NY Rangers – Boston 1:3 (kon.) | Carolina – Edmonton 3:4 (po pr.) | Vancouver – Anaheim 1:5 (kon.)
Nashville – St. Louis 2:1 (kon.) | Ottawa – Dallas 4:3 (po pr.) | New Jersey – Columbus 4:3 (2:1 po s.n.)
Buffalo – Toronto 5:2 (kon.) | Winnipeg – Chicago 3:2 (kon.) | San Jose – Florida 3:5 (kon.)
Calgary – Anaheim 6:4 (kon.) | Arizona – NY Islanders 2:1 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
3:1 (2:0, 1:1, 0:0)
AZ Havířov
Pondělí 17.02.2020, 17:30 • ROCKNET ARÉNA • Chance liga - o pořadí v play-off • 21. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to pro dnešek všechno. Díky za pozornost a zase někdy na počtěnou. (20:04:45)
     
    Piráti ukončují sérii porážek a na domácím ledě poráží v souboji o důležité body Havířov. Vyrovnané utkání otevřel hned v první minutě Petr Stloukal, následně se trefili ještě Martin Šagát a Nicolas Hlava. Jedinou branku hostujícího celku vsítil Jakub Kotala.

    Střely na branku: 33:38
     
    Konec zápasu.
     
    59:20
    Piráti drží dvoubrankové vedení a nikam se neženou. Petr Stloukal raději vyhodil kotouč z pásma bez toho, aniž by se jednalo o icing.
     
    59:02
    Hosté hrají v plném počtu.
     
    58:12
    Nicholas Schaus dostla kotouč na pravý kruh a dostal se ke tvrdé střele. Ta šla k levé tyčce, ale Stezka si opět s ránou poradil.
     
    57:17
    Hned na startu přesilové hry to zkoušel od modré čáry Petr Stloukal, ale puk nakonec opustil ledovou plochu. Pokračovat se bude vhazováním ve střední třetině.
     
    57:03
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Martin Nepokoj – 2 min., hákování).
     
    56:53
    Martin Nepokoj nyní vjel do útočné třetiny a z pravé strany se dostal ke střeleckému pokusu, který ale nebyl nebezpečný. Pavlát si připisuje další snadný zákrok.
     
    56:01
    Havířovskému celku se poté nepovedlo založit útočnou akci, a tak se bude pokračovat po icingu před brankou Aleše Stezky.
     
    55:49
    Ludvík Rutar se pokusil o střelecký pokus, ale jeho rána byla zblokována do ochranné sítě za brankou Pavláta. Pokračovat se tak bude dalším vhazováním.
     
    55:16
    Série pádů na ledě. Nejdříve neudržel rovnováhu hostující hráč, kterému nevyšla přihrávka. Poté se to stalo také čárovému sudímu, pokračovat se bude po icingu a timeoutu domácích.
     
    54:44
    Nicolas Hlava se mezi kruhy dostal k volnému kotouči, ale z otočky jej netrefil ideálně a hned jej vybojoval bránící hráč.
     
    54:30
    Po vhazování to zkusil od modré čáry Jakub Štochl, ale puk se do branky nedostal. Nakonec přišla ještě jedna rána od modré, tu již Stezka podržel.
     
    54:19
    Darby Llewellyn se pokoušel rozjet akci podél levého mantinelu, ale přihrávka mu nevyšla a kotouč po teči hostujícího hráče skončil mimo ledovou plochu.
     
    53:30
    Nicholas Schaus se dostal do útočné třetiny individuálně, ale zakončit se mu nakonec nepovedlo. Protiakce hostů skončila odpískáním icingu.
     
    53:04
    Domácí hrají v plném počtu.
     
    52:43
    Dvacet sekund před koncem přesilové hry hostí se píská ofsajd. Ani tato výhoda nejspíše neskončí přesilovkou brankou.
     
    52:23
    Lukáš Bednář pak mezi kruhy vymyslel celkem dobré zakončení po ledě, ale ani tentokráte si na mladého chomutovského brankáře nepřišel.

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 1. Stloukal (Schaus, Hlava), 13. Šagát (Schaus, Stloukal), 25. Hlava (Seemann) – 28. Kotala (E. Němec)


    Piráti Chomutov: Pavlát (Altrichter) – Schaus, R. Havel, Seemann, Žovinec, Štochl, Lang – Stloukal, Chlouba, Hlava – Rudovský, Suchý, Tomica – J. Svoboda, Šagát, Chrpa – Llewellyn, Koláček, Matyáš Svoboda.
    AZ Havířov: Stezka (Piták) – Nepokoj, Malina, Rašner, L. Rutar, Chroboček, Dajčar – L. Bednář, F. Seman, Bambula – E. Němec, Cihlář, Kotala – Fridrich, Maruna, Bernovský – Vrána, Danielčák, Pawliczek.

    Rozhodčí: Grech, Barek – Coubal, Kokrment

    Diváci: 1 812
    thejrc.org