Toronto – Pittsburgh 4:0 (kon.) | New Jersey – San Jose 2:1 (kon.) | Washington – Montreal 3:4 (po pr.)
Columbus – Philadelphia 3:4 (po pr.) | Ottawa – Winnipeg 1:5 (kon.) | St. Louis – Arizona 1:0 (kon.)
Vegas – Tampa 5:3 (kon.) | Los Angeles – Florida 5:4 (kon.)
konec
Toronto Maple Leafs
4:0 (0:0, 3:0, 1:0)
Pittsburgh Penguins
Pátek 21.02.2020, 01:00 • Scotiabank Arena, Toronto • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:22
    Hosté se přece jen mohli dočkat gólové radosti! Kris Letang vypálil do tyčky a Crosby se už k dorážce nedostal.
     
    50:56
    Toronto si zahraje třetí přesilovou hru v dnešním utkání. Za držení protihráče je vyloučen Chad Ruhwedel.
    43:56 Zach HYMAN - 4:0
     
    43:56
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Zdá se, že je rozhodnuto! Domácí se prosadili znovu rychle po vhazování. ZACH HYMAN se nejdříve pokusil tečovat ránu Mitche Marnera, následně uspěl s dorážkou. Asistence: Mitch Marner a Jake Muzzin.
     
    38:41
    Rychlý přechod domácích do protiútoku, Pierre Engvall poslal přihrávku před branku na Alexandera Kerfoota, který si nedokázal poradit s rychlým přesunutím Matta Murrayho a poslal puk pouze do tyčky!
     
    36:05
    Trochu nevídaná situace. V přerušené hře se do konfliktu nejdříve dostali Patric Hörnqvist a Kasperi Kapanen, domácí útočník následně shodil rukavice a pustil se do bitky s Jaredem McCannem. Oba rváči dostávají pětiminutové tresty.
     
    35:30
    Situace, kterou jsme viděli v dnešním utkání už poněkolikáté. Auston Matthews si nabruslil do střelecké pozice, Mitch Marner mu poslal přihrávku, ale ani další štiplavá rána nenašla cíl. Murray si následně musí upravit masku, hra se tak přerušila.
    33:04 Kasperi KAPANEN - 3:0
     
    33:04
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Dost možná přichází razítko na dnešní vítězství Maple Leafs! Jake Muzzin rychle rozehrál puk na Alexandera Kerfoota, který vyslal do samostatného úniku KASPERIHO KAPANENA. Finský útočník se prosadil svižnou střelou nad vyrážečku. Asistence: Alexander Kerfoot a Jake Muzzin.
    30:01 William NYLANDER - 2:0
     
    30:01
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Ačkoliv úvod dlouhé přesilovky nebyl dobrý, Maple Leafs se nakonec celkem rychle prosazují. Po dalším vyhraném vhazování v podání Johna Tavarese se dostal puk k Austonu Matthewsovi, který přihrávkou našel WILLIAMA NYLANDERA. Švédský šikula tváří v tvář Murraymu uspěl. Asistence: Auston Matthews a John Tavares.
     
    29:27
    Tak to jsou obrovské trable pro Pittsburgh! Brandon Tanev hned po buly vyhodil puk až na tribunu a dostává menší trest za zdržování hry. Maple Leafs tak mají k dispozici 113 vteřin trvající přesilovku 5 na 3!
     
    29:20
    První přesilová hra pro Maple Leafs v utkání. Za držení míří na trestnou lavici obránce Marcus Pettersson.
    27:45 Jake MUZZIN - 1:0
     
    27:45
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Domácí byli za aktivní hru ve druhé třetině odměněni. John Tavares vyhrál buly na modrou čáru, Justin Holl předal puk na druhou stranu JAKU MUZZINOVI, jehož bomba se ještě otřela o tyčku a skončila za Murrayho zády. Asistence: Justin Holl a John Tavares.
     
    23:21
    Auston Matthews vypálil z mezikruží a k dorážce se ještě dostal Frédérik Gauthier, Murray nebezpečný pokus zastavil.
     
    19:11
    A znovu Jevgenij Malkin! Jeho první střela z mezikruží byla zablokována, rychlá dorážka pak prolétla těsně vedle Andersenovy branky.
     
    17:26
    Uvidíme první přesilovou hru v utkání. Za podrážení je vyloučen nejnovější muž domácí sestavy Denis Malgin.

    Adam Lacek

    Branky a nahrávky: 28. Muzzin (Holl, Tavares), 31. W. Nylander (Matthews, Tavares), 34. Kapanen (Kerfoot, Muzzin), 44. Hyman (Marner, Muzzin)


    Toronto Maple Leafs: Andersen (J. Campbell) – Marinčin, Barrie, Muzzin, Holl, Sandin, Dermott – Hyman, Matthews (A), Marner (A) – Kerfoot, Tavares (C), W. Nylander – Clifford, Spezza, Malgin – Engvall, F. Gauthier, Kapanen.
    Pittsburgh Penguins: M. Murray (Jarry) – J. Johnson, Letang (A), M. Pettersson, J. Schultz, Riikola, Ruhwedel – Zucker, Crosby (C), Simon – McCann, Malkin (A), Rust – B. Tanev, Blueger, Hörnqvist – Kahun, Agozzino, Lafferty.

    Rozhodčí: Hebert, Nicholson – Brisebois, Driscoll

    Diváci: 19386
    ocianews.com