Litvínov – Třinec 5:2 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
6:4 (2:1, 3:1, 1:2)
HC Stadion Litoměřice
Středa 19.02.2020, 17:30 • Zimní stadion Na Lapači • Chance liga - o pořadí v play-off • 22. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vsetín si připisuje cenný tříbodový zisk. Třetí třetina zprvu přinesla bezpečnou kontrolu v podání domácího celku, který hájil tříbrankový náskok. Litoměřice se však dokázaly z ojedinělé akce prosadit a zanedlouho sáhly ke hře bez brankáře, kterou umocnila přesilová hra, ve které se prosadil Patrik Marcel. Rázem bylo na Lapači drama, ovšem ve rozsekl trefou do odkryté litoměřické klece Sebastian Gročík. Lví podíl na dnešním vítězství Vsetína má druhá formace, ze které se prosadili všichni tři její členové. Valaši se nyní se svými fanoušky radují z důležitého tříbodového vítězství, Litoměřice se však určitě nemají za co stydět, na Lapači byly znovu nepříjemným soupeřem. Boj Valachů pokračuje sobotním kolem na ledě Chomutova, Stadion přivítá na domácí půdě Porubu. Z mé strany je to dnes vše, přeji vám příjemný zbytek večera. (19:55:52)
     
    Konec zápasu.
     
    59:35
    Vsetín se však zásluhou Dostálka vymanil z obranného pásma a tohle už nejspíš Valaši zvládnou.
     
    59:12
    Stadion se ještě pokouší znovu zdramatizovat utkání a jeho hráči krouží v útočném pásmu.
     
    58:37
    Litoměřice jsou v plném počtu.
     
    58:13
    Hunkesovou střelu tečoval Jonák nad branku Stadionu, vhazuje se před brankou Škorpíka.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:02
    Vsetínské publikum po názorech na litoměřický projekt už začíná slavit a Lapačem se nese vysoký jalovec, i když ještě před pár okamžiky bylo zelenožlutým pořádně horko.
     
    56:37
    Do radujících Valachů se opřel Markus Korkiakoski a od rozhodčích fasuje dvě minuty za nesportovní chování.
    56:37 Sebastián GORČÍK - 6:4
     
    56:37
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Valaši využili soupeřovy hry bez brankáře a z vlastního obranného pásma trefil odkrytou trefu Litoměřic SEBASTIAN GORČÍK. Asistence: Branislav Rehuš.
     
    56:25
    Štohanzlovu střelu zastavila Bláhova lapačka, vhazovat se bude po levici vsetínského brankáře.
    55:50 Patrik MARCEL - 5:4
     
    55:50
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Na Lapači to bude ještě drama! Po nahození od modré čáry v podání Berana se před brankou Valachů nejlépe orientoval PATRIK MARCEL a snížil na rozdíl jediné branky. Asistence: Martin Beran, Jan Strejček.
     
    55:11
    Litoměřická power-play bude podpořena přesilovou hrou, 2+10 minut fasuje Martin Dudáš. Menší trest fasuje vsetínský bek za krosček, osobní trest pak za nesportovní chování.
     
    55:02
    Litoměřice jdou do akce v šesti, vhazuje se před Bláhou.
     
    55:02
    Oddechový čas pro hosty.
     
    54:48
    Jonák nyní působil zmatky v litoměřické obraně, když s kotoučem obkroužil branku, aby se dostal před ní, avšak nezakončil a znovu zamířil za branku, odkud se napodruhé marně snažil vylepšit situaci pro jednoho ze svých spoluhráčů.
     
    54:07
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Daniel Voženílek – 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
     
    53:59
    Litoměřice ještě vycítily šanci a snaží se bojovat o svůj prostor ve vsetínské obranné třetině.
    53:10 Markus KORKIAKOSKI - 5:3
     
    53:10
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Hostům se podařilo z ojedinělé útočné akce snížit stav na rozdíl dvou branek! Na modré čáře zachytil kotouč Klejna a do jeho nahození vložil svou hůl MARKUS KORKIAKOSKI, čímž prudce změnil směr kotouče, který zapadl za záda brankáře Bláhy. Asistence: František Klejna, Ondřej Baláž.
     
    52:56
    Hra se nese znovu ve svižném tempu, čas rychlé kvapí směrem k závěru utkání.
     
    51:51
    Dudáš nyní vyslal prudkou střelu od modré čáry, kterou Škorpík vyrazil, nicméně vsetínská druhá formace pokračuje v okupaci litoměřického pásma.
     
    51:00
    Jonák nyní poslal kotouč na hranici brankoviště, kde byl připraven Rehuš, ovšem nedokázal si puk na holi ideálně nastavit tak, aby mohl zakončit.
     
    50:22
    Korkiakoski s Beranem byli nyní blízko kosmetické úpravě ve skóre, Beranův úmysl ovšem vsetínský brankář Bláha včas vystihl a následný skákavý kotouč odpálila vsetínská obrana na zakázané uvolnění.
     
    49:35
    Na druhé straně se o střelecké zakončení pokoušel Kropáček, vsetínská obrana však svému brankáři pomohla a pokus litoměřického hráče zablokovala.
     
    48:49
    Vsetínská druhá formace znovu dělá problémy soupeřově obraně.
     
    47:46
    Dnešní utkání sleduje 2410 diváků.
     
    47:45
    Až nyní se po dlouhé době přerušuje, Sklenářův pokus však Bláha zlikvidoval.
     
    47:34
    Hra opravdu plyne svižně, což pochopitelně vyhovuje domácímu Vsetínu, který kontroluje svůj pohodlný tříbrankový náskok.
     
    46:43
    Dudáš nyní poslal do jízdy na pravém křídle Rehuše, ten však pouze provětral připravený beton brankáře Škorpíka.
     
    45:38
    Litoměřicím se podařilo chvílí ohřát v útočném pásmu, ale nyní už jsou zase u puku Vsetínští a rozehrávají další útočnou akci, jsme svědky dlouhé pasáže bez přerušení.
     
    45:02
    Březina přenechal kotouč Vlachovi, jenž zakončoval z levého křídla, Škorpík dokázal ramenem zasáhnout.
     
    44:21
    Hunkes prudce nahazoval puk na Škorpíka, ten pouze vyrazil a po dorážce se marně natahoval Rehuš.
     
    42:49
    Vsetínu se nyní nedaří udržet útočné pásmo, ale mrzet ho to příliš nemusí, protože kotouč z litoměřických holí sbírá ve střední třetině hřiště a nepouští soupeře do protiútoků.
     
    41:41
    Zakázané uvolnění Stadionu stěhuje hru před Škorpíka.
     
    41:14
    Vsetín momentálně nikam nespěchá, v klidu podrží kotouč za vlastní branku a prostřídá, to stejné dělají i hosté.
     
    40:15
    Hned na startu třetí třetiny se do slibné příležitosti dostal Jonák, když se kotouč od Gorčíka přes Rehuše dostal až na osamoceného vsetínského kapitána, který však v bezprostřední blízkosti trefil pouze připraveného Škorpíka.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá dvacetiminutovka přinesla čtyři branky. Spokojenější může být domácí Vsetín. Litoměřice však nejprve dokázaly srovnat stav utkání, když zaváhání ve vsetínské rozehrávce využil Dominik Sklenář. Vsetín ovšem nedopustil obrat a vedení si vzal zpět, když se druhou brankou v utkání prosadil David Březina. Domácí fanoušky pak rozjásal Roman Vlach, jehož prudká rána skončila za bezmocným Škorpíkem. No a poslední slovo v prostředním dějství měl vsetínský kanonýr David Tůma, když zužitkoval přihrávku Březiny. Druhá formace domácích je tak dneska vysoce produktivní, bude v tom pokračovat i ve třetí třetině nebo se Stadionu podaří ještě najít síly ke zdramatizování utkání? To budete moci sledovat od 19:17.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:16
    Jeřábek hledal spoluhráče v předbrankovém prostoru, ovšem nenašel nikoho a obránce Litoměřic vyhodil kotouč jen na zakázané uvolnění.
     
    38:34
    Vsetínu se daří kontrolovat závěr druhé třetiny a drží se s pukem v obranném pásmu soupeře.
     
    37:11
    V plném počtu už jsou také Litoměřice, mezitím se snažil propálit skrumáž hráčů před brankou Litoměřic Karafiát, to se mu povedlo, ale na pozorného Škorpíka nevyzrál.
     
    36:28
    Vsetín je kompletní, startuje jeho zkrácená početní výhoda.
     
    35:48
    Vsetín je znovu při hře ve čtyrech častějším majitelem kotouče a snaží se vymyslet další útočnou akci.
     
    35:11
    Poměr sil na ledě se srovná, po nahození Slováčka postupoval do individuální akce Dostálek, ovšem za záchrannou brzdu musel zatáhnout Jan Strejček a putuje na trestnou lavici na dvě minuty za podrážení.
     
    34:49
    Vsetín se osvobozuje.
     
    34:28
    Vsetín bude znovu muset čelit početní výhodě soupeře, dvě minuty za hrubost – tak zní verdikt pro Vojtěcha Šilhavého.
    33:34 David TŮMA - 5:2
     
    33:34
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsetín pokračoval v aktivním výkonu v útočném pásmu a výbornou přihrávku obstaral Březina, když zpoza branky vyzval ke skórování nikým nehlídaného DAVIDA TŮMU, vsetínský kanonýr dostál své pověstí a přesnou střelou navyšuje vedení Valachů na rozdíl tří branek. Asistence: David Březina, Roman Vlach.
     
    33:01
    Oba celky hrají v plném počtu a máme zpět hru 5 na 5.
     
    32:28
    Slováček nyní poslal kotouč přes šíří pásma Kudělkovi, ten už mohl pálit, ale najel s pukem za branku, odkud připravil slibnou pozici Rehušovi, útočník ve službách Vsetína však zamířil vysoko nad.
     
    32:04
    Hra ve čtyrech zatím více svědčí Vsetínu, který se snaží kombinovat před Škorpíkem.
     
    31:01
    Před střídačkou Litoměřic se strhla mela a potrestáni jsou hráči obou mužstev. Za Vsetín je to kapitán Vít Jonák, za Litoměřice pak Martin Kadlec, oba borci fasují dvě minuty za hrubost.
     
    31:00
    Litoměřice jsou znovu po dvou inkasovaných brankách otřeseny a jen s těží se dostávají přes střední pásmo.
    29:33 Roman VLACH - 4:2
     
    29:33
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Valaši si berou zpět dvoubrankový náskok! Jonák poslal kotouč přihrávkou od mantinelu na hůl ROMANA VLACHA, jenž vypálil prudce z otočky a rozvlnil síť za brankářem Škorpíkem, jenž na střelu vsetínského útočníka nestačil reagovat. Asistence: Vít Jonák.
     
    29:12
    Kangas se nyní dokázal prokličkovat skrz vsetínskou obranu a měl před sebou již pouze brankáře Bláhu, kterého však nedokázal prostřelit.
     
    28:26
    Vsetín po delší době operoval v útočném pásmu a akci domácích zakončil prudkou střelou Smetana, Škorpík kotouč neudržel a o dorážku se ještě pokoušel Procházka, ovšem litoměřický brankář i za pomoci svých obránců tuto situaci ustál.
     
    27:26
    Vsetín hraje v plném počtu.
     
    27:07
    Vlachovi se podařilo zachytit litoměřickou rozehrávku a přinutil k zákroku i brankáře Škorpíka, vhazovat se bude po pravici hostujícího brankáře.
     
    26:55
    Vsetínu se opět podařilo vyhodit.
     
    26:24
    Vsetínský útočník Vítek se nyní snažil sbírat cenné vteřinky v útočném pásmu Litoměřic, byl však sražen a narazil do hrazení, s bolestivou grimasou odjíždí domácí hráč na střídačku.
     
    25:49
    Rehuš osvobozuje Vsetín.
     
    25:26
    Vsetín se bude muset znovu bránit, dvě minuty fasuje Tomáš Kudělka za podrážení.
     
    25:24
    Po nahození litoměřického obránce se k dorážce dostal Korkiakoski a jen těsně minul vsetínskou branku, v této chvíli nebyl Bláha zorientovaný tak, aby střelu litoměřického útočníka zastavil.
     
    25:13
    Zakázané uvolnění Vsetína.
    24:17 David BŘEZINA - 3:2
     
    24:17
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Tentokrát se nepřesnosti v rozehrávce Litoměřic podařilo využít Vsetínu! Od mantinelu si to na Škorpíka nasměroval Tůma, se svou koncovkou ještě úspěšný nebyl, ale ze druhé vlny se podařilo kotouč dostat za litoměřického brankáře DAVIDU BŘEZINOVI. Asistence: Roman Vlach, David Tůma.
     
    23:56
    Valaši se po delší době vydali na zteč, Jonák na modré čáře uvolnil Vítka, jenž pálil z vrcholku levého kruhu, ale Škorpík se střelou vsetínského odchovance neměl výraznější problémy.
     
    22:48
    Litoměřice sbírají kotouče ve středním pásmu a neúnavně se pokouší dostat na dostřel Bláhovy svatyně, Severočeši jsou zatím ve druhé třetině lepším celkem na ledě.
     
    22:20
    Valaši jsou na startu druhé třetiny nepřesní a tentokrát posílají kotouč až na zakázané uvolnění.
     
    22:10
    Další útočná snaha Stadionu končí ofsajdem.
    21:58 Dominik SKLENÁŘ - 2:2
     
    21:58
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Na Lapači je srovnáno! Vsetínští se znovu prezentovali nepřesnou rozehrávkou, když se kotouč od Jonáka odrazil zpět do obranného pásma Valachů, kde se nejlépe orientoval DOMINIK SKLENÁŘ a pohotovou střelou překonal Bláhu. Bez asistence.
     
    21:37
    Holomkovo nahození zachytil Havelka a Litoměřice znovu upalují směrem do obranného pásma Vsetína.
     
    21:07
    Litoměřice se snaží být v úvodu druhé třetiny aktivní a snaží se vydobýt svůj prostor v útočném pásmu.
     
    20:25
    Voženílek se dostal do vsetínského pásma a z pravého křídla si najel do bekhendového zakončení, které Bláha s menšími problémy dokázal zneškodnit.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Máme za sebou úvodní dějství souboje mezi Vsetínem a Litoměřicemi. Úvod utkání měl aktivnější celek ze severu Čech. Litoměřice těžily z nepřesností vsetínské obrany a vypracovali si územní převahu. Nápor Stadionu mohla umocnit přesilová hra, ve které však hosté krom jediného závaru nijak výrazněji nezahrozili. Vsetín se prosadil poprvé ve signalizované výhodě zásluhou Davida Březiny. Litoměřice měly následně další možnost početní výhody, ale i tentokrát se Valaši dokázali ubránit, aby pak ve vlastní přesilové hře své vedení navýšili zásluhou Sebastiana Gorčíka. Valaši byli po dvou vstřelených brankách na koni, ale v závěru prvního dějství opět faulovali a do třetice už Stadion početní výhodu zužitkoval, když se povedenou bekhendovou kličkou prezentoval Markus Korkiakoski. Druhá třetina započne ve Vsetíně v 18:22 a slibuje pokračování vyrovnané bitvy.
     
    20:00
    První třetina skončila.
    19:38 Markus KORKIAKOSKI - 2:1
     
    19:38
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Do třetice už to Litoměřicím vyšlo a využívají přesilovou hru! Po vsetínském vyhození se hostům podařilo rychle navrátit do útočného pásma a po přihrávce Voženílka se na levém křídle dostal před Bláhu MARKUS KORKIAKOSKI a povedenou kličkou do bekhendu snižuje na rozdíl jedné branky. Asistence: Daniel Voženílek, Jan Strejček.
     
    19:31
    Vsetín vyhazuje.
     
    19:18
    Z mezikruží pálil na vsetínskou branku Klejna, jeho prudkou ránu však srazil do ochranné sítě bránící Smetana. Následně se strhla ještě menší potyčka mezi Šilhavým a Klejnou, rozhodčí však tentokrát vylučovat nebudou.
     
    18:45
    Nyní se však Valaši budou muset znovu bránit, dvě minuty za nedovolené bránění obdržel Tomáš Kudělka.
     
    18:17
    Vsetín je po dvou vstřelených brankách na koni a nepovoluje Stadionu ani přechod přes střední pásmo, naopak na obranu hostů se hrne jeden útok za druhým.
     
    17:16
    Úmyslný ofsajd Litoměřic, hra se vrací před Škorpíka.
     
    16:56
    Březina mohl přidat druhou branku na svůj dnešní účet, ovšem proti jeho bekhendu dokázal Škorpík včas sklepnout betony k sobě.
     
    16:11
    Vsetínským se nyní daří držet útočné pásmo, na Slováčkovo nahození číhal Šilhavý, ale ke koncovce se nedostal.
     
    15:33
    Voženílek připravil kotouč na střelu Strejčkovi, ten vyslal prudkou ránu, kterou však Bláha bez větších problémů vyrazil.
    15:07 Sebastián GORČÍK - 2:0
     
    15:07
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Valaši využívají přesilovou hru a odskakují do dvoubrankového vedení! Slováček si s pukem najel do hloubky útočného pásma a rozhodl se vystřelit, jeho pokus Škorpík pouze vyrazil a na dorážku do odkryté branky byl připraven SEBSTIAN GORČÍK. Asistence: Ondřej Slováček, Jiří Hunkes.
     
    14:35
    Rehuš poslal kotouč na Jonáka, jenž se ocitl před litoměřickým brankovištěm a zakončoval bekhendem, na poslední chvíli byl jeho pokus zablokován a puk zamířil nad Škorpíkovu branku.
     
    14:02
    Vlach hledal přihrávkou přes šíří pásma opět Březinu, ale jeho úmysl vystihl litoměřický hráč, který osvobozuje svůj tým.
     
    13:25
    Nyní si početní výhodu zkusí Vsetín, dvě minuty za podrážení nafasoval Kristian Kangas. Ve stejném čase míří na trestnou lavici také vsetínský Martin Dudáš s Patrikem Marcelem, oba borci obdrželi dvě minuty za hrubost vinou pěstní potyčky.
     
    12:48
    Vsetín přečkal i druhé oslabení a hraje v plném počtu.
     
    12:03
    Korkiakoskiho střelu dokázal zblokovat Jeřábek a ihned svůj tým vysvobozuje dlouhým vyhozením.
     
    11:39
    Jonák ve vlastním oslabení dokázal vypracovat ideální pozici pro Rehuše, jenž po přihrávce zpoza branky zakončoval z voleje, Škorpík se však stačil orientovat a slibnou vsetínskou příležitost zlikvidoval!
     
    11:25
    Znovu míří kotouč až k brance Stadionu.
     
    11:05
    Valaši vyhazují.
     
    10:48
    Litoměřice se ihned nastěhovaly do útočného pásma a těží zisk druhé přesilové hry v utkání. Dvě minuty za podrážení obdržel Tomáš Kudělka.
    10:27 David BŘEZINA - 1:0
     
    10:27
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Valaši otevírají skóre ve signalizované výhodě! Výbornou práci v útočném pásmu předvedl Vlach, jenž si povedenou kličkou vypracoval pozici v mezikruží, kde se však se zakončením neukvapil a předložil kotouč DAVIDU BŘEZINOVI, jemuž se podařilo z voleje přesně zakončit. Asistence: Roman Vlach, Ondřej Slováček.
     
    09:55
    Jeřábkovo nahození po delší době přinutilo brankáře Škorpíka k zákroku, Stadion rychle otáčí hru.
     
    09:29
    Valaši jsou stále nepřesní v rozehrávce, toho nyní mohl využít Korkiakoski, ovšem na poslední chvíli mu zakončení zhatil vsetínský obránce.
     
    09:13
    Litoměřice mohly znovu zahrozit v přečíslení dva na jednoho, jenže i spolupráce Voženílka s Beranem končí nezdarem.
     
    08:21
    Vsetín se zatím marně snaží s kotoučem dostat z obranné třetiny.
     
    07:35
    Litoměřice jsou i v plném počtu hráčů aktivnějším týmem a úspěšně kombinují v útočném pásmu, chybí však větší střelecká aktivita.
     
    06:51
    Gorčík vyvezl kotouč do útočného pásma, kde však o něj ihned přišel a hosté se dostali do přečíslení dva na jednoho, to však vinou postavení mimo hru nemělo zdárný konec, těmi aktéry byli hostující Sklenář s Jindrou.
     
    06:11
    Valaši jsou v plném počtu.
     
    06:03
    Vsetín se až nyní dokázal osvobodit.
     
    05:26
    Stadion tlačí na otevření skóre, před vsetínskou brankou se strhl závar, ve kterém se snažil procpat kotouč za Bláhu Beran a hned po něm i Korkiakoski, vsetínský brankář zatím krušné chvíle ustál.
     
    05:00
    Strejček poslal přihrávku skrz pásmo na Voženílka, ten se opřel do puku střelou z voleje, tu však Bláha vyrazil. Litoměřice se však nadále drží na kotouči.
     
    04:16
    Dudášovi se podařilo hned na úvod vsetínského oslabení kotouč vyhodit.
     
    04:11
    Litoměřice těží z mírného náporu přesilovou hru, dvě minuty za podrážení fasuje Martin Procházka.
     
    04:08
    Útočné manévry Stadionu zakončil střeleckým pokusem od modré čáry Jebavý, Bláha puk bez problému zachytil.
     
    03:49
    Domácí se potýkají s problémy v rozehrávce, toho hosté využívají a krouží s kotoučem v útočném pásmu.
     
    03:00
    Elitní formace Valachů v útočném pásmu nic moc nevymyslela a domácí musí pro kotouč zpět k Bláhovi.
     
    02:27
    Litoměřičtí zahráli vysokou holí a rozhodčí stěhují hru před Škorpíka.
     
    01:44
    Úvod utkání přináší opatrný hokej, ani jedna z obran nechce udělat chybu a nepovoluje útočníkům vyložené střelecké pozice.
     
    01:08
    Po přihrávce Klikorky vypálil Jindra, Bláha úspěšně zasáhl a vhazování před vsetínskou brankou se bude opakovat.
     
    00:52
    Nepovedená rozehrávka Valachů končí zakázaným uvolněním.
     
    00:37
    Gorčík přenechal kotouč Slováčkovi, jenž nahazoval puk z pravého kruhu, litoměřický brankář Škorpík vyrazil a nikdo ze Vsetínských nebyl přítomen k dorážce.
     
    00:05
    Vsetínští úspěšnější na úvodním buly a rozehrávají kotouč ve vlastním obranném pásmu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Bláha (Gába) – Slováček (A), Kudělka, Smetana, Hunkes, Jeřábek, Holomek, Dudáš – Jonák (C), Rehuš, Gorčík – Březina, R. Vlach, D. Tůma – Procházka, Karafiát, Dostálek – Hořanský, Šilhavý, Vítek.

    HC Stadion Litoměřice: Škorpík (A. Beran) – Marcel (A), Klejna, Klikorka, Jebavý (A), Strejček, Gaspar, Baláž – M. Beran, Korkiakoski, D. Voženílek (C) – M. Kadlec, Jícha, Jindra – Kangas, M. Havelka, Kropáček – D. Sklenář, Morong, Štohanzl.

    Rozhodčí: Cabák, Pilný – Lukš, Konvička.
     
    Vzájemné zápasy v letošní sezoně:

    Základní část:
    15. kolo: Vsetín – Litoměřice 4:2
    30. kolo: Litoměřice – Vsetín 2:1

    O pořadí v play-off:
    1. kolo OpvPO: Litoměřice – Vsetín 3:4p
    8. kolo OpvPO: Vsetín – Litoměřice 4:3sn
    15. kolo OpvPO: Litoměřice – Vsetín 2:6
     
    VHK ROBE Vsetín:

    Valaši po reprezentační pauze odehráli tři utkání. Proti Porubě demonstrovali svou sílu a zvítězili jasně 5:1. Dobrý herní projev předvedli Valaši také ve šlágru na jihu Čech, kde po většinu zápasu vedli, přesto se i v pátém vzájemném měření museli sklonit Motoru těsně 2:3. Nový týden zahájil Vsetín domácím derby s Přerovem, v tomto utkání šlo Valachům o udržení kontaktu se 2. místem, leč soupeř si připsal těsné vítězství a náskok Zubrů na 2. příčce je již třináctibodový. Vsetín se nyní musí dívat spíš za sebe, čtvrtý Chomutov je pouze o bod za Valachy a v řadě pronásledovatelů jsou také Pražané s dvoubodovým mankem.

    Vsetínskou produktivitu vede Antonín Pechanec (10+36). Střílení branek má na povel David Tůma (16+17) společně s Vlastimilem Dostálkem (15+10) a Davidem Březinou (15+9). Vsetínská trenérská dvojice Dopita – Jenáček již také vyhlíží návrat Radima Kucharczyka (15+18).

    Vsetínskou defenzívu drží dvojice Ondřej Slováček (5+27) – Jakub Teper (4+16). V obranných řadách mají Valaši celkem velkou konkurenci, v posledním utkání byl mimo sestavu třeba Jiří Drtina nebo Jiří Hunkes. Je otázkou, jakou silou se budou Valaši prezentovat, až nastoupí v plné síle. V brankovišti jsou karty rozdány jasněji, zde se střídá dvojice David Gába – Ondřej Bláha. Po reprezentační pauze dostává více prostoru prvně jmenovaný, jeho úspěšnost zákroků činí 90,5%, průměrně inkasoval 2,25 branky na zápas.
     
    HC Stadion Litoměřice:

    Nadstavba už v podání Litoměřic není tak skvostná jako předcházející základní části. I tak se na severu Čech perou o přímý postup do čtvrtfinále, což by určitě pro celek trenéra Bruka byl další úspěch v letošní prvoligové sezoně. Aktuálně se Stadion zvedá, v posledních dvou utkáních si připsal vítězství, když nejprve zdolal v krajském derby Chomutov 4:3 po prodloužení a naposledy dokonce urval tři body v pražském Edenu, kde pokořil Slavii 4:3. Výsledkem je momentální 6. místo s jednobodovým náskokem na konkurenta z Havířova. Na posun vpřed to v Litoměřicích nevypadá, 5. Chomutov je vzdálen na rozdíl osmi bodů, dá se tedy očekávat, že primárním cílem Severočechů v poslední části nadstavby bude urvat přímý postup do play-off.

    Stadion se může opřít o tři výrazné individuality. Hráči, které vám nyní představíme se řadí mezi top10 nejproduktivnějších hráčů Chance ligy, do desítky vyvolených se vlezou i ve statistice vstřelených branek. Tím vůbec nejproduktivnějším hráčem celé soutěže je Daniel Voženílek (21+37). Nejlepším střelcem týmu je Martin Kadlec (23+26). Silné ofenzivní trio uzavírá Markus Korkiakoski (21+24).

    V Litoměřicích se před nedávnem definitivně rozloučili s defenzivní oporou Alešem Pavlasem, prvoligový matador se po vleklém zranění rozhodl k ukončení hráčské kariéry. Celou sezonu se však trenér Bruk může spolehnout na Patrika Marcela (12+17). Užitečný výkon Stadionu přináší mladý talent František Klejna, jenž zaznamenal 10 plusových bodů. Podpořit ofenzívu se daří také Janu Strejčkovi (7+10). Kde však Litoměřicím schází stabilita je brankoviště, většinou se zde dává příležitost mladým brankářům. Poslední utkání na Slavii odchytal Adam Beran, úspěšnost zákroků má nad 92%, průměrně inkasoval 2,72 branky na zápas. Trenér Bruk však může nasadit i další maskované muže, třeba Tomáš Krále nebo Jana Škorpíka.
     
    Chance liga a její elitní skupina O pořadí v play-off načíná poslední sedmičku zápasu před startem vyřazovací části. Ve zbytku této fáze sezony se bojuje o postavení v elitní čtverce, které zaručuje start play-off v domácím prostředí a také o šestku, která představuje přímý postup do čtvrtfinále. Domácí Vsetín bude po dvou nezdarech s Motorem a Přerovem hájit 3. místo, naopak hosté z Litoměřic by na Lapači rádi potvrdili výkonnostní vzestup, který prezentovali v posledních dvou duelech, když porazili Chomutov a Slavii Praha.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 11. Březina (R. Vlach, Slováček), 16. Gorčík (Slováček, Hunkes), 25. Březina (R. Vlach, D. Tůma), 30. R. Vlach (Jonák, Gorčík), 34. D. Tůma (Březina, R. Vlach), 57. Gorčík (Rehuš) – 20. Korkiakoski (D. Voženílek, Strejček), 22. D. Sklenář, 54. Korkiakoski (Klejna, Baláž), 56. Marcel (M. Beran, Strejček)


    VHK ROBE Vsetín: Bláha (Gába) – Slováček (A), Kudělka, Smetana, Hunkes, Jeřábek, Holomek, Dudáš – Jonák (C), Rehuš, Gorčík – Březina, R. Vlach, D. Tůma – Procházka, Karafiát, Dostálek – Hořanský, Šilhavý, Vítek.
    HC Stadion Litoměřice: Škorpík (A. Beran) – Marcel (A), Klejna, Klikorka, Jebavý (A), Strejček, Gaspar, Baláž – M. Beran, Korkiakoski, D. Voženílek (C) – M. Kadlec, Jícha, Jindra – Kangas, M. Havelka, Kropáček – D. Sklenář, Morong, Štohanzl.

    Rozhodčí: Cabák, Pilný – Lukš, Konvička

    Diváci: 2410
    thejrc.org