Skalica – Dubnica 5:2 (kon.) | Spišská N. Ves – Topoľčany 5:2 (kon.) | Trnava – Žilina 0:8 (kon.)
Martin – Bratislava Capitals 4:2 (kon.) | Pov. Bystrica – Levice 5:2 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
4:2 (1:0, 1:1, 2:1)
iClinic Bratislava Capitals
sk Pátek 21.02.2020, 18:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga (SR) • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Peter Oremus (tréner HC Bratislava Capitals): "Dnes sme urobili veľké množstvo chýb v obrannom pásme, čo sa nám nestáva. Martin tieto chyby samozrejme využil, čo bolo rozhodujúce. Strelil nám dva góly z predbránkového priestoru. Hráči, ktorí tu mali byť, situáciu nezvládli. V tomto týždni sme takisto neboli tak efektívni ako po minulé. Počet strelených gólov nebol vysoký, toto všetko musíme zlepšiť, aby sme opäť víťazili."

    Marek Žila (asistent trénera HK VITAR Martin): "Predbránkový priestor sme dnes bránili oveľa lepšie ako tomu bolo naposledy v Bratislave, kde sme inkasovali vyšší počet gólov, práve v prípade daných príležitostí. Zápas bol vyrovnaný. Pred výbornou hokejovou kulisou a s patričnou kvalitou. V tretej tretine sme stretnutie tretím gólom takpovediac zlomili a pripísali si dôležité tri body. Gól do prázdnej bránky bol spečatením dobrého výkonu celého tímu."

    Dávid Buc (útočník HC Bratislava Capitals): "Diváci videli výborný, útočný hokej. Diváci sa postarali o skvelú atmosféru, zápas mal všetky atribúty stretnutia play-off. Vidieť, že sa nám končí nadstavbová časť a tímy už myslia na vyraďovaciu časť. Nedá sa povedať, že by sme nad niečím v tomto zápase špekulovali, na niečo čakali. V tíme bojujeme s virózou, máme zranených či chorých hráčov. Časť tímu hrala so sebazaprením. Stretnutie sme prišli do Martina vyhrať, čo sa nám nepodarilo. Nerobíme z toho vedu. Hlavami sme možno už v play-off, keďže nás v základnej časti už nemôže nič ohroziť. Podvedome akoby sme sa šetrili. Martin však určite zvíťazil zaslúžene. Mohli sa oprieť o podporu fanúšikov, ktorí ich hnali dopredu. Naše chyby si musíme rozobrať, sadnúť si ešte nad toto stretnutie a zamyslieť sa nad ním. Pred nami sú ešte dve stretnutia. Nič v nich nemôžeme podceniť. Martinu v domácom prostredí určite vyhovuje užšie klzisko. My sme kombinačnejší tím, teda uprednostňujeme širšie. Uvidíme preto, čo napokon prinesie play-off a či sa spolu ešte stretneme. V zápase nám chýbali niektorí obrancovia, ktorí sa ešte doliečujú. Tréneri pripravovali zostavu na poslednú chvíľu, plátali medzery keďže sa s niektorými hráčmi nedalo počítať. Nič to však nemenilo na cieli, ktorým bolo víťazstvo. Uznávame silu súpera, ktorý sa posilnil. Jeho mužstvo sa zdvihlo, podalo výborný výkon hodný play-off. Domácim sme nič neodovzdali zadarmo, bojovali sme do poslednej chvíle aj za cenu odvolania brankára. Škoda niektorých momentov, v ďalšej časti sa ich musíme vyvarovať."

    Mário Róth (útočník HK VITAR Martin): "Je tu skvelá partia s jasným cieľom. Všetci vieme, čo môžeme spoločne dokázať. Je to pre mňa druhé vystúpenie v martinskom drese. S úvodným vystúpením nie som celkom spokojný, našťastie sa vyhralo a verím, že to bude každým zápasom lepšie. Takisto verím, že sa bude dariť aj našej päťke, ktorá sa chytí a budeme viac produktívnejší, čo určite pomôže celému tímu. Teším sa z toho, že sme zvíťazili nad Bratislavou. V stredu nás čakajú Topoľčany, našu kvalitu musíme potvrdiť a pretaviť ju do úspešného konca. Poznám viacerých hráčov z Bratislavy, spolu sme hrávali. Nemajú radi pocit prehry ani toho, keď prehrávajú. Emócie sú vypäté, najmä ak sa aj blíži play-off. Do každého súboja sa ide naplno. Feri si to poriadne v závere odskákal, verím, že bude v poriadku. Aj toto prináša play-off, treba sa na takéto momenty pripraviť. Diváci nás podporili v hojnom počte, poteší nás, ak prídu aj v stredu a možno vo vyššom počte. My im môžeme sľúbiť dobrý výkon a možno aj víťazstvo. Nielen tento súboj, ale aj postavenie v tabuľke je plne v našich rukách. Ak v stredu zvládneme šesťbodový zápas, máme druhú priečku istú a tým pádom aj lepšiu pozíciu pred play-off. Vychádzala by nám Žilina, pričom pre martinského fanúšika nemôže byť nič lepšie. Všetci si určite pamätajú tieto derby zápasy, ktoré neodmysliteľne patrili k tým najznámejším súbojom aj v Extralige. Naša päťka si ešte v prvom zápase na seba zvykala. Sme predsa len prvýkrát v sezóne takto pohromade. Takisto sme si aj my museli povedať, čo chceme hrať a ako. Nebolo to jednoduché, pretože po úvodnom tréningu nás čakal zápas. Dnes sme ale podali o niečo lepší výkon a každým zápasom sa to môže už len zlepšovať. Túto sezónu mám zo svojej strany pestrú. Martin je v podstate už mojím štvrtým klubom. Mal som zostať dohrať sezónu v Banskej Bystrici. Po príchode dvojice nových hráčov sa ale moja šanca zahrať si, znížila. Prišla mi ponuka z Martina, ktorý mal o mňa veľký záujem. Dali mi príležitosť hrať. Nezaváhal som, keďže táto sezóna bola z mojej strany takpovediac prelietavá. Myslím si, že v tomto tíme dostanem dostatok priestoru a bude to nielen pekný záver tejto sezóny, ale aj príprava na novú." (21:58:57)
     
    Martin zvíťazil nad Bratislavou druhýkrát v sezóne, tentoraz 4:2. Góly: 10. Zlocha (Videlka, Tabaček), 37. Murček (Cebák, Cíger), 58. Zlocha (Videlka, Róth), 60. Rudzan (Cíger, Tabaček) – 29. Buc (Varga T., Sloboda), 53. Slovák (Bača, Kružík).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:44
    Martin dal gól!
    Gól do prázdnej bránky. MATÚŠ RUDZAN nájdený Jakubom Cígerom pečatí víťazstvo domáceho tímu štvrtým gólom. Druhú asistenciu si pripisuje Ján Tabaček.
     
    59:30
    Power-play hostí. Hamerlík na striedačke.
     
    59:16
    Oddychový čas hostí.
     
    59:06
    Babka z prvej. Spomedzi kruhov.
     
    58:32
    Puk na domácich hokejkách. Matejka s ním vyčkáva vo vlastnom pásme.
     
    58:00
    Filip Vašaš (HCB) inkasuje dve minúty za napadnutie hlavy a krku. Navyše inkasuje aj 10-minútový osobný trest za napadnutie hlavy a krku.
     
    58:00
    Poliaček zlikvidovaný pri vlastnej striedačke. Stalo sa to pri hre bez puku.
     
    57:21
    Martin dal gól!
    Nikým nekrytý JÁN ZLOCHA dostal prihrávku z pravej strany od Davida Videlku pričom s veľkým prehľadom túto príležitosť premenil. Druhú asistenciu si pripisuje Mário Róth.
     
    57:02
    Hostia v plnom počte. Vašaš na ľadovej ploche.
     
    56:45
    Matejka pred bránku. Tam nemal voľného spoluhráča.
     
    56:07
    Róth z ľavej strany. Pod rameno brankára.
     
    55:36
    Vyhodený puk v podaní Tibora Vargu. Hostia zbytočne neriskujú.
     
    55:01
    Filip Vašaš (HCB) inkasuje dve minúty za nebezpečnú hru vysokou hokejkou.
     
    54:24
    Nastrelený puk do útočného pásma pričom tentoraz bola vysoká hokejka vidieť jednoznačne. Hra sa vráti späť.
     
    53:46
    Cebákom nahodený puk. Veľmi slabý pokus.
     
    53:12
    Surovka triafa Bernáta. Ten puk vyráža.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 10. Zlocha (Videlka, Tabaček), 37. Murček (Cebák, Cíger), 58. Zlocha (Videlka, Róth), 60. Rudzan (Cíger, Tabaček) – 29. Buc (Varga, Sloboda), 53. Slovák (Bača, Kružík)


    HK VITAR Martin: Bernát (Krasanovský) – Šimon, Korím – Tabaček, Rusina – Cebák, Matejka – Paulíny, Burzík – Rudzan, Dírer, Nauš – Videlka, Zlocha, Róth – Cíger, Murček, Poliaček – Jurášek, Babka, Žiak
    iClinic Bratislava Capitals: Hamerlík (Climie) – Bohunický, Lukáčik – Sloboda, Biro – Bača, Jankovič – Juriga – Varga T., Buc, Varga R. – Kružlík, Slovák, Šálka – Hudec, Kalináč, Surovka – Vašaš, Smolka, Klučiar

    Rozhodčí: Lokšík – Ševčík, Ďurina

    Diváci: 1489
    ocianews.com