Vítkovice – Plzeň 3:1 (kon.) | K. Vary – Třinec 2:6 (kon.) | Kladno – Pardubice 2:5 (kon.)
Olomouc – Liberec 2:1 (kon.) | Mountfield HK – Litvínov 4:5 (0:3 po s.n.)
po prodl.
HC Motor České Budějovice
4:3 (0:1, 2:1, 1:1 - 1:0)
EC Red Bull Salzburg
Pátek 21.02.2020, 16:30DHL Superpohár • Skupina B
Partner:
     
    Dnešní zápas je za námi. Salzburg si v něm vypěstoval dvoubrankové vedení, to ale domácí stáhli, následně se dostalo až na prodloužení, ve kterém byl úspěšnější právě domácí Motor, který pak mohl odšpuntovat mohotnou radost z výhry. (18:32:38)
     
    Konec zápasu.
     
    64:06
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Je rozhodnuto! Bonusový druhý bod zůstává na ledě Motoru. Až k brance si najel domácí útočník JAN JANOCH, který se po samostatné akci nadvakrát prosazuje! Bez asistence.
     
    63:20
    Michal Silný se dostal do samostatného úniku, ale ani po jeho akci není rozhodnuto. Domácí kapitán se kotouč zkouše procpat do branky blíže k ledu, ovšem Bugl secvakl betony včas.
     
    62:25
    Matouš Hrubec se snažil s kotoučem na holi proháčkovat doprostřed útočného pásma. Už to vypadalo, že se do optimální střelecké pozice dostane, pak mu ale kotouč stihl vypíchnout jeden z hostů, a tak odvrátil hrozící nebezpečí.
     
    61:46
    Jiří Remta poslal z kruhu kotouč na volného Jakuba Čížka před brankou. Ten měl ale těžkou pozici. Musel by Bugla přehodit z bekhendu, a to z velkého střeleckého úhlu. Hostujícímu gólmanovi nadělal potíže, přesto je zápas zatím nerozhodnut.
     
    60:38
    Vojtěch Krcho podržel kotouč pro svůj tým za vlastní brankou, a tak je to právě českobudějovický celek, který rozehrává další útočnou akci. Uvidíme, zda povede třeba k vítězné brance.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Motoru se povedlo vyrovnat v poslední minutě, a tak uvidíme prodloužení, které by nám mohlo napovědět o tom, zda bonusový bod poputuje do Rakouska nebo zůstane na jihu Čech.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:39
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motor se raduje z vyrovnání a stejně tak jeho fanoušci! VOJTĚCH DOKTOR se dostal k odraženému kotouči, následně si sjel do prostoru mezi oba kruhy a odtud rozvlnil síťku za Buglovými zády! Asistence: Michal Silný.
     
    58:38
    Salzburg vyhodil kotouč do obranného pásma Motoru, kde jej následně vybojoval. Tlak domácích tak alespoň pro následujících pár sekund ustává, navíc Dvořák nyní pochopitelně nemůže svou branku opustit.
     
    57:40
    Českobudějovičtí rozejli svůj závěrečný nápor, mezitím domácí brankář už pokukuje po své střídačce. Uvidíme, kdy k takovému, a zda vůbec, tahu dojde.
     
    56:43
    Michal Silný nabral rychlost na levém křídle, načež zkusil střelecké štěstí téměř z nulového úhlu. Bugl se překvapit nenechal a poměrně nenápadnou střelu stihl vyrazit.
     
    55:35
    Vojtěch Doktor dostal těžkou přihrávku zhruba k modré čáře. Dobře ji zpracoval a potom vyslal velmi jedovatou střelu. Ta sice měla potřebnou razanci, jenže ji scházela přenost. Puk skončil výše nad brankou.
     
    54:34
    Po delší době opět vidíme v útočném pásmu hostující hokejisty. Ty ale nemají kotouč kompletně pod kontrolou, neboť o něj svádí souboj především v rozích útočného pásma.
     
    53:48
    Jaroslav Pouzar ihned po vhazování sebral kotouč na pravém křídle z brankářova pohledu a dostal se ke střeleckému pokusu. Ten měl skončit v horních patrách branky, která ale ke smůle domácích jen těsně přelétl.
     
    52:33
    Jiří Remta dostal přihrávku na modrou čáru, načež si s ní sjel až na levý kruh, odkud nevyslal vůbec špatný pokus. Ovšem střela doplatila na klubko clonících hráčů před brankou, od něhož se odráží mimo branku.
     
    51:20
    Vyloučení v týmu EC Red Bull Salzburg (Menner – 2 min., nedovolené bránění).

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 35. Hrubec (Masopust, Novák), 38. Silný (Krcho, Čížek), 60. Doktor (Silný), 65. Janoch – 14. Hänelt (Lutz, Wimmer), 30. Borzecki (Eham, Maier), 50. Hänelt (Lindner)


    HC Motor České Budějovice: Dvořák (Ludvík) – Hubata, Remta, Svach, Pavlát, Novák, Doktor – Hrubec, Anderle, Hracholski, Masopust, Pouzar, Ryba, Janoch, Schwartz, Čížek, Silný, Krcho
    EC Red Bull Salzburg: Bugl (Kolarz) – Obu, Schwaiger, Menner, Necesany, Wimmer, Reich – Cimmerman, Hänelt, Eham, Lutz, Maier, Leonhardt, Borzecki, Pronin, Wolf, Lidner, Hložek, Müller

    Rozhodčí: Valenta – Pešek, Malý
    thejrc.org