Novosibirsk – Čerepovec 3:2 (kon.) | Barys – Soči 3:2 (kon.) | Ufa – Petrohrad 4:5 (po pr.)
Čeljabinsk – Kunlun 3:2 (3:1 po s.n.) | Jaroslavl – CSKA Moskva 0:4 (kon.) | Jokerit – Magnitogorsk 3:4 (1:2 po s.n.)
Kazaň – Spartak Moskva 4:1 (kon.) | Nižněkamsk – Vladivostok 6:1 (kon.) | N.Novgorod – Chabarovsk 2:5 (kon.)
Minsk – Jekatěrinburg 4:6 (kon.) | Riga – Dynamo Moskva 6:7 (po pr.)
po prodl.
Salavat Julajev Ufa
4:5 (2:1, 1:2, 1:1 - 0:1)
SKA Petrohrad
Sobota 15.02.2020, 12:30 • Ufa Arena, Ufa • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Díky za pozornost, hezký zbytek dne. (15:20:30)
     
    V dnešním duelu vstřelili hned dva hráči hattrick, a sice Sošnikov a Tokranov. Hostující obránce skóroval pokaždé při přesilovce.
     
    Prodloužení posléze rozhodla šťastná trefa Tokranova s příspěním teče bránícího hráče – Petrohrad vítězí na ledě Ufy 5:4 po prodloužení. O závěru utkání se ještě bude hodně mluvit.
     
    To odehrála Ufa kompletně v oslabení tři na pět, neboť Plotnikov tvrdým zákrokem na Omarka vyprovokoval Hertikainena, jenž se ho zastal hned po skončení třetí třetiny, sundal helmu Plotnikovovi. Ten nakonec z této situace vyvázl bez trestu. Omark ještě vyfasoval dvě minuty za řeči.
     
    Petrohrad byl dnes při hře pět na pět lepším mužstvem. Dění na hrací ploše by více odpovídalo, kdyby zvítězil už v normální hrací době. Ufa se od druhé třetiny dostávala před soupeřovu branku sporadicky. Nakonec vytěžila z minima maximum, ve třetím dějství srovnal Kartajev. Zápas šel do prodloužení.
     
    Hartikainen a Omark tím pádem opustili trestnou lavici a hned řekli něco rozhodčím pěkně od plic. Metsola vyjel z branky a zřejmě sudím ironicky poděkoval.
     
    Konec zápasu.
    60:48 Vasilij TOKRANOV - 4:5
     
    60:48
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Petrohrad měl kliku! VASILIJ TOKRANOV je druhým hráčem, který dnes vsítil hattrick. Najel si na nahrávku pod sebe a z levého kruhu z jedničky zakončil nejprve do hokejky obránce a od ní posléze puk přepadl za dezorientovaného brankáře Metsolu. Petrohrad tak přece jen vítězí. Asistence: Sergej Plotnikov, Andrej Kuzmenko.
     
    60:36
    Za ohlušujícího pískotu kombinuje Petohrad v útočném pásmu.
     
    60:19
    Tak omluva – je to dokonce přesilovka pět na tři a to celé dvě minuty.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Každopádně Petrohrad vytěží z této situace dvouminutovou přesilovku čtyři na tři.
     
    Zajímavé je, že Plotnikov je tím, který všechno vyprovokoval a nepůjde na trestnou lavici. Tohle rozhodčí trošku nezvládli.
     
    Na trestnou lavici usedl i hostující kapitán Ketov a ten se z ní po pár sekundách zvládl a rozhodčí ho dokonce vykázali do kabin.
     
    Ještě Omark si k tomu řekl své, ale ono se není moc čemu divit. Tak nyní je tedy situace v Ufě vyhrocená úplně maximum. Pro Omarka by to měly být dvě minuty.
     
    Byl to Omark koho přišpendlil Plotnikov na mantinel, Hartikainen po odpískání konce třetí třetiny sundal helmu Plotnikovovi a dostal dvojku za hrubost.
     
    Hartikainen si po konci normální hrací doby všechno chtěl vyříkat s Plotnikovem a pustil se do něj. Jenže sudí vylučují pouze finského hráče Ufy. Z hlediště se snáší vlna nevole. Kapitán Panin ještě debatuje s rozhodčím.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

    Vít Muzikář

    Branky a nahrávky: 8. Sošnikov (Arzamascev, Manninen), 12. Sošnikov (Omark, Arzamascev), 38. Sošnikov (Hartikainen), 54. Kartajev (Gimatov) – 2. Bengtsson (Kemppainen, Jakupov), 34. Tokranov (Bengtsson), 40. Tokranov (Bengtsson, Lehterä), 42. S. Plotnikov (Kemppainen, Ketov), 61. Tokranov (S. Plotnikov, Kuzmenko)


    Salavat Julajev Ufa: Metsola (Karejev) – Panin (C), Pašnin, Arzamascev, Koledov, Ar. Sergejev, A. Semjonov, Muchamadullin, Alalykin – Hartikainen, Manninen, Omark (A) – Sošnikov, Burmistrov (A), Krikunov – V. Žarkov, Kadějkin, Kugryšev – Soloduchin, Kartajev, Gimatov.
    SKA Petrohrad: Samonov (Hellberg) – A. Bělov (A), Bengtsson, Tokranov, Ožiganov, Chafizullin, Zub, Galeňuk, K. Marčenko – Tkačjov, Lehterä, Jakupov – S. Plotnikov, Kemppainen, Ketov (C) – Kuzmenko, Koskiranta, Barabanov – Ivan Morozov, Podkolzin, Kablukov (A).

    Rozhodčí: Kulakov, Olenin – Sivov, Šalagin

    Diváci: 8 030
    thejrc.org