Sevilla – Espanyol 2:2 (kon.) | Leganés – Real Betis 0:0 (kon.) | Ath. Bilbao – Osasuna 0:1 (kon.)
Real Madrid – Celta Vigo 2:2 (kon.)
konec
Sevilla FC
2:2 (1:1)
Espanyol Barcelona
Neděle 16.02.2020, 12:00 • Estadio Ramón Sánchez Pizjuán (Sevilla) • Španělská LaLiga • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 7:0. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 17:9. (14:01:33)
     
    Pět nastavených minut uplynulo a zápas končí. Sevilla se s Espanyolem rozchází smírně 2:2.

    Sevilla vkročila do zápasu o poznání aktivněji. A hned z první vážnější situaci šla do vedení. Po Susově nadýchaném centru se na vzdálenější tyči prosadil k hlavičce Lucas Ocampos a pokusem do protipohybu překonal Diega Lópeze. S čistým kontem nezůstal ani Tomáš Vaclík. Gómez totiž na hranici vápna fauloval Calleriho, nabídl tak soupeři volný přímý kop, který bez potíží využil Adrián Embarba.

    Po změně stran dokázal Espanyol jít do vedení, když se po vyhraném souboji Calleriho dostal do střelecké pozice Wu Lej a bez potíží překonal Tomáše Vaclíka. Následně ale přišly komplikace pro hosty, Víctov Sánchez byl po druhé žluté kartě vyloučen a Sevilla dokázala proti oslabenému soupeři vyrovnat, když se prosadil individuální akcí Suso.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Espanyolu se nechtělo rozehrávat z místa přestupku, nakonec ale přišel dlouhý nákop, který sebral do rukavic Tomáš Vaclík.
     
    90+3
    Po zákroku Diego Carlose na Dardera je hra přerušena. Na hrací plochu musí dokonce lékaři, kteří se budou starat o hostujícího záložníka.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase pět minut.
     
    90+1
    Nápor Sevilly pokračuje i v nastaveném čase. Po De Jongově přihrávce do vápna se dostal do zajímavého prostoru Nasjrí, ale z úhlu se mu již Lópeze překonat nepodařilo.
     
    90
    Nolitova klička před vápnem Lópeze nepřekvapila. Následnou střelu tak napálil domácí záložník jen do soupeře před sebou.
     
    88
    Sevilla se i nadále tlačí do útoku. Fernando si narazil s Nolitem, poté byl ve hře i Luuk De Jong, ale obrana Espanyolu už je hodně stažená před vápnem.
     
    87
    Marc Roca si pomohl rukou v souboji se Susem a po zásluze byl odměněn žlutou kartou od hlavního rozhodčího.
     
    86
    Domácí teď odstřelují branku Espanyolu. Nejprve Navas jen těsně minul horní roh hostující konstrukce, poté ještě střílel Nolito, ale ani on nebyl přesný.
     
    85
    Domácí myslí dokonce na zvrat zápasu. De Jongova přihrávka hledala Susa, který pro Sevillu získal alespoň rohový kop.
     
    84
    Zhruba deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Suso to zkusil téměř totožně jako před malou chvílí, ale tentokrát pálil mimo tři tyče.
     
    83
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Jonathan Calleri, přichází Facundo Ferreyra.
     
    82
    Sevilla právě vstřelila branku!
    Sevilla se raduje z vyrovnání! Už už to vypadalo, že se domácí opět zastaví těsně před vápnem, ale tentokrát to vzal na sebe SUSO, který si navedl míč na levou nohu, poté ještě kličkou obešel obránce a střelou k první tyči překonal Diega Lópeze.
     
    81
    Fernandův centr z pravé straně se nebezpečně odrážel v malém pokutovém území, ale míč nakonec získal do své moci jen Diego López.
     
    80
    Domácím již příliš času na vyrovnání nezbývá. Sevilla sice proti oslabenému soupeři drží balon pod kontrolou, ale šance nepřibývají.
     
    79
    Nolito posouval míč ještě k Susovi, ten se snažil protlačit až do vápna, ale proti Espinosovi s Cabrerou se ke střele neprosadil.

    Vít Schück

    Branky: 17. Ocampos (Suso), 82. Suso – 36. Embarba, 51. Lej (Calleri)

    Karty:   34. Sergi Gómez (SEV), 60. Gudelj (SEV) – 39. Lej (ESB), 50. V. Sánchez (ESB), 87. Roca (ESB)   70. V. Sánchez (ESB)


    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 7:0. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 17:9.
    Sevilla FC: Vaclík – Navas, Sergi Gómez, Diego Carlos, Reguilón (55. Gudelj) – Banega (67. L. de Jong), Fernando, F. Vázquez (46. Nolito) – Suso, Nasjrí, Ocampos.
    Náhradníci: Bunú – Escudero, Koundé, Gudelj, Munir, L. de Jong, Nolito.

    Espanyol Barcelona: Diego López – Javi López, Espinosa, Cabrera, Pedrosa – Darder, V. Sánchez, Roca, Embarba (75. F. Calero) – Lej (72. V. Gómez), Calleri (83. Ferreyra).
    Náhradníci: Prieto – Melendo, V. Gómez, Vargas, Iturraspe, Ferreyra, F. Calero.

    Rozhodčí: Cordero – Escuela, Cerezo
    thejrc.org