Litvínov – Třinec 5:2 (kon.)
konec
HC RT TORAX Poruba 2011
8:1 (2:1, 2:0, 4:0)
HC ZUBR Přerov
Středa 19.02.2020, 17:30Chance liga - o pořadí v play-off • 22. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec přineslo hned osm přesných zásahů, o osm z nich se postaral domácí Poruba, která tak logicky vyhrála vysoko 8:1. Poslední perioda tohoto zápasu byla hodně vyrovnaná, oba celky si vytvořily zhruba stejně šancí. Domácí však byli maximálně efektivní, dokonce soupeře donutili ke střídání brankářů, avšak ani tato změna moc nepomohla. Poslední desetiminutovka byla jednoznačně v režii hostů, avšak žádné snížení jsme neviděli. (19:50:53)
     
    Konec zápasu.
    59:17 Marek SLAVÍK - 8:1
     
    59:17
    Poruba právě vstřelila branku!
    Tak přeci jenom tu máme ještě jednu branku! Po vhazování jsme sledovali předávku k modré čáře, odkud naprosto přesně zakončil MAREK SLAVÍK, jehož rána směřovala přesně pod břevno. Klimeš měl čistý výhled, nicméně střela byla velice přesná!
    Asistence: Patrik Husák.
     
    58:23
    Vypadá to, že se další změny skóre už nedočkáme. TORAX Poruba se snaží v koncovce tohoto zápasu držet puk daleko od své branky, což se domácím daří na jedničku.
     
    57:40
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Lukáš Forman – 2 min., krosček).
     
    57:26
    Navrátil naprosto prospal ideální šanci k nahrávce na Goiše, tu totiž zablokoval jeden z protihráčů.
     
    56:30
    Porubě se povedlo ve vlastním pásmu uspět na vhazování, nicméně hostující celek se ihned pokoušel dostat k puku. Na opačné straně nenápadné zakončoval Nejezchleb, který dost možná orazítkoval tyč.
     
    55:07
    Zubři v posledních minutách pořádně přidali na aktivitě, avšak stále tomu chybí větší klid v koncovce. Přerov se do šancí dostává, nicméně Foltán dnes podává velice dobrý výkon.
     
    54:04
    Berger si až příliš dlouho zahrával s pukem, se kterým se nakonec nedostal ani k červené čáře. Poruba se tak pustila do útoku, nahození skončilo až u brankáře Klimeše.
     
    53:11
    Na opačné straně jsme sledovali spolupráci mezi Špačkem a Jáchymem. Druhý jmenovaný se napřahoval u levého kruhu, jeho zakončení mu ale absolutně nevyšlo.
     
    52:23
    Do zajímavé pozice se dostal hostující Weinhold, jehož dělovka prosvištěla kousek vedle. V mnohem větší šanci se zjevil Číp, který nepřekonal dezorientovaného Foltána.
     
    49:49
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Jiří Zdeněk – 2 min., hákování).
     
    49:33
    I v oslabení se hosté pustili do protiútoku. Číp to zkoušel manévrem před brankáře Foltána, na poslední chvíli ale přijel zpět jeden z obránců, který zasáhl čistě.
     
    48:35
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Lukáš Klimeš – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo). Trest odpyká Šimon Kratochvil.
     
    48:20
    Stále nesledujeme plynulou podívanou, po rozehrávce hostů směřoval puk přes všechny čáry. Jednalo se o zakázané uvolnění, hra se tak bude opět stěhovat.
     
    47:39
    Mnozí opět zvedali ruce nad hlavu, tentokráte se jednalo o brankovou konstrukci za brankářem Klimešem!
     
    47:02
    Tentokráte má zdravotní potíže hostující Pšurný, který rovněž musel za pomoci spoluhráčů na střídačku. Ono se dost možná ani o zranění nejednalo, možná v tom hrála roli brusle, která nebyla v pořádku. Krátce poté se opět vhazovalo ve středním pásmu.
     
    46:33
    Oddechový čas pro hosty.
    46:33 Radim TOMAN - 7:1
     
    46:33
    Poruba právě vstřelila branku!
    Sedmý zásah domácích hokejistů, i tentokráte za to mohla chyba Přerova! Odraz o hrazení překvapil hostujícího Formana, který ho u své branky nedokázal odehrát. K němu se tak jako první dostal RADIM TOMAN, který bleskovou střelou překonal brankáře.
    Bez asistence.
     
    46:07
    Kanko to zkoušel bekhendovou nahrávkou, která ovšem putovala daleko od spoluhráče. Na opačné straně pálil Hejcman, který švihem opět našel připraveného Foltána.
     
    45:05
    Hrací předmět se opět dostal na jednu ze střídaček, logicky se tak musela hra přerušit. Sudí pro změnu vhazovali ve středu hrací plochy, úspěšnější byla Poruba.
     
    44:04
    Klimešovi se povedlo klidným způsobem rozehrát až ke středu hrací plochy, načež Přerov zaznamenal bleskový přechod přes modrou čáru, což vedlo k zakončení.
     
    43:13
    V tomto případě se vhazovalo po pravici brankáře Foltána. Na vhazování se za hostující celek postavil Berger, který dokázal vyhrát k modré čáře, odkud Weinhold nahazoval do protihráče.
    42:35 Jan KÁŇA - 6:1
     
    42:35
    Poruba právě vstřelila branku!
    Tady se schyluje k pořádnému debaklu, je to už o pět branek! Parádní nahrávka v podání obránce Rudla směřovala do jízdy na JANA KÁŇU, který se v tísni dostal před brankáře Klimeše, kterého se štěstím dokázal poprvé překonat.
    Asistence: Dominik Rudl.
     
    41:47
    Na opačné straně se u pravého hrazení dostal k puku Berger, kterému přispěchal na pomoc Pšurný. Hosté se do zakončení nedostali, oba celky posléze vystřídaly.
     
    41:28
    Střídání v týmu HC ZUBR Přerov: ze hřiště odchází Michael Petrásek, přichází Lukáš Klimeš.
    41:28 Petr KANKO - 5:1
     
    41:28
    Poruba právě vstřelila branku!
    Zničehonic tu máme pátou branku domácích! Zubři spěchali za kotoučem ve vlastním pásmu, jenomže nedůraz obránců přinesl nahrávku na PETRA KANKA, který se zjevil sám před brankářem Petráskem, kterého dokázal překonat.
    Asistence: Jiří Zdeněk, Daniel Krejčí.
     
    41:05
    Poruba se musela bránit dalšímu útočnému výpadu soupeře, jeden z domácích však sáhl k odpalu přes všechny čáry. Zdravotní problémy však má Urbanec, který za pomoci spoluhráče odjel na střídačku.
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo lépe pro domácí hráče, kteří se ihned postarali o rychlou rozehrávku. Tu však soupeř zachytil, následné Moučkovo zakončení putovalo nad branku.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku (celkem): 20 – 24.
     
    Je za námi také druhá perioda, která rozhodně nepřinesla atraktivní podívanou. Přerov měl v úvodu mnohem více ze hry, avšak podruhé recept na brankáře Foltána nenašel. Porubě hodně pomohly přesilové hry, díky kterým se domácí dostali do vedení 4:1 Zubři si tento zápasu hodně komplikují fauly, ve třetí třetině tak budou dotahovat tříbrankové manko.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:13
    Druhá třetina se pomalu a jistě blíží ke svému konci, Přerov se opět nadechuje k náporu. Ten zatím nic nebezpečného nepřinesl, hra totiž nabízí celkem dost nepřesností.
     
    37:25
    Nepříjemný nástřel v podání Šnajnara nakonec skončil nad brankou, o teč se ještě před Foltánem pokoušel Svoboda. Následně se do šance dostal Forman, jehož pokus směřoval vysoko nad.
     
    36:05
    Pátou branku Poruby měl na hokejce Gřeš, který se dostal do samostatného úniku, avšak Petrásek ho dokázal vychytat!
    35:37 Jan KÁŇA - 4:1
     
    35:37
    Poruba právě vstřelila branku!
    I tato přesilová hra je přeci jenom využita! Vypadalo to na kombinaci bez úspěchu, avšak v mezikruží se fantastickým způsobem napřáhl JAN KÁŇA, jehož dělovka zapadla přesně pod horní konstrukci branky. Petrásek to měl hodně složité, zřejmě toho moc neviděl.
    Asistence: Tomáš Jáchym, Daniel Krejčí.
     
    34:45
    Obrovský kus práce odvedl Moučka, který nasbíral cenné vteřinky. Při pokusu o rozehrávku se puk dostal na hostující střídačku, jeden ze sudích tak musel přerušit hru.
     
    34:12
    Zubři i tentokráte uspěli na vhazování, což vedlo k vyhození až k opačné brance. Poruba se však bleskovým způsobem dostala zpět, v současné době sledujeme kombinaci v pásmu.
     
    33:45
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Lukáš Forman – 2 min., krosček).
     
    33:14
    Domácí Zdeněk pouze nastřelil kotouč do pásma, kde jsme sledovali další nahození. Pastorův pokus však nebyl vůbec nebezpečný, Petrásek si připsal pohotový zákrok.
    32:08 Tomáš GŘEŠ - 3:1
     
    32:08
    Poruba právě vstřelila branku!
    Domácí hráči využívají přesilovou hru! Poruba se totiž na delší časový úsek usídlila v útočné třetině, kde jsme sledovali chytré nahození od modré čáry, o které se postaral Husák. Jeho střílenou nabídku ještě tečoval TOMÁŠ GŘEŠ, který dokonalým způsobem změnil směr letu puku.
    Asistence: Patrik Husák, Jan Hudeček.
     
    31:07
    Ihned po vhazování jsme sledovali svižnou střelu, se kterou si Petrásek dokázal poradit. Zubrům se posléze povedlo vyhodit do bezpečí, další atak domácích skončil ofsajdem.
     
    30:43
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Lukáš Zmeškal – 2 min., hrubost).
     
    30:04
    Je za námi zhruba polovina zápasu, ten nám zatím nabídl tři přesné zásahy. Druhá perioda zatím patří Přerovu, avšak stále marně hledá recept na brankáře Foltána.
     
    29:00
    I nadále sledujeme hodně složité nahrávky v podání hostů. Zubři dokonce opět museli vyklidit útočné pásmo, až poté se Číp postaral o nebezpečnou střelu z vrcholku pravého kruhu.
     
    28:12
    Přerovu se tato přesilová hra vůbec nedaří, za více než minutu se hosté nedostali ani ke střele. Poruba zodpovědně brání, Krislovi navíc uskočil puk přes hokejku.
     
    27:08
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Daniel Krejčí – 2 min., nedovolené bránění).
     
    26:50
    Foltán musel za vlastní branku, kde se mu ovšem nepovedlo zachytit nahození podél mantinelu. Jeho celek se přesto dostal na druhou stranu, kde pouze nahazoval Urbanec. Před Petráskem se však utvořil závar, nikdo z domácích ho ale nezasunul do branky.
     
    26:07
    Goiš zkoušel štěstí z velkého úhlu, avšak na brankáře si nepřišel. Zubři se však na delší dobu usadili v pásmu soupeře, nahození od Formana však zablokoval Husák.
     
    25:01
    Číp měl v mezikruží celkem dost prostoru, avšak ani tentokráte nevyzrál na domácího brankáře. Poruba se opět dostala pod menší tlak, ze kterého se osvobodila výhozem na icing.
     
    24:11
    Hostující Zmeškal se pokoušel natlačit před Foltána, což mu sice vyšlo, zakončení jsme ale neviděli. Až poté se o něj pokusil Süss, který trefil pouze beton brankáře.
     
    23:05
    Domácí Špaček na prudkou nahrávku vůbec nedosáhl, puk se tak svezl přes všechny čáry. Jednalo se o zakázané uvolnění, hra se tak opět stěhuje před Foltána.
     
    22:04
    Na opačné straně zkoušel šikovně nahodit kotouč na branku Bodák, který to nemyslel vůbec špatně. O černou práci se navíc postaral Číp, jenž nepříjemně clonil Foltánovi.
     
    21:07
    V krátkém časovém sledu je hra hned potřetí přerušena, tentokráte si zákrok připsal hostující brankář Petrásek. Vhazovat se tak bude muset po jeho pravé ruce.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo lépe pro domácí celek, který se opět jako první dostal do vlastního pásma, odkud se o rozehrávku pokoušel Hudeček.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku: 9 – 12.
     
    Je za námi první třetina, která nám nakonec přinesla hned tři přesné zásahy. Jako první se do vedení dostala Poruba, která najednou přestala hrát, což vedlo k vyrovnávací brance soupeře. Torax se však rychle vzchopil, navíc při pohotové akci podruhé v tomto duelu udeřil, což vydrželo až do konce třetiny.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:22
    Již nám běží poslední minuta první periody, na další změnu skóre to v tuto chvíli nevypadá. Zubři se před malým momentem dostali k protiútoku, Goiš však pouze nahazoval k mantinelu.
     
    17:10
    Z dobré pozice zakončoval Berger, avšak trefil pouze připraveného brankáře. První přesilová hra tohoto zápasu nebyla využita, Poruba totiž vyhodila kotouč do bezpečí.
     
    16:20
    Zubři se dostali do pohotovému tlaku, přičemž si několik zákroků připsal také Foltán. Ten musel reagovat na zakončení od Krisla, které přeci jenom schoval do lapačky.
     
    15:14
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Jan Káňa – 2 min., sekání).
    14:43 Marek SIKORA - 2:1
     
    14:43
    Poruba právě vstřelila branku!
    Jenomže domácí se bleskovým způsobem dostávají zpět do vedení! Velký kus práce odvedl Gřeš, kterému se povedlo načasovat nahrávku do jízdy na MARKA SIKORU, který si sjel až do mezikruží, odkud pohotovou střelou překonal brankáře Petráska.
    Asistence: Tomáš Gřeš, Jan Hudeček.
     
    14:15
    Domácím se navíc nepovedlo kloudným způsobem založit útočnou akci, výsledkem bylo zakázané uvolnění. Zubři jsou aktivnější, na ledovou plochu se dostala Süssova lajna.
    13:26 Roman PŠURNÝ - 1:1
     
    13:26
    Přerov právě vstřelil branku!
    Tak až nyní máme skutečně vyrovnání! Poruba se totiž nemohla dostat ze sevření, navíc měl trestuhodně příliš prostoru ROMAN PŠURNÝ, který si manévrem vylepšil střeleckou pozici, odkud procedil puk za brankáře Foltána.
    Asistence: Mikuláš Zbořil, Jakub Navrátil.
     
    12:34
    Vyrovnání měl na hokejce hostující Moučka, který si sjel před Foltána, odkud se pokusil reagovat na nahrávku v podání Čípa. Jeho okamžité zakončení putovalo úplně vedle.
     
    11:25
    V posledních minutách nesledujeme vůbec plynulou podívanou. Po jedné ze střel se puk opět dostal až do ochranné sítě, následovat bude vhazování po levici Foltána.
    10:15 Marek ŠPAČEK - 1:0
     
    10:15
    Poruba právě vstřelila branku!
    Na první branku tohoto zápasu jsme čekali necelých deset minut! Zubři se totiž nedokázali dostat do bezpečí, domácí navíc zachránili puk před modrou čárou. Nahrávka o hrazení směřovala na MARKA ŠPAČKA, jenž zakončením zápěstím překonal Petráska poprvé v utkání!
    Asistence: Jan Káňa.
     
    09:20
    Po vhazování to zkoušel také Krejčí, jehož ránu Petrásek dost dobře viděl. Hostující brankář vyrazil do strany, kotouč navíc lehce trefil také ochrannou síť nad brankou.
     
    08:59
    Zubři se vypořádali i s další útočnou akcí soupeře, následně oba celky dokázaly vystřídat. Směrem dopředu si to namířil Káňa, který opět mířil pouze doprostřed branky.
     
    07:40
    Zničehonic měl hodně prostoru u zadní tyče Dvořák, který ovšem trefil pouze přesouvajícího se Foltána. Poslední minuty nabízejí celkem dost příležitostí.
     
    07:13
    Své štěstí zkoušel také domácí Nejezchleb, který po přejetí modré čáry mířil pod horní konstrukci. Petrásek se činil vyrážečkou, na opačné straně se do šance dostal Hejcman, který ani nadvakrát neuspěl.
     
    06:20
    Káňa si sjel na pohotovou nahrávku mezi kruhy, odkud se mu nepovedlo zamířit do odkrytého prostoru. Petrásek tak zasahovat nemusel!
     
    06:09
    Sledovali jsme další střelecký pokus, tentokráte z hokejky Navrátila. Jeho ukrytá rána směřovala po ledě, Foltán však neměl problém a i v tomto případě raději přerušil hru.
     
    05:17
    Hostující kapitán Krisl nedokázal rozehrát zpoza vlastní branky, fatální následky to ale nemělo. Další přetahovaná o kotouč vyšla lépe hostům, dopředu se tak dostal Kleiner, který trefil lapačku Foltána.
     
    04:10
    Pšurného formace dokázala u pravého hrazení vydolovat kotouč, jenomže domácí hráči si počínali zodpovědným způsobem. Hrací předmět se dostal až za modrou čáru.
     
    03:08
    Velké problémy měl domácí Rudl, který nakonec přišel o kotouč. Zubři se tak usadili v pásmu soupeře, nahození z hokejky Weinholda trefila prvního z protihráčů.
     
    02:02
    Foltán si připsal další zákrok, nejednalo se ale o nic nebezpečného. Na opačné straně to elegantně udělal domácí Brodek, jenž si našel střelecký prostor, odkud trefil prostředek branky.
     
    01:01
    Nahrávka směrem na hostující Bergera byla hodně dlouhá, na ledovou plochu se tak dostaly druhé formace. To vedlo k zakončení v podání Moučky, jenž trefil levý beton Foltána.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro domácí celek, který se jako první vydal do vlastního pásma. Poté jsme sledovali nahrávku na Gřeše, jenž daleko nedojel.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC RT TORAX Poruba 2011: Foltán (Kůdela) – Slavík, Husák, Rudl, Urbanec, D. Krejčí, Pastor, Šendera – Gřeš, Hudeček, Sikora (A) – Špaček, T. Jáchym, J. Káňa (A) – Nejezchleb, Zdeněk (C), Kanko – Ďurač, Toman, Brodek.

    HC ZUBR Přerov: Petrásek (Klimeš) – Krisl (C), Weinhold, Bodák, Zbořil (A), Forman, Šnajnar, Kleiner – Navrátil, Pšurný (A), Berger – Číp, Hejcman, Moučka – Š. Kratochvil, F. Dvořák, Goiš – Zmeškal, Süss, Matěj Svoboda.

    Rozhodčí: Kašík, Vrba – Bartek, Dohnal.
     
    HC ZUBR Přerov

    Na opačné straně stojí Přerov, který si letos vede velice dobře. Zubři totiž okupují druhou pozici tabulky, navíc si již s předstihem zaručili čtvrtfinálovou účast, náskok na sedmý Havířov je v tuto chvíli už čtyřiadvacetibodový. Přerov má i na třetí Vsetín dostačující náskok, nicméně na první pozici už nemá šanci dosáhnout, manko na vedoucí Budějovice činí úctyhodných 35 bodů. Hostující tým tohoto zápasu se nachází v o něco lepší formě, povedlo se mu totiž naplno bodovat hned ve čtyřech z posledních pěti duelů. Jediná porážka přišla na domácím ledě proti pražské Slavii, která dokázala vyhrát v prodloužení výsledkem 3:2.

    Nejproduktivnější hráči:

    Roman Pšurný
    – 47 bodů (24+23)
    Jakub Navrátil – 43 bodů (16+27)
    Tomáš Doležal – 30 bodů (8+22)
     
    HC RT TORAX Poruba 2011

    Hokejisté Poruby se po jednapadesáti odehraných zápasech nacházejí na osmé pozici, což znamená poslední příčku skupiny vítězů. Poruba ztrácí na sedmý Havířov už sedm bodů, naopak na příčky zaručující čtvrtfinálovou účast činí osmibodové manko. Poruba se i nadále potýká s hodně kolísavou formou, z posledních pěti duelů se jí povedlo uspět ve dvou případech, zbylé tři zápasy pro změnu přinesly porážku. Poruba tak v minulém kole nedokázala navázat na povedené představení na ledě Havířova, kde vyhrála vysoko 6:2, na domácím ledě totiž podlehla vedoucím Budějovicím drtivě 1:8. Poruba tak má co napravovat, o nápravu se pokusí už v tomto duelu.

    Nejproduktivnější hráči:

    Marek Sikora
    – 37 bodů (13+24)
    Jan Hudeček – 34 bodů (15+19)
    Patrik Husák – 34 bodů (7+27)
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Chance Liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi HC RT TORAX Poruba 2011 a HC ZUBR Přerov.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 11. Špaček (J. Káňa), 15. Sikora (Gřeš, Hudeček), 33. Gřeš (Husák, Hudeček), 36. J. Káňa (T. Jáchym, D. Krejčí), 42. Kanko (Zdeněk, D. Krejčí), 43. J. Káňa (Rudl), 47. Toman, 60. Slavík (Husák) – 14. Pšurný (Zbořil, Navrátil)


    HC RT TORAX Poruba 2011: Foltán (Kůdela) – Slavík, Husák, Rudl, Urbanec, D. Krejčí, Pastor, Šendera – Gřeš, Hudeček, Sikora (A) – Špaček, T. Jáchym, J. Káňa (A) – Nejezchleb, Zdeněk (C), Kanko – Ďurač, Toman, Brodek.
    HC ZUBR Přerov: Petrásek (42. Klimeš) – Krisl (C), Weinhold, Bodák, Zbořil (A), Forman, Šnajnar, Kleiner – Navrátil, Pšurný (A), Berger – Číp, Hejcman, Moučka – Š. Kratochvil, F. Dvořák, Goiš – Zmeškal, Süss, Matěj Svoboda.

    Rozhodčí: Kašík, Vrba – Bartek, Dohnal

    Diváci: 602
    ocianews.com