Trenčín – Michalovce 8:1 (kon.) | Nitra – Pohronie 0:0 (kon.) | Sereď – Ružomberok 2:2 (kon.)
konec
FC Nitra
0:0 (0:0)
FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa
Sobota 15.02.2020, 14:00 • Štadión Pod Zoborom • Niké liga • 19. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Dobrý den! Vítám vás u textového přenosu 19. kola slovenské Fortuna ligy, ve kterém se střetne domácí FC Nitra proti hostům z FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa.
     
    FC Nitra

    Domácí Nitra se nachází v tabulce slovenské Fortuna ligy na předposledním místě. Na kontě má za 18 zápasů pouze patnáct bodů. Hráči Nitry nastříleli v probíhajícím ročníku vůbec nejméně branek z celé ligy, vstřelili jich čtrnáct. Z posledních pěti utkání však domácí několikrát bodovali, když dvakrát remizovali a rovněž dvakrát vyhráli. Nejúspěšnějším střelcem Nitry je makedonský záložník Milan Ristovski, jenž vstřelil osm branek.

    Poslední odehraná utkání:
    Nitra – Trenčín 1:1
    Dun. Streda – Nitra 1:0
    Nitra - Žilina 0:0
    Sereď – Nitra 0:1
    Nitra - Trnava 1:0
     
    FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa

    Hostům se čtrnácti body patří dokonce pozice poslední, takže se jedná o souboj o poslední příčku. Pohronie má naopak od domácích největší problém s brankami obdrženými. Hosté v letošní sezóně inkasovali šestatřicet branek, což je nejvíce z celé soutěže. Z posledních dvou zápasu si však Pohronie odneslo plný počet bodů, když nejprve před zimní pauzou porazilo Trenčín, a následně Sereď. Nejlepším střelcem mužstva je se třemi přesnými zásahy Patrik Abrahám.

    Poslední odehraná utkání:

    Pohronie - Sereď 2:1
    Trenčín – Pohronie 0:1
    Pohronie - Z. Moravce 1:1
    Trnava – Pohronie 3:2
    Pohronie - Ružomberok 1:2
     
    Úvodní sestavy:

    FC Nitra: Šípoš – Šurnovský, Farkaš (C), Podhorin, Magda – Faško, Javorčić – Chobot, Gatarić, Šefčík – Ristovski.
    Náhradníci: Kuciak – Kuník, Fabiš, Galbajev, Štefanec, Vrábel, Muleme.

    FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: Jenčo – Abrahám, Jacko, Pavlík, Hatok – Obročník, Pellegrini (C), Mazan – Badolo, Tandir, Gerebenits.
    Náhradníci: Dovec – Župa, Jacy, Chríbik, Blahút, Dzurík, Matić.

    Rozhodčí: Královič – Vorel, Štrbo.
     
    Na trávník už přišli rozhodčí s oběma týmy. Domácí odehrají utkání v bílých dresech, hosté v dresech žlutých.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop zápasu obstarali hráči Pohronie. Po pravé straně se hned chtěli vysunout dopředu, nakonec získali aut, který rozehrál Hatok.
     
    2
    Hostující gólman Jenčo hodně dlouho čekal se svou rozehrávkou a téměř byl zbaven míče. Nakonec se mu však podařilo na poslední chvíli míč odkopnout do bezpečí.
     
    Šurnovský si v souboji s Mazanem vedl lépe, když dokázal protihráče odstavit od míče a vybojoval balón pro svůj tým. Rozehrávat bude odkopem brankář Šípoš.
     
    4
    Šikovně to ve středu pole chtěli vykombinovat Chobot společně s Faškem. Protihráči však jejich pohyb přečetli a nepustili je směrem dopředu.
     
    5
    Dlouhý míč z obranné poloviny na útočné části hřiště nikdo nezachytil, a tak se míč dostal až k domácímu brankáři.
     
    Fotbalisté Nitry vhazovali aut a chtěli se vysunout dopředu po levé straně. Míč však získal Pavlík a přenechal ho Jenčovi, který bude rozehrávat.
     
    7
    Obročník se dokázal udržet na míči i v souboji s protihráčem, poté ho nakopnul dopředu, kde ho však odhlavičkovali domácí fotbalisté za postranní čáru.
     
    8
    Autovým vhazováním pokračovali na útočné polovině hosté. Pískal se ale útočný faul Tandira a rozehrávku získává FC Nitra.
     
    9
    Nakopnutý míč se na levé straně podařilo zachytit Šurnovskému. Domácí krajní obránce si obhodil protihráče, ale následně se mu již nepodařilo míč dohnat.
     
    10
    Pohronie se dostalo na útočnou polovinu. Hatok přenechával autové vhazování Mazanovi. Hosté však vůbec nic nevymysleli, ke střele se nedostali.
     
    11
    Hra se otočila a dopředu se podařilo dostat domácím. Na dostřel branky se dostal Michal Faško. Chtěl si však ještě vylepšit střeleckou pozici a nakonec propásl správný moment.
     
    12
    Sledovali jsme další pokus o zakončení od domácích hráčů. Faško poslal přihrávku na levou stranu, kde bych Chobot. Ten však uklouzl a centr mu vůbec nevyšel. Domácí však potom ukázali další akci, tentokrát zakončoval z hranice šestnáctky Faško, jeho pokus byl nepřesný.
     
    13
    Ve snaze o zisk míče se Nikola Gatarić dopustil faulu na hostujícího kapitána Lukáše Pellegriniho. Pohronie má tedy rozehrávku z obranné poloviny.
     
    14
    Nitra si převzala míč ve středu pole a pohodlně mohl rozehrávat Ristovski. Míč z levé strany do šestnáctky nakopával Faško, ale nikoho ze svých spoluhráčů nenašel.
     
    15
    Cedric Badolo si nabíhal na útočné polovině na dlouhý balón. K němu se však první dostal domácí brankář, který zabránil zakončení.
     
    16
    Domácí fanoušci si už po této situaci mohli zakřičet gól. Ristovski rozjel akci po pravé straně a posílal míč před branku. Akci však zachránil Hatok, který nedovolil zakončit Chobotovi.
     
    17
    Nitra po předchozí šanci získala rohový kop. Po centru do pokutového území ve vzduchu dominoval Pavlík a odvrátil nebezpečí.
     
    18
    Standardka hostů na útočné polovině nebyla dobrá. Centr sice zamířil do pokutového území, ale domácí to pohodlně odvrátili a rozehrávat bude Šípoš.
     
    19
    Na útočné polovině to chtěl individuálně zkoušet Obročník, daleko se však nedostal. K míči se ale opět dostali hosté, spáchali útočný faul a nemohli dál pokračovat v jejich rozjeté akci.
     
    20
    Ve středu pole se odehrál souboj mezi Pavlíkem a Ristovskim. Žlutá karta z toho nebude, fauloval však Pavlík a hosté získali míč. Dopředu pokračoval Chobot, který našel v šestnáctce Michala Faška a ten vypálil do boční sítě.
     
    22
    Faško to nemyslel špatně, hledal Gatarića, který se ukazoval v předbrankovém prostoru. Nedostal však přesný míč, hosté bez problému míč odvrátili.
     
    23
    Nepříjemný faul zezadu spáchal Michal Faško, který atakoval na útočné polovině Rolanda Gerebenitsa.
     
    24
    Hosté zahrávali autové vhazování. Hatok rozehrál dobře, následně se k míči dostával v šestnáctce Badolo, ale spadl, a tak jsme už zakončení neviděli.
     
    25
    Domácí budou realizovat autové vhazování. Zatím mají právě domácí trošičku navrch, ale z obou stran je to převážně vlažný výkon.
     
    26
    Gerebenitsův centr z pravé strany dokázali domácí odvrátit. Následně to vypadalo na slibnou příležitost pro Obročníka, ale míč mu nakonec ujel.
     
    27
    Cedric Badolo manévroval s míčem na útočné polovině. Dokázal ustát dva souboje, následně spadl na trávník, ale nebylo to zaviněné.
     
    28
    Viděli jsme další zakončení ze strany domácích hráčů. Pár metrů za šestnáctkou si to připravil Milan Ristovski. Jeho přízemní pokus však letěl hodně vedle pravé tyče.
     
    30
    Peter Mazan byl na útočné polovině zasažen rukou do obličeje od Dujeho Javorčića. Tento souboj hlavní rozhodčí vyřešil krátkou domluvou Javorčićovi.
     
    31
    V souboji u rohového praporku si nedovoleně počínal Ján Hatok, který evidentně potáhl rukama Patrika Šurnovského, Nitra získává standartku.
     
    32
    Centr z levé strany z kopačky Šefčíka směrem do prostoru malého vápna hosté dokázali poměrně jednoznačně odvrátit až za postranní čáru.
     
    33
    Pro změnu získalo standartku na útočné polovině Pohronie. K míči se postavil kapitán Pellegrini a nakopl ho k hranici vápna, kde však žádný ze spoluhráčů nedokázal zakončit.
     
    34
    Cedric Badolo se v pokutovém území probíjel směrem ke míči. Souboj s Magdem však nezvládl vůbec dobře. Odkopávat od branky tedy bude Šípoš.
     
    35
    Zajímavou kolmici si žádal na pravou stranu Šefčík. Do horního rohu šestnáctky však rychle přiběhl brankář Jenčo a nedovolil domácímu hráči pokračovat ve hře.
     
    36
    Gatarić na útočné polovině spadl, dokázal však ještě přenechat míč Milanovi Ristovskimu. Ten okamžitě tvrdě pálil a jeho prudká rána nakonec skončila na břevně!
     
    38
    Ristovski spadl v souboji s Patrikem Jackem na útočné polovině Nitry. Faško zahrával standartku, měkoučký centr poslal na Farkaše, ten však poslal nepřesnou hlavičku.
     
    39
    Hosté po delší době směřovali dopředu. Obročník posouval míč po levé straně, pak přišel centr do vápna, který však domácí bezproblémově odvrátili.
     
    40
    Na útočné polovině byl kapitán Farkaš faulován Cedricem Badolem. Míč si připravil Pellegrini na svou levačku a vypadalo to nebezpečně. Střela měla dobrou razanci, nakonec však letěla těsně vedle levé tyče.
     
    41
    Po pravé straně se chtěl znovu prosadit jeden z dosud nejaktivnějších hráčů Pohronie Badolo. Hosté získali autové vhazování.
     
    42
    Domácí byli s míčem na útočné polovině. Míče se v pokutovém území zmocnil Ristovski, hra však byla hlavním rozhodčím přerušena.
     
    44
    Do dobré pozice se po přihrávce Šefčíka dostal v šestnáctce Michal Faško. Svou koncovku však nasměroval pouze do boční sítě.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Po prvním poločase musíme konstatovat, že aktivnějším mužstvem byla Nitra. Největší šanci měl Ristovski, hostům pomohla horní tyč. Gól jsme však nakonec neviděli, a tak budeme pokračovat v druhém poločase, jenž začne přibližně v 15:00.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Na stadionu nám odstartoval druhý poločas, výkop měli k dispozici fotbalisté Nitry a rozehrával Michal Faško. Přes přestávku nedošlo k žádným změnám v sestavách.
     
    47
    Na míči se na útočné polovině ocitl Faško, ale neposlal dopředu přesný pas. Na straně se k míči dostal Badolo a dopředu se snaží vyrazit hosté.
     
    48
    Hatok si z autového vhazování na útočné polovině vybral Petra Mazana, který se již blíže před branku natlačit nedokázal. Pohronie však získává další aut.
     
    49
    Vypadalo to, že Javorčić bude potřebovat ošetření. Dokázal se však poměrně rychle postavit na vlastní nohy a ošetřovatelský tým ani nemusel být přivolán.
     
    50
    Kapitán Farkaš dlouhým nákopem po levém křídle hledal rozbíhajícího se Chobota. Míč prolétl přímočaře až za brankovou čáru a rozehrávat bude Jenčo.
     
    51
    Tak tohle byla první obrovská šance pro hosty! Mazan měl míč na pravé straně a poslal zajímavý centr před malé vápno na hlavičku Rolanda Gerebenitsa. Jeho zakončení vystrašilo domácí, ale mířilo vedle.
     
    52
    Na trávníku se po jednom ze soubojů ocitl ležící Ismar Tandir. Rovněž však ukázal vytrvalost a okamžitě se postavil na vlastní nohy. Jednalo se o faul a rozehrávat mohou právě hráči Pohronie.
     
    53
    Pohronie po standartce zůstalo na útočné polovině a Abraham vhazoval aut. Jeho pokus však už domácí odvrátili, ale ne však nadlouho. Abraham centroval do pokutového území naslepo, gólman Šípoš to zvládl.
     
    Obročník ve středu pole dokázal poměrně jednoznačně zvládnout souboj s Farkašem a opět se u míče ocitli fotbalisté Pohronie. Od začátku poločasu jsou zatím o něco více aktivnější.
     
    55
    Nitra nyní na útočné polovině získala standartku po faulu Abrahama. Realizoval to Faško, namířil centr však pouze na fotbalisty Pohronie. Hosté tedy bezpečně odvrátili.
     
    56
    Mazan spadl v souboji na útočné polovině. Na trávník jej pomocí ruky složil kapitán domácích Farkaš. Nebyl to však nedovolený zákrok.
     
    57
    Ofenzivní faul se nyní pískal proti Cedrikovi Badolovi, který napadal aktivně domácího Daniela Magdu. Rozehrávat bude z vápna brankář Šípoš.
     
    58
    Na útočné polovině měli míč opět k dispozici fotbalisté Pohronie. Celkem si však při rozvoji akce nerozuměli, Pellegriniho přihrávka nenašla žádného ze spoluhráčů.
     
    59
    V těchto chvílích jsme sledovali nakopávané míče přes střed pole a několik soubojů o ně. Tandir zkoušel střílet po jedné z přihrávek, ale nakonec vůbec nezakončil.
     
    60
    Pětice domácích hráčů vyrazila vpřed po ztrátě míče od Pohronie. Špatně to však vymysleli i domácí, chybou byla absolutně nepřesná přihrávka na Ristovskiho.
     
    60
    Sledujeme druhou udělenou žlutou kartu v tomto zápase. Duje Javorčić nekompromisně tělem zastavil Badola a jednalo se o nedovolený zákrok.
     
    63
    Badolo vymyslel před šestnáctkou přihrávku na Petra Mazana, který však po rychlém souboji spadl a jednoduše přišel o míč. Hosté se tedy k střele nedostali.
     
    64
    Domácí to nyní z obranné poloviny nerozehráli vůbec dobře. Farkaš posouval na kraj hřiště, pak přišla přímočará přihrávka, která však nenašla žádného adresáta.
     
    65
    Přihrávka na útočné polovině nepřišla na Faška. Domácí pak nedokázali udržet míč na hrací ploše. K autu se dostávají fotbalisté Pohronie.
     
    66
    První vážnější střela Nitry v druhém poločase. Míč si asi čtyři metry za šestnáctkou připravil Marián Chobot. Se střelou však Jenčo neměl mnoho práce.
     
    67
    Střídání v týmu FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: ze hřiště odchází Roland Gerebenits, přichází Patrik Blahút.
     
    68
    Sledovali jsme první střídání na straně hostů, a vůbec první střídání v zápase. Pak se opět k míči dostali hráči Nitry, poslali však nepřesnou střelu mimo prostor branky. Rozehrávat bude opět hostující brankář Jenčo.
     
    69
    Cedric Badolo se dostal do situace jeden proti jednomu, poslal centr před branku, na který však nikdo nedosáhl.
     
    71
    Sledujeme trochu hluchou pasáž, v níž se nic neděje. Rozehrávali domácí, ale jejich rozehra nakonec skončila pouze na kopačkách hostů.
     
    72
    Faško poslal míč na pravé křídlo na Chobota, který proti protihráči zvládl kličku, připravil si míč na levačku, ale zakončil dosti nepřesně.
     
    73
    Peter Mazan posílal z levé strany přízemní centr do pokutového území. Pohodlně však situaci zlikvidovali fotbalisté Nitry.
     
    74
    Pellegrini posílal centr z rohu. V šestnáctce jako první na míč sáhl brankář Šípoš a vyboxoval ho rukou co nejdále.
     
    75
    Dále jsme viděli další akci Pohronie na útočné polovině. Na centr Abrahama si před malé vápno nabíhal Pavlík nebo Jacko, ale Šípoš opět ve vzduchu dominoval.
     
    76
    Střídání v týmu FC Nitra: ze hřiště odchází Samuel Šefčík, přichází Ondrej Vrábel.
    Střídání v týmu FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: ze hřiště odchází Peter Mazan, přichází Peter Chríbik.
     
    77
    Faško dokázal ještě míč udržet ve hře na útočné polovině. Přihrávku zachytil těsně před brankovou čarou, jeho následná přihrávka byla Obročníkem sražena na rohový kop. Nacvičený signál domácím z rohu nevyšel.
     
    78
    Chobot vyrazil do protiútoku se spoluhráči. Zasekl si to na útočné polovině, následně však jeho jemná přihrávka byla rychle odvrácena.
     
    79
    Hatok posílal centr z pravé strany přímo do vápna. Do hlavičkového souboje se proti Badolovi dostal Magda.
     
    Máme za sebou už osmdesát minut hry a oba týmy čeká poslední desetiminutovka. Zatím to však nevypadá na vítěze.
     
    81
    Střídání v týmu FC Nitra: ze hřiště odchází Duje Javorčić, přichází Isaac Muleme.
     
    82
    Muleme šel hned z trávníku do herní situace jeden proti jednomu a posouval míč do šestnáctky. Tam však Pohronie jednoznačně zvládlo situaci.
     
    83
    Nakopávaný míč na útočné polovině Ismar Tandir nezachytil. Byl však zasažen Farkašem, ale podle verdiktu hlavního rozhodčího to faul nebyl.
     
    85
    Faško po pravé straně chtěl rozjet Chobota, pro kterého situace nebyla ztracena. Rukama si vypomohl proti němu Abraham, ale není to žádný faul.
     
    86
    Michal Faško se rozběhl na útočné polovině. Přišel k hranici pokutového území a střílel. Počtvrté však v průběhu tohoto utkání netrefil branku.
     
    86
    Střídání v týmu FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: ze hřiště odchází Cédric Badolo, přichází Richard Župa.
     
    87
    Hosté mají k dispozici míč na útočné polovině. Konkrétně rozehrávají ze středového kruhu, jelikož došlo k faulu na domácí straně.
     
    Hosté nikam nespěchají. Župa při rozehrávce opravdu nepospíchal, zřejmě Pohronie remízový stav vyhovuje.
     
    89
    Po levé straně to znovu zkoušeli pro změnu domácí hráči. Nakopnutý míč však byl spíše předán.
     
    90
    Míč je na útočné polovině Pohronie, hosté získávají autové vhazování a znovu nikam nespěchají.
     
    90+1
    Rozhodčí k druhému poločasu přidávají pouze jednu minutu.
     
    90+1
    Žlutou kartu dostává Patrik Abrahám (FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa).
     
    90+1
    Dlouhé autové vhazování z rukou Župy došlo až do pokutového území. Domácí si však uhlídali situaci a míč odvrátili.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 255 % : 49 %.
    Střely na branku: 2:0. Střely mimo: 8:2. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 13:17.
     
    V druhém poločase zaujal diváky snad jen jeden jediný moment. V 51. minutě neproměnili dobrou šanci hosté. Následně se stav pouze udržoval, oba týmy nebyly velmi ofenzivně aktivní. Utkání dvou nejhorších celků slovenské Fortuna ligy tedy končí bezbrankovou remízou.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše! Loučím se s vámi a přeji vám hezký zbytek dnešního dne! (15:49:09)

    Adam Mitáš

    Branky:

    Karty:   23. Faško (NIT), 60. Javorčić (NIT) – 90+1. Abrahám (POH)


    Držení míče: 255 % : 49 %.
    Střely na branku: 2:0. Střely mimo: 8:2. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 13:17.
    FC Nitra: Šípoš – Šurnovský, Farkaš (C), Podhorin, Magda – Faško, Javorčić (81. Muleme) – Chobot, Gatarić, Šefčík (76. Vrábel) – Ristovski.
    Náhradníci: Kuciak – Kuník, Fabiš, Galbajev, Štefanec, Vrábel, Muleme.

    FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: Jenčo – Abrahám, Jacko, Pavlík, Hatok – Obročník, Pellegrini (C), Mazan (76. Chríbik) – Badolo (86. Župa), Tandir, Gerebenits (67. Blahút).
    Náhradníci: Dovec – Župa, Jacy, Chríbik, Blahút, Dzurík, Matić.

    Rozhodčí: Kralovic P.
    thejrc.org