Vítkovice – Plzeň 3:1 (kon.) | K. Vary – Třinec 2:6 (kon.) | Kladno – Pardubice 2:5 (kon.)
Olomouc – Liberec 2:1 (kon.) | Mountfield HK – Litvínov 4:5 (0:3 po s.n.)
po prodl.
HC Motor České Budějovice
4:3 (0:1, 2:1, 1:1 - 1:0)
EC Red Bull Salzburg
Pátek 21.02.2020, 16:30DHL Superpohár • Skupina B
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Motor České Budějovice: Dvořák (Ludvík) – Hubata, Remta, Svach, Pavlát, Novák, Doktor – Hrubec, Anderle, Hracholski, Masopust, Pouzar, Ryba, Janoch, Schwartz, Čížek, Silný, Krcho

    EC Red Bull Salzburg: Bugl (Kolarz) – Obu, Schwaiger, Menner, Necesany, Wimmer, Reich – Cimmerman, Hänelt, Eham, Lutz, Maier, Leonhardt, Borzecki, Pronin, Wolf, Lidner, Hložek, Müller

    Rozhodčí: Valenta – Pešek, Malý.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    03:21
    Jako první se do útočného pásma nastěhoval hostující Slazburg, který zkoušel rozjet poměrně pohlednou kombinaci. Ta mu nakonec ale nevynesla ani první střelu na branku.
     
    04:30
    Vojtěch Doktor si poradil v souboji jeden na jednoho, když za svou brankou odstavil soupeře od kotouče. Z toho pak můžou těžit jeho spoluhráči, kteří již bruslí na opačnou stranu ledové plochy.
     
    04:54
    Vyloučení v týmu EC Red Bull Salzburg (Borzecki – 2 min., podrážení).
     
    05:32
    Jakub Čížek ihned po vhazování vystřelil od modré čáry. Jeho kotouč se ale snesl jen k prvnímu clonícímu hráči, který ho zablokoval a na branu svého týmu nepropustil.
     
    06:27
    S dalším pokusem od modré čáry přispěchal Václav Svach. Jeho pumelice nebyla vůbec špatná, nicméně brankář Bugl na ni viděl a neměl s ní viditelnější problémy.
     
    07:28
    Lukas Necesany se z pozice obránce vydal do útoku. Přejel útočnou modrou čáru a dostal se mezi kruhy. Odtud pak po ledě vyslal střelu, proti které Dvořák včas secvakl betony a za brankovou čáru ji nepropustil.
     
    08:29
    Jeden z domácích hráčů nabral parádní rychlost a z kruhu se vydal zaútočit na branku. Následně vyslal velmi svižnou střelu, kterou Bugl stihl zachytit do své lapačky a připsal si tak povedený zákrok.
     
    09:11
    Daniel Pronin se protáhl u mantinelu do útočného pásma a poté zkusil vystřelit zpoza obránce. Jeho pokus ale neměl dostatečnou razanci, a tak s ním Marek Dvořák nemohl mít výraznější problémy.
     
    10:05
    Tomáš Hubata si na modré čáře našel dostatek prostoru k velmi tvrdé střele. Ta se nakonec před brankou ještě od někoho odrazila a kotouč proskotačil jen těsně kolem pravé tyče z brankářova pohledu.
     
    11:39
    František Schwartz to nemyslel za soupeřovou brankou vůbec špatně. Zpoza ní vyslal na brankoviště svižnou přihrávku, která bohužel pro něj některého ze spoluhráčů nenašla.
     
    12:15
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Novák – 2 min., podrážení).
     
    13:04
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Máme tu první branku utkání, která přichází v přesilové hře. Lutz vystřelil z z brankářova pohledu z levého kruhu, střela mu ale nesedla a jen se pomalu doklouzala na vzdálenější tyč. Ke smůle domácích právě tam už čekal pohotový HAAKON HÄNELT. Asistence: Julian Lutz, Philip Peter Wimmer.
     
    13:40
    Vyloučení v týmu EC Red Bull Salzburg (Cimmerman – 2 min., pozdní dohrání).
     
    14:32
    Julian Lutz zablokoval na modré čáře střelu a vydal se s kotoučem na opačnou stranu. Poté si ale nepřišel na domácího brankáře, který se včas položil na zem a Lutzův pokus přikryl na své hrudi.
     
    15:32
    A další únik! Oskar Maier se dostal do ještě komfortnější pozice. Stál před Dvořákem úplně sám, zkoušel ho rozpohybovat, leč nakonec bez úspěchu. Domácí strážce svatyně se nedal a střelu nepropustil.
     
    17:07
    Masopust si najel do útočného pásma z levého křídla, odkud zkoušel mohutně vystřelit. Bohužel pro něj se ale k němu stačil stáhnout hostující obránce, který mu do střely vložil hůl a zablokoval ji výrazně mimo do ochranné sítě.
     
    18:32
    Matouš Hrubec společně s jedním se spoluhráčů ujel do přečíslení dva na jednoho. Domácí útočník vzal nakonec situaci celou na sebe, když se snažil zakončiz do horních pater branky. Na hostujícího brankáře Bugla však recept nenašel. Ten totiž jeho střelu vyrazil svou výstrojí mimo brankovou konstrukci.
     
    19:15
    Českobudějovičtí se zničehonic přesunuli do útočného pásma, kde vyprodukovali rychlou střelu, která ale ani tentokrát Bugla nepřekvapila. Ten vypadá velmi jistě i v tomto případě, kdy puk schovává pod rukavici.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    23:28
    Salzburgští hokejisté se snažili procpat do útočného pásma, jenže po jejich akci končí kotouč jne mimo hrací plochu, kam ho srazil jeden z domácích hráčů.
     
    24:35
    Nyní se kotouč přestěhoval na hole domácích hokejistů, kteří se snaží přejít do útočného pásma. to se jim po chvíli povedlo, když se střelou z kruhu prezentoval Jan Janoch. Tu drží Bugl ve své výstroji.
     
    25:47
    Jaroslav Pouzar zavezl kotouč do pásma, kde se pak dostal ke střeleckému pokusu. Ten nebyl vůbec špatný, nicméně brankář rakouského celku byl připraven zasáhnout i nyní.
     
    26:32
    Českobudějovičtí hráči jsou v posledních okamžicích lepším celkem, nyní se nachází opět v útočném pásmu a snaží se o obstřelování brankáře Bugla. Ten je ale v posledních minutách velmi pozorný.
     
    27:43
    Obrázek hry se příliš nemění. Motor je stále aktivnější, nyní od modré čáry vyslal hned dva střelecké pokusy. Jeden z nich neprošel, s druhým si pak poradil hráč stojící před brankou. Ten ho zachytil.
     
    28:52
    Jaroslav Pouzar ujel se svými spoluhráči do akce tři na jednoho. Společně s ním příhodně ujel také Vojtěch Doktor. První jmenovaný pak zkoušel přihrát na opačnou stranu hriště, bohužel pro něj ale přihrávka neprošla.
     
    29:28
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Hostující celek se raduje z druhé vstřelené branky. Josef Eham poslal přesnou přihrávku do mezikruží, kde stál přesně postavený JAKUB BORZECKI. Ten pak propálil na centimetr přesně k tyči. Asistence: Josef Eham, Oscar Maier.
     
    30:31
    Jan Janoch si najel s kotoučem na holi doprostřed mezi oba kruhy. Odtud pak z nápřahu vyslal skvělou střelu, proti které předvedl ale ještě lepší zákrok Bugl. Ten nastavil lapačku přesně tam, kam bylo třeba.
     
    31:54
    Matouš Masopust si najel s kotoučem do holi skoro až do rohu ledové plochy. Odtud pak zkoušel nachytat Bugla. I v tomto případě ale dával pozor a poradil si, když střelu vyrazil ramenem.
     
    32:43
    Václav Svach se z pozice obránce vydal do útoku. Najížděl si z brankářova pohledu z pravéhé křídlo, načež to zkusil na vzdálenější tyč. Tam byl opět připraven k zásahu brankář rakouské celku.
     
    34:36
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motor snižuje na dvoubrankový rozdíl. Matouš Masopust ještě se svoji střelou neuspěl, z dorážky pak ale uspěl MATOUŠ HRUBEC, který svůj tým přiblížil na dosah. Asistence: Matouš Masopust, Jakub Novák.
     
    35:43
    Wimmer se snažil se svými spoluhráči, se dvěma dalšími, orychlý protiútok. Ten nakonec ale nekončí ani střelou, dobře postavená budějovická obrana si totiž poradila.
     
    36:47
    Elias Lindner si nabruslil do pozice, ze které mohl na modré čáře vystřelit, a zkusil své štěstí. Marek Dvořák se proti jeho střele stihl postavit, jak bylo třeba, a následně ji vyrazil mimo brankovou konstrukci.
     
    37:02
    Vyloučení v týmu EC Red Bull Salzburg (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Lutz.
     
    37:50
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    A máme srovnáno! Vojtěch Krcho posunul kotouč na MICHALA SILNÉHO, který se s ničím nepáral a kotouč poslal až za brankovou čáru. Asistence: Vojtěch Krcho, Jakub Čížek.
     
    38:43
    Daniel Pronin si najel na pravý kruh, odkud zkoušel zamířit do vzdálenějšího horního růžku. Tam ale zasáhl Marek Dvořák, který nastavil rameno přesně tam, kam bylo třeba.
     
    39:43
    Adam Ryba nebyl vůbec špatně rozjetý. Zhruba z kruhu pak vyslal dobrou střelu, která našla jen výstroj brankáře z rakouského týmu. Bugl byl opět připraven a kotouč tlumí na první dobrou.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:43
    Jeden z hostujících hráčů se vrhnul do útoku ihned po vhazování. Snažil se v útočném pásmu něco vymyslet, ovšem nakonec byl o kotouč obrán a je to Motor, který se pokusí zaútočit.
     
    41:53
    Jakub Čížek obral soupeře o kotouč a založil vlastní útočnou akci. Po ní brankář Bugl nakonec úspšně zasahuje a kryje kotouč. Nakonec ho dostal mimo brankovou konstrukci.
     
    42:39
    Christian Obu se z pozice obránce dostal až do útoku, kdy se prokličkoval skrze českobudějovickou obranu. Následně i vystřelil, ovšem jeho pokus neměl potřebnou razanci, a tak do branky nezapadl.
     
    43:37
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Čížek – 2 min., hákování).
     
    44:28
    Salzburg se dostal do pásma, kde se usadil a vytvořil si solidní kombinaci. Po ní pálil od modré čáry Reich, jehož pokus Dvořák po celou dobu letu kontroloval a neměl s ním moc problémů.
     
    45:43
    Tomáš Hubata musel jet vystřídat, a tak jen nahodil kotouč do útočného pásma. Zde o něj pak oba týmy svádějí souboj, uvidíme, který z toho nakonec vyjde vítězně.
     
    46:51
    Českobudějovičtí hokejisté sice ustáli hru v oslabení, nyní jsou ale stále pod tlakem. Marek Dvořák společně se svou obranou ale zatím odolávají, a tak je hra stále gólově srovnána.
     
    47:03
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Svach – 2 min., sekání).
     
    48:40
    Oskar Maier dostal přihrávku na pravý kruh, odkud se pak dostal blíže k brance. Jeho pokus z těsné blízkosti stihl Marek Dvořák za pomoci svých betonů dostat mimo nebezpečí, tedy mimo dosah hráčů rakouského týmu.
     
    49:53
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Salzburg jde zpět do vedení! Lindner vypálil na branku, s čímž si ještě domácí brankář poradil. Pak si ale na brankoviště sjel také HAAKO HÄNELT, který uviděl puk jako první a stihl ho dorazit za brankovou čáru. Asistence: Elias Lindner.
     
    50:32
    Jakub Čížek ujížděl sk otoučem po levém křídle, načež ho snažil nasměrovat doprostřed útočného pásma, kde na něj ale jen těsně nedosáhl jeden z jeho spoluhráčů, a tak se ohrožení branky nekonalo.
     
    51:20
    Vyloučení v týmu EC Red Bull Salzburg (Menner – 2 min., nedovolené bránění).
     
    52:33
    Jiří Remta dostal přihrávku na modrou čáru, načež si s ní sjel až na levý kruh, odkud nevyslal vůbec špatný pokus. Ovšem střela doplatila na klubko clonících hráčů před brankou, od něhož se odráží mimo branku.
     
    53:48
    Jaroslav Pouzar ihned po vhazování sebral kotouč na pravém křídle z brankářova pohledu a dostal se ke střeleckému pokusu. Ten měl skončit v horních patrách branky, která ale ke smůle domácích jen těsně přelétl.
     
    54:34
    Po delší době opět vidíme v útočném pásmu hostující hokejisty. Ty ale nemají kotouč kompletně pod kontrolou, neboť o něj svádí souboj především v rozích útočného pásma.
     
    55:35
    Vojtěch Doktor dostal těžkou přihrávku zhruba k modré čáře. Dobře ji zpracoval a potom vyslal velmi jedovatou střelu. Ta sice měla potřebnou razanci, jenže ji scházela přenost. Puk skončil výše nad brankou.
     
    56:43
    Michal Silný nabral rychlost na levém křídle, načež zkusil střelecké štěstí téměř z nulového úhlu. Bugl se překvapit nenechal a poměrně nenápadnou střelu stihl vyrazit.
     
    57:40
    Českobudějovičtí rozejli svůj závěrečný nápor, mezitím domácí brankář už pokukuje po své střídačce. Uvidíme, kdy k takovému, a zda vůbec, tahu dojde.
     
    58:38
    Salzburg vyhodil kotouč do obranného pásma Motoru, kde jej následně vybojoval. Tlak domácích tak alespoň pro následujících pár sekund ustává, navíc Dvořák nyní pochopitelně nemůže svou branku opustit.
     
    59:39
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motor se raduje z vyrovnání a stejně tak jeho fanoušci! VOJTĚCH DOKTOR se dostal k odraženému kotouči, následně si sjel do prostoru mezi oba kruhy a odtud rozvlnil síťku za Buglovými zády! Asistence: Michal Silný.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Motoru se povedlo vyrovnat v poslední minutě, a tak uvidíme prodloužení, které by nám mohlo napovědět o tom, zda bonusový bod poputuje do Rakouska nebo zůstane na jihu Čech.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:38
    Vojtěch Krcho podržel kotouč pro svůj tým za vlastní brankou, a tak je to právě českobudějovický celek, který rozehrává další útočnou akci. Uvidíme, zda povede třeba k vítězné brance.
     
    61:46
    Jiří Remta poslal z kruhu kotouč na volného Jakuba Čížka před brankou. Ten měl ale těžkou pozici. Musel by Bugla přehodit z bekhendu, a to z velkého střeleckého úhlu. Hostujícímu gólmanovi nadělal potíže, přesto je zápas zatím nerozhodnut.
     
    62:25
    Matouš Hrubec se snažil s kotoučem na holi proháčkovat doprostřed útočného pásma. Už to vypadalo, že se do optimální střelecké pozice dostane, pak mu ale kotouč stihl vypíchnout jeden z hostů, a tak odvrátil hrozící nebezpečí.
     
    63:20
    Michal Silný se dostal do samostatného úniku, ale ani po jeho akci není rozhodnuto. Domácí kapitán se kotouč zkouše procpat do branky blíže k ledu, ovšem Bugl secvakl betony včas.
     
    64:06
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Je rozhodnuto! Bonusový druhý bod zůstává na ledě Motoru. Až k brance si najel domácí útočník JAN JANOCH, který se po samostatné akci nadvakrát prosazuje! Bez asistence.
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní zápas je za námi. Salzburg si v něm vypěstoval dvoubrankové vedení, to ale domácí stáhli, následně se dostalo až na prodloužení, ve kterém byl úspěšnější právě domácí Motor, který pak mohl odšpuntovat mohotnou radost z výhry. (18:32:38)

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 35. Hrubec (Masopust, Novák), 38. Silný (Krcho, Čížek), 60. Doktor (Silný), 65. Janoch – 14. Hänelt (Lutz, Wimmer), 30. Borzecki (Eham, Maier), 50. Hänelt (Lindner)


    HC Motor České Budějovice: Dvořák (Ludvík) – Hubata, Remta, Svach, Pavlát, Novák, Doktor – Hrubec, Anderle, Hracholski, Masopust, Pouzar, Ryba, Janoch, Schwartz, Čížek, Silný, Krcho
    EC Red Bull Salzburg: Bugl (Kolarz) – Obu, Schwaiger, Menner, Necesany, Wimmer, Reich – Cimmerman, Hänelt, Eham, Lutz, Maier, Leonhardt, Borzecki, Pronin, Wolf, Lidner, Hložek, Müller

    Rozhodčí: Valenta – Pešek, Malý
    thejrc.org