Kometa Brno – Mountfield HK 2:1 (kon.) | Sparta – Mladá Boleslav 6:2 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
6:2 (1:0, 3:0, 2:2)
BK Mladá Boleslav
Úterý 18.02.2020, 18:30 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 47. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
    Pražská Sparta věnovala nedělní domácí utkání akci "Sparta vzdává hold"
     
    Ve vzájemných duelech mají navrch mírně Pražané, avšak pokaždé se muselo prodlužovat. Nejprve sparťané ovládli první zápas poměrem 2:1, poté 1:0 a naposledy 3:2. V prvním případě se jednalo o vítězství v prodloužení, ve zbylých dvou případech z toho byl triumf až v nájezdech.
     
    Krásný hokejový podvečer z Prahy! Dnes se společně zaměříme na atraktivní duel mezi Spartou a Mladou Boleslaví. Oba týmy dělí v tabulce pouze jediný bod, a tak bude zajímavé sledovat, který z týmů odskočí v tabulce svým soupeřům.

    Představení obou týmů

    Sparťané mají za sebou veledůležitý zápas v rámci tradičního projektu "Sparta vzdává hold", kdy na svém ledě porazili poměrně jednoznačně Karlovy Vary poměrem 6:3. To Bruslaři museli pro výhru jet do Litvínova, kde však bojovali až do poslední chvíle. Na tamním ledě svěřenci Radima Rulíka prohráli už o dvě branky, ale zejména díky dvěma bodům Radima Zohorny zápas dotáhli do samostatných nájezdů, ve kterých vystřelil Bolce výhru 3:2 Jan Stránský.
     
    Ještě jedou přeji všem hokejovým fandům krásný úterní podvečer už přímo z pražské O2 areny. Už za chvíli oba týmy vyjedou na rozbruslení. My si mezitím společně představíme sestavy obou dnešních soupeřů.
     
    Trenéři i dnes pošlou do branky Jakuba Sedláčka, který vychytal nedělní výhru nad Karlovými Vary. Záda mu bude krýt dosavadní opora juniorského týmu Sparty Oldřich Cichoň. V obranných registrujeme jednu změnu, na pozici sedmého obránce dnes nastoupí Daniel Poizl. Útočné formace zůstávají neměnné, na centru prvního útoku nastoupí Matúš Sukeĺ.

    Boleslavští přijeli téměř s totožnou sestavou, s jakou hráli v Litvínově. V brance však od první minuty nastoupí Justin Peters. Obranné páry jsou nepozměněny, do útoku se naopak vrací Lukáš Kašpar, který bude hrát po boku Mária Luntera a Marise Bičevskise. Místo Oscara Flynna ve čtvrté formace nastoupí Jan Stránský, jenž bude hrát na levém křídle.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Hráči se naposledy před dnešním zápasem pečlivě rozcvičili podle svého a nyní se už ztratili v útrobách libeňského stadionu. Do startu utkání zbývá dvacet minut.
     
    Kapitánské céčko dnes již tradičně oblékne Michal Řepík, na straně hostí má toto písmeno na svém dresu obránce Martin Ševc. Kdo bude šťastnější?
     
    Slovo si už vzal sparťanský moderátor, který uvítal všechny fanoušky tady v hale. Zároveň představil dnešního domácího soka, kterým je Mladá Boleslav.
     
    Tribuny se už pomalu zaplňují. Na ledě právě jezdí rolba, která vyžehlí připravenou ledovou plochu. Už za chvíli bude následovat promo video Nezastavíš.
     
    Sparťanská hymna již dozněla a moderátor představil také sestavu domácího mužstva. Úvodní vhazování tohoto zápasu se už pomalu blíží.
     
    Hráči už jsou zpět na ledové ploše a s nimi také rozhodčí. Nic tedy nebrání začátku tohoto utkání. Můžeme se v klidu usadit a zápas odstartovat!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:11
    Úvodní vhazování vyhráli hosté, kteří se snažili přejít okamžitě do útoku. Jako první za brankou Sparty se však puku ujal Kalina, který ho vyváží do bezpečí.
     
    00:51
    Domácí mají za sebou první pobyt v útočném pásmu. Řepík kroužil s pukem na hokejce u pravého mantinelu, Blain jeho přihrávku ale nečekal a puk končí v rohu.
     
    01:39
    Buchtele vysunul svoje napadání hluboko do útočné třetiny, přesto se však hosté dostali zpět k Sedláčkovi. Kašpar měl ale k puku v rohu kluziště moc daleko.
     
    02:21
    Kalina znovu v akci za svou brankou. Následně se tento sparťanský obránce snažil najít hokejku Pavelky, který jen nahodil a odjel na střídačku.
     
    02:59
    Bruslaři v prvním vážnějším tlaku v útočném pásmu. Jan Stránský chtěl hledat svoje spoluhráče před brankou, v rozhodující chvíli však upadl a z akce sešlo.
     
    03:39
    Tohle bylo ještě nebezpečnější! Klepiš se dostal k odraženému puku před Sedláčkem, kterého ale nedokázal překonat. Dobrý zákrok domácího brankáře.
     
    04:02
    Sparta právě vstřelila branku!
    1:0! Pech se dobře zorientoval u mantinelu a poslal přesný pas MICHALU ŘEPÍKOVI, který ranou z první nedal Petersovi šanci. Domácí se ujímají vedení. Asistence: Lukáš Pech.
    04:02 Michal ŘEPÍK - 1:0
     
    05:19
    Lunter bruslil velmi aktivně za pukem do útočného pásma, ale Sedláček si černou pryž dokázal najít včas a svou hokejkou poslal kotouč do rohu kluziště.
     
    05:29
    Další dobrá akce v podání domácích. Andrej Kudrna dostal přihrávku na pravou stranu, nabral slušnou rychlost a následně vypálil. Peters opět zasáhl.
     
    05:54
    Řepík ještě udržel kotouč v útočném pásmu a našel na opačné straně hřiště Košťálka, který zkusil vypálit na brankáře Peterse, k němu ale puk nedoputoval.
     
    06:12
    Hosté opět v útočném pásmu a sparťané musí dávat pozor. Fillmann vypálil od modré čáry, Sedláček ale puk dobře viděl a okamžitě ho vyrazil do bezpečí.
     
    06:53
    Kalina byl u puku v obranném pásmu dříve než soupeř a to znamená jediné. Rozhodčí odpískal zakázané uvolnění a hra se za malou chvíli vrátí před Peterse.
     
    07:24
    Kudrna se hrnul dopředu po levé straně, ale chyběla mu patřičná podpora od jeho spoluhráčů. Peters nakonec ani nemusel zasahovat, jelikož puk šel mimo.
     
    07:31
    Velká škoda pro Boleslav! Radim Zohorna v samostatném úniku zkoušel přehodit beton Sedláčka, kterého ale svou ranou nepřekonal.
     
    07:42
    Po komerční přestávce se vhazovalo ve středním pásmu. Sparťané sice vyhráli buly ve svůj prospěch, o chvíli později ale hlavní rozhodčí píská hru rukou.
     
    07:57
    Košťálek dobře zablokoval hůl Lunterovi, přesto se ale hosté nakonec dostali k puku. Na obranné modré čáře se sparťané zorientovali včas.
     
    08:17
    Martin Pláněk vyslal docela svižnou střelu od pravého mantinelu, ale Sedláček mohl zůstat v klidu. Střela byla sice velmi rychlá, ale také nepřesná.
     
    08:51
    Sukeĺ chtěl posunout puk přes Rouska až na Dvořáka, který ale tento úmysl příliš moc nečekal a musel si pro puk dojet zpátky až do obranného pásma.
     
    09:39
    Boj o puk v rohu kluziště zvládl lépe Skalický, který vyvezl kotouč alespoň do středního pásma. Tam ale byl pouze Forman, jenž nahodil zpět k Petersovi.
     
    10:15
    Další zákrok boleslavského brankáře. Rozhodčí následně přerušil hru a pokračovat budeme za malou chvíli. Sparťané ponechávají na ledě stejnou pětku.
     
    10:24
    Dvořák zahrál dobře v rohu kluziště před Štastným, ale Růžička v následném souboji prohrál boj o puk. Na pomoc tak přispěchal obránce Jurčina.
     
    11:11
    Pšenička napadal hostující rozehrávku a přineslo to ovoce. Pavelka získal puk na svou hokejku, ale poté se do střely opřel Hrbas. Sedláček pohotově zasáhl.
     
    11:32
    Sukeĺ nevyhrál vhazování v obranném pásmu a hrát mohli hosté. Ševc okamžitě nahazoval na teč svým spoluhráčům do chumlu před Sedláčkem, neúspěšně.
     
    12:04
    A po komerční přestávce se bude vylučovat. Matúš Sukeĺ (SPA) inkasoval dvě minuty za podrážení, a oslabuje tak na následující okamžiky svůj tým.
     
    12:15
    Pech na úvod oslabení nebyl úspěšný na vhazování a domácí se museli bránit. Forman ale dobře zapracoval na kruzích a osvobodil svůj tým.
     
    12:28
    Boleslavští byli při svém přechodu do pásma velmi netrpěliví a rozhodčí celou situaci vyhodnotili jako postavení mimo hru. Hra bude za chvíli pokračovat.
     
    12:57
    Hosté ukázkově zavezli kotouč do útočného pásma, Kašpar při svém obkroužení branky chtěl najít hůl Ševce, kterému ale kotouč pouze přeskočil čepel.
     
    13:35
    Kudrna nebyl úspěšný na buly ve středním pásmu, ale alespoň následně dokázal dostat hru co nejdále od své branky. Hostující obránci musí začít znovu.
     
    14:18
    V momentě, kdy naskočil na led vyloučený Sukeĺ, sparťané měli dobrou šanci. Buchtele spěchal k brance a Dvořáček střílel od modré čáry, Peters zasáhl.
     
    14:37
    Hosté ale opět znovu v útočném pásmu. Pavel Kousal se tlačil do branky, před Sedláčkem byl docela slušný provoz, přesto si domácí gólman našel puk.
     
    14:59
    Kudrna se dral skrz tři bránící protihráče do útočného pásma, nakonec se i dostal na puk, ale vracející se obránce Fillmann dobře zapracoval svou hokejkou.
     
    15:54
    Bruslaři opět před Sedláčkem, který se musí ohánět. Zbořil obkroužil branku a následně z otočky chtěl najít u branky stojícího Skalického, kterému chyběl krok.
     
    16:30
    Velká šance na domácí straně! Rousek byl sám před Petersem, kterého ale nepřekonal. Poté se ještě puk dostal k Řepíkovi, skóre se nemění.
     
    16:52
    Pech byl tentokrát úspěšnější na vhazování a domácí mohli zaútočit. Puk se dostal přes Buchteleho až na útočnou modrou čáru, tam ale cesta domácích končí.
     
    17:22
    Jurčina chtěl už couvat před clonícím Najmanem, ale svůj úmysl si nakonec rozmyslel. Sparťanský obr poté vyslal jedovatou ránu, kterou si Peters pohlídal.
     
    17:46
    Další šance! Růžička z pravé strany našel přesně hůl Roberta Říčky, který jen vložil do přihrávky svoje náčiní, ale Peters stihl zareagovat.
     
    18:51
    Hraje se převážně ve středním pásmu. I když teď dobře rozjel Forman Vitoucha na pravé straně, puk ale po odrazu domácího útočníka končí mimo.
     
    19:02
    To byla rodící se paráda sparťanského obránce Košťálka! Domácí bek si troufl na kličku u modré čáry, pokus bekhendem byl sražen.
     
    19:51
    Sukeĺ za brankou hostí ještě zdržel boleslavskou rozehrávku, nakonec se puk dostal až ke Klepišovi, který jen zkontroloval časomíru a třetina končí.
     
    19:59
    Tak ještě ne! Ševc po odpískání atakoval jednoho z domácích, což se nelíbilo Dvořákovi a Řepíkovi. Sudí tento hlouček rozehnal a posílá týmy do kabiny.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Úvodní třetina je minulostí. Sparťané se dostali do jednobrankového vedení zásluhou kapitána Michala Řepíka, jenž je zatím jediným úspěšným střelcem v tomto utkání.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:23 hodin.
     
    Střely na branku: 6 – 12
     
    Hráči jsou již zpět na ledě ze svých kabin, druhá třetina začíná za chvíli.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:06
    Sukeĺ vyhrál vhazování ve středovém kruhu a domácí se mohli přesunout dopředu. Řepík byl ale příliš moc rychlý na to, aby dokázal zachytit puk.
     
    20:55
    Kalina nahrál na druhou stranu svému parťákovi v obraně Blainovi, jenž poslal kotouč před Pecha až do útočného pásma. Tam jsou u puku první hosté.
     
    21:39
    Hosté vystihli domácí souhru v útočném pásmu a dopředu se rychle vydal Jeglič a Štastný. Druhý jmenovaný však nepřešel útočnou modrou čáru.
     
    21:44
    Sparta právě vstřelila branku!
    A už je to o dvě branky! Pech v přečíslení nahrál na opačnou stranu ANDREJI KUDRNOVI, který se pořádně opřel do puku a svižnou ránou propálil Peterse! Asistence: Lukáš Pech, Jan Buchtele.
    21:44 Andrej KUDRNA - 2:0
     
    22:16
    Bruslaři se okamžitě snaží odpovědět, jenže to jim v současné chvíli sparťanská obrana moc nedovoluje. Nyní přerušil hru svým dobrým zákrokem Sedláček.
     
    22:42
    Sparťané znovu v útočném výpadu před Petersem. Dvořáček v náznaku přečíslení chtěl najít na druhé straně připraveného Pšeničku, puk vystihl Bernad.
     
    22:57
    Tomáš Pšenička se přeci jen o chvíli později dostal na puk a Peters musel dávat pozor. Sparťanský útočník střílel od modré, ale hostující brankář kotouč viděl.
     
    23:13
    Peters nyní vyjel z branky a pomohl svým bekům s rozehrávkou. Bruslaři se nakonec vydali do útočného pásma, ale Rouskova lajna je vystavila do ofsajdu.
     
    23:29
    Buchtele se hnal dopředu, hned po přejezdu modré čáry mu však uskočil puk od hokejky, a tak jen nahodil. Hru na druhou stranu zase obrací Fillmann.
     
    24:15
    Radim Zohorna využil prostoru na levém křídle a okamžitě vystřelil. Do střely se mu ještě postavil Jurčina a Sedláček posléze ukryl kotouč v lapačce.
     
    24:23
    Růžička nebyl úspěšný na vhazování a hosté okamžitě zahrozili. Lukáš Kašpar střílel ze záklonu z levého kruhu, Sedláček však podržel kotouč na hrudi.
     
    24:41
    Sparťanský brankář zkrotil neposedný puk jedoucí k jeho brance. Dvořák si následně vzal slovo v obranném pásmu při rozehrávce a domácí jedou dopředu.
     
    25:06
    Sukeĺ se už dostával do dobré šance v útočném pásmu, ale do akce se přimotal jeden z rozhodčích, a Peters tak mohl zůstat v klidu.
     
    25:35
    Sparťané chtěli pokračovat v útočném pásmu, ale Říčkovu jízdu u pravého mantinelu zastavuje hvizd čárového sudího pro ofsajd. Hra je znovu přerušena.
     
    25:56
    Hrbas chtěl přihrávat přes střední pásmo na své spoluhráče dopředu, ale do pasu se vložil Vitouch, který ale následně svůj tým vystavil do úmyslného ofsajdu.
     
    26:16
    Boleslavští mají jedinečnou možnost snížit. Miroslav Forman (SPA) totiž dostává od rozhodčích dvě minuty za hákování a jeho tým se bude muset bránit.
     
    26:41
    Pavol Skalický posunul puk v útočném pásmu na Ševce, který ale nezpracoval prudkou přihrávku a vyhání svůj tým ven až do středního pásma.
     
    26:57
    Budeme svědky hry čtyři na čtyři. Právě obránce Martin Ševc (MBL) vyfasoval od sudích dvě minuty za držení. Za chvíli bude hra pokračovat.
     
    27:46
    Ondřej Dlapa v tísni ve středním pásmu pouze nahodil kotouč za branku Sedláčka, kde si ho sbírají domácí, kteří ale nejprve vymění své síly na ledě.
     
    28:26
    Vyloučený Forman naskočil na led a sparťané se usadili. Košťálek vyslal střílený pas Pechovi před branku, jeho teč však další gólovou radost nepřinesla.
     
    28:32
    Sparta právě vstřelila branku!
    A Bruslaři už to budou mít v tomto utkání těžké. Pech totiž poslal přesnou přihrávku na levý kruh MICHALU ŘEPÍKOVI, který svým druhým gólem v utkání posílá Spartu do tříbrankového trháku. Asistence: Lukáš Pech.
    28:32 Michal ŘEPÍK - 3:0
     
    29:29
    Kudrna byl v útočném pásmu hodně aktivní, ale jeho spoluhráči mu nedokázali přesně přihrát. Následně se k puku nedostal ani útočník Buchtele.
     
    29:59
    Adam Zbořil chtěl zaútočit po levé straně kluziště, na podporu mu jel středem Skalický, ale sparťanští obránci byli včas připraveni na svých místech.
     
    30:43
    Velká šance Bruslařů na snížení! Lukáš Kašpar jel sám na Sedláčka, který ale nevyzrál na sparťanského brankáře svou střelou.
     
    30:43
    Bude se opět vylučovat, a to na straně domácích. Jeremie Blain (SPA) dostává dvě minuty za zdržování hry, když posunul branku. Domácí hrají v oslabení.
     
    31:27
    A domácí borce čekají krušné chvíle. Útočník Jan Buchtele (SPA) totiž vyfasoval od sudích dvouminutový trest za nebezpečnou hru vysokou holí.
     
    32:04
    Růžička nevyhrál vhazování a hosté se usadili. Jeglič kombinoval s Klepišem, který následně vypálil a Sedláček se za kotoučem pouze ohlédl.
     
    32:46
    Sparťané už hrají ve čtyřech hráčích v poli. Pech nadvakrát osvobodil Spartu svým výhozem přes všechny čáry. Bruslaři musí začít až od své branky.
     
    33:41
    A Buchtele už je zpět na ledové ploše a sparťané své dvojnásobné oslabení přečkali bez úhony. Nyní se snažil proniknout do pásma Robert Říčka, ale marně.
     
    34:21
    Rousek vyvezl kotouč do středního pásma, kde už byl připravený střídající Řepík. Sparťanský kapitán měl k puku příliš moc daleko, a hrají tak hosté.
     
    34:55
    A znovu se bude hrát v nerovnovážném počtu hráčů na ledě. Vyloučený je tentokrát Pavel Kousal (MBL), který dostal trest za nedovolené bránění.
     
    35:06
    Pech s Buchtelem bojovali o puk v útočném pásmu v rohu kluziště, kde ale byli rychleji hráči Boleslavi. Následně nezachytil přihrávku na modrou Pavelka.
     
    35:43
    Dobrý pokus domácích! Jeden z nich totiž dokázal dostat puk až na druhou stranu ke Košťálkovi, který pálil z levého kruhu, Peters jen srazil puk mimo branku.
     
    36:29
    Rousek vymýšlel další zajímavou přihrávku z pravého kruhu, vybral si tentokrát Růžičku, což hostující obránci přečetli a vyhodili kotouč do bezpečí.
     
    37:13
    Boleslavští toto oslabení přečkali bez úhony a mohou se zase znovu soustředit na útok. Nyní dobře zapracoval poslední obránce domácích na modré.
     
    37:14
    Sparta právě vstřelila branku!
    A sparťané vedou o čtyři branky! Forman vyslal luxusní pas na najetého LUKÁŠE PECHA, který sám proti Petersovi nezaváhal a ranou prostřelil boleslavského brankáře. Asistence: Miroslav Forman, Jeremie Blain.
    37:14 Lukáš PECH - 4:0
     
    37:48
    Domácí se ale budou muset znovu bránit. Milan Jurčina (SPA) dostává dvě trestné minuty za zdržování hry, jelikož vyhodil kotouč až mezi diváky do hlediště.
     
    38:34
    Zbořil si narazil se Skalickým, ale clonící hráči domácího týmu odvedli opravdu dobrou práci, když nepustili svého soupeře k většímu ohrožení branky.
     
    39:15
    Říčka nedostal kotouč ven z obranného pásma a pokračovat mohl v akci Kousal. Boleslavský útočník ale neměl komu přihrát a poté se domácí osvobozují.
     
    39:57
    Kudrna zdržel boleslavskou rozehrávku v pásmu a Jurčina se mezitím vrátil zpátky mezi mantinely. Sparťané tuto třetinu dohrají s pukem na holích.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Prostřední třetina je za námi. Sparťané odskočili do výraznějšího vedení díky Andreji Kudrnovi, Michalu Řepíkovi a také Lukáši Pechovi. Poslední jmenovaný byl navíc u všech čtyřech branek a na svém kontě má už čtyři kanadské body.
     
    Další třetina začne přibližně v 20:18 hodin.
     
    Střely na branku: 11 – 25
     
    Hráči už krouží po ledové ploše, to znamená jen jediné. Třetí třetina začne už za chvíli!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:09
    Sukeĺ vyhrál úvodní vhazování přesně na hokejku obránce Kaliny a domácí založili další útočnou akci. Rousek následně byl před brankou, ale nezakončil.
     
    40:46
    Dvořák počkal za svou brankou, až mu dostřídají spoluhráči. Svou přihrávkou vybídl Formana, který ve velké rychlosti nemířil přesně.
     
    41:40
    A hosté budou hrát další přesilovku. Obránce Milan Jurčina (SPA) dnes podruhé na trestné lavici, tentokrát za nebezpečnou hru vysokou holí.
     
    42:13
    Bernad vystřelil od modré čáry a před brankou byl poté zaparkovaný Zohorna. Boleslavský útočník se snažil dorazit puk za brankovou čáru, ale neúspěšně.
     
    42:24
    Další náznak boleslavské šance! Pavel Kousal si rovnal kotouč na čepeli a chtěl přihrát před branku, ale puk dobře zablokoval ležící obránce Petr Kalina.
     
    42:50
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    A Sedláček přichází o své čisté konto! Zbořil dostal puk do brankoviště, kde ho pohotově zametl útočník RADIM ZOHORNA, jenž měl opravdu snadnou práci. Asistence: Adam Zbořil, Lukáš Kašpar.
    42:50 Radim ZOHORNA - 4:1
     
    43:26
    Pláněk vystřelil od modré čáry přesně do skrumáže před sparťanskou brankou a domácí následně posílají kotouč přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    43:54
    Velká šance na domácí straně! Řepík nahrál před branku úplně volnému Lukáši Rouskovi, kterému se ale zamotal puk mezi bruslemi.
     
    44:13
    Lukáš Pech nevyhrál vhazování ve středním pásmu, napadat se ještě vydal Buchtele, ale boleslavští hokejisté se přeci jen dostali alespoň za modrou čáru.
     
    44:44
    Pech o chvíli později si obhodil puk přes posledního obránce a následně donutil Peterse přerušit hru. Poté následovala menší rozmíška, kterou sudí roztrhli.
     
    44:59
    Jeden z boleslavských obránců nepřesně přihrával přes modrou čáru svým spoluhráčům, což vystihl Kudrna. Sparťanský útočník se ale neodhodlal ke střele.
     
    45:46
    Šťastný si dobře kryl kotouč v útočném pásmu před dotírajícím obráncem Sparty, ale jeho přihrávka nebyla přesná. Posléze sudí píská icing domácích.
     
    46:13
    Blain poslal jemný oblouček do středního pásma, kde už byl připravený Řepík, který ale neodhadl dobře celou situaci a rozhodčí přerušuje hru pro ofsajd.
     
    46:19
    Po komerční přestávce se vhazovalo ve středním pásmu. Sukeĺ nebyl úspěšný na buly a rozjet akci mohl Hrbas. Daleko se však Boleslavští nedostali.
     
    46:40
    Sparťanská první formace si příliš moc neporozuměla v rozehrávce, čehož si sudí všimli a pískají domácímu celku zakázané uvolnění. Hra je přerušena.
     
    47:26
    Skalický motal hlavy domácím bekům, Sukeĺ se ho snažil obrat o kotouč, a to se také povedlo. Řepík poté vyvezl kotouč z modré čáry do středního pásma.
     
    47:57
    A hosté se budou muset bránit další sparťanské přesilovce. Žiga Jeglič (MBL) totiž dostává dvě trestné minuty za podrážení. Boleslav se musí bránit.
     
    48:19
    Úvod oslabení hosté zvládají na výbornou. Růžička se musel pro puk vracet až do vlastního obranného pásma, kde začíná další útočná akce domácích.
     
    48:40
    A Boleslav bude hrát ve třech! Marek Hrbas (MBL) dostal od rozhodčích dvě minuty za hákování. Sparťané mají další možnost odskočit svému soupeři.
     
    49:35
    Sparta právě vstřelila branku!
    Neuvěřitelné! Sudí signalizoval další trest pro hosty a sparťané hráli šest na tři! Tuto možnost využívají a halou se rozeznívá "Pátá"! MATÚŠ SUKEĹ stál na správném místě a dorazil puk do branky! Asistence: Milan Jurčina, Lukáš Pech.
    49:35 Matúš SUKEĽ - 5:1
     
    49:35
    A v tomto čase jsou navíc vyloučeni hráči z obou týmů. Martin Ševc (MBL) dostal trest za sekání a hrubost, Milan Jurčina (SPA) pouze za hrubost.
     
    49:59
    Domácí tak hrají opět přesilovku pět na tři. Sukeĺ s Řepíkem rozjeli další útočnou akci zpoza vlastní branky, ale hosté byli tentokrát rychlejší a vyhodili.
     
    50:38
    A sparťané utahují šroubky v útočném pásmu a z toho plynou šance! Košťálek střílel od modré, ale Peters se stačil přesunout k druhé tyči.
     
    51:23
    Forman sice vybojoval kotouč v útočném pásmu, ale poté poslal puk přesně mezi oba obránce stojící na modré čáře. Dvořák se tak musí pro kotouč vrátit.
     
    51:54
    Boleslavští oslabení i se štěstím ustáli. Následně se dostali do útoku Bruslaři, ale sparťané byli připraveni. Na druhé straně zase nebyl úspěšný Dvořáček.
     
    52:20
    A na ledě se přiostřuje. Forman (SPA) teď skolil jednoho z Boleslavských na zem a bude se vylučovat. Boleslavští budou hrát v přesilové hře pět na čtyři.
     
    53:12
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Hosté se usadili v útočném pásmu, Bernad posunul kotouč na modrou JANU STRÁNSKÉMU, který svižnou ranou propálil brankáře Sedláčka. Boleslav je zpátky v zápase. Asistence: David Bernad, Jakub Klepiš.
    53:12 Jan STRÁNSKÝ - 5:2
     
    54:19
    Pech si vzal kotouč ve středním pásmu, v útoku si ho prohodil s Buchtelem, ale sparťané nějakou další kombinaci už nevymysleli. Boleslavští kontrolují puk.
     
    54:56
    Růžička vyhrál buly na Kalinu, který rozjel na pravé straně Kudrnu. Sparťanský rychlík nastřelil jen brankáře Peterse. Dnes je tu 8 373 diváků!
     
    55:23
    Robert Říčka už nevybojoval kotouč v útočném pásmu, ale Šťastný byl na modré čáře příliš moc rychlý. Rozhodčí tak píská postavení mimo hru.
     
    55:39
    Klepiš rozjel další útok ve středním pásmu, po jeho předávce střílel Ondřej Najman, který si však na brankáře Sedláčka nepřišel. Hra je tak přerušena.
     
    55:59
    Martin Pláněk si sjel na pobídku od svého spoluhráče, ale Sedláček i za pomoci svých obránců celou situaci ustál a sparťané už dostávají puk do bezpečí.
     
    56:54
    Kašpar zkusil překvapit Sedláčka střelou z pravého kruhu od mantinelu, sparťanský brankář si i přes clonu dvou bránících hráčů našel dobrý výhled.
     
    57:43
    Zohorna čekal, kde puk vyplave před Sedláčkem, u branky byl přítomen také Šťastný, ale Pavelka dobře zapracoval a dostal puk aspoň do středního pásma.
     
    58:15
    Na druhé straně střílel po zmatcích v útočném pásmu Sparty Dvořáček, ale jeho ránu si Peters bez větších problémů pohlídal a přerušil hru svým zákrokem.
     
    58:18
    Sparta právě vstřelila branku!
    A sparťané stejně jako v neděli i dnes dávají šestou branku! U puku se nejrychleji zjevil DAVID DVOŘÁČEK, který tak překonal boleslavského brankáře svou přesnou střelou. Asistence: David Vitouch.
    58:18 David DVOŘÁČEK - 6:2
     
    58:54
    A mohlo být pro domácí ještě lépe! Lukáš Rousek se dostal za obranu Bruslařů, Peterse sice překonal, ale puk se otřel o tyčku!
     
    59:39
    Pavelka nyní dohrál jednoho z boleslavských soupeřů u mantinelu a hned po odpískání se za svůj čin omlouvá. Je jasné, že tři body zůstanou na Spartě.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání je za námi! Ve třetí třetině se sice prosadil Radim Zohorna a Jan Stránský, ale za domácí pečetili tříbodové vítězství Matúš Sukeĺ a gólový účet uzavřel za tímto duelem David Dvořáček.
     
    Sparťané tak mají v kapse další výhru, Boleslavští se vracejí domů s prázdnou. To byla ode mě poslední informace. Mějte se hezky a na zápase se Zlínem, na počtenou! (21:03:43)
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 5. Řepík (Pech), 22. Kudrna (Pech, Buchtele), 29. Řepík (Pech), 38. Pech (Forman, Blain), 50. Sukeľ (Jurčina, Pech), 59. Dvořáček (Vitouch) – 43. R. Zohorna (Zbořil, Kašpar), 54. J. Stránský (Bernad, Klepiš)


    HC Sparta Praha: J. Sedláček (Cichoň) – Kalina, Blain, Jurčina, T. Pavelka, Tomáš Dvořák, Košťálek, Poizl – Rousek, Sukeľ, Řepík – Říčka, V. Růžička, Kudrna – Buchtele, Pech, Forman – Dvořáček, Vitouch, Pšenička.
    BK Mladá Boleslav: Peters (Krošelj) – Hrdinka, Ševc, Dlapa, Pláněk, Hrbas, Fillman, Bernad – Skalický, Zbořil, Klepiš – R. Zohorna, Jeglič, Šťastný – Lunter, Bičevskis, Kašpar – J. Stránský, Najman, P. Kousal.

    Rozhodčí: Lacina, Hejduk – Komárek, Rampír

    Diváci: 8 373
    thejrc.org