Toronto – Pittsburgh 4:0 (kon.) | New Jersey – San Jose 2:1 (kon.) | Washington – Montreal 3:4 (po pr.)
Columbus – Philadelphia 3:4 (po pr.) | Ottawa – Winnipeg 1:5 (kon.) | St. Louis – Arizona 1:0 (kon.)
Vegas – Tampa 5:3 (kon.) | Los Angeles – Florida 5:4 (kon.)
konec
Vegas Golden Knights
5:3 (1:1, 2:1, 2:1)
Tampa Bay Lightning
Pátek 21.02.2020, 04:10 • T-Mobile Arena, Las Vegas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:00 Steven STAMKOS - 5:3
     
    58:00
    Tampa právě vstřelila branku!
    Blesky ještě nacházejí cestu do sítě, na vstřelení dvou branek tak mají dvě minuty, což je opravdu mállo! Nikita Kučerov pasem jako z učebnice našel u protějšího hrazení STEVENA STAMKOSE, který okamžitou střelou nedal domácímu gólmanovi žádný čas k přesunu a zákroku. Asistence: Nikita Kučerov, Victor Hedman.
     
    57:48
    Andrej Vasilevskij odjel na střídačku, hosté se tak ještě pokouší o vyrovnání v šesti proti čtyřem.
     
    56:33
    Vyloučení v týmu Vegas Golden Knights (Cody Eakin – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    46:33
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Blake Coleman – 2 min., vražení na hrazení).
    40:47 Max PACIORETTY - 5:2
     
    40:47
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Domácí odskakují na rozdíl tří branek, vítězství tak mají na dosah! Mark Stone od levé tyčky našel riskantní přihrávkou MAXE PACIORETTYHO, který si zpracoval kotouč a mezikruží ho následně poslal přesně do pravé šibenice. Asistence: Mark Stone, Shea Theodore.
     
    40:40
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Braydon Coburn – 2 min., držení).
    40:10 Ryan REAVES - 4:2
     
    40:10
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Vegas hned na začátku třetiny navyšuje své vedení! RYAN REAVES obral o puk Braydona Coburna, následně se dostal před něho a Andreje Vasilevskije překonal tvrdou střelou mezi jeho ruku a tělo. Bez asistence.
    36:38 Mark STONE - 3:2
     
    36:38
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Knights si přesně o minutu později berou vedení zpět! Po přechodu útočné modré čáry Max Pacioretty pěkným pasem uvolnil MARKA STONEA, který Andreje Vasilevskije překonal ukázkovým bekhendovým blafákem. Asistence: Max Pacioretty, Alec Martinez.
    35:38 Steven STAMKOS - 2:2
     
    35:38
    Tampa právě vstřelila branku!
    Hosté to v této přesilovce opravdu pěkně vykombinovali, takže opět platí vyrovnaný stav! Anthony Cirelli od levé tyčky přihrál puk na modrou čáru, kde z první Victor Hedman posunul kus gumy na STEVENA STAMKOSE, který se tvrdou ránou trefil do hole Nicka Holdena, od které se kotouč odrazil mimo dosah Marca-Andreho Fleuryho. Asistence: Victor Hedman, Anthony Cirelli.
     
    35:23
    Vyloučení v týmu Vegas Golden Knights (William Karlsson – 2 min., hákování).
     
    35:15
    Chandler Stephenson svou střelou trefil jen prvního hráče před sebou. Hosté se ihned po konci oslabení navíc dostali do šance, konkrétně to byl Cédric Paquette, ale toho senzačně zastavil Marc-Andre Fleury!
     
    33:23
    Andrej Vasilevskij už musel vytáhnout několik důležitých zákroků, nejnebezpečnější zakončoval asi Jonathan Marchessault, ale ten se mezi střelce zatím nezapsal!
     
    33:13
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Victor Hedman – 2 min., podrážení).
     
    29:05
    Andrej Vasilevskij se opět musel činit, nebezpečné zakončení Shea Theodora musel zastavovat téměř na brankové čáře!
     
    28:22
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Erik Černák – 2 min., faul loktem).
    26:45 Paul STASTNY - 2:1
     
    26:45
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Domácí hokejisté kompletují obrat! Nate Schmidt pěknou otočkou dostal kotouč k Reillymu Smithovi, který ho následně poslat do předbrankového prostoru. Tam zůstal nepokrytý PAUL STASTNY, který překonal Andreje Vasilevskije rychlou tečí. Asistence: Reilly Smith, Nate Schmidt.
     
    22:36
    Paul Stastny se dokonce v oslabení dostal po skvělém pasu Reillyho Smitha před Andreje Vasilevskije, ale toho střelou mezi betony nepřekonal!
     
    21:26
    Vyloučení v týmu Vegas Golden Knights (Marc-Andre Fleury – 2 min., držení). Trest odpyká Chandler Stephenson.
    18:05 Alec MARTINEZ - 1:1
     
    18:05
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Vegas ještě v prvním dějství zvládá srovnat krok! Po rychlém přechodu do útoku se napřáhl Cody Eakin, ale ani on na Andreje Vasilevskije nevyzrál. Ruský gólman však srazil kotouč jen k ALECU MARTINEZOVI, který při svém debutu za Golden Knights úspěšně dorazil kus gumy do sítě, i když se Andrej Vasilevskij ještě dotkl puku. Asistence: Cody Eakin, Nicolas Roy.
     
    11:10
    Vyloučení v týmu Vegas Golden Knights (Jon Merrill – 2 min., hákování).
    07:02 Kevin SHATTENKIRK - 0:1
     
    07:02
    Tampa právě vstřelila branku!
    Hosté se z rychlého protiútoku dostávají do vedení! KEVIN SHATTENKIRK hledal po přihrávce Alexe Killorna Anthonyho Cirelliho před odkrytou klecí, ale místo toho se svým pasem trefil do brusle Nicka Holdena, od které se puk odrazil za brankovou čáru. Asistence: Alex Killorn, Ondřej Palát.
     
    01:58
    Anthony Cirelli už spálil tutovou šanci, protože se dostal do úniku, který zkoušel využít střelou nad lapačku domácího brankáře. Ten ji ale včas zvednul.

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 19. Martinez (Eakin, N. Roy), 27. Stastny (R. Smith, Schmidt), 37. Mark Stone (Pacioretty, Martinez), 41. Reaves, 41. Pacioretty (Mark Stone, Theodore) – 8. Shattenkirk (Killorn, Palát), 36. Stamkos (Hedman, Cirelli), 58. Stamkos (Kučerov, Hedman)


    Vegas Golden Knights: M.-A. Fleury (M. Subban) – McNabb, Schmidt (A), Holden, Theodore, Merrill, Martinez – Pacioretty, W. Karlsson, Mark Stone (A) – Marchessault, Stastny, R. Smith (A) – Stephenson, Eakin, N. Roy – W. Carrier, Nosek, Reaves.
    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (McElhinney) – Hedman (A), Černák, Sergačjov, Shattenkirk, Coburn, L. Schenn – Stamkos (C), T. Johnson, Kučerov – Palát, Cirelli, Killorn (A) – Coleman, Stephens, Gourde – Maroon, Paquette, Verhaeghe.

    Rozhodčí: Walsh, Meier – Devorski, Gawryletz

    Diváci: 18 376
    ocianews.com