Augsburg – Freiburg 1:1 (kon.) | Hoffenheim – Wolfsburg 2:3 (kon.) | Paderborn – Hertha 1:2 (kon.)
RB Lipsko – W. Brémy 3:0 (kon.) | Union Berlín – Leverkusen 2:3 (kon.) | Düsseldorf – Mönchengladbach 1:4 (kon.)
konec
RB Lipsko
3:0 (2:0)
Werder Brémy
Sobota 15.02.2020, 15:30 • Red Bull Arena, Lipsko • Německá Bundesliga • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 3:0. Střely mimo: 6:6. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 10:12. (17:24:09)
     
    Dvě nastavené minuty uplynuly a zápas končí. Lipsko na domácím trávníku přehrálo Werder Brémy jednoznačně 3:0.

    Brémy sice vstoupily do zápasy aktivně, ale svou převahu v samém úvodu nedokázaly přetavit v jediné nebezpečné zakončení. Poté přišel faul Maximiliana Eggesteina za žlutou kartou, následně rozehráli domácí standardní situaci, kterou zakončil pohodlnou dorážkou do prázdné branky Lukas Klostermann. V závěru první půle přišel ještě jeden zásah. Tentokrát Olmo našel centrem Partika Schicka, který hlavou rozvlnil síť za Jiřím Pavlenkou podruhé.

    Místo očekávaného náporu Brém po přestávce přišla pro hosty studená sprcha. Nordi Mukiele dostal parádní přihrávku do vápna od Laimera a potřetí překonal Jiřího Pavlenku. Hosté se už poté nedostali do jediné šance, ani Lipsku se již nedařilo útočit a tak utkání skončilo 3:0.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Werder se pokusil ještě v samotném závěr snížit ztrátu. Maximilian Eggestein hledal Sargenta, který byl ale snadno odzbrojen Upamecanem.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase dvě minuty.
     
    90
    Sabitzerova přihrávka mířila do prostoru pokutového území, ale Pavlenka skvěle vystihl situaci a u balonu byl jako první. Nerozhodil ho ani kontakt se spoluhráčem.
     
    89
    Mukiele sice odcentroval po trávníku do vápna, tam se ale nedomluvili na zpracování Werner se Schickem a míč tak projel mezi oběma útočníky až k Veljkovićovi.
     
    88
    Na levé straně operoval s balonem Halstenberg. Lipsko už se tolik netlačí do pokutového území soupeře a raději drží míč pod kontrolou a čeká na prvou chvíli k útoku.
     
    86
    Dlouhá přihrávka podél postranní lajny měla najít Schicka. Ten sice směřoval za balonem, ale jako první u něj byl hostující Moisander.
     
    85
    Upamecano zastavoval náběh Sargent jen za pomocí rukou a je za to potrestán žlutou kartou.
     
    84
    Už jen méně než deset minut zbývá do konce druhého poločasu. Lipsko i nadále vede nad Werderem o tři zásahy.
     
    83
    Na třiceti metrech od vlastní branky si pomohl faulem Angeliňo. Ze standardní situace ale hosté nic nevytěžili a tak je stav stále jednoznačný.
     
    82
    Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Leonardo Bittencourt, přichází Johannes Eggestein.
     
    81
    Kombinace Lipska pokračuje u středového kruhu. Až Haidara mířil s míčem směrem do útoku, ale obrana Werdera je zatažená hluboko u vápna.
     
    80
    Angeliňo zakroutil míč od rohového praporku do vápna, kde se nejvýše vyšrouboval Ethan Ampadu, který ale hlavičkoval pouze vedle levé tyče.
     
    79
    Patrik Schick je dnes při chuti. Tentokrát to zkoušel český útočník lobem na vzdálenější tyč, ale na poslední chvíli míč tečoval mimo branku Toprak.
     
    78
    Už už to vypadalo, že by mohl jít Bittencourt do šance, ale prudkou přihrávku vystihl Gulácsi, který si přišel pro míč až k hranici vápna.
     
    77
    Také Ethan Ampadu musel do skluzu. Brémy ještě zůstaly u balonu na levé straně, ale na druhý pokus již Ampadu získal míč na Friedlovi.
     
    75
    Za nakopnutým míčem se hnal do vápna Timo Werner. Hostující obrana v čele s Milošem Veljkovićem ale nyní dokázala obstát.

    Vít Schück

    Branky: 18. Klostermann (Schick), 40. Schick (Olmo), 47. Mukiele (Laimer)

    Karty:   85. Upamecano (RBL) – 16. M. Eggestein (BRM)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 3:0. Střely mimo: 6:6. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 10:12.
    RB Lipsko: Gulácsi – Klostermann (62. Ampadu), Upamecano, Halstenberg – Mukiele, Sabitzer, Laimer (63. Haidara), Angeliño – Olmo (71. Forsberg), Schick, Werner.
    Náhradníci: Mvogo – Lookman, Ampadu, Haidara, Y. Poulsen, Nkunku, H. Wolf, Forsberg, Krauss.

    Werder Brémy: Pavlenka – Veljković, Vogt (63. Toprak), N. Moisander – Gebre Selassie, M. Eggestein, Klaassen, Friedl – Bittencourt (82. J. Eggestein), Osako (68. Sargent), Rashica.
    Náhradníci: Kapino – Woltemade, Groß, C. Pizarro, Sargent, Grujev, Toprak, Şahin, J. Eggestein.
    ocianews.com