Augsburg – Freiburg 1:1 (kon.) | Hoffenheim – Wolfsburg 2:3 (kon.) | Paderborn – Hertha 1:2 (kon.)
RB Lipsko – W. Brémy 3:0 (kon.) | Union Berlín – Leverkusen 2:3 (kon.) | Düsseldorf – Mönchengladbach 1:4 (kon.)
konec
FC Augsburg
1:1 (1:0)
SC Freiburg
Sobota 15.02.2020, 15:30 • WWK Arena, Augsburg • Německá Bundesliga • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu dvaadvacátého kola německé Bundesligy. Od patnácti hodin a třiceti minut se můžeme těšit na utkání mezi Augsburgem a Freiburgem!
     
    FC Augsburg

    Sezóna domácího týmu je jako na houpačce. Po mizerném úvodu se klub z Bavorska rozehrál do skvělé formy a z konce tabulky raketově vylétl směrem vzhůru. Po krátké zimní pauze to však taková sláva není, zaměstnavatel tří českých legionářů prohrál 3:5 s Dortmundem, 0:2 s Unionem Berlín a po vítězství 2:1 nad trápícím se Werderem vyfasoval pětigólový příděl od Eintrachtu Frankfurt. V bundesligové tabulce Augsburg klesl na dvanácté místo, nicméně má stále solidní náskok devíti bodů na týmy z poslední trojky. Nejlepším hráčem tohoto ročníku je bezesporu Florian Niederlechner, jenž má na kontě jedenáct branek a šest asistencí.
     
    SC Freiburg

    Hosté dlouho patřili mezi nejmilejší překvapení aktuální sezóny, ve které byli ještě po čtrnáctém kole v elitní pětce. Od té doby Freiburg mírně klesl na osmou pozici, ale i tak zůstává s bilancí devíti výher, pěti remíz a sedmi porážek v boji o poměrně nečekaný postup do evropských pohárů. Může za to i týden stará výhra 1:0 nad Hoffenheimem, kterou si svěřenci trenéra Christiana Streicha napravili chuť po porážkách 0:2 s posledním Paderbornem a 0:4 s třináctým Kolínem. Freiburg má v týmu jen jednoho muže, který dokázal nastřílet více než pět branek. Řeč je o jednatřicetiletém útočníkovi Nilsi Petersenovi, jenž skóroval osmkrát a k tomu přidal dvě asistence.
     
    Vzájemné zápasy

    21.09.2019 Freiburg – Augsburg 1:1
    23.02.2019 Freiburg – Augsburg 5:1
    30.09.2018 Augsburg – Freiburg 4:1
    12.05.2018 Freiburg – Augsburg 2:0
    16.12.2017 Augsburg – Freiburg 3:3.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Augsburg: Koubek – Lichtsteiner, Gouweleeuw, Jedvaj, Iago – Richter, R. Khedira, Baier, Max – Finnbogason, Niederlechner.
    Náhradníci: Luthe – Framberger, Gruezo, Hahn, Löwen, Sarenren-Bazee, Suchý, Uduokhai, Vargas.

    SC Freiburg: Schwolow – Schmid, Gulde, Koch, Günter – Haberer, Abraši, Höfler, Grifo – Höler, Waldschmidt.
    Náhradníci: Flekken – Borrello, Frantz, Heintz, Kwon Čang-hoon, Lienhart, Petersen, Sallai, Schlotterbeck.

    Rozhodčí: Ittrich – Grudzinski, Thielert.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    O úvodní výkop zápasu se postarali domácí, kteří nastupují v bílých, zatímco hosté v červených dresech.
     
    3
    Haberer si vzal míč po sražené střele jeho spoluhráče, jenže proti dvěma soupeřům na pravém křídle nevybojoval ani autové vhazování.
     
    4
    Khedira si pomohl menším faulem uprostřed hřiště, nicméně Freiburg se po rozehrávce dobrovolně vrátil až k brankáři Schwolowovi.
     
    5
    Domácím se zatím nedaří založit kloudnější útočnou akci. Po nepřesné přihrávce na Richtera si budou muset balón opět vybojovat.
     
    6
    Teď si Augsburg pomohl po ztrátě míče aktivním napadáním, z něhož vytěžil aut Iaga. Ten však byl hned vzápětí čistě odzbrojen.
     
    7
    Janik Haberer přece jenom zkrotil přetaženou přihrávku ke koncové čáře a teď vypomáhá s postupným dobýváním domácí obrany.
     
    8
    Tak tohle bylo v podání domácí obrany naprosto učebnicové, když postupně vytlačila soupeře od vlastního vápna až k brankáři na opačném konci hřiště.
     
    9
    Daniel Baier fauloval rozběhnutého Waldschmidta a daroval tím hostujícímu mužstvu standardní situace, ze které rozhodně půjde vystřelit.
     
    10
    Vincenzo Grifo skutečně napálil balón přímo na branku. Koubek však měl situaci relativně pod kontrolou a letící projektil vyboxoval na roh.
     
    11
    Úvod zápasu jednoznačně patří hostům, za které teď u praporku bojoval Grifo a na bránícím Maxovi udělal alespoň autové vhazování.
     
    13
    Max nastartoval Niederlechnera, pro kterého to byly snad první doteky s balónem. Kolem obránce si ho ale neposunul a proto ani nenakoukl do vápna.
     
    14
    Freiburg vsadil na poměrně riskantní založení útoku v podobě mnoha krátkých přihrávek u vlastního vápna. Napadající soupeři však žádné drama nezpůsobili.
     
    15
    Rohový kop pro hosty. Sraženým centrem z levého kraje se o něj zasloužil s třicítkou hrající kapitán Christian Günter.
     
    16
    Domácí si v zadních řadách opět poradili. Trochu jim napomohl i odmávaný ofsajd Nicolase Höflera.
     
    17
    Rani Khedira znovu fauloval. Na zemi skončil Abraši, takže si Augsburg opět musí nechat zajít chuť na nějaký ten útok.
     
    18
    Schmidův centr z pravé strany škodný nebyl. O chvíli později čepoval míč do vápna i Grifo, ale Koubek znovu zůstal bez práce.
     
    19
    Vincenzo Grifo neměl sebemenší šanci zachytit nepřesný pas letícího do prostoru vedle pokutového území. Koubek bude v klidu rozehrávat.
     
    20
    Zatím se hraje v hodně slabém tempu. Zejména od Augsburgu je to v první dvacetiminutovce směrem dopředu naprosto bezzubé.
     
    21
    Grifo hýří velkou aktivitou, nicméně jeho spoluhráči se po přízemním pasu do pokutového území k zakončení neprobili.
     
    22
    Jonathan Schmid dobře odcentroval z pravé postranní čáry. Höler byl ve vápně zcela nehlídán, ale přesto neměl tak dobrou pozici na hlavičku, aby ji dokázal usměrnit mezi tyče.
     
    23
    Lichtsteiner dlouho nemohl najít adresáta pro své autové vhazování. Na to už podrážděně reagovalo domácí obecenstvo, které nemůže být s dosavadním průběhem vůbec spokojeno.
     
    24
    První možnost pro Augsburg! Vše vzniklo z pokažené hostující rozehrávky, Marco Richter si navedl míč na levačku a z větší vzdálenosti otřel míč o pravou tyč Schwolowovy brány!
     
    25
    Domácí by mohla předchozí možnost konečně probudit. Po faulu Schmida na Maxe budou vymýšlet hrozbu ze standardní situace.
     
    26
    Freiburg neměl s dalekonosným nákopem žádné větší problémy. Na druhé straně fauloval Max a kopat se bude také proti Koubkovi.
     
    27
    Vincenzo Grifo posadil centr na hlavu padajícího Guldeho, ale od té šel balón jenom do zámezí.
     
    28
    V mele před Koubkem utrpěl nějaké zranění nohy domácí obránce Lichsteiner. Nějakou chvíli se tak hrát nebude.
     
    29
    Lichsteinerův problém s pravým kolenem nevypadá jako banalita. Na domácí střídačce se proto chystá neplánované střídání.
     
    30
    Držení míče: 27 % – 73 %.
     
    32
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Stephan Lichtsteiner, přichází Raphael Framberger.
     
    33
    Hosté se nechtěli zbavit míče dlouhým nákopem z obrany. Augsburg však nenapadal příliš aktivně a hráči v červeném si poradili.
     
    34
    A znovu začíná Freiburg kombinaci až od vlastního brankáře...
     
    35
    Utekla minuta a Schwolow rozehrává opět. S takovýmto přístupem se toho minimálně v první půli asi moc zajímavého nestane.
     
    36
    Daniel Baier se nedovoleně snažil vypíchnout míč Waldschmidtovi, přičemž inkasoval nějaký úder do obličeje. Po chvilce se ale zvedl a bude moci pokračovat.
     
    37
    Následnou standardní situaci vyřešil Koubek, který stáhl letící nákop a okamžitým výhozem rozjel rychlý protiútok. Na jeho konci byl centr Richtera, ale poté už nic dalšího.
     
    38
    Augsburg právě vstřelil branku!
    Domácí jdou v osmatřicáté minutě do vedení! Robin Koch promáchl míč ve snaze odkopnout Iagův centr z levé strany. Tím ho pustil za sebe na volného PHILIPPA MAXE a ten z nějakých sedmi metrů neměl problém prostřelit gólmana Schwolowa.
     
    40
    Freiburg se po rozehrávce ze středového kruhu opět stáhl až ke Schwolowovi, jenž má opravdu hodně doteků s balónem.
     
    41
    Habererův centr z pravého kraje pokutového území neprošel a Iago jej posléze vytlačil až do relativně klidné části hrací plochy.
     
    42
    Další faul Baiera nabídl hostům standardní situaci. Ta ani v tomto případě nebyla nebezpečná a totéž platilo i po následném autu.
     
    44
    Snad první úspěšný zákrok pro Schwolowa, který u své pravé tyče zlikvidoval přízemní střelu z úhlu od Niederlechnera.
     
    45
    Nastavují se 2 minuty.
     
    45+1
    Florian Niederlechner v souboji dvou sedmiček opravdu tvrdě atakoval Schmida a jen zázrakem vyvázl bez napomenutí žlutou kartou.
     
    45+2
    Robin Koch v záklonu jenom sklepával dlouhý nákop z hloubi pole. Spoluhráče ale nenašel a naopak z toho byl rychlý protiútok, jenž před Maxem vyřešil vyběhnutý Schwolow.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Je za námi první poločas, ve kterém byl Augsburg úvodních dvacet minut zalezlý na vlastní polovině. I tak jeho hráči odchází do šaten spokojenější, neboť chybu Kocha v osmatřicáté minutě potrestal gólem Philipp Max. Freiburg byl aktivnější, ale paradoxně mohl klidně prohrávat i o dva góly, Richterova střela však lízla tyčku a možnost Niederlechnera zastavil Schwolow.
     
    Statistiky 1. poločasu:
    Střely na branku: 2 – 1
    Střely mimo: 1 – 7
    Držení míče: 25 % – 75 %
    Rohové kopy: 0 – 2
    Ofsajdy: 0 – 1
    Fauly: 8 – 2
    Žluté karty: 0 – 0.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Ani jeden z trenérů během poločasové přestávky nestřídal, a tak jedinou změnou zůstává vynucený příchod Frambergera za zraněného Lichsteinera.
     
    48
    Vincenzo Grifo si nerozuměl s kolegy s útoku a neplánovaně poslal svou přihrávku až ke Koubkovi, který zatím musel vážněji zasahovat jen jednou.
     
    49
    Niederlechner nevypustil sprint za balónem a nakonec nadělal velké problémy stoperskému duu Freiburgu, které bylo na pokraji propadnutí.
     
    50
    Žlutou kartu dostává Daniel Baier (FC Augsburg).
     
    51
    Freiburg právě vstřelil branku!
    Nedlouho po změně stran je znovu vyrovnáno! Poměrně velkou vinu na tom nese Koubek, jenž u levé tyče neudržel Schmidovu střelu z přímého kopu. Waldschmidt díky tomu mohl přihrát na JANIKA HABERERA a jeho tečovaná střela skončila v protipohybu českého gólmana.
     
    53
    Christian Günter doslova vytlačil ze hřiště Richtera, který skončil v kotrmelcích u reklamních panelu. Žádnou újmu na zdraví však neutrpěl a už je opět na nohou.
     
    54
    Vincenzo Grifo byl dohrán jedním ze soupeřů a je z toho další standardní situace pro Freiburg. Koubek si musí dávat velký pozor.
     
    55
    Vzhledem k nedávné chybě Koubka se dalo čekat, že Grifo bude kroutit míč přímo na branku. Tak se i stalo, ale český gólman tentokrát chybu nespáchal.
     
    55
    Marco Richter šel na křídle do ostrého skluzu, za který zaslouženě dostal žlutou kartu. Hosté tak zůstávají nastěhovaní u velkého vápna.
     
    56
    Menší skrumáž před Koubkem se tentokrát obešla bez zakončení. O chvíli později fauloval Günter a Augsburg se může konečně trochu uklidnit.
     
    57
    Minimálně pár desítek vteřin se hrát nebude. Na hřišti totiž probíhá ošetřování domácího útočníka Niederlechnera.
     
    58
    Martin Schmidt i všichni domácí fanoušci chvíli trnuli, neboť to s nejlepším střelcem Augsburgu nevypadalo úplně růžově. Teď už je Niederlechner ale na nohou a asi nebude muset střídat.
     
    59
    Amir Abraši srazil k zemi předkloněného soupeře a ke svému nepochopení se stal dalším majitelem žluté karty.
     
    60
    Rozehrávky přímého kopu se ujal Philipp Max, jenže balón nakopl takovým způsobem, že ho poslal několik metrů nad břevno Schwolowovy brány.
     
    61
    Iagův centr z levé strany neprošel. Freiburg míč rychle ztratil, ale hned vzápětí zablokoval i přihrávku Maxe, ze které resultuje aut prvně jmenovaného.
     
    63
    Ve druhé půli má hra mnohem vyšší tempo. Zároveň je to i mnohem nervóznější, oba týmy si navzájem vůbec nic nedarují.
     
    64
    Florian Niederlechner si na levém kraji šestnáctky pěkně obešel jednoho z obránců, jenže na další překážku v červeném dresu už recept nenašel.
     
    65
    Po nedávné sérii standardních situací tlak Freiburgu trochu opadl. Po menší odmlce na něj chtěl navázat Grifo, jenže centr z rohu vápna do místa určení neprošel.
     
    66
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Philipp Max, přichází Ruben Vargas.
     
    67
    Jednoduchá akce Freiburghu skončila solidní šancí na obrat! Koch skvělým nákopem našel Haberera, který bez přípravy zakončoval levou nohou a jen o kousek minul ze svého pohledu pravou tyč.
     
    68
    Držení míče: 24 % – 76 %.
     
    69
    Nově příchozí Vargas si vzal na starost standardní situaci, po které zády brance hlavičkoval Niederlechner přesně do rukavic Schwolowa.
     
    70
    Christian Günter vyslal zajímavou křižnou střelu, která mířila ke Koubkově levé tyči. Český gólman míč konečky prstů vyrazil na roh.
     
    71
    Po centru z pravé strany se po míči sápal s ochrannou maskou hrající Koch. Balón ale proletěl těsně kolem jeho hlavy a Koubek bude jen vykopávat.
     
    72
    Freiburg by se v případě vítězství bodově dotáhl na šesté Schalke. Do karet mu hraje i stav z Hoffenheimu, jenž v soutěžně hraném duelu prohrává s Wolfsburgem.
     
    73
    Tomáš Koubek svým odkopem hledal Floriana Niederlechnera, který však byl o pár čísel v ofsajdu. Pomezní arbitr si toho všiml a přiřkl míč hostům.
     
    74
    Ruben Vargas neprocpal přihrávku z levého konce pokutového území před branku, kde v tomto případě bylo až moc hráčů soupeře.
     
    75
    Domácí to pěkně vykombinovali do křídla, jenže ve finále to stačilo jen na zablokovanou střelu Khediry z téměř třicetimetrové vzdálenosti.
     
    76
    Christian Streich čtvrthodinu před koncem ještě ani jednou nestřídal. Na lavčice přitom má osmigólového Petersena.
     
    77
    Marco Richter si jediným dotykem pohotově připravil střelu z půlkruhu ležícího na hranici šestnáctky. Schwolow se odlepil do vzduchu, ale míč proletěl vedle jeho levé tyče.
     
    78
    Tomáš Koubek dobře přečetl kolmici na rozběhnutého Lucase Hölera a ve skluzu byl u balónu jako první.
     
    80
    Jeffrey Gouweleeuw byl vysunutý mimo svou pozici, ještě na útočné polovině se tak rozhodl faulovat a musí se smířit se žlutou kartou.
     
    81
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Alfred Finnbogason, přichází Eduard Löwen.
     
    83
    K velké nelibosti publika je pískáno proti Augsburgu. Nedovoleným zákrokem se provinil Jedvaj, nicméně se tak stalo ještě daleko od Koubkovy branky.
     
    84
    Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Janik Haberer, přichází Nils Petersen.
     
    85
    Kolem Höflera se otevřelo několik metrů volného prostoru, kterého hostující záložník využil k dalekonosné střele. Ta ale byla hodně nepřesná Koubka nemohla ohrozit.
     
    86
    Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Vincenzo Grifo, přichází Kwon Čang-hoon.
     
    87
    Ani jeden z týmů v posledních minutách nepodniká žádné velké akce. Utkání v klidnějším režimu spěje do remízového konce.
     
    88
    Rani Khedira se rozhodl za cenu žluté karty zastavit zcela čerstvého Kwon Čang-hoona, který by mu jinak jistojistě pláchl.
     
    89
    Ukázalo se to být jako správné rozhodnutí, Freiburg po chvilce balón ztratil a zpět do hry jej bude uvádět Tomáš Koubek.
     
    90
    Nad rámec druhé půle jsou přidány pouze dvě minuty.
     
    90+1
    Skutečně se zdá, že oběma týmům bod za remízu stačí. Freiburg se nikam nežene a v poklidu kombinuje na své vlastní polovině.
     
    90+2
    Iagův centr z levého kraje byl odvrácen pryč z pokutového území. Gouweleeuw pak nakopl míč ze středu hřiště jen do území Schwolowa.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Freiburg měl v obou poločasech územní převahu, žádné velké šance si ale nevytvářel a po závěrečném hvizdu tak musí brát alespoň bod za remízu 1:1. Skóre zápasu k domácí radosti otevřel Max, jenže v 51. minutě dokázal po chybě Koubka a teči obránce vyrovnat Haberer. Hosté se tedy posouvají před Hoffenheim na sedmé místo a nadále mohou snít o účasti v pohárech. Augsburg naopak zůstává na jediné výhře z posledních pěti zápasů a je jedenáctý.
     
    Držení míče: 26 % : 74 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 3:11. Rohy: 0:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 19:5.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (17:25:55)

    Michal Břuchanský

    Branky: 38. Max (Iago) – 51. Haberer

    Karty:   50. Baier (AUG), 55. Richter (AUG), 80. Gouweleeuw (AUG), 88. R. Khedira (AUG) – 59. Abraši (FRE)


    Držení míče: 26 % : 74 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 3:11. Rohy: 0:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 19:5.
    FC Augsburg: Koubek – Lichtsteiner (32. Framberger), Gouweleeuw, Jedvaj, Iago – Richter, R. Khedira, Baier (C), Max (66. Vargas) – Finnbogason (81. Löwen), Niederlechner.
    Náhradníci: Luthe – Framberger, Gruezo, Hahn, Löwen, Sarenren-Bazee, Suchý, Uduokhai, Vargas.

    SC Freiburg: Schwolow – Schmid, Gulde, Koch, Günter (C) – Haberer (84. Petersen), Abraši, Höfler, Grifo (86. Kwon Čang-hoon) – Höler, Waldschmidt.
    Náhradníci: Flekken – Borrello, Frantz, Heintz, Kwon Čang-hoon, Lienhart, Petersen, Sallai, Schlotterbeck.

    Rozhodčí: Ittrich – Grudzinski, Thielert
    ocianews.com