Chabarovsk – Riga 1:2 (0:1 po s.n.) | Jekatěrinburg – Novosibirsk 3:1 (kon.) | Petrohrad – N.Novgorod 3:2 (po pr.)
Soči – Viťaz 3:2 (po pr.) | Spartak Moskva – Kazaň 6:3 (kon.)
konec
Avtomobilist Jekatěrinburg
3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
HC Sibir Novosibirsk
Čtvrtek 20.02.2020, 15:00 • Uralec Arena, Jekatěrinburg • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Jakub Kovář (Jekatěrinburg) nenastoupil, zranění (17:25:48)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 30:29.
    Zblokované střely – 17:12.
    Vyloučení – 6:4.
    Využití přesilovek 0/4 – 1/6.
    Vhazování – 33:25.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Jekatěrinburgu, který svého soupeře porazil výsledkem 3:1. Poslední perioda nám přinesla velký boj, ve kterém měl navrch domácí celek, jenž neustále zaměstnával brankáře. Pozadu nezůstal ani Sibir, který se v koncovce duelu pokusil o hru bez brankáře, jenomže místo vyrovnávací trefy přišla třetí branka domácích, kteří tak rozhodli o osudu tohoto zápasu.
     
    Konec zápasu.
    59:07 Peter HOLLAND - 3:1
     
    59:07
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Domácí definitivně pečetí své vítězství! Sibiru se totiž nepovedlo vyvézt puk do bezpečnějšího prostoru, k němu se tak dostal napadající PETER HOLLAND, který bezpečně zamířil do prázdné hostující branky.
    Bez asistence.
     
    58:40
    Sibir to zkouší bez brankáře!
     
    58:20
    Jekatěrinburg nasbíral další cenné vteřinky v útočném pásmu, což mu v současné době vyhovuje. Hosté se přesto dostali do šance, Potapov ale zapomněl vystřelit na branku.
     
    57:07
    Sympatickým výpadem to zkoušel Sajustov, který se proháčkoval až k brance, odkud se snažil překvapit brankáře Galkina, jenž ovšem vyrazil kotouč do bezpečí.
     
    54:25
    Velice nebezpečnou ránu vypustil od modré čáry domácí Mamkin, který ovšem vypálil pouze doprostřed branky. To bylo pro finského brankáře Säteriho snadné sousto.
     
    53:10
    Na řadu přišla vůbec poslední komerční přestávka tohoto zápasu. Krátce po ní se vhazovalo po pravici domácího brankáře Galkina, úspěšnější však byl Jekatěrinburg.
     
    52:15
    Novosibirsk se po celkem dlouhé době dostal na druhou stranu, kde dostal dobrou nahrávku obránce Loginov, jehož tvrdé zakončení bylo přizvednuto nad branku.
     
    51:07
    Säteri opět raději schoval puk do lapačky, načež sudí museli přerušit hru. Nahozením to totiž zkoušel domácí forvard Garejev, který tak vybojoval útočnou třetinu.
     
    50:00
    Do konce tohoto zápasu zbývá už jen deset minut. Jekatěrinburg se snaží svého soupeře držet daleko od své branky, což se zatím daří, zbývá ale hodně času.
     
    49:15
    V poslední třetině sledujeme celkem svižnou podívanou, až nyní přichází na řadu další komerční přestávka. Domácí tak stále vedou o jednu branku, což je hodně ošemetné.
     
    48:04
    Jekatěrinburg opět skvěle napadal rozehrávku soupeře, jenomže zisk kotouče to nakonec nepřineslo. Směrem dopředu to zkoušel Puustinen, jenž nezakončil přesně.
     
    47:12
    Berezin se dostal až k opačné modré čáře, kde ovšem stála přesila protihráčů. Logickým vyústěním bylo nahození do rohu kluziště, kam jako první přijel Jakovlev.
     
    46:03
    Dawes to zkoušel další celkem nebezpečnou střelou, která opět netrefila hostující branku. Jekatěrinburg tak musel vyklidit pásmo, celkem rychle se ale dostal zpět.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 31. Dawes (Holland, Berezin), 32. Kučerjavenko (Bělousov), 60. Holland – 35. Romancev (Česalin)


    Avtomobilist Jekatěrinburg: Galkin (Fomin) – Alexej Vasilevskij (A), Gurkin, Berezin, Mamkin, Sevostjanov, Trjamkin, Valitov – Dawes (C), Macek, Holland – Sexton, Platt (A), Litovčenko – Bělousov, Kučerjavenko, A. Garejev – Chripunov, Ovčinnikov, Obidin – V. Popov.
    HC Sibir Novosibirsk: Säteri (Krasikov) – Loginov (C), Jokipakka, Piganovič, Timašov, Ilja Morozov, Jefremov, J. Chabarov (A), K. Alexejev – Puustinen, Ruohomaa, Šaškov – Milovzorov, Sajustov, J. Peltola – I. Makarov, Šarov (A), Česalin – N. Korotkov, Romancev, Potapov.

    Rozhodčí: Ansons, Sidorenko – Parikov, Ponamarenko
    ocianews.com