Michalovce – Trenčín 3:1 (kon.) | Košice – MAC Budapešť 5:1 (kon.) | Banská Bystrica – Lipt. Mikuláš 9:0 (kon.)
Detva – Zvolen 3:2 (kon.) | Poprad – Nitra 7:5 (kon.)
konec
HC Košice
5:1 (2:0, 0:0, 3:1)
MAC Budapešť
sk Neděle 16.02.2020, 15:30Tipos Extraliga (SR) • 50. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Duel medzi Košicami a Budapešťou sa skončil víťazstvom domáceho tímu. Tretia tretina napokon prieniesla ešte štyri presné zásahy a diváci sa rozhodne nenudili. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim. Zápasom vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (18:01:57)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:24
    Pavlin dostal prihrávku vo svojejj obrannej tretine a nikam sa bezhlavo ponáhľať nebude. Počká si na spoluhráčov, ktorí ešte striedajú. Zápas sa už iba dohráva.
     
    58:50
    Steel aréna už oslavuje víťazstvo Košíc mexickými vlnami. Zvyšok duelu na ľadovej ploche sa už môže iba dohrávať. O výsledku je rozhodnuté, no zmeniť sa ešte môže záverečné skóre.
     
    58:09
    Teraz sa hráči budapeštianskeho celku chceli do útoku dostať až prílš rýchlo. Puk vyhodili iba na zakázané uvoľnenie a vhadzovať sa bude pred Škorvánkom.
     
    57:50
    Hostia to ešte skúšajú v ofenzíve. Puk si zobral Strech a po ľavej strane ho popri mantineli dostal až do útočného pásma.
     
    57:24
    Puk vyletel na striedačku hosťujúceho tímu. Vhadzovať sa teda bude v strednom pásme. Do konca riadnej hracej doby zostávajú už iba necelé tri minúty.
     
    55:04
    Budapešť dáva gól!
    A napokon sa tak aj stalo! Košičania si teraz vôbec nerozumeli v obrane a na ľavej strane im ostal úplne osamotený CHRIS BODÓ. Ten dostal puk spomedzi kruhov a z uhla okamžite zakončoval. Škorvánek nemal šancu presunúť sa. Asistencie: Brance Orban, István Terbóćs.
     
    55:00
    Do konca riadnej hracej doby tohto zápasu zostáva už iba päť minút. Košičania sa teraz museli stiahnuť pred svoju bránku, hostia by radi dosiahli aspoň čestný zásah.
     
    53:21
    Aj vylúčený Orbán sa teda vracia späť na ľadovú plochu. Maďarský celok na sériu vylúčení doplatil a všetko nasvedčuje tomu, že z Košíc odíde s pomerne vysokou prehrou.
     
    53:21
    Košice dali gól!
    Oceliari využívajú presilovku o jedného muža. Postaral sa o to DÁVID SKOKAN, ktorý pálil z pravého kruhu. Predviedol čistý zásah a puk umiestnil presne do pravého horného rohu Bernardovej bránky. Asistencie: Roman Faith, David Růžička.
     
    53:14
    Vylúčený Bodó sa vracia späť na ľadovú plochu. Budapešť pokračuje v oslabení so štyrmi hráčmi.
     
    52:44
    Opäť sa však vylučuje a Budapešť bude hrať opäť iba s tromi korčuliarmi. Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za napadnutie Blake Orbán.
     
    52:17
    Vylúčený Carlisle sa vracia späť na ľadovú plochu. Maďarský tím preto pokračuje vo štvorici, Košičania sú stále piati.
     
    52:17
    Košice dali gól!
    Košičania v dvojnásobnej presilovke plne ovládli svoje útočné pásmo. Skúšali to tam sériou prihrávok, po ktorej úplne vyšachovali defenzívu maďarského tímu. Na konci akcie bol pri ľavej žrdi MICHAL CHOVAN, ktorý zakončoval hladko za presúvajúceho sa gólmana. Chovan týmto presným zásahom zavŕšil svoj dnešný hetrik. Asistencie: Marcel Haščák, Branislav Rapáč.
     
    51:14
    Košičania budú mať k dispozícii skrátenú presilovku o dvoch hráčov. Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou Bodó.
     
    51:00
    Košická Steel aréna sa síce začala tešiť z gólu, ale rozhodcovia situáciu upokojujú. Po Rapáčovej aktivite a následnej sérii dorážok puk síce prešiel za bránkovú čiaru, ale stalo sa tak až po odpískaní. Rozhodcom v tomto prípade nemožno nič vyčítať, situácia pred bránkou bola veľmi neprehľadná.
     
    50:35
    Maďarský tím vyhral buly a vo vlastnom oslabení začal veľmi dobre. Terbócs s pukom na hokejke prekorčuľoval až do útočného pásma a získal množstvo cenných sekúnd.
     
    50:24
    Košičania si zahrajú presilovku. Na trestnú lavicu smeruje Carlisle, ktorý krosčekom pri mantineli poslal k ľadu jedného z domácich hráčov. Budapešť sa bude brániť dve minúty.

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 13. Chovan (Haščák), 20. Chovan (Koch, Rapáč), 48. Haščák (Chovan), 53. Chovan (Haščák, Rapáč), 54. Skokan (Faith, Růžička) – 56. Bodó (Orban, Terbóćs)


    HC Košice: Škorvánek (Košarišťan) – Pavlin, Repe, Čížek, Růžička, Michalčin, Koch, Zeleňák – Rapáč, Chovan, Haščák – Faith, Skokan, Sukeľ – Květoň, Bortňák, Klhůfek – Milý, Eliaš, Suja
    MAC Budapešť: Bernard (Halász) – Garát, Macaulay, Carlisle, Orbán, Busenius, Bugár – Orban, Terbócs, Bodó – Klempa, Strech, Sofron – Kreisz, Majososs, Szigeti – Szücs, Nagy, Loczi

    Rozhodčí: Orolin, Kókai – Šoltés, Kis-Király
    thejrc.org