NY Rangers – Boston 1:3 (kon.) | Carolina – Edmonton 3:4 (po pr.) | Vancouver – Anaheim 1:5 (kon.)
Nashville – St. Louis 2:1 (kon.) | Ottawa – Dallas 4:3 (po pr.) | New Jersey – Columbus 4:3 (2:1 po s.n.)
Buffalo – Toronto 5:2 (kon.) | Winnipeg – Chicago 3:2 (kon.) | San Jose – Florida 3:5 (kon.)
Calgary – Anaheim 6:4 (kon.) | Arizona – NY Islanders 2:1 (kon.)
konec
HC Baník Sokolov
2:6 (0:3, 1:1, 1:2)
HC Dukla Jihlava
Pondělí 17.02.2020, 18:00 • Zimní stadion Sokolov, Sokolov • Chance liga - o účast v předkole • 21. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hokejisté Dukly se po čtrnácti dnech vrátili zpět domů a proti Ústí nad Ladem si s chutí zastříleli, když vyhráli vysoko 5:1. Dalším soupeřem jihlavského týmu bude Sokolov, na jehož ledě se představí již v pondělí večer.
    Kompletní přehled všech výsledků Chance ligy. Komu se dařilo?
     
    HC Baník Sokolov

    Baník vyhrál pouze dvě z posledních osmi střetnutí a v pondělí večer ho čeká velice náročné střetnutí proti Jihlavě. Hokejisté Sokolova se vrací domů po sérii dvou venkovních zápasů, během kterých vyhráli v Ústí nad Labem a naposledy nestačili na Kadaň, když padli 2:1.
    Skupina o účast v playoff nabídne souboj prvního z posledním
     
    HC Dukla Jihlava

    Zatímco Baník je ve skupině o účast v předkole playoff poslední, Jihlavě patří první místo a na druhý Frýdek-Místek má náskok sedmi bodů. Dukla z posledních šesti zápasů prohrála pouze jednou, když nestačila právě na Frýdek-Místek a následně se vrátila na vítěznou dráhu.
    Dukla prohrála z posledních šesti utkání Chance ligy jen jednou
     
    Vzájemné zápasy

    Dukla Jihlava se střetla se Sokolovem v letošní sezóně Chance ligy čtyřikrát a všechny čtyři střetnutí vyhrála.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Baník Sokolov: Bednář (Kašpar) – Pařízek, Přindiš (A), Tureček, Kadeřávek, Vodička, A. Rulík – Urban, M. Zadražil (A), Švec – Osmík, T. Rohan (C), Křemen – Houška, Uhlík, Grim – Křehlík, Tjurin, Čejka. Hlavní trenér: Karel Mlejnek.

    HC Dukla Jihlava: Jan Brož (Chaloupek) – Staněk, J. Pohl, Piegl, D. Kolář, Půža, J. Holý, Černohorský – Jiránek (A), Skořepa (C), Čachotský (A) – Pekr, Poletín, Anděl – Illéš, Fronk, Protasenja – A. Zeman, Lichanec, T. Harkabus. Hlavní trenér: Viktor Ujčík.

    Rozhodčí: Tomáš Zubzanda, Tomáš Micka. Čároví: Jan Votrubec, Martin Ševic.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Hokejisté Jihlavy vyhráli úvodní vhazování zápasu a jako první se mohli vydat směrem dopředu. Sokolov se dnes střetává s Duklou popáté a předchozí duely prohrál.
     
    00:52
    Dukla se snažila rozehrát podél střídaček, jenže kolmá přihrávka byla příliš prudká a proti hostům se pískalo zakázané uvolnění. Buly po levici Jana Brože.
     
    01:29
    Jan Bednář nedokázal udržet nahození Jihlavy z levého kruhu pro vhazování v lapačce, před ním ale nebyl žádný z protihráčů, který by kotouč dorážel.
     
    02:01
    Hokejisté Baníku odpověděli prudkou střelou od modré čáry, která byla tečována, nakonec ale skončila na mantinelu za bránou a Jan Brož nezasahoval.
     
    02:56
    Tomáš Urban vystřelil na bodu pravého kruhu pro vhazování a jeho prudká střela zápěstím mířila do předního horního rohu brány, nakonec se ale od horní tyče odrazila do ochranné sítě!
     
    03:32
    Vladislav Houška vystřelil na vrcholu levého kruhu pro vhazování a jeho střela zápěstím skončila v náručí Jana Brože, který kotouč podržel a přerušil hru.
     
    03:46
    Dukla právě vstřelila branku!
    JOSEF SKOŘEPA se prosadil střelou z blízkosti a Jan Bednář poprvé inkasuje! Hokejisté Jihlavy vedou na ledě Sokolova 1:0. Hosté začali dobře. Asistence: Daniel Kolář a Tomáš Čachotský.
    03:46 Josef SKOŘEPA - 0:1
     
    05:09
    Michal Poletín se snažil prosadit v blízkosti levé tyče, jenže kotouč trefit nedokázal a Jan Bednář zasahovat nemusel. Jihlava mohla vést nyní o dvě branky.
     
    06:03
    Jiří Fronk mohl udeřit po nádherné zadovce střelou z bodu levého kruhu pro vhazování, jenže Jan Bednář šel rychle do kolen a kotouč dokázal vyrazit mimo svou bránu.
     
    07:55
    Tomáš Urban měl na levém křídle ke kolmé přihrávce podél trestných lavic příliš daleko a proti domácím hokejistům Sokolova se pískalo zakázané uvolnění.
     
    08:34
    Matěj Pekr se pokusil vypálit na vrcholu pravého kruhu pro vhazování, jeho prudká střela s příklepem ale byla zablokována a brankář Jan Bednář nemusel zasahovat.
     
    09:05
    Domácí Konstantin Tjurin předvedl nádhernou individuální akci a dokázal se pak dostat až před bránu, Jan Brož ho ale vychytal levým betonem!
     
    09:05
    Daniel Kolář byl vyloučen na dvě minuty za podrážení a Sokolov si nyní zahraje první přesilovou hru střetnutí.
     
    10:02
    Dukla právě vstřelila branku!
    TOMÁŠ HARKABUS se řítil během oslabení sám na bránu a v závěru samostatného úniku poté u pravé tyče zasunul kotouč mezi betony Jana Bednáře! Jihlava skórovala v oslabení a vede na ledě Sokolova o dva góly! Asistence: Jan Pohl.
    10:02 Tomáš HARKABUS - 0:2
     
    11:05
    Vyloučený Daniel Kolář je zpět na ledě a hokejisté Jihlavy hrají v plném počtu poté, co skórovali v oslabení.
     
    11:50
    Jiří Uhlík se ocitl v blízkosti levé tyče ve velké brankové příležitosti, nakonec se ale do zakončení vůbec nedostal a kotouč se odrazil za bránu Jana Brože.
     
    12:40
    Jiří Fronk na levém křídle dokázal vystřelit z otočky a jeho prudká střela mířila do předního horního rohu brány, Jan Bednář ji ale dokázal vyrazit pravým ramenem.
     
    12:50
    Hosté vzápětí vypálili na ose útočného pásma a prudká střela s příklepem skončila v náručí Jana Bednáře, který šel rychle do kolen, aby puk udržel v náručí.
     
    14:15
    Tomáš Čachotský si najel na krásnou přihrávku zpoza brány, jenže pak z blízkosti Jana Bednáře propálit nedokázal! To byla velice dobrá šance.
     
    15:40
    Jihlava se vzápětí dostala ke střele na bodu pravého kruhu pro vhazování a její následný pokus byl přizvednut do ochranné sítě. Hra byla přerušena.
     
    16:10
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jiří Fronk mohl skórovat střelou z bodu levého kruhu do prázdné brány a Jan Bednář předvedl spektakulární zákrok pravým betonem, poté ho ale z dorážky překonal ANATOLIJ PROTASENJA! Jihlava už nyní vede 3:0. Asistence: Jiří Fronk.
    16:10 Anatolij PROTASENJA - 0:3
     
    16:56
    Hokejistům Sokolova se nepodařilo rozehrát podél střídaček a kotouč zamířil na zakázané uvolnění.
     
    17:03
    Jihlava využila zakázaného uvolnění domácího týmu a od modré čáry napřáhla ke střele, která byla přizvednuta do ochranné sítě. Buly po levici Jana Bednáře.
     
    17:58
    Tomáš Pařízek fauloval před vlastní bránou a rozhodčí ho vzápětí vyloučili na dvě minuty za sekání. Trest.
     
    18:44
    Jan Bednář nedokázal udržet prudkou ránu z pravého kruhu pro vhazování, Jihlava se ale k dorážce nedostala a domácí hokejisté Baníku se ubránili.
     
    19:00
    Do konce úvodní části utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Jihlava vstoupila do utkání proti Sokolovu skvěle, když se v hostujícím dresu postupně prosadili hráči Josef Skořepa, Tomáš Harkabus a Anatolij Protasenja. Dukla ještě skórovala souběžně se sirénou, puk se ale do sítě dostal až po vypršení času. Skóre po první části tohoto zápasu. HC Baník Sokolov 0 HC Dukla Jihlava 3.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 18:49.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 7-15; Zásahy brankářů: 12-7; Vhazování: 48%-52%; Tresty: 1-1; Přesilové hry: 0/1-0/1; Trestné minuty: 2-2.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:32
    Jan Pohl na pravém křídle vypálil bez přípravy a jeho prudká střela s příklepem skončila na hrudi brankáře Jana Bednáře, který jeho ránu vyrazil mimo bránu.
     
    21:20
    Jakub Černohorský se dostal k nahození na vrcholu levého kruhu pro vhazování, domácí ale dokázali puk zablokovat a hosté se tentokrát ke střele nedostali.
     
    22:25
    Lukáš Anděl se na levém křídle krásně uvolnil a z ostrého úhlu poté posílal přihrávku do mezikruží, tam byl ovšem pouze jeden z hráčů Baníku Sokolova.
     
    23:28
    Jihlava na levém křídle vystřelila od modré čáry a následný táhlý pokus skončil pod lapačkou Jana Bednáře, který zmrazil sražený puk a přerušil hru.
     
    24:49
    Tomáš Čachotský zkoušel skórovat z vrcholu levého kruhu pro vhazování, jeho prudká střela ale byla přizvednuta do ochranné sítě. Hra je přerušena.
     
    25:05
    Tomáš Jiránek na levém křídle vzápětí vypálil bez přípravy od modré čáry a puk mířil ke vzdálenější pravé tyči, Jan Bednář ale vytáhl pěkný semafor!
     
    26:47
    Baník právě vstřelil branku!
    Jiří Fronk ztratil kotouč na útočné modré čáře a Marek Švec se na levém křídle řítil do přečíslení dva na nikoho, které pak u pravé tyče zakončil střelou do prázdné brány hostí po jeho skvělé přihrávce JAN GRIM! 1:3. Asistence: Marek Švec.
    26:47 Jan GRIM - 1:3
     
    28:39
    Hokejisté Baníku se ocitali v šanci v blízkosti levé tyče, jenže jeden z domácích hráčů byl nepříjemně tísněn a jednou rukou už se mu zakončit nepodařilo. Škoda.
     
    29:42
    Lukáš Anděl posílal puk z bodu levého kruhu pro vhazování nebezpečně na vzdálenější pravou tyč, skvěle ji ale vystihl domácí obránce Petr Přindiš. Skvělý zákrok.
     
    30:05
    Jihlava vzápětí vystřelila z prostoru levého kruhu pro vhazování a následný pokus skončil v lapačce Jana Bednáře, který vzápětí zasahoval ještě jednou a puk podržel. Dukla se počtvrté prosadit nedokázala. Zatím.
     
    30:48
    Marek Švec na levém křídle dobruslil puk a jeho střela bez přípravy byla sražena vedle vzdálenější pravé tyče sítě. Jan Brož zatím po přestávce nemusel zasahovat.
     
    31:23
    Konstantin Tjurin nyní nabral na pravém křídle obrovskou rychlost a u pravé tyče brány se pak snažil prosadit bekhendem, Jan Brož se ale mezi betony překonat nenechal a puk vyrazil mimo!
     
    32:33
    Jan Holý dostal dvě minuty za držení a domácí Sokolov si zahraje v dnešním zápase svou druhou přesilovku.
     
    33:02
    Matěj Zadražil vypálil ostře na vrcholu levého kruhu pro vhazování a Jan Brož zřejmě jeho ránu vyrazil s pomocí masky! Skvělý zákrok.
     
    33:49
    Následovala pěkná střela od modré čáry, proti které Jan Brož skvěle zasáhl pravým betonem, přestože toho přes clonu před sebou příliš neviděl. Stále 1:3.
     
    34:33
    Vyloučený Jan Holý je zpět na ledové ploše a Sokolov nedokázal využít ani druhou přesilovou hru v zápase.
     
    36:49
    Josef Skořepa se ocitl v dobré šanci u pravé tyče, jenže jeho bekhendové zakončení z úhlu bylo příliš slabé na to, aby překonalo domácího Jana Bednáře.
     
    37:20
    Matěj Zadražil byl vyloučen na dvě minuty za držení a Jihlava si také zahraje druhou přesilovou hru v zápase.
     
    37:44
    Sokolovský Marek Švec se řítil během oslabení do samostatného úniku a z blízkosti pak mířil do pravého horního rohu brány, Jan Brož ale skvěle zasáhl lapačkou a poté kotouč zmrazil pod ní!
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    39:26
    Dukla právě vstřelila branku!
    JIŘÍ FRONK chtěl teď vystřelit na bodu pravého kruhu pro vhazování a střela mu vůbec nesedla, vzápětí se ale dostal k dorážce a z ostrého úhlu skóroval do prázdné brány – 1:4! Bez asistence.
    39:26 Jiří FRONK - 1:4
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Jan Grim sice dokázal skórovat a krátce po přestávce snížil na rozdíl dvou branek, jenže Marek Švec poté v oslabení nevyužil samostatný únik a 34 sekund před koncem druhé třetiny vrátil Jihlavě tříbrankové vedení Jiří Fronk. Skóre po prostřední části jednoznačného zápasu tak zní. HC Baník Sokolov 1 HC Dukla Jihlava 4.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 19:34.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 14-21; Zásahy brankářů: 17-13; Vhazování: 57%-43%; Tresty: 2-2; Přesilové hry: 0/2-0/2; Trestné min.: 4-4.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:08
    Tomáš Jiránek vystřelil po pouhých osmi sekundách na vrcholu mezikruží a jeho prudká střela zápěstím trefila hruď brankáře Jana Bednáře, který kotouč podržel.
     
    41:33
    Matěj Pekr se na pravém křídle krásně protáhl kolem protihráče podél hrazení, poté se ale ocitl v rohu a jeho zpětná diagonální přihrávka nyní nikoho nenašla.
     
    42:24
    Hostující Jiří Fronk na pravém křídle vyrážel do rychlého protiútoku, jenže poté na vrcholu kruhu pro vhazování skončil na kolenou a puk doklouzal pod Jana Bednáře.
     
    43:01
    David Tureček na pravém křídle vypálil od modré čáry a kotouč zamířil nad bránu hostujícího brankáře Jana Brože. Matěj Zadražil se ho ještě snažil tečovat. Marně.
     
    43:28
    Matěj Zadražil si najel u pravé tyče na nahození z pravého křídla a snažil se kotouč usměrnit do brány, gólman Jan Brož ho ale skvěle vychytal!
     
    44:39
    Adam Křemen vypálil na bodu levého kruhu pro vhazování a jeho prudká střela s příklepem minula vzdálenější pravý horní roh jihlavské brány. Škoda.
     
    45:35
    Baník právě vstřelil branku!
    Tomáš Rohan vybojoval puk za bránou Jihlavy a MICHAEL ČEJKA po jeho pěkné zpětné přihrávce propálil dezorientovaného Jana Brože, který se nestačil včas otočit! Asistence: Tomáš Rohan.
    45:35 Michael ČEJKA - 2:4
     
    46:39
    Daniel Kolář odpálil kotouč na zakázané uvolnění, po kterém se opět bude vhazovat před Janem Brožem.
     
    47:05
    Kolmá přihrávka domácích hokejistů Sokolova byla nepřesná a puk doklouzal pod lapačku Jana Brože.
     
    47:24
    Vladislav Houška odvedl na levé straně obranného pásma skvělou práci, když se nenechal přebruslit.
     
    48:02
    Matěj Zadražil na prudkou kolmou přihrávku nedosáhl a puk skončil v lapačce hostujícího brankáře Jana Brože.
     
    48:34
    Sokolov rychle vypálil z pravého a poté levého kruhu pro vhazování, obě střely ale byly nepřesné a hostující brankář Jihlavy Jan Brož vzápětí nemusel zasahovat.
     
    49:44
    Hokejisté Jihlavy se už zítra představí proti Kodani a nyní to vypadá, jako by chtěli ušetřit cenné síly.
     
    50:15
    Daniel Kolář na levém křídle vystřelil od modré čáry a jeho pokus mířil do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, Jan Bednář ho ale vytáhl lapačkou mimo.
     
    51:18
    Petr Vodička na pravém křídle využil zpětné přihrávky a od modré čáry vypálil s příklepem, Jan Brož ale ukryl kotouč mířící pod horní tyč v lapačce. Lehký zákrok.
     
    51:42
    Matěj Pekr si najel před bránu na nádhernou přihrávku Lukáše Anděla z levého křídla, ani nadvakrát ovšem neuspěl a Jan Bednář kotouč rychle zalehl! Dukla mohla vést znovu o tři góly.
     
    52:20
    Jihlava se ocitla v postavení mimo hru a oba týmy poté zamířily ke střídačkám, protože domácí trenér Karel Mlejnek si vyžádal oddechový čas. Skóre duelu je 2:4.
     
    52:37
    Jihlavští hokejisté nepřesně rozehráli podél trestných lavic a pískalo se tedy zakázané uvolnění. Následuje vhazování po pravici hostujícího brankáře Jana Brože.
     
    53:39
    Jan Pohl se dostal na levém křídle k nahození, které od modré čáry mířilo na bránu, a Jan Bednář zasáhl levým betonem. Před bránou clonil Tomáš Jiránek.
     
    54:53
    Dukla právě vstřelila branku!
    Kotouč se od hrazení u střídaček odrazil přímo na hůl JIŘÍHO FRONKA, který se vzápětí řítil do samostatného úniku a po vykoupání brankáře Jana Bednáře bekhendem zamířil k levé tyči! Je to rázem 2:5. Asistence: René Piegl a Jan Holý.
    54:53 Jiří FRONK - 2:5
     
    55:59
    Jihlava vzápětí vypálila z pravého kruhu pro vhazování a Jan Bednář její prudkou střelu vyrazil. Skvělý zákrok.
     
    56:31
    Dukla právě vstřelila branku!
    JOSEF SKOŘEPA si najel před bránu na krásnou přihrávku Tomáše Čachotského z pravého křídla a bekhendem kotouč zasunul mezi betony Jana Bednáře k levé tyči! Dukla znovu udeřila – 2:6. Asistence: Tomáš Čachotský a Tomáš Jiránek.
    56:31 Josef SKOŘEPA - 2:6
     
    57:36
    Marek Švec se málem řítil do samostatného úniku a u levé tyče se pod tlakem dostal ke střele, kterou Jan Brož vyrazil! Skvělý zákrok.
     
    58:50
    Adam Zeman na levém křídle vypálil od modré čáry a Jan Bednář zasáhl vyrážečkou, kterou puk vyrazil do ochranné sítě. Ještě jeden zákrok domácího brankáře.
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    Konec zápasu.
     
    Dukla Jihlava se potkala se Sokolovem v letošní sezóně popáté a popáté v řadě ho dokázala porazit. Na hladké výhře tradičního hokejového klubu se dvěma brankami podíleli kapitán Josef Skořepa a také Jiří Fronk, jenž skóroval dvakrát v řadě, zatímco kapitán vstřelil první a také poslední gól dnešního zápasu. Konečný výsledek utkání tedy je. HC Baník Sokolov 2 HC Dukla Jihlava 6.
     
    Statistiky: Střely na bránu: 26-31; Zásahy brankářů: 25-24; Vhazování: 41%-59%; Tresty: 2-2; Přesilové hry: 0/2-0/2; Trestné minuty: 4-4. (20:17:53)

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 27. Grim (Švec), 46. Čejka (T. Rohan) – 4. Skořepa (D. Kolář, Čachotský), 11. T. Harkabus (J. Pohl), 17. Protasenja (Fronk), 40. Fronk, 55. Fronk (Piegl, J. Holý), 57. Skořepa (Čachotský, Jiránek)


    HC Baník Sokolov: Bednář (Kašpar) – Pařízek, Přindiš (A), Tureček, Kadeřávek, Vodička, A. Rulík – Urban, M. Zadražil (A), Švec – Osmík, T. Rohan (C), Křemen – Houška, Uhlík, Grim – Křehlík, Tjurin, Čejka. Hlavní trenér: Karel Mlejnek.
    HC Dukla Jihlava: Jan Brož (Chaloupek) – Staněk, J. Pohl, Piegl, D. Kolář, Půža, J. Holý, Černohorský – Jiránek (A), Skořepa (C), Čachotský (A) – Pekr, Poletín, Anděl – Illéš, Fronk, Protasenja – A. Zeman, Lichanec, T. Harkabus. Hlavní trenér: Viktor Ujčík.

    Rozhodčí: Tomáš Zubzanda, Tomáš Micka. Čároví: Jan Votrubec, Martin Ševic

    Diváci: 520
    ocianews.com