Columbus – NY Rangers 1:3 (kon.) | Carolina – New Jersey 5:2 (kon.) | Pittsburgh – Montreal 4:1 (kon.)
Winnipeg – San Jose 2:3 (kon.) | Boston – Detroit 4:1 (kon.) | St. Louis – Nashville 3:4 (kon.)
Tampa – Philadelphia 5:3 (kon.) | Florida – Edmonton 1:4 (kon.) | Minnesota – San Jose 0:2 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
4:1 (0:0, 3:1, 1:0)
Montreal Canadiens
Sobota 15.02.2020, 01:08 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Jason Zucker se poprvé trefil v dresu Pittsburghu Penguins a stal se první hvězdou zápasu, se loučím a přeji vám dobrou noc nebo pohodový vstup do nového dne. (03:37:33)
     
    Československá stopa v utkání:

    Dominik Simon (Pittsburgh) 0+1, žádná střela, 16:29 čas na ledě

    Tomáš Tatar (Montreal) 0+1, 1 střela, 16:29 čas na ledě
     
    Hvězdy utkání:

    1. Jason Zucker (Pittsburgh) 2+0
    2. Sidney Crosby (Pittsburgh) 0+3
    3. Tristan Jarry (Pittsburgh) 34 zákroků, 97,14% úspěšnost zákroků
     
    V poslední dvacetiminutovce Montreal zvýšil aktivitu, ovšem Tristan Jarry branku prostě zavřel. Na druhou stranu je fakt, že pokusy na něj létaly především od mantinelů a modré čáry. Přesto domácí brankář musel řešit dvě velké příležitosti a také mu pomohla tyč, kterou v jasné pozici nastřelil Ilja Kovalčuk. Naopak Pittsburgh už se nikam nehnal a zkušeně si pohlídal dvoubrankové vedení.

    Střely na branku: 28:35.
    Střely na branku ve třetí třetině: 8:18.
     
    Konec zápasu.
    58:16 Zach ASTON-REESE - 4:1
     
    58:16
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Je hotovo, Pittsburgh dnes zvítězí! ZACH ASTON-REESE se dostal až před opuštěnou klec, kterou už musel trefit. Asistence: Brandon Tanev a Teddy Blueger.
     
    57:22
    Velmi brzy míří Carey Price na střídačku a pouští do hry šestého bruslaře. Aktuálně se hraje za brankou domácího mužstva.
     
    57:03
    Domácí celek už nikam nespěchá a snaží se udržet dvoubrankové vedení!
     
    55:58
    Cink! Max Domi přihrál k levé tyči, kde se nacházel osamocený Ilja Kovalčuk, jenž zamířil do bližší tyče. Tristan Jarry se snažil o přemístění, ale tady prostě být nemohl.
     
    54:51
    Tak tohle nebyla vydařená přesilová hra ze strany Pittsburghu, který soupeřova brankáře téměř neohrozil.
     
    54:01
    Jevgenij Malkin přihrával na modrou čáru, ale těžkou přihrávku nezpracoval Kris Letang. Penguins tak dobrovolně opustili útočné pásmo a střídají.
     
    Střely na branku: 25:30.
     
    52:57
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Tomáš Tatar – 2 min., podrážení).
     
    52:24
    Jevgenij Malkin kotouč vyhodil přes všechny čáry, ovšem jako první k němu dojel Bryan Rust, jehož pokus mířil těsně vedle bližšího horního rohu brány.
     
    52:06
    Hostující tým znovu nahodil puk do pásma a získal jej. Střelou se pak prezentoval Artturi Lehkonen, který trefil nohu brankáře.
     
    50:06
    Na pravém kruhu dostal hodně prostoru Rus Ilja Kovalčuk, který okamžitě zakončil. Jeho pokus byl nepřesný a zamířil pouze nad branku.
     
    49:25
    Další akci kanadského týmu zastavil u červené čáry Juuso Riikola, který puk nahodil za soupeřovu branku. Montreal se těžce dostává do pásma.
     
    48:23
    Tentokrát obránci Penguins zapomněli před brankou Nicka Cousinse, který si potáhl kotouč k zadní tyči. Ovšem kotouč pak ideálně netrefil, a tak znovu zasáhl Tristan Jarry.
     
    48:10
    Hostující tým vyslal zakončení z pravé strany, které Tristan Jarry vyrazil. O dorážku se pokoušel Nick Cousins, ale brankář byl znovu připravený.
     
    47:27
    Jared McCann už zvedal ruce, ovšem prostor branky jen těsně minul. Domácí útočník převzal Malkinovu přihrávku a střílel k levé tyči, jenomže puk trefil nůž brankářovy brusle.
     
    46:55
    Canadiens sice přidali na aktivitě, ale do vyložený šancí se dostávají jen sporadicky. Domácí mužstvo dobře brání předbrankový prostor a stále vede o dva zásahy.
     
    46:23
    Victor Mete si u modré čáry dlouho hledal střeleckou pozici, ale byl dobře tísněn, a tak vymyslel jen přihrávku, která byla zachycená. Montreal se puku ještě zmocnil, ale nahození si pak pohlídal brankář.
     
    Střely na branku: 23:20.
     
    46:07
    Za branku domácího celku zamířil Brett Kulak, který zadovkou našel před branku najíždějícího Brendana Gallaghera. Ten bez váhání vystřelil, jenomže Tristan Jarry se u tyče udržel a znovu spolehlivě zasáhl. Je až neskutečné, v jaké formě se dvojka Pens nachází.
     
    45:30
    Pokusem od modré čáry se tentokrát prezentoval Marcus Pettersson, jehož zakončení bylo sražené do ochranné sítě. Bude se vhazovat po pravici hostujícího maskovaného muže.
     
    44:55
    Brandon Tanev oklamal na pravé straně soupeře a následně přihrával před branku. Zach Aston-Reese se po kotouči natahoval marně, a tak mohl Montreal vyhodit do středního pásma.
     
    43:52
    Mezi kruhy si ze strany najel Jared McCann, jenž mířil velice dobře po ledě. Jeho zakončení však zamířilo jen do oblouku branky, Pittsburgh hraje skvěle.
     
    43:13
    Před branku se hnal český útočník, jenž byl tísněn, přesto se dostal k bekhendovému pokusu. Dominik Simon však zamířil jen nad horní tyčku.
     
    42:59
    Oba celky míří na střídačky, a tak ze strany Montrealu přišlo jen nahození na zadní mantinel.
     
    41:30
    Brandon Tanev našel v přečíslení najetého Zacha Astona-Reeseho, který už byl blízko brankáři, a tak jej trefil. Následně vystřelil z pravé strany Chad Ruhwedel, ovšem branku minul.
     
    41:00
    Z levé strany vystřeli na bližší tyč Joel Armia, jehož pokus vyrazil Tristan Jarry k zadnímu mantinelu. Znovu se jednalo spíše o propagační pokus.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Zprvu to vypadalo, že budeme pokračovat ve výkonu z první části hry. Ovšem úvodní gól všechno změnil. Pittsburgh je zaslouženě ve vedení, jelikož je mnohem aktivnější. V závěru třetiny sice ztratil dvoubrankové vedení, které si brankou do šatny vzal zpátky. Montreal je sice často v útočné třetině, jenomže buď akci nezakončí střelou a nebo přijde pokus od mantinelu.

    Střely na branku: 20:17.
    Střely na branku ve druhé třetině: 12:11.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    39:43 Jason ZUCKER - 3:1
     
    39:43
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tak to je závěr třetiny jako hrom a dost možná jde o klíčovou situaci celého zápasu! Sidney Crosby přihrál na levou stranu, kde se přes atak soupeře dostal k přihrávce Marcus Pettersson. Před branku si pak najel JASON ZUCKER, jenž zblízka poslal kotouč do horní části branky. Asistence: Marcus Pettersson a Sidney Crosby.
    39:07 Brendan GALLAGHER - 2:1
     
    39:07
    Montreal právě vstřelil branku!
    Také slovenský útočník se zapisuje do statistik zápasu, když asistoval u vstřelené branky Montrealu! Tomáš Tatar vystřelil z levého kruhu pro vhazování a jeho pokus jemně tečoval BRENDAN GALLAGHER, který usměrnil černou gumu mezi brankářovy betony. Asistence: Tomáš Tatar a Victor Mete.
     
    38:22
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Patric Hörnqvist – 2 min., sekání).
    38:00 Jason ZUCKER - 2:0
     
    38:00
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Dominik Simon obral soupeře o kotouč a pak se projevila genialita domácího kapitána! Sidney Crosby do poslední chvíle čekal s přihrávkou, kterou poslal k zadní tyči až v poslední možné chvíli. JASON ZUCKER měl při zakončení do odkryté branky štěstí, ovšem i když se Carey Price puku dotkl, tak už jej nevytěsnil mimo prostor tří tyčí. Asistence: Sidney Crosby a Dominik Simon.
     
    37:34
    Tohle nebyla povedená přesilová hra, jedinou střelu vymyslel Nick Suzuki. Ovšem pokus letěl na branku od mantinelu.
     
    36:00
    Pittsburgh vyhrál vhazování a soupeři kotouč nepůjčil. Do obrovské příležitosti se tak dostal Teddy Blueger, jenž mířil k levé tyči. Ovšem Carey Price zasáhl vyrážečkou, ale musel se pořádně natahovat.
     
    35:41
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Zach Aston-Reese – 2 min., podrážení).
     
    35:12
    Dojem ze hry aktuálně kazí nepřesnosti na obou stranách. Nahození na zadní mantinel v posledních momentech neslaví úspěch.
     
    34:00
    Jason Zucker se nestihl vrátit z útočného pásma a Sidney Crosby už znovu hrál. Pro ofsajd se hra znovu přerušuje a přesouvá do neutrální zóny.
     
    33:15
    Montreal se vydal do akce a vyslal zakončení z levé části útočného pásma. Tristan Jarry si na pokus k první tyči počkal a znovu hru přerušil.
     
    Střely na branku: 16:14.
     
    32:56
    Hra se nám po úvodní brance rozjíždí a až nyní můžeme tvrdit, že sledujeme atraktivní duel NHL. Oba celky chtějí změnit průběžné skóre zápasu.
     
    32:00
    Pittsburgh zahazuje další velkou šanci, konkrétně Zach Aston-Reese. Domácí útočník si najel mezi kruhy, odkud vystřelil do protipohybu gólmana, ale také nad branku.
     
    31:27
    Z levého kruhu na zadní tyč střílel Kris Letang, jehož pokus gólman vyrazil mezi kruhy. Za dorážkou se natahovali Dominik Simon a Jared McCann, ovšem ani jeden černou gumu netrefil.
     
    30:00
    Do samostatného úniku mířil v oslabení Joel Armia, který prostor branky netrefil. Hra se pak otočila na druhou stranu, kde si do předbrankového prostoru najel Bryan Rust, jehož vychytal Carey Price.
     
    29:43
    Zpoza branky se o přihrávku přes brankoviště pokusil Sidney Crosby, jenž trefil brusli soupeře, od které kotouč zamířil nad branku.
     
    29:29
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Ben Chiarot – 2 min., sekání).
     
    29:12
    Další střelu od modré čáry vyslal Ben Chiarot, jehož pokus tečoval do brankářova protipohybu Kris Letang. Tristan Jarry se stihl vrátit a zasáhnout betonem.
     
    28:43
    Nepřesným pokusem se prezentoval Ben Chiarot, ovšem puk se od zadního mantinelu odrážel před branku, kde byl Phillip Danault. Ovšem Tristan Jarry se skvěle přesunul a celou situaci úspěšně vyřešil.
     
    Střely na branku: 13:11.
     
    28:22
    Kanadské mužstvo se snažilo rychle najít odpověď, když před branku mířil Brendan Gallagher, jenž byl atakován. Hostující celek si pak pomohl přihrávkou rukou a hra se tak přerušuje.
    27:25 Kris LETANG - 1:0
     
    27:25
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Nejprve z pravé strany vystřelil Bryan Rust, který trefil spojnici tyčí. Akce pokračovala dál a Pens se tak mohli poprvé radovat. V kruhu pro vhazování se naházel KRIS LETANG, jehož pokus zamířil nad brankářovu lapačku a zapadl do bližší šibenice. Asistence: Sidney Crosby a Patric Hörnqvist.
     
    26:51
    Od modré čáry se napřáhl Jevgenij Malkin, jehož pokus vyrazil Carey Price. Penguins zůstávají u kotouče a dál kombinují!
     
    25:54
    Zleva se před branku protáhl Jason Zucker, který udělal kličku brankáři a měl před sebou prázdnou bránu. Ovšem v plné rychlosti ji netrefil, tohle musí končit gólem.
     
    25:35
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Ilja Kovalčuk – 2 min., sekání).
     
    25:12
    Mezi kruhy mířil Dominik Simon, který se odpoutal od soupeře a už číhal na zakončení. Český útočník těžkou přihrávku netrefil, což byla v této pozici obrovská škoda.
     
    24:13
    Tvrdou ránou se od modré čáry prezentoval Jared McCann, který poslal kotouč nad branku. Hra se tak znovu otáčí před branku Pittsburghu.
     
    23:32
    Canadiens vymysleli přihrávku po mantinelu na modrou čáru, kde kotouč nezpracoval Ben Chiarot. Druhá dvacetiminutovka je zatím hodně za očekáváním.
     
    22:46
    Patric Hörnqvist se snažil zachytit puk ve středním pásmu, ale do hry zasáhl střídačka Montrealu. Následuje vhazování ve středovém kruhu.
     
    22:29
    Na střed hrací plochy si odcouval Marco Scandella, jenž vystřelil od modré čáry. Jeho pokus mířil k pravé tyči, ale lapačka domácího gólmana byla znovu připravená.
     
    22:05
    V úvodu druhé dvacetiminutovky se hodně přerušuje. Naposledy když Pittsburgh Penguins poslal černou gumu na icing.
     
    21:37
    Z levé strany mířil sám na brankáře Jared McCann, jenž mířil mezi brankářovy betony. Carey Price mezeru rychle utěsnil a poradil si také s následující dorážkou stejného útočníka.
     
    21:17
    Mezi kruhy se nacházel Ben Chiarot, který slabým pokusem mířil do horní části branky. Domácí brankář si povyskočil a kotouč vyrazil.
     
    20:59
    Po přejetí modré čáry se zakončením prezentoval Brendan Gallagher. Pokus nad ledem zastavil širokou holí Tristan Jarry, jenž hru raději přerušil.
     
    20:10
    Tomáš Tatar nahodil kotouč za branku, kam se vydal Tristan Jarry. Penguins se tak vydali do útočné akce a již kombinují před brankou soupeře.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    V úvodní dvacetiminutovce jsme neviděli žádnou strhující podívanou, spíše se hraje opatrně, i když Pittsburgh dvakrát ujížděl sám na Price. Ovšem ani jedna akce gólově nevyšla. Za bezbrankového stavu se tak odešlo do kabin a uvidíme, co nám celky předvedou v dalším průběhu hry.

    Střely na branku: 8:6.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:59
    V poslední vteřině ještě od mantinelu zakončoval Chad Ruhwedel, jenomže hostující gólman byl pozorný. Před brankou ještě číhal Sidney Crosby, jehož po závěrečné siréně odtáhl Tomáš Tatar.
     
    19:11
    Z levé strany přihrával před branku Phillip Danault, do nebezpečného prostoru najížděl Brendan Gallagher, jenž nastavil hůl. Tristan Jarry byl na správném místě a zasáhl maskou.
     
    18:53
    Také kanadský tým posílá kotouč na zakázané uvolnění, když dlouhá přihrávka nebyla zachycena na levé straně hrací plochy.
     
    18:39
    V posledních minutách se ani jeden z týmů nedokáže usadit v útočném pásmu. Nic nezměnil ani Montreal, jelikož byl o puk obrán a Penguins pak vyhodili na icing.
     
    18:01
    Carey Price se prezentoval nepřesnou rozehrávkou, ale domácí to ke kotouči měli hodně daleko. Puk tak zamířil pouze ven z obranného pásma kanadského mužstva.
     
    16:37
    Mezi obránci proskočil Bryan Rust, který se řítil sám na hostujícího brankáře, jenž se nenechal rozhýbat. Carey Price tak zasáhl betonem a dál drží bezbrankový stav.
     
    16:14
    Míříme do koncovky úvodní dvacetiminutovky. Canadiens nahodili kotouč za branku a vydali se na střídačku.
     
    15:04
    Za obranu kanadského týmu se vydal znovu Jason Zucker, jehož zklamalo zpracování. Domácí útočník kotouč dojel, ale z velkého úhlu gólmana nepřekonal.
     
    14:39
    Jason Zucker pracoval na levé straně, kde byl tísněn soupeřem, jenž ho nevpustil do předbrankového prostoru. Nejnovější akvizice Pens souboj neustála, a tak hraje Montreal.
     
    Střely na branku: 6:4.
     
    14:10
    Jevgenij Malkin přejel do útočného pásma dřív než kotouč, a tak se píská ofsajd. Je nařízená už třetí reklamní přestávka, po níž se bude vhazovat v neutrální zóně.
     
    13:29
    Sam Lafferty vyslal nepřesnou přihrávku na Rusta, který se marně natahoval. Pro zakázané uvolnění se bude vhazovat před domácí svatyní.
     
    12:40
    Elitní formace Tučňáků se nacházela v útočné třetině, ale střelecký pokus si nepřipsala. Canadiens pak posunuli hru alespoň do neutrální zóny, kde byl připravený Juuso Riikola.
     
    11:41
    Na druhé straně to zkoušel z kruhu pro vhazování na zadní tyč Ilja Kovalčuk, Tristan Jarry byl pozorný a zasáhl lapačkou.
     
    11:21
    Nabídku od modré čáry se snažil využít Jevgenij Malkin, který se odpoutal od soupeře. Ruský hokejista jen nastavil hůl a poslal kotouč těsně vedle pravé tyče.
     
    Střely na branku: 5:3.
     
    10:49
    Až nyní se domácímu mužstvu povedlo získat kotouč a poslat jej do středního pásma. Unavení hráči tak rychle míří na střídačku.
     
    09:53
    Vinou přesilové hry se Penguins stále nacházeli pod tlakem, a tak raději zvolili vyhození přes všechny čáry. Následuje buly po pravici domácího maskovaného muže.
     
    09:09
    Dalším pokusem se od modré čáry předvedl Jeff Petry, ovšem Tristan Jarry znovu zasáhl betonem. Domácímu mužstvu se povedlo poslat hru do středního pásma.
     
    08:30
    Střelou z první se z pravého vrcholu kruhu prezentoval Max Domi, jehož pokus letěl jen nad branku. Kanadský tým je stále u puku a kombinuje.
     
    07:38
    Pittsburgh vyhrál vhazování a ve vlastním oslabení ujížděl Brandon Tanev. Jeho klička mířila do bekhendu, ale brankářův beton se nepodařil přehodit.
     
    07:29
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Marcus Pettersson – 2 min., hákování).
     
    Střely na branku: 3:1.
     
    07:27
    Tomáš Tatar a Phillip Danault mířili do přečíslení, ovšem přihrávka slovenského hráče neprošla. Montreal alespoň vybojoval faul a bude hrát přesilovou hru.
     
    06:44
    Pittsburgh získal černou gumu a vydal se znovu do akce. Z ostrého úhlu vypálil Zach Aston-Reese, který střelou na první tyč brankáře nepokořil.
     
    06:12
    Hraje se opravdu rychle a čas jen plyne. Stále čekáme na úvodní branku, aktuálně je v útočném pásmu kanadské mužstvo.
     
    05:27
    Mezi kruhy si našel střeleckou pozici Bryan Rust, jehož pokus letěl na branku těsně nad ledem. Carey Price kotouč dobře viděl, a tak ji vyrazil do rohu hrací plochy.
     
    04:56
    Nahození u zadního mantinelu našel Brandon Tanev, který pak rozehrál k mantinelu, odkud byl puk protečován do středního pásma.
     
    04:09
    Pittsburgh byl v útočném pásmu a pokoušel se jej udržet. Ovšem Juuso Riikola puk už nezastihl, a tak je odpískané zakázané uvolnění, hra se vrátí do neutrální zóny.
     
    03:32
    Od pravého mantinelu zakončoval Dominik Simon, který trefil před brankou stojícího Bretta Kulaka- Od něho se černá guma odrazila vedle bližší tyče.
     
    02:49
    V pravém kruhu dostal hodně času Jake Evans, jehož při zakončení atakoval Sam Lafferty. Tristan Jarry si připsal první zákrok večera, když zkrotil střelu po ledě.
     
    02:30
    Americké mužstvo nahodilo kotouč do útočného pásma, kde si jej znovu našel hostující brankář. Carey Price sice chtěl rozehrát, ale domácí se k němu rychle blížili, a tak kotouč raději schoval pod lapačku.
     
    01:51
    Pittsburgh protečoval hru do útočné třetiny, kde z branky vyjel Carey Price, jenž o mantinel poslal černou gumu zpátky do středního pásma.
     
    01:20
    Jevgenij Malkin na levé straně přenechal zadovkou kotouč na najetého Jareda McCanna, jenž se prezentoval nepřesným gólfákem. Tohle byla krásná akce domácího mužstva.
     
    00:44
    Canadiens nahodili kotouč na zadní mantinel a hostující hráči otočili kormidla směrem ke střídačce.
     
    00:10
    Úvodní vhazování vyhrál Sidney Crosby, a tak Pittsburgh Penguins začíná v útoku. Za nahozením se za branku vydal Dominik Simon, ovšem obránce to měl blíže a celou situaci zvládl.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Zahajovací formace se už srovnaly na modrých čarách, kam také přijel malý klučík, jenž se postavil vedle Krise Letanga, jenž si s ním plácl. Teď už se arénou nesou tóny kanadské hymny, kterou nahradí americká. Pak už vše bude směřovat k zahajovacímu vhazování.
     
    Přeji vám krásný vstup do nového dne, který nám zpříjemní NHL. Do utkání zasáhnou také Dominik Simon a Tomáš Tatar. Dominik se znovu vrací do elitní formace, kde nahradí Patrica Hörnqvista, jenž bude čekat na šanci ze čtvrtého útoku, ovšem uvidíme jej i na přesilových hrách. I Slovák Tatar bude v zahajovacím útoku, kde má stabilně své místo. Do branek se dnes podívají Tristan Jarry (Pittsburgh), jehož protějškem bude Carey Price (Montreal). Kdo se bude radovat z vítězství? To začneme odhalovat už za pár minut.
     
    Úvodní sestavy:

    Pittsburgh Penguins: Jarry (M. Murray) – Letang (A), J. Johnson, J. Schultz, M. Pettersson, Ruhwedel, Riikola – Simon, Crosby (C), Zucker – Rust, Malkin (A), McCann – B. Tanev, Blueger, Aston-Reese – Hörnqvist, Agozzino, Lafferty.

    Montreal Canadiens: Price (Ch. Lindgren) – Mete, Chiarot (A), Petry, Kulak, Ouellet, Scandella (A) – Gallagher, Danault, Tatar – Armia, Suzuki, Kovalčuk – Drouin, Domi, Cousins – Evans (A), N. Thompson, Lehkonen.

    Rozhodčí: MacDougall, StLaurent – Amell, Nagy.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA:

    Dominik Simon (PIT) 55 odehraných zápasů, 21 bodů (7+14)

    Tomáš Tatar (MTL) 59 odehraných zápasů, 52 bodů (20+32)
     
    Pokud se podíváme na tabulku Východní konference, tak zjistíme, že každý z týmů se nachází v jiné situaci. Zatímco Pittsburgh je na postupových příčkách, tak Montreal svádí boj o postup do play-off. Ovšem nyní už si pojďme oba soupeře trochu více rozebrat.

    Penguins najdeme na čtvrté pozici, když získali čtyřiasedmdesát bodů, lépe je na tom pouze Boston, Tampa a Washington. Domácí mužstvo v týdnu přivedlo Jasona Zuckera, který v první lajně nahradil Dominika Simona, jenž se propadl až do čtvrté formace. Po návratu do sestavy předvádí úžasné výkony Sidney Crosby, jenž táhne mužstvo společně s Rusem Malkinem. Ovšem i při zranění kapitána fungoval Pittsburgh na jedničku, a tak hraje v tuto chvíli o nejvyšší příčky. Ani v brankovišti Pens bota netlačí, jelikož Matt Murray se vrátil do optimální formy a Tristan Jarry využil jeho výpadku. Talentovaný gólman se tak celkem pravidelně staví do brankoviště. Pokud budeme v tabulce hledat Montreal zastavíme se až na dvanácté příčce. Canadiens totiž získali jednašedesát bodů a aktuálně na postup do play-off ztrácejí sedm bodů. Kanadské mužstvo by potřebovalo především zlepšit hru do obrany, jelikož inkasovalo už 180 branek. Hostující tým táhne především Tomáš Tatar, o něhož usiluje hned několik mužstev. Bude se slovenský útočník znovu stěhovat nebo dokončí sezónu u Canadiens?

    NEJPRODUKTIVNĚJŠÍ HRÁČI:

    Pittsburgh Penguins

    Jevgenij Malkin 58 bodů (18+40)
    Bryan Rust 45 bodů (22+23)
    Jake Guentzel 43 bodů (20+23) – dlouhodobě zraněný

    Montreal Canadiens

    Tomáš Tatar 52 bodů (20+32)
    Phillip Danault 40 bodů (12+28)
    Brendan Gallagher 37 bodů (19+18)
     
    Vítám všechny hokejové nadšence u dalšího střetnutí NHL, v němž se představí Pittsburgh Penguins a Montreal Canadiens.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 28. Letang (Crosby, Hörnqvist), 38. Zucker (Crosby, Simon), 40. Zucker (M. Pettersson, Crosby), 59. Aston-Reese (B. Tanev, Blueger) – 40. Gallagher (Tatar, Mete)


    Pittsburgh Penguins: Jarry (M. Murray) – Letang (A), J. Johnson, J. Schultz, M. Pettersson, Ruhwedel, Riikola – Simon, Crosby (C), Zucker – Rust, Malkin (A), McCann – B. Tanev, Blueger, Aston-Reese – Hörnqvist, Agozzino, Lafferty.
    Montreal Canadiens: Price (Ch. Lindgren) – Mete, Chiarot (A), Petry, Kulak, Ouellet, Scandella (A) – Gallagher, Danault, Tatar – Armia, Suzuki, Kovalčuk – Drouin, Domi, Cousins – Evans (A), N. Thompson, Lehkonen.

    Rozhodčí: MacDougall, StLaurent – Amell, Nagy

    Diváci: 18 650
    ocianews.com