Kometa Brno – Mountfield HK 2:1 (kon.) | Sparta – Mladá Boleslav 6:2 (kon.)
po prodl.
Bílí Tygři Liberec
3:4 (3:1, 0:1, 0:1 - 0:1)
HC Škoda Plzeň
Úterý 18.02.2020, 16:00 • Home Credit Arena, Liberec • Extraliga dorostu - o pořadí v play-off • 17. kolo
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek vše, děkuji za pozornost. (18:18:34)
     
    Velice pohledný dorostenecký zápas nabídl velký obrat Plzně, která v Home Credit Areně už po necelých sedmi minutách prohrávala 0:3. Nic ovšem nezabalila a díky dvěma trefám Jakuba Šilera a Dominika Soukupa slaví vydřené dva body!
     
    62:01
    Konec zápasu.
     
    62:01
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A je hotovo, bod navíc berou hosté, kteří potrestali riskantní přihrávku jednoho z Tygrů. Matěj Houdek byl u puku ve středním pásmu o malinko dříve než Luka Vodlan a posunul ho na DOMINIKA SOUKUPA. Ten vyřešil samostatný únik s chladnou hlavou a nasměroval kotouč mezi Královy nohy! Asistence: Matěj Houdek.
     
    61:14
    Tomáš Trunda v situaci dvou na jednoho předložil gólovku Jakubu Šedivému, jenž z mezikruží přestřelil Bočanovu svatyni!
     
    60:29
    Škodovka v úvodu nastaveného času drží kotouč. Marcel Marcel mohl duel ukončit, když se z pravé strany hezky natlačil až do brankoviště, forhendový blafák ale trošku přetáhl a nezakončil přesně.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Základní hrací doba skončila relativně zaslouženou remízou. Ani jeden celek by si za dnešní výkon nezasloužil odejít s prázdnou. Ze stavu ale mají samozřejmě větší radost Plzeňští, jelikož se vrátili ze ztráty 0:3. Následuje prodloužení tři na tři.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:26
    Petr Hauser si s Jakubem Šedivým za zády nabruslil až na území pravého kruhu. Liberecký kapitán mu však skvěle sáhl do střely a Král jen sebral puk ze země.
     
    59:01
    Indiáni vyhodili na zakázané uvolnění, na což jejich trenérský štáb reaguje oddechovým časem. Jdeme do poslední minuty základní hrací doby, stav je stále nerozhodný.
     
    58:21
    Na druhé straně se z mínusového úhlu vytočil Petr Hauser. Daniel Král měl betony v pohotovosti a nepřipustil zásadní změnu skóre.
     
    58:00
    Adam Měchura se snažil vystřelit v obležení plzeňských hráčů, Adam Páník jeho pokus srazil nohou mimo nebezpečné prostory.
     
    57:36
    Po tvrdém souboji zůstal na ledě ležet Jakub Holý. Měl by ale být v pořádku, sám se totiž zvedl na brusle a míří na hráčskou lavici svého mužstva.
     
    57:10
    Ze skrumáže v rohu obranného pásma vydoloval kotouč Jakub Hujer, který ho hned zaváží až za protější bránu. Tam se bojuje nanovo.
     
    56:26
    Po ofsajdu domácího týmu se vhazuje v prostřední třetině.
     
    55:56
    Krátce po návratu Holého na led vystřelil z levého křídla Petr Gajda. David Bočan byl u tyčky včas a schoval pryž ve výstroji.
     
    55:28
    Daniel Král prokázal pevné nervy, když si za nerozhodného stavu troufl na rozehrávku těsně okolo nohy napadajícího hráče.
     
    54:52
    Projektil Jakuba Šedivého se ztratil pod dresem Adama Páníka. Plzeňský bek odjíždí na střídačku a snaží se kotouč z chráničů vytřepat.

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 1. Gajda (Rossmy), 4. Rossmy (Böhm), 7. Trunda (Hujer) – 9. Šiler (Soukup, Jánský), 31. Šiler (M. Soukup), 41. D. Soukup (Páník), 63. D. Soukup (Houdek)


    Bílí Tygři Liberec: Král (Krátký) – Damašek, Böhm, Hladík, Šedivý (C), Meisel, Patzelt, Culek – Hujer, Putz, Vodlan, Trunda (A), Jenčovský, Kříž, Leden, Plos, Měchura, Rossmy (A), Gajda.
    HC Škoda Plzeň: Bočan (Lokajíček) – S. Schindler, Kanta, Houdek, Hodinář, Páník (A), Jánský – Šiler, Dáňa, Hauser, D. Soukup (A), Marcel (C), M. Soukup, N. Schindler, Kreuzman, Holý.

    Rozhodčí: Zavřel – Kajínek, Podrazil
    ocianews.com