Chabarovsk – Riga 1:2 (0:1 po s.n.) | Jekatěrinburg – Novosibirsk 3:1 (kon.) | Petrohrad – N.Novgorod 3:2 (po pr.)
Soči – Viťaz 3:2 (po pr.) | Spartak Moskva – Kazaň 6:3 (kon.)
po prodl.
SKA Petrohrad
3:2 (2:1, 0:1, 0:0 - 1:0)
Torpedo Nižnij Novgorod
Čtvrtek 20.02.2020, 17:30 • Ice Palace, Petrohrad • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že střetnutí rozhodl v prodloužení Alexandr Barabanov, se loučím a přeji vám příjemný zbytek čtvrtečního večera. (19:56:48)
     
    Do utkání nenastoupil žádný český ani slovenský hráč.
     
    V prodloužení byl jasně lepší Petrohrad, který tak zaslouženě dokráčel k bonusovému bodu. Domácí celek tak potvrdil papírové předpoklady a zaznamenává desáté vítězství v řadě. Novgorod se jistě nemá za co stydět a bodík z ledu SKA je pro něj velmi dobrý k cestě do vyřazovacích bojů.

    Střely na branku: 32:22.
    Střely na branku v prodloužení: 4:0.
     
    Konec zápasu.
    62:23 Alexandr BARABANOV - 3:2
     
    62:23
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto, jelikož Novgorod zapomněl před brankou soupeře! ALEXANDR BARABANOV se nacházel v předbrankovém prostoru, kde si protáhl hokejku mezi nohama a vystřelil do brankářovy ruku. Vyražený kotouč nešťastně kopl Arťom Aljajev ke zmíněnému soupeři, jenž měl před sebou odkrytou branku. Asistence: Vasilij Tokranov.
     
    61:50
    Miro Aaltonen zahodil jasnou gólovou situaci! Domácí hráč převzal přihrávku mezi kruhy a měl před sebou odkrytou horní část branky. Jenomže kotouč nezvedl, a tak v leže pokus zastavil Andrej Tichomirov.
     
    61:21
    Domácí jeli do akce a zahráli to až do zakončení výborně. Kotouč putoval do druhé vlny, jenomže Igor Ožiganov branku přestřelil.
     
    60:55
    Petrohrad soupeři v prodloužení nepůjčil kotouč, ale střeleckého pokusu se zatím nedočkal.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Dnešní utkání sleduje 12 280 diváků.
     
    Ve třetí periodě jsme sledovali vyrovnanou hru a další gól už nepadl, a tak jdeme minimálně do prodloužení. Oba celky se bod zasloužily a o druhý si zahrají ve třech! Uvidíme, kdo se bude radovat z vítězství.

    Střely na branku: 28:22.
    Střely na branku ve třetí třetině: 10:5.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:38
    Od modré čáry nahodil kotouč proti brance Dinar Chafizullin, který trefil v předbrakovém prostoru stojícího soupeře. Novgorod pak puk nahodil na domácího gólmana, jenž černou gumu vyrazil do ochranné sítě.
     
    57:52
    Na levé straně předvedl kličku na střed Kirill Marčenko, jehož střela pak mířila k zadní tyči. Hostující brankář máchl lapačkou a schoval do ni černou gumu.
     
    57:47
    Jevgenij Ketov se hodně rozčiluje, protože se dožaduje vyloučení soupeře. Sergej Zborovskij vyhodil puk mezi diváku, ale trefil u toho hůl právě domácího kapitána.
     
    56:50
    Vyrovnané střetnutí pomaličku míří k prodloužení, už může rozhodnout sebemenší chybička. Oba celky hrají před vlastní brankou hodně opatrně.
     
    55:47
    Petrohrad posunul puk po hrazení za soupeřovu branku a vydal se na střídačku. Novgorod tak získal puk zadarmo a může myslet na další útočnou akci.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 12. Kuzmenko (Koskiranta), 17. Koskiranta (Kuzmenko, Burdasov), 63. Barabanov (Tokranov) – 8. Schroeder (Žafjarov), 25. Varnakov (Szczechura)


    SKA Petrohrad: Samonov (Hellberg) – Bengtsson, A. Bělov, Tokranov, Ožiganov, Zub, Chafizullin, Galeňuk – Barabanov, M. Aaltonen, Tkačjov – Ketov (C), Kemppainen, S. Plotnikov – Burdasov, Koskiranta, Kuzmenko – Podkolzin, Ivan Morozov, K. Marčenko – Karpov.
    Torpedo Nižnij Novgorod: Tichomirov (Serebrjakov) – Orlov, Barancev (C), Ch. Genoway, Zborovskij, Aljajev, Volčenkov – Žafjarov, Schroeder, Šenfeld – Belevič, Bočarov, Shore – Rattie, Szczechura, Varnakov – Gončaruk, D. Iljin, Urakov – Verjajev.

    Rozhodčí: Romasko, Sergejev – Bersenjov, Judin

    Diváci: 12 280
    thejrc.org