Kometa Brno – Mountfield HK 2:1 (kon.) | Sparta – Mladá Boleslav 6:2 (kon.)
po prodl.
Bílí Tygři Liberec
3:4 (3:1, 0:1, 0:1 - 0:1)
HC Škoda Plzeň
Úterý 18.02.2020, 16:00 • Home Credit Arena, Liberec • Extraliga dorostu - o pořadí v play-off • 17. kolo
Partner:
     
    62:01
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A je hotovo, bod navíc berou hosté, kteří potrestali riskantní přihrávku jednoho z Tygrů. Matěj Houdek byl u puku ve středním pásmu o malinko dříve než Luka Vodlan a posunul ho na DOMINIKA SOUKUPA. Ten vyřešil samostatný únik s chladnou hlavou a nasměroval kotouč mezi Královy nohy! Asistence: Matěj Houdek.
     
    61:14
    Tomáš Trunda v situaci dvou na jednoho předložil gólovku Jakubu Šedivému, jenž z mezikruží přestřelil Bočanovu svatyni!
     
    60:29
    Škodovka v úvodu nastaveného času drží kotouč. Marcel Marcel mohl duel ukončit, když se z pravé strany hezky natlačil až do brankoviště, forhendový blafák ale trošku přetáhl a nezakončil přesně.
     
    53:49
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Holý – 2 min., hrubost).
     
    52:20
    Tygři před Bočanem znovu rozpoutali peklo. Sražená dorážka Petra Gajdy se snesla za branku, vyčerpaní indiáni pak zahráli na zakázané uvolnění.
     
    50:33
    Neskutečný zákrok! Jakub Hujer kolmicí přes útočné pásmo připravil skoro jistý gól Filipu Křížovi, jehož střelu do odkryté části branky senzačně vyškrábl fantastický David Bočan.
     
    49:43
    Severočeši mohli být za skvělou práci při bránění přesilovek poměrně rychle odměněni! Už v plném počtu se kupředu vydal obránce Jakub Šedivý, který parádní kličkou obelstil Páníka. Pro zakončení si pak přijel Petr Gajda, zblízka ovšem Bočana nepropálil!
     
    47:27
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Culek – 2 min., nedovolené bránění).
     
    45:02
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Kříž – 2 min., hákování).
     
    44:31
    David Putz hned po buly dorážel z bezprostřední blízkosti. Okolo brankoviště se ochomýtal také Luka Vodlan, avšak Bočan udržel kotouč ve hře!
     
    41:44
    Hosté se už radovali z obratu, ale předčasně! Nicolas Schindler předvedl úžasnou individuální akci, v jejímž finále se elegantně protáhl okolo Filipa Damaška. Bekhendové zakončení mezi betony úspěch neslavilo, načež Schindler ztratil rovnováhu a vrazil do Krále. V důsledku toho puk propadl za čáru. Rozhodčí po dlouhé poradě gól správně neuznávají, hlasité protesty plzeňského kouče nejsou úplně na místě.
     
    40:36
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Hned zkraje třetí periody dokonávají indiáni comeback! Zbytek přesilovky nevyužili, jenže po jejím konci obdržel dlouhou přihrávku do jízdy DOMINIK SOUKUP, který si nabruslil na pravý kruh a přízemní střelou propasíroval touš do sítě. Asistence: Adam Páník.
     
    39:00
    A znovu famózní Daniel Král! Teď už vsedě likvidoval dorážku Petra Hausera, jenž ke štěstí Liberce nedokázal černou gumu pořádně zvednout.
     
    38:45
    Tentokrát Šiler trefil Měchuru, avšak Liberečtí se z pásma nedostali. Jakub Holý si naopak z pravé strany vyjel až před Krále, který udržel svůj celek ve vedení!
     
    38:15
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Meisel – 2 min., sekání).
     
    34:24
    Po delší době také příležitost Tygrů. Adam Měchura se z rohu prokličkoval až do předbrankového prostoru, David Bočan jeho pokus vytěsnil ramenem do ochranné sítě!
     
    30:15
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Indiáni už ztrácejí jediný gól. Marek Soukup nachytal libereckou defenzivu prostrkávačkou na modré čáře a JAKUB ŠILER si v úniku věděl rady! Po rychlém naznačení rameny zasunul kotouč forhendem za ležícího Krále. Pěkné řešení! Asistence: Marek Soukup.
     
    29:37
    Marcel Marcel si v rychlém protiútoku vyměnil puk s Dominikem Soukupem. První jmenovaný nakonec zblízka tečoval těsně mimo horní roh Královy pokladnice!
     
    25:48
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Culek – 2 min., držení).
     
    21:12
    Hosté byli centimetry od snížení! Jakub Šiler zavezl puk do pásma, nabruslil si oblouk a krásnou střelou zpoza levého kruhu rozezvučel břevno Královy svatyně.
     
    17:48
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Marcel – 2 min., podrážení).
     
    16:31
    Další obrovská šance Liberce. Petr Gajda se snažil dotlačit touš za betony ležícího Bočana, ten však i v tomto případě odolal! Gajda neuspěl ani se střelou od zadního mantinelu.
     
    15:45
    Skvělou ránu Martina Böhma od modré viděl Bočan na poslední chvíli, přesto dokázal zareagovat a výborným zákrokem znovu podržel svůj tým!
     
    15:04
    Západočeši mohou děkovat Davidu Bočanovi, že to není už 1:4. Maskovaný muž totiž zneškodnil vyloženou příležitost Davida Putze, který cílil z prostoru mezi kruhy do dolních pater klece!
     
    12:10
    Po dlouhém obehrávání přihrál Filip Kříž zpoza brány mezi kruhy, kde Lukáš Plos v obrovské příležitosti máchl hokejkou naprázdno!
     
    11:26
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (N. Schindler – 2 min., sekání).
     
    08:34
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Trunda – 2 min., podrážení).
     
    08:16
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Trošku laxní přístup k vlastní přesilovce se Tygrům nevyplatil. Po hezké přihrávce Marka Soukupa se před Králem nemýlil JAKUB ŠILER, který gólmana dokázal prostřelit i v pádu. 1:3 z pohledu Plzně! Asistence: Marek Soukup, Martin Jánský.
     
    07:26
    Hosté se mohli ve čtyřech vrátit do hry. Marcel Marcel vyslal vstříc Královi samotného Dominika Soukupa, jenž ale hledal mezeru mezi betony neúspěšně!
     
    07:14
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Kanta – 2 min., napadení).
     
    06:31
    Liberec právě vstřelil branku!
    Je tady další okamžitá akce šelem po buly! Na vhazování tentokrát uspěl Jakub Hujer, který jej vyhrál dopředu. Trestuhodně volný TOMÁŠ TRUNDA si pak položil Bočana a uklidil touš do prázdné klece! Asistence: Jakub Hujer.
     
    05:49
    David Putz nahodil kotouč po ledě na branku. Skvělou teč předvedl Filip Kříž, kterého David Bočan vychytal betonem. A brankář Škodovky si poradil i s dorážkou!
     
    03:43
    Liberec právě vstřelil branku!
    A Tygři vedou už 2:0! Adam Měchura nejprve skákavou přihrávkou vyhnal Martina Böhma do středního pásma. Liberecký obránce ovšem luxusní přihrávkou mezi protihráče vyslal do samostatné akce BENNETA ROSSMYHO. Ten šel do bekhendu, což Bočan přečetl a vypíchl puk. Gumový nesmysl se však vysokým obloučkem snesl přesně za jeho záda! Asistence: Martin Böhm.
     
    02:19
    Tutovku už si připsali také indiáni! Dominik Soukup obdržel přihrávku do vyložené příležitosti, Daniel Král se ovšem proti jeho ráně roztáhl na čáře a výborně zakročil betonem. Soukup se ještě neúspěšně snažil o dorážku z mínusového úhlu.
     
    00:40
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tak to byl bleskový úder. Bennet Rossmy čistě vyhrál buly v útočném pásmu a PETR GAJDA výstavní dělovkou bez přípravy poslal Bočana do role diváka! Puk se otřel o tyčku a přistál v síti. Asistence: Bennet Rossmy.

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 1. Gajda (Rossmy), 4. Rossmy (Böhm), 7. Trunda (Hujer) – 9. Šiler (Soukup, Jánský), 31. Šiler (M. Soukup), 41. D. Soukup (Páník), 63. D. Soukup (Houdek)


    Bílí Tygři Liberec: Král (Krátký) – Damašek, Böhm, Hladík, Šedivý (C), Meisel, Patzelt, Culek – Hujer, Putz, Vodlan, Trunda (A), Jenčovský, Kříž, Leden, Plos, Měchura, Rossmy (A), Gajda.
    HC Škoda Plzeň: Bočan (Lokajíček) – S. Schindler, Kanta, Houdek, Hodinář, Páník (A), Jánský – Šiler, Dáňa, Hauser, D. Soukup (A), Marcel (C), M. Soukup, N. Schindler, Kreuzman, Holý.

    Rozhodčí: Zavřel – Kajínek, Podrazil
    ocianews.com