Chrudim – Havlíčkův Brod 2:3 (po pr.) | Kobra – Žďár n/S 5:1 (kon.) | Přerov – Havířov 0:4 (kon.)
Poruba – Litomyšl 5:2 (kon.) | Písek – Ústí n/L 3:6 (kon.) | Šumperk – Vsetín 0:4 (kon.)
konec
HC RT TORAX Poruba
5:2 (2:1, 2:1, 1:0)
HC Litomyšl
Neděle 16.02.2020, 13:30 • RT TORAX ARENA • DHL Extraliga juniorů • Skupina B
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:30 a budeme z něj přinášet jen důležité informace.
     
    Vítám všechny fanoušky a fanynky mládežnického hokeje! V rámci 39. kola REDSTONE Extraligy juniorů – Východ vyzve domácí HC RT TORAX Poruba v RT TORAX ARENĚ HC Litomyšl. Utkání je naplánováno na 13:30.
     
    V předchozím kole měli porubští junioři, v případě výhry nad Brnem, možnost se bodově dotáhnout právě na jejich dnešního soupeře. Jenže RT TORAX neodehrál utkání podle svých představ a s posledním Brnem padl 4:6. To Litomyšl odehrála poslední utkání před reprezentační pauzou také proti Brnu a stejně jako Poruba prohrála. Spodek tabulky je tedy docela zamotaný a na posledním místě se během dvou kol může objevit kdokoliv ze zmiňovaných týmů.

    Dokáže Poruba prolomit nepříznivou sérii proher, nebo si Litomyšl odveze všechny tři body? Odpověď na tuhle otázku můžete najít, když se zítra dostavíte na tribuny RT TORAX ARENY, nebo když budete sledovat tenhle textový přenos.
     
    Úvodní sestavy:

    HC RT TORAX Poruba: Lambert (Pawlas) – Debnár, Havlík, Topolanský, Mrozek, Pitucha, Zajíc – Häring, Stodůlka, Žídek, Pavlík, Brodek, Barčák, Benka-Rybár, Anlauf, Morávek

    HC Litomyšl: Batěk – Myška, Bláha, Fila, Novotný, Zahradník – Voříšek, Kašpar, Farkas, Jakubec, Sajdl, Edl, Háněl, Večeřa, Lichtag

    Rozhodčí: Grygera – Zicháček, Veselý.
     
    Přeji příjemné nedělní odpoledne z RT TORAX ARENY! Jak už bylo zmíněno, dnes se odehraje další kolo REDSTONE Extraligy juniorů – Východ, kdy Poruba vyzve Litomyšl. Dokážou domácí ukončit sérii proher, nebo si Litomyšl přibalí do autobusu cenné tři body? Odpověď na tuhle otázku nám přinese konec tohohle duelu.
     
    Na ledovou plochu naskakují domácí i rozhodčí.
     
    Už i hosté jsou přítomni, za malý moment začneme.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    01:20
    Hostující Martin Večeřa si našel kotouč a rychle objel Lambertovu bránu a z otočky zakončil. Jan Lambert však stihl včas zakročit svým levým betonem.
     
    03:59
    Vyloučení v týmu HC Litomyšl (Lukáš Sajdl – 2 min., nedovolené bránění).
     
    04:27
    Poruba právě vstřelila branku!
    Netrvalo dlouho a domácí využívají přesilovku zásluhou DANIELA HÄRINGA, který dostal přihrávku od Michala Mrozka a následnou svižnou střelou dostává Porubu do vedení. Asistence: Michal Mrozek a Šimon Pavlík.
     
    11:07
    Jonáš Barčák stál na modré a dostal parádní přihrávku na střelu z první. Tu taky vyslal a Ondřej Batěk vystavil parádní semafor.
     
    11:44
    Litomyšl právě vstřelila branku!
    Celá akce začala z hole Tadeáše Jakubce, jenž přihrál na Jaroslava Kašpar, který se snažil přihrávku tečovat do branky. To mu nevyšlo a kotouč se odrazil od zadního mantinelu zpět před brankoviště, odkud pálil z první JAKUB VOŘÍŠEK a poslal kotouč do pravého horního růžku Lambertovy brány. Asistence: Jaroslav Kašpar a Tadeáš Jakubec.
     
    14:46
    Teď před poloprázdnou bránou stál Daniel Häring. On však pouze promáchl a kotouč netrefil.
     
    17:20
    Fanoušci v RT TORAX ARENĚ se zlobí. Podle nich přidala Poruba druhou branku, jenže kotouč zjevně trefil pouze horní tyč, a tak se gólová radost nekoná.
     
    18:59
    Poruba právě vstřelila branku!
    Porubští si berou vedení zpět! Rozhodčí signalizovali vyloučení na straně hostů, a tak následovala hra v početní výhodě. MICHAL MROZEK nic nevymýšlel a tvrdou střelou s příklepem upravuje na 2:1. Asistence: Jiří Brodek a Michal Morávek.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V první třetině jsme mohli vidět tři branky. Nejprve dala první gól utkání Poruba, když přesilovou hru využil Daniel Häring. Následně se prezentoval parádní zákrokem Ondřej Batěk, který proti střele Barčáka vystavil semafor. O pár minut později hosté vyrovnali. Odraz od mantinelu využil Jakub Voříšek a bylo to 1:1. Nakonec vrátil Porubě vedení zpět minutu a jednu sekundu před sirénou Michal Mrozek. Stav utkání je tedy po první třetině 2:1.
     
    Další třetina začne přibližně v 14:15.
     
    Oba dva celky už krouží po ledové ploše.
     
    Přicházejí i rozhodčí, za malý moment začne druhá třetina.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:24
    Daniel Häring si najel na levý kruh kluziště vypálil. Jeho pokus orazítkoval pouze horní tyč.
     
    23:12
    Vyloučení v týmu HC Litomyšl (Jakub Myška – 2 min., podrážení).
     
    23:23
    Poruba právě vstřelila branku!
    Domácí využívají i druhou početní výhodu a ujímají se dvoubrankového vedení! Šimon Pavlík poslal kotouč za branku na DANIELA HÄRINGA, který si nabruslil na vrchol pravého kruhu a svižnou střelou z otočky poslal kotouč do branky k bližší tyči. Asistence: Šimon Pavlík a Matěj Debnár.
     
    23:53
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba (Jonáš Barčák – 2 min., krosček).
     
    24:51
    Tak to teď byl parádní zákrok Lamberta! Jakub Myška vypálil od modré a Jan Lambert v sedě dokázal kotouč ještě ukořistit.
     
    25:53
    Poruba v plném počtu.
     
    27:12
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba (Jakub Pitucha – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Litomyšl (Tadeáš Jakubec – 2 min., hrubost).
    Hraje se ve čtyřech na obou dvou stranách.
     
    29:12
    Oba týmy v plném počtu.
     
    30:04
    Michal Morávek ujížděl sám na Ondřeje Baťku. Jeho pokus skončil pouze na zadním mantinelu.
     
    32:50
    Jan Žídek trefuje horní tyč.
     
    34:57
    V Porubě se dnes hraje zvonkohra. Na druhé straně napálil horní tyč Martin Večeřa.
     
    36:15
    Poruba právě vstřelila branku!
    Mohli jsme vidět další nádherný gól do hostující branky. Michal Moravek se svým pokusem neuspěl a sražená střela se dostala na hůl JIŘÍHO BRODKA, který z mezikruží střelou švihem upravil na 4:1. Asistence: Michla Morávek a Daniel Stodůlka.
     
    38:08
    Litomyšl právě vstřelila branku!
    Hosté snižují na rozdíl dvou branek! Jakub Lichtag poslal puk na modrou na JAKUBA MYŠKU, který tvrdou střelou propálil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Jakub Lichtag.
     
    39:59
    Vyloučení v týmu HC Litomyšl (Jakub Myška – 2 min., hrubost).
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Tak jako v periodě předcházející, tak i teď jsme mohli vidět tři branky. O dvě branky se opět postarali domácí a o tu jednu hosté. Nejprve využil přesilovku už dvougólový Daniel Häring, aby následně upravil na 4:1 Jiří Brodek. Litomyšl dala o sobě vědět přibližně dvě minuty před druhou sirénou, když stav utkání snížil Jakub Myška. V závěru třetiny ještě hosté faulovali, a tak na začátku třetí části budou mít domácí bez jediné sekundy celé dvě minuty početní převahy.
     
    Další třetina začne přibližně v 15:03.
     
    Všichni aktéři jsou už přítomní, za malý moment odstartuje třetí část.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:56
    Vyloučení v týmu HC Litomyšl (Lukáš Sajdl – 2 min., hákování).
     
    42:33
    Tak to teď byl výborný zákrok Lamberta! Při vlastním oslabení unikli porubské obraně dva útočníci Litomyšle a jeli dva na Jana Lamberta. Porubský gólman vystihl úmysl hostů a vyrážečkou dokázal kotouč vyrazit do ochranné sítě.
     
    43:56
    Litomyšl v plném počtu.
     
    45:16
    Další výborná příležitost Poruby. Jakub Pitucha si sjel na odražený kotouč a vypálil z první. Tento pokus orazítkoval pravou tyč Baťkovy brány.
     
    Teď jsme mohli vidět pěkné gesto fair play! Porubský hráč byl podle rozhodčích podražen, ale domácí útočník to viděl jinak a trest odvolal.
     
    47:38
    Poruba právě vstřelila branku!
    Tak i JIŘÍ BRODEK se zapisuje do střelecké listiny podruhé! Šimon Pavlík mu poslal přihrávku z poza brány a Brodek jednoduše zakončil k bližší tyči. Asistence: Šimon Pavlík.
     
    51:00
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba (Michal Mrozek – 2 min., sekání).
     
    53:00
    Poruba v plném počtu.
     
    54:16
    Ondřej Fila dostal přihrávku do prostoru mezi kruhy přihrávku a vypálil z první. Jan Lambert včas zakročil.
     
    59:10
    Proti týmu HC RT TORAX Poruba bylo za podražení nařízeno trestné střílení.
     
    59:10
    Litomyšl trestné střílení neproměnila, a tak se skóre nemění.
     
    59:25
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba (Jakub Pitucha – 2 min., hrubost).
     
    Konec zápasu.
     
    V poslední třetině padla pouze jedna branka. Na 5:2 upravil Jiří Brodek a porubští junioři tak ukončují šesti zápasovou šňůru bez výhry. Poruba se tak bodově dotáhla na Litomyšl a poslednímu místu tabulce prozatím utekla.
     
    To je pro dnešek ode mne vše. Děkuji za pozornost a budu se na vás těšit u dalších textových přenosů.

    Přeji příjemný zbytek nedělního dne. (15:41:44)
    Marken.cz

    Patrik Rošič

    Branky a nahrávky: 5. Häring (Mrozek, Pavlík), 19. Mrozek (Brodek, Morávek), 24. Häring (Pavlík, Debnár), 37. Brodek (Morávek, Stodůlka), 48. Brodek (Pavlík) – 12. Voříšek (Kašpar, Jakubec), 39. Myška (Lichtag)


    HC RT TORAX Poruba: Lambert (Pawlas) – Debnár, Havlík, Topolanský, Mrozek, Pitucha, Zajíc – Häring, Stodůlka, Žídek, Pavlík, Brodek, Barčák, Benka-Rybár, Anlauf, Morávek
    HC Litomyšl: Batěk – Myška, Bláha, Fila, Novotný, Zahradník – Voříšek, Kašpar, Farkas, Jakubec, Sajdl, Edl, Háněl, Večeřa, Lichtag

    Rozhodčí: Grygera – Zicháček, Veselý
    thejrc.org