Vítkovice – Plzeň 3:1 (kon.) | K. Vary – Třinec 2:6 (kon.) | Kladno – Pardubice 2:5 (kon.)
Olomouc – Liberec 2:1 (kon.) | Mountfield HK – Litvínov 4:5 (0:3 po s.n.)
po s.n. (0:3)
Mountfield HK
4:5 (3:1, 0:1, 1:2 - 0:0)
HC VERVA Litvínov
Pátek 21.02.2020, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 47. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    Viktor HÜBL - 4:5
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC VERVA Litvínov. Hosté se prosadili hned třikrát, trefili se postupně Hübl, Lukeš a Jarůšek. Z domácích neuspěl žádný střelec. Jako autor vítězné trefy je označen VIKTOR HÜBL. Bod navíc tak berou Severočeši.
     
    Střídání v týmu Mountfield HK: ze hřiště odchází Marek Mazanec, přichází Štěpán Lukeš.
     
    Na nájezdy nastupuje do hradecké branky Štěpán Lukeš!
     
    63:07
    Dobrá šance slovenského centra. Cingel si z pravé strany nabruslil do dobré pozice na středu. Jeho střela však byla slabá a jeho krajan v brance Chemiků si v pohodě poradil.
     
    60:57
    Krásná kombinace hokejových dvojčat Viktora Hübla a Františka Lukeše přinesla obrovskou možnost druhého jmenovaného, který pálil golfákem ze střeleckého slotu. Mazanec opět výborně zasáhl!
     
    54:58
    Hosté v obrovském tlaku. Od modré čáry to chtěl zkusit z voleje Moravčik, jenže naštěstí pro Lvy zlomil svou hůl.
     
    53:25
    Hosté si zahrají přesilovou hru, což je pro ně velká šance na úplné otočení skóre vzhledem k tomu, že svou předcházející početní převahu využili. Vyloučeným hráčem je Richard Nedomlel, nejtrestanější hráč extraligy.
     
    52:50
    Šance hradeckého týmu a opět u toho byl Aleš Jergl, jehož pokus tečoval Jordann Perret, avšak těsně mimo. Janus vůbec nic neviděl.
     
    49:56
    Michal Moravčík fauloval před zhruba minutou Matěje Chalupu, trest si odsedí až nyní.
     
    47:37
    Nejlepší na ledě je dnes rozhodně třetí hradecká formace. Klíma obral za brankou Moravčíka a předložil puk Aleši Jerglovi, jenž orazítkoval tyč Janusovy svatyně. Velká škoda pro Lvy.
     
    45:05
    Na druhé straně se okamžitě snažila odpovědět třetí formace domácích, střelu Jergla vyrazil Janus před volného Jordanna Perreta, jehož pokus však zblokovali litvínovští beci.
    44:55 Richard JARŮŠEK - 4:4
     
    44:55
    Litvínov právě vstřelil branku!
    A máme vyrovnáno! Samson Mahbod obral o kotouč jednoho ze svých protihráčů a předložil jej před branku RICHARDU JARŮŠKOVI, který se dnes prosazuje již podruhé – 4:4. Začínáme od začátku! Asistence: Samson Mahbod, Martin Hanzl.
     
    44:30
    Zvonila tyč, Mahbod trefil z pravé strany Mazancovu svatyni.
    42:45 Samson MAHBOD - 4:3
     
    42:45
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Tak to byla hodně rychle využitá přesilová hra. Po patnácti vteřinách se z levé strany krásným golfákem prosazuje SAMSON MAHBOD, pro něhož vybojoval kotouč Martin Hanzl. Asistence: Martin Hanzl, Jan Ščotka.
     
    42:30
    Změna formace se však Lvům vůbec nepovedla, hráčů bylo na ledě příliš mnoho, a tak si přesilovou hru zahrají hosté. Trest za střídačku odsedí Aleš Jergl.
    40:30 Jordann PERRET - 4:2
     
    40:30
    Hradec právě vstřelil branku!
    Ale vyrovnání nepřichází, naopak! Aleš Jergl prostrčil kotouč na Kevina Klímu jenž pokračoval v akci a nádherně předložil herní předmět JORDANNU PERRETOVI před naprosto prázdnou branku hostů. Každý hráč ze třetí formace Mountfieldu se již dnes prosadil. Asistence: Kevin Klíma, Aleš Jergl.
    39:40 Tomáš POSPÍŠIL - 3:2
     
    39:40
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Hosté dvacet vteřin před koncem druhé dvacetiminutovky snižují na rozdíl jediné branky. Mazanec vyrazil tečovanou střelu Michala Moravčíka před úplně volného TOMÁŠE POSPÍŠILA, jenž neměl problém zasunout – 2:3 z pohledu Chemiků. Asistence: František Lukeš, Michal Moravčík.
     
    37:58
    Dvakrát to z voleje zkoušel Radim Šalda, Janus pokaždé úspěšně zasáhl. Zejména druhý zákrok stál za to. Dobrá práce brankáře Chemiků.
     
    36:33
    Perret nebezpečně dorážel střelu jednoho ze svých spoluhráčů. Janus si poradil a následně za jeho brankou vznikla menší výměna názorů několika hráčů.
     
    21:24
    František Lukeš a Peter Jánský ujeli do přečíslení dvou na jednoho, první jmenovaný si chtěl vybruslit s kotoučem na střed. V tom mu zabránila hokejka Oskarse Cibulskise, a tak si lotyšský bek odsedí dvě minuty za podrážení.
     
    18:50
    Tomáš Pospíšil mohl snížit na rozdíl jedné branky! Málem totiž dostal přihrávku před prázdnou branku. Výborně ale zapracoval Petr Koukal, který pas Chemiků vystihl.
     
    17:54
    První přesilovou hru si zahrají hosté, Patrik Miškář si odsedí dvě minuty za hákování.
    16:48 Kevin KLÍMA - 3:1
     
    16:48
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tak to byla nádhera! Rychlý přechod do útočného pásma se povedl dvojici Aleš Jergl a KEVIN KLÍMA. První jmenovaný pak krásně z pravé strany poslal puk na syna Petra Klímy, a ten zvyšuje na 3:1. Asistence: Aleš Jergl.
     
    14:05
    Jakub Orsava dlouho držel puk za brankou a rozmýšlel si, co udělá. To nevydržel Ondřej Jurčík, který ho poslal k zemi. Odsedí si tak dvě minuty za napadení.
     
    10:25
    Jordan Perret předložil krásný pas Kevinu Klímovi, ten však ve stoprocentní šanci neuspěl. Stejně jako o pár vteřin Aleš Jergl, který objel branku a vyzkoušel Januse.
    08:03 Richard JARŮŠEK - 2:1
     
    08:03
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Chemici snižují na 1:2 a prosazuje se nejproduktivnější hráč. Filip Helt v přečíslení dvou proti jednomu krásně nahrál RICHARDU JARŮŠKOVI, a ten střelou do protipohybu vrací Litvínov do zápasu. Marek Mazanec byl bez šance. Asistence: Filip Helt, Martin Hanzl.
     
    06:50
    Obrovská hradecká šance! Petr Koukal dostal nádherný pas od Filipa Pavlíka a hnal se sám na branku. Mistr světa z roku 2010 však trefil pouze břevno!
    04:02 Aleš JERGL - 2:0
     
    04:02
    Hradec právě vstřelil branku!
    A je to již o dva góly! Oscar Eklund dostal puk na modrou čáru a hned ho poslal na bránu. Střelu švédského zadáka tečoval ALEŠ JERGL, který využívá hned první přesilovku svého týmu a domácí vedou již 2:0! Asistence: Oscar Eklund, Lukáš Cingel.
     
    03:50
    Máme tu první vyloučení dnešního zápasu, dvě minuty za podrážení si odsedí Samson Mahbod.
    02:13 Lukáš CINGEL - 1:0
     
    02:13
    Hradec právě vstřelil branku!
    Lvi jdou do vedení! Pěkná kombinace Patrika Miškáře a LUKÁŠ CINGELA končí brankou, na levé straně přistrčil první jmenovaný kotouč slovenskému hokejistovi, a ten krásnou střelou na zadní tyč překonal Jaroslava Januse. Asistence: Patrik Miškář.
     
    01:55
    Matěj Chalupa se hnal sám na branku, střílel na bližší tyč a možná ji i trefil.
    Marken.cz

    Daniel Krátký

    Branky a nahrávky: 3. Cingel (Miškář), 5. Jergl (Eklund, Cingel), 17. Klíma (Jergl), 41. Perret (Klíma, Jergl) – 9. Jarůšek (Helt, M. Hanzl), 40. Pospíšil (F. Lukeš, Moravčík), 43. Mahbod (M. Hanzl, Ščotka), 45. Jarůšek (Mahbod, M. Hanzl), rozh. náj. V. Hübl

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:1   Viktor Hübl (LIT)
    0:1   Radek Smoleňák (HKM)
    2. série:
    0:1   Tomáš Pospíšil (LIT)
    0:1   Aleš Jergl (HKM)
    3. série:
    0:2   František Lukeš (LIT)
    0:2   Lukáš Cingel (HKM)
    4. série:
    0:3   Richard Jarůšek (LIT)


    Mountfield HK: Mazanec (s.n. Š. Lukeš) – Nedomlel (A), Eklund, Cibulskis, Šidlík, F. Pavlík (A), Šalda, Čáp – Smoleňák (C), Cingel, M. Chalupa – Orsava, Lev, Žejdl – Jergl, Klíma, Perret – R. Pavlík, Koukal, Miškář.
    HC VERVA Litvínov: Janus (Honzík) – J. Říha, Moravčík, Štich (A), Ščotka (A), Kudla, Baránek, L. Doudera – Mahbod, M. Hanzl (A), Jarůšek – Jánský, V. Hübl (C), F. Lukeš – Pospíšil, Gerhát, Válek – Helt, Jurčík, Trávníček.

    Rozhodčí: Obadal, Stano – Lučan, Špůr

    Diváci: 5006
    bahis siteleri