umtiti se ještě musel nechat ošetřovat, Barceloně tak hrozilo už druhé vynucené střídání. S francouzským stoperem to však není moc hrozné, takže ve hře bude moci pokračovat.
     
    27
    Getafe neuznaná branka povzbudila k aktivnějšímu útočení. Další rána už skončila jen těsně vedle brány.
     
    28
    Barcelona se už delší době marně dostává ze své poloviny. Hosté velmi aktivně napadají, čímž způsobují soupeři obrovské problémy.
     
    29
    Marc Cucurella vybojoval míč poblíž domácí šestnáctky, ale svou individuální akci nedokázal zakončit, takže Katalánci okamžitě zahajují protiútok.
     
    30
    Po první půlhodině hry má mírně navrch Getafe, které už skórovalo, ale branka nakonec nebyla uznána. Také vyprodukovalo více střeleckých pokusů.
     
    31
    Domácí nyní hrají poměrně pod tlakem, takže se na své polovině snaží co nejvíce uklidnit hru. Nakonec se však přece jen dostávají dopředu.
     
    32
    Jeden z hostů spěchal za nakopnutým míčem, ale ten včas uklidil do bezpečí Gerard Piqué, které zabránil minimálně dost nebezpečné příležitosti.
     
    33
    Sergi Roberto byl s míčem na levé straně, odtud zkoušel najít nějakého spoluhráče v pokutovém území, ale to velmi bedlivě střeží obránci Getafe.
     
    34
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Getafe v jednu chvíli vedlo, ale najednou prohrává! Branka Barcelony platí! Lionel Messi krásným pasem uvolnil ANTOINEHO GRIEZMANNA, který se tak dostal před Davida Soriu. Ten tak proti němu vyběhl, ale domácí útočník se nenechal zastrašit, překonal ho chytrým lobem. Asistence: Lionel Messi.
     
    36
    Hosté se ještě v prvním poločase pokouší o vyrovnání. To ještě může přijít, protože nyní získali aut na pravé straně hřiště.
     
    38
    Anssumane Fati se při napadání dopustil nedovoleného zákroku. Getafe však rozehrálo velmi špatně, takže je u míče zase Barcelona.
     
    39
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Domácí se díky prvnímu gólu dostali do pohody, nyní jdou do dvoubrankového vedení! Júnior Firpo krásnou průnikovou přihrávkou našel ve vápnu SERGIHO ROBERTA, který měl spoustu prostoru, jenž využil k přesnému zakončení k pravé tyči. Asistence: Júnior Firpo.
     
    41
    Katalánci se ženou ještě za třetí trefou, tentokrát to však lépe zvládla defenziva Getafe, které je však i přesto dost rozhozená.
     
    42
    Lionel Messi může zahrávat přímý kop ze své typické pozice. Jenže tentokrát se mu rána úplně nepovedla, i když skončila přesně na pravé spojnici!
     
    43
    První půle se už začíná dohrávat, Barcelona s přehledem brání svůj náskok, i když se hosté pokoušejí o snížení.
     
    44
    Domácí pochopitelně nikam nespěchají. Klidně si přihrávají kolem půlící čáry a čekají na přestávku.
     
    45
    Samuel Umtiti si při hlavičkovém souboji s Xabierem Etxeitou pomohl nedovoleným způsobem, Getafe tak ještě získává nebezpečný přímý kop.
     
    45+1
    Nastavují se čtyři minuty.
     
    45+2
    Hosté ještě něco zkouší těžit pomocí aktivního napadání, ale Katalánci jsou vzadu velmi zodpovědní, rozhodně se nechtějí vystavit do nějaké riskantní situace.
     
    45+3
    Marc-André ter Stegen klidně kombinuje se svými obránci. Soupeři už začínají docházet síly, protože napadání je každým okamžikem slabší a slabší.
     
    45+4
    Celé nastavení se hraje poblíž domácího brankáře. Tomu však žádné nebezpečí nehrozí, protože je většinu času sám u míče.
     
    45+5
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:07.
     
    První půle byla dost zajímavá. Zpočátku totiž byli aktivnější hosté, kteří se i střelecky prosadili, ale branka nakonec nebyla uznána. To možná byl rozhodující moment zápasu, protože Barcelona se pak konečně dostala do pohody, vstřelila dva góly a směřuje za vítězstvím. Uvidíme, jestli Getafe utkání ještě nějak zdramatizuje.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hosté se hned na začátku poločasu dostali k nebezpečnému centru, ale ten uklidili do bezpečí jeden z domácí obránců.
     
    Dnešní utkání sleduje 80 409 diváků.
     
    47
    Barcelona už zase nasazuje svou osvědčenou taktiku. Klidně kombinuje na své půlce a vůbec nikam nespěchá.
     
    48
    Jeden z hostujících hráčů při bránění fauloval, takže Katalánci rozehrávali na půlící čáře. Místo centru však přišla jen přihrávka dozadu.
     
    49
    Žlutou kartu dostává Samuel Umtiti (FC Barcelona).
     
    50
    Jaime Mata se po faulu Samuela Umtitiho nechal chvíli ošetřovat, nakonec je v pořádku. Ve hře se tak po krátké pauze pokračuje.
     
    51
    Mauro Arambarri přímý kop zakončil nebezpečnou střelou. Míč se točil do levé šibenice, ale nakonec přece jen skončil mimo bránu.
     
    52
    Střídání v týmu Getafe CF: ze hřiště odchází Mathias Oliveira, přichází Kenedy.
     
    52
    Střídání v týmu Getafe CF: ze hřiště odchází Jorge Molina, přichází Ángel Rodríguez.
     
    53
    Domácí po delší době mířili dopředu, zkoušeli to přes pravou stranu. Tam však přišla jen nepřesná přihrávka, která skončila v zámezí.
     
    54
    Anssumane Fati byl při souboji o míč poslán k zemi hraničním zákrokem, ale faul to nebyl. Getafe tedy vhazuje.
     
    55
    V poslední době mají míč mnohem častěji hosté, ale těm to k žádné nebezpečné šanci nepomáhá. Hraje se hlavně kolem půlící čáry.
     
    57
    Frenkie de Jong si nedokázal zpracovat přihrávku, Getafe tak okamžitě zahajuje protiútok, ale ten je rychle zastaven kvůli nepřesné přihrávce.
     
    58
    Barcelona je po delší době pevně u míče. Dopředu samozřejmě moc nespěchá, nějakou tu chvíli si jen tak přihrává ve středu své poloviny.
     
    59
    David Soria nerozehrál od své brány zrovna moc dobře, protože je míč zase u domácích fotbalistů, kteří pomalu hledají cestu k dalšímu zakončení.
     
    60
    Máme před sebou už jen třicet minut. Katalánci drží jistý dvoubrankový náskok, který už skoro určitě nepustí.
     
    62
    Marc Cucurella pěkným pasem uvolnil Ángela Rodrígueze, ale ten v útočném snažení nemůže pokračovat kvůli ofsajdu.
     
    63
    Marc-André ter Stegen v klidu rozehrává po soupeřícím nákopu. Míč má však velmi rychle zpět, protože jeho spoluhráči nechtějí při rozehrávce nic riskovat.
     
    64
    Barcelona se postupně přibližuje k soupeřící bráně, samozřejmě ale nikam nespěchá. Také kombinuje velmi přesně a po zemi.
     
    65
    Domácí jsou po delší době v útoku. Tam získali roh, který rozehráli nakrátko, ale k ničemu to nevedlo. Pak se totiž stáhli dozadu.
     
    66
    Getafe díky dobrému napadání spěchalo do protiakce, tu tak domácí zastavili jen za cenu faulu, který odnesl Marc Cucurella.
     
    66
    Getafe právě vstřelilo branku!
    Hosté zničehonic snižují, zápas tak bude ještě hodně zajímavý! Centr Jaimeho Maty z pravé strany skončil na hranici šestnáctky, kde to z hodně těžké pozice zkusil ÁNGEL RODRÍGUEZ. Tomu se však rána velmi povedla, protože letěla přímo k pravé tyčce. Marc-André ter Stegen se jen ohlížel. Asistence: Jaime Mata.
     
    68
    Střídání v týmu Getafe CF: ze hřiště odchází Oghenekaro Etebo, přichází Amath Ndiaye.
     
    69
    Domácí si jednobrankovým vedením nejsou vůbec jistí, takže se opět zkoušejí prosadit, ale u nebezpečného nákopu byl první brankář hostů.
     
    70
    Dvacet minut před koncem základní hrací doby ztrácí hosté jedinou branku. Stále tak mají ještě dost času na srovnání.
     
    71
    Marc-André ter Stegen si nějakou chvíli podrží míč u sebe. Getafe už totiž nemá moc síly, takže napadání není zas tak nebezpečné.
     
    72
    Getafe bylo neskutečně blízko vyrovnání.Po centru Maura Arambarriho musel Marc-André ter Stegen vytahovat neuvěřitelný zákrok, a to když míč uklízel takřka z brankové čáry!
     
    73
    Žlutou kartu dostává Jaime Mata (Getafe CF).
     
    74
    Anssumane Fati se dobře dostal až do vápna, kde pěkným pasem uvolnil Antoineho Griezmanna, který však v tutové příležitosti selhal! Míč poslal jen nad horní tyčku.
     
    75
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Arthur, přichází Ivan Rakitić.
     
    76
    Gerard Piqué musel odkopem uklízet míč z nebezpečné zóny. Balón tak následně skončil u Davida Soria, který rychle rozehrál.
     
    77
    Hosté už zase začali velmi aktivně napadat, ale domácí stále rozehrávku zvládají, i když už mají menší problémy.
     
    78
    David Soria rychle rozehrává od své klece nakrátko. Getafe následně míří dopředu přes střed hřiště, kde se jeden z hráčů dostal do úniku, ale Gerard Piqué ho dokázal čistě zastavit!
     
    79
    Getafe nakonec vybojovalo alespoň roh, ale centr tentokrát zvládli bránící hráč odvrátit do bezpečí. Balón je však pořád v držení hostů.
     
    81
    Hosté už se pomalu nadechují k závěrečnému tvrdému náporu. Katalánci však zatím obranu víceméně bez problémů zvládají.
     
    82
    Žlutou kartu dostává Júnior Firpo (FC Barcelona).
     
    83
    Míč je opět ve vápnu domácích, ale ani tentokrát zakončení nepřišlo. Tlak pak konečně končí, protože hosté faulovali.
     
    84
    Barcelona už hraje vyloženě na čas, po odkopu se tak co nejdéle drží na útočné polovině, aby si oddechla od neustálého bránění.
     
    85
    Žlutou kartu dostává Anssumane Fati (FC Barcelona).
     
    85
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Anssumane Fati, přichází Arturo Vidal.
     
    86
    Getafe se už nějakou chvíli marně dostává zpět do útoku. Mezitím mu nemilosrdně dochází čas na vyrovnání.
     
    87
    Průniková přihrávka Marce Cucurelly končí jen u Marca-Andrého ter Stegena, který si s rozehrávkou samozřejmě dává trochu na čas.
     
    88
    Hosté to tentokrát zkoušeli pomocí nákopu, ale ten bez problémů chytá domácí gólman, který následně odkopává míč co nejdál od své klece.
     
    89
    Jeden z hostujících hráčů si při napadání pomohl faulem. Katalánci tak mohou získat dalších pár cenných sekund.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Kenedy (Getafe CF).
     
    90
    Pomalu vstupuje do nastavení, Getafe už tak má opravdu hodně málo času.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty.
     
    90+2
    David Soria už odkopává co nejvíce dopředu. Jeho spoluhráči následně získali aut, takže se ještě mohou přiblížit k šestnáctce.
     
    90+3
    Marc-André ter Stegen získává rozehrávkou co nejvíce času. Míč následně logicky posílá až na druhou polovinu hřiště.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Barcelona se nakonec raduje z vítězství, i když se o něj musela strachovat. Getafe totiž v druhém poločase snížilo zásluhou střídajícího Ángela Rodrígueze, branka padla v 66. minutě, takže vyrovnání ještě bylo ve hře. Katalánci však pak zamkli svou bránu a hlavně díky dobrému výkonu Marca-Andrého ter Stegena berou plný počet bodů. Naopak hostům skončila čtyřzápasová šňůra výher.
     
    Držení míče: 76 % : 24 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 4:3. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 12:29.
     
    Tímto se s Vámi loučím, děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek soboty. (17:59:09)

    Lukáš Mihal

    Branky: 34. Griezmann (Messi), 39. Roberto (Firpo) – 66. Ángel Rodríguez (Jaime Mata)

    Karty:   49. Umtiti (BAR), 82. Firpo (BAR), 85. Fati (BAR) – 73. Jaime Mata (GET), 89. Kenedy (GET)


    Držení míče: 76 % : 24 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 4:3. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 12:29.
    FC Barcelona: ter Stegen – Roberto, Piqué, Umtiti, Alba (22. Firpo) – F. de Jong, Busquets, Arthur (75. Rakitić) – Messi (C), Griezmann, Fati (85. Arturo Vidal).
    Náhradníci: Neto – R. Araújo, Arturo Vidal, N. Semedo, Firpo, Rakitić, Manaj.

    Getafe CF: Soria – Nyom, Dakonam, Etxeita, Oliveira (52. Kenedy) – Etebo (68. Ndiaye), Arambarri, Nemanja Maksimović, Cucurella – J. Molina (C) (52. Ángel Rodríguez), Jaime Mata.
    Náhradníci: Chichizola – Kenedy, Deyverson, Timor, Ángel Rodríguez, Cabaco, Ndiaye.

    Rozhodčí: Cuadra – Barbero, López

    Diváci: 80 409
    ocianews.com