Mladá Boleslav – Plzeň 3:1 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
3:5 (1:0, 2:2, 0:3)
EC Red Bull Salzburg
Sobota 15.02.2020, 12:00 • ROCKNET ARÉNA • DHL Superpohár • Skupina B
Partner:
     
    Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního dne. (14:05:11)
     
    Chomutovští vedli v dnešním střetnutí už o tři branky, přesto slibný náskok ztratili. Od polovinu zápasu byl Salzburg o něco lepší, když ho na koně posadili sami Piráti, kteří vytvořili řadu zbytečných faulů. Z vítězství se tak raduje rakouský celek, který v tabulce přeskočil právě celek ze severu Čech.
     
    Konec zápasu.
     
    58:37
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto! Josef Koláček se pokoušel o těžkou přihrávku na Jakuba Veselého. Celé situace využil DUSTIN REICH, který z vlastního pásma trefil opuštěnou klec. Bez asistence.
     
    Dnešní utkání sleduje 87 diváků.
     
    58:07
    Domácí trenér Jaroslav Beck si vyžádal oddechový čas, Chomutov má jedinečnou šanci na vyrovnání!
     
    58:07
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Philipp Peter Wimmer – 2 min., sekání).
     
    56:35
    Z levého kruhu pro vhazování vystřelil Elias Lindner, který mířil pod horní tyč. Richard Běhula vytáhl zákrok ramenem a drží Chomutov ve hře o body.
     
    56:14
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Jakub Veselý – 2 min., držení).
     
    54:38
    Situaci před brankou řešili domácí obránci posunutím puku do strany, kde se nacházel Elias Lindner, který okamžitě střílel. Chomutovský brankář se skvěle přesunul a znovu zasáhl.
     
    54:07
    Do útočného pásma vletěl Jakub Šuráň, jenž vystřelil do brankářových betonu. K dorážce se ještě dostal Michal Janeček, ale ani on gólmana nepropálil.
     
    53:16
    Salzburg se nacházel pod tlakem, a tak raději vyhodil za cenu zakázaného uvolnění. Hra se tak vrátí před Floriana Manuela Bugla.
     
    51:33
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Stav zápasu se otáčí na stranu rakouského mužstva! Před branku si najel Daniel Pronin, který na Richarda Běhulu nevyzrál. Avšak k odraženému puku si jako první najel MARTIN HLOŽEK, který bekhendem zamířil do odkryté klece. Asistence: Daniel Pronin a Marlon Wolf.
     
    50:02
    Chomutov se pokusil o rozehrávku po mantinelu, ale kotouč doputoval pouze na zakázané uvolnění. Vhazovat se bude po pravici domácího brankáře.
     
    48:13
    Do předbrankové prostoru si najel Daniel Pronin, který byl sice atakován, přesto si kotouč stáhl do forhendu. Další zásahem se tak musel blýsknout Richard Běhula.
     
    46:36
    Peter Lobodowski získal puk za brankou a snažil se ho přihrát do nebezpečného prostoru. Obránce černou gumu pak srazil do brankoviště, kde zasáhl pozorný Bugl.
     
    46:22
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Jan Prokop – 2 min., sekání + 10 min. osobní trest, nesportovní chování). Trest odpyká Dominik Pavlák.
    Vyloučení v týmu EC Red Bull Salzburg (Maximilian Schwaiger – 2 min., sekání).
     
    45:21
    Od modré čáry vystřelil Dominik Vaněk, jehož pokus trefil soupeřův hůl. Kotouč doskákal až před branku, kde se nacházel Dominik Pavlák, ovšem jeho teč mířila vedle pravé tyče.
     
    44:10
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Po nedůslednosti domácí obrany je srovnáno! Martin Hložek přihrál do předbrankového prostoru, kam si kolem obránce najel SEBASTIAN CIMMERMAN, jenž zblízka propálil Richarda Běhulu. Asistence: Martin Hložek a Lukas Necesany.
     
    43:28
    Chomutovští ujížděli ve dvou na jediného obránce a celou situaci na sebe vzal Jakub Jaroš. Domácí hráč nemohl přihrávat a tak vystřelil, ovšem puk letěl nad branku.
     
    42:23
    Jakub Veselý přenechal kotouč Josefu Koláčkovi, jemuž do střely sáhl soupeř. Puk pak zamířil vedle branky a Chomutov je dál v tlaku.
     
    41:54
    Na druhé straně u mantinelu dlouhou mířil Dominik Pavlák, který posílal černou gumu na zadní tyč. Jeho pokus byl obráncem sražen do ochranné sítě.
     
    41:26
    Další pokus od levého mantinelu vyslal Danjo Leonhardt, který mířil na branku po ledě. Domácí brankář kotouč vyrazil holí do ochranné sítě.
     
    40:18
    Na levé straně útočného pásma se napřáhl Borzecki, který trefil jen prvního bránícího hráče. Poté se Chomutov vydal do protiakce, ovšem Veselý kotouč nezpracoval.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Do druhé dvacetiminutovky lépe vstoupil Chomutov, který už vedl od tři branky. Ovšem poté přišla jeho nedisciplinovanost, čímž se Salzburg vrátil do zápasu. Hostující celek dokázal snížit a v posledních minutách byl Red Bull lepším mužstvem.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:52
    Nahození od modré čáry vymyslel Daniel Schwaiger, ovšem jeho zakončení bylo sražené do ochranné sítě.
     
    39:41
    Richard Běhula musel vytáhnout ještě jeden zákrok, když proti jeho brance letěla střela od modré. Piráti jsou v posledních minutách pod tlakem, tak raději vyhodili na icing.
     
    37:48
    Nahozením od modré čáry se prezentoval Christian Obu, jehož snažení vyrazil domácí brankář před sebe. Na hranici brankoviště pak došlo k nedorozumění a následná střela Slazburgu zamířila na branku.
     
    37:08
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Rakouské mužstvo je znovu na dostřel! Po pravé straně vletěl do útočné třetiny ELIAS LINDNER, který z kruhu pro vhazování překonal Richarda Běhulu. Asistence: Danjo Leonhardt a Daniel Schwaiger.
     
    36:34
    Mezi kruhy si s pukem nabruslil Jan Prokop, který mířil nad ledem k levé tyči. Jeho pokus ale vyrazil hranou betonu Bugl.
     
    34:58
    Dominik Pavlák znovu zachytil soupeřovu rozehrávku a následně našel najetého Dominika Ferbase, jenž ve vyložené příležitosti branku minul.
     
    34:07
    Dominik Vaněk vletěl do útočného pásma, kde mu kotouč utekl ke spoluhráči. Dominik Pavlák pak z pravého kruhu nevstřelil, protože mu puk přeskočil hůl.
     
    32:30
    Další přihrávka mířila do předbrankového prostoru, kde stál pohotový Josef Eham. Jeho zakončení zblízka mířilo doprostřed brány a domácí gólman znovu skvěle zasáhl.
     
    32:16
    Christian Obu přihrál z pravé strany na zadní tyč, kam si najel Marlon Wolf, kterému zakončení nesedlo, a tak Richard Běhula zasahovat nemusel.
     
    31:53
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Jakub Ludvík – 2 min., hákování).
     
    30:59
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Také rakouský mančaft využívá početní výhodu! Dustin Reich přihrál na modrou čáru, odkud se napřáhl CHRISTIAN OBU, jehož zakončení se odrazilo od pravé tyčky za brankovou čáru. Asistence: Dustin Reich.
     
    30:16
    Na prostředku modré čáry se nacházel Schwaiger, jehož slabý pokus mířil po ledě na branku. Domácí brankář celou situaci viděl, a tak puk vyrazil do rohu.
     
    29:54
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Jakub Šuráň – 2 min., hákování).
     
    28:35
    Na levé straně dostal hodně prostoru Danel Pronin, který měl velkou rychlost. Jeho pokus ale přišel už z úhlu, a tak si Richard Běhula připisuje další úspěšný zákrok.
     
    28:10
    Od modré čáry vystřelil Danjo Leonhardt, jehož pokus schytal Michal Janeček. Následně Piráti vyhodili za cenu zakázaného uvolnění.
     
    27:42
    Michal Janeček byl vtlačen do útočné třetiny, kam chvíli po něm zamířil i spoluhráč. Pro ofsajd se musí Chomutov vystěhovat do neutrální zóny.
     
    25:48
    Piráti právě vstřelili branku!
    Chomutovští využívají početní výhodu! Nepovedeným pokusem se předvedl Dominik Ferbas, ovšem kotouč zamířil k Jakubu Jarošovi, jenž jej přisunul na hranici brankoviště, kde operoval JAKUB LUDVÍK. Pokus z otočky pak zamířil přesně mezi brankářovy betony. Asistence: Jakub Jaroš a Dominik Ferbas.
     
    25:03
    Na druhé straně od modré čáry vystřelil Jakub Šuráň, který se nacházel na ose hrací plochy. Jeho snažení mířilo jen doprostřed branky, a tak Bugl v pohodě zasáhl.
     
    24:30
    Salzburg se v oslabení vydal do útočného pásma a střelou od modré se prezentoval Wimmer, jehož snažení bylo sražené nad branku.
     
    24:11
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Josef Eham – 2 min., zásah do hlavy nebo krku + 10 min. osobní trest, zásah do hlavy nebo krku). Trest odpyká Jeppe Müller.
     
    22:49
    Z pravého kruhu pro vhazování mířil do horní části branky Josef Koláče, jenomže Florian Manuel Bugl se blýskl parádním zákrokem.
     
    22:16
    Chomutov se ocitl v ofsajdovém postavení, které je posouzeno jako úmyslné. Vhazovat se tak bude před domácím gólmanem.
     
    22:01
    Hra se přiostřuje, k vidění je několik tvrdých zákroků, ovšem všechny v rámi pravidel. Tohle prostě diváka musí bavit.
     
    20:55
    Piráti právě vstřelili branku!
    Pravidlo nedáš – dostaneš se znovu potvrdilo! Adam Popelka a JAKUB JAROŠ ujížděli sami na brankáře a druhý jmenovaný forhendem zamířil nad brankářovu vyrážečku.. Asistence: Adam Popelka.
     
    20:46
    K trestnému střílení se rozjel Josef Eham, který s kotoučem dlouhou míchal, avšak Richard Běhula soupeře vybruslil a donutil ho k zakončení mimo branku.
     
    20:46
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Josef Koláček – trestné střílení, hákování).
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Úvodní dvacetiminutovka je minulostí a musíme přiznat, že jsme sledovali dobrý hokej. Oba celky se snaží o ofenzivní hru, ovšem mezi střelce se zapsal jen domácí Adam Popelka. Také Salzburg měl řadu šancí, jenomže Richard Běhula se rozchytal k parádní první třetině. Uvidíme, co nám mužstva připraví v dalším průběhu hry.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    18:27
    Za obranu rakouského mužstva už startoval Josef Koláček, na něhož černá guma neprošla. Po chvíli se Piráti stejně dostali před branku soupeře a v obrovské šanci byl Jakub Veselý, který zblízka nezamířil přesně.
     
    17:43
    Útočné pásmo ještě udržel Dominik Vaněk, který v rychlosti nezamířil přesně. Hra se aktuálně rychle přelévá ze strany na stranu.
     
    16:20
    Dustin Reich vlétl do útočné třetiny, ale byl vytlačen až k mantinelu. Jeho pokus pak letěl do vzdálenější části branky, avšak lehký zákrok si připsal Richard Běhula.
     
    15:15
    Tadeáš Svoboda ze vzduchu zachytil přihrávku soupeře, ale kotouč musel nahodit jen do útočného pásma, protože byl signalizován ofsajd.
     
    13:45
    Do předbrankového prostoru si najížděl Josef Eham, který se také dostal k zakončení. Jenomže trefil dobře postaveného Richarda Běhulu, který drží Piráty v těsném vedení.
     
    13:23
    Salzburg kombinoval v útočném pásmu, ovšem přihrávka na osu byla zastavena. Následně se Chomutovští vyhozením osvobodili.
     
    12:32
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Dominik Houdek – 2 min., sekání).
     
    11:43
    U levého mantinelu dostal trochu prostoru Cimmerman, který okamžitě vystřelil. Jeho pokus byl nepřesný a do protiakce se mohl vydat Chomutov. Hra je ovšem pro ofsajd znovu přerušena.
     
    11:04
    Dva domácí hráči se na útočné modré čáře natahovali po puku, následně přišla jejich srážka a také ofsajdu Severočechů.
     
    09:40
    A rozdíl mohl být dvoubrankový! Veselý těžkou přihrávkou hledal Josefa Koláčka, jenž se po puk musel natahovat kousek zpátky, a tak zkusil před brankářem otočku. Jenomže pak už u levé tyče nebylo moc místa k prostřelení Bugla.
     
    09:01
    Piráti právě vstřelili branku!
    Chomutovští se přeci dočkali úvodní branky! Zakončením z levého kruhu se prezentoval ADAM POPELKA, který našel volné místečko v bližší části branky. Asistence: Jakub Ludvík a Michal Janeček.
     
    08:21
    Chomutovští zatím ostřelují branku soupeře, další pokusem od modré čáry se prezentoval Dominik Vaněk. Tentokrát puk letěl kousek vedle pravé tyče.
     
    07:08
    Po levé straně se do akce hnal Leonhardt, který trefil jen prostor, kde byl připravený brankář. Stejný hráč našel i odražený touš, ale přihrávka na modrou čáru byla nepřesná.
     
    06:49
    Další nahození letělo proti brance rakouského celku, tentokrát se snažil Jakub Ludvík. Florian Manuel Bugl černou gumu viděl a zastavil ji.
     
    06:21
    Přihrávka hostujícího týmu mířila za chomutovskou obranu, ale výborně zasáhl Dominik Vaněk, jenž kotouč na modré čáře zastavil.
     
    05:12
    O odraženému puku se mezi kruhy dostal Josef Koláček, jenž nezamířil přesně. Chomutov pak vyslal ještě pokus od modré, ale Bugl byl pozorný.
     
    04:44
    Dvěma pokusy se od modré čáry prezentoval Dominik Vaněk. První zakončení bylo nepřesné a druhé skončilo v brankářově lapačce.
     
    04:20
    Rakouské mužstvo se pokusilo o dlouhou přihrávku, jenomže černá guma zamířila na zakázané uvolnění.
     
    04:01
    Jakub Ludvík byl při rozehrávce napadán a musel se schovat zpátky za vlastní branku, kde mu byla vyseknuta hokejka, ovšem vylučovat se nebude.
     
    03:02
    Dominik Ferbas neměl komu přihrát, a tak se vydal proti přesilo do útočného pásma. Salzburg kotouč získal a záhy je i v plném počtu.
     
    02:08
    V rozehrávce udělal chybu Šuráň, a tak se Danjo Leonhardt vydal do samostatného úniku. Richard Běhula situaci ustál a střelu k levé tyči vykryl vyrážečkou.
     
    01:04
    Domácí celek začíná zakončením od modré čáry, které bylo nepřesné. Poté se na pravém kruhu nacházel Josef Koláček, který trefil soupeře a puk zamířil vedle branky.
     
    00:55
    Vyloučení v týmu EC Red Bull Salzburg (Christian Obu – 2 min., krosček).
     
    00:41
    Na pravé straně se o zakončení chtěl pokusil Wimmer, ovšem kotouč mu ujel. Chomutov se vydal do protiakce, ale nahození skončilo v brankářově lapačce.
     
    00:10
    Domácí mužstvo vyhrálo úvodní vhazování, ovšem kotouč rychle odevzdalo, a tak se musí srovnat ve středním pásmu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Chomutovští už jsou připraveni na modré čáře a aktuálně se čeká na rakouského soka, jenž je ukryt ještě v útrobách ROCKNET ARÉNY.
     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: Běhula (Petržílka) – Šuráň (A), Ludvík, Ferbas, Houdek, Vaněk, Jungvirt (C) – Pavlák, Popelka, Prokop, Jaroš, J. Veselý, Janeček, Koláček, T. Svoboda, Lobodowski.

    EC Red Bull Salzburg: Bugl (Kolarz) – Obu, Schwaiger (A), Menner, Necesany, Wimmer, Reich – Cimmerman, Eham (C), Lutz, Maier, Winkelmann, Leonhardt, Borzecki, Pronin, Wolf, Lindner, Hložek, Müller.

    Rozhodčí: Kostourek – Coubal, Kokrment.
     
    V Superpoháru byly oba celky nalosovány do skupiny B, kde jsou ještě také Mladá Boleslav, Plzeň a České Budějovice. Pět týmů hraje o dvě postupová místa do vyřazovacích bojů. Chomutovští v současné době okupují druhou příčku, když ve třech duelech posbírali čtyři body. Piráti zatím v každém střetnutí bodovali, ovšem připsali si pouze jediné vítězství, které vyválčili s Plzní. Pokud se zaměříme na Slazburg, najdeme jej na čtvrté pozici, když získal tři body. Rakouské mužstvo ale odehrálo pouze dva zápasy, v nichž porazilo České Budějovice.

    Chomutovská juniorka přišla o dva tahouny, kteří se vyhřívali na prvních místech týmové produktivity. Martin Berčík totiž nastupuje střídavými starty v Chance lize za Sokolov a Stanislav Vrhel se stěhoval do Finska.

    Nejproduktivnější hráči:

    Adam Popelka (Chomutov) 2 body (2+0)
    Sebastian Cimmermann (Salzburg) 2 body (1+1)
     
    Vítám všechny fanoušky mládežnického hokeje u dnešního přenosu z ROCKNET ARÉNY. Ve čtvrtém kole Superpoháru DHL extraligy juniorů změří síly Chomutov se Salzburgem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 10. Popelka (Ludvík, Janeček), 21. Jaroš (Popelka), 26. Ludvík (Jaroš, Ferbas) – 31. Obu (Reich), 38. Lindner (Leonhardt, Schwaiger), 45. Cimmerman (Hložek, Necesany), 52. Hložek (Pronin, Wolf), 59. Reich


    Piráti Chomutov: Běhula (Petržílka) – Šuráň (A), Ludvík, Ferbas, Houdek, Vaněk, Jungvirt (C) – Pavlák, Popelka, Prokop, Jaroš, J. Veselý, Janeček, Koláček, T. Svoboda, Lobodowski.
    EC Red Bull Salzburg: Bugl (Kolarz) – Obu, Schwaiger (A), Menner, Necesany, Wimmer, Reich – Cimmerman, Eham (C), Lutz, Maier, Winkelmann, Leonhardt, Borzecki, Pronin, Wolf, Lindner, Hložek, Müller.

    Rozhodčí: Kostourek – Coubal, Kokrment

    Diváci: 87
    thejrc.org