Miskolc – MAC Budapešť 1:3 (kon.) | Košice – Nové Zámky 7:2 (kon.) | Trenčín – Poprad 3:4 (po pr.)
HC Slovan – Lipt. Mikuláš 11:0 (kon.) | Michalovce – Zvolen 4:3 (po pr.) | Detva – Banská Bystrica 1:4 (kon.)
konec
DVTK Jegesmedvék Miškovec
1:3 (0:1, 1:0, 0:2)
MAC Budapešť
sk Pátek 21.02.2020, 18:00Tipos Extraliga (SR) • 52. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Posledné kolo základnej časti Tipsport ligy ponúka pre slovenských fanúšikov aj nie veľmi atraktívny duel. Jedná sa o stretnutie medzi DVTK Miškovec a MAC Budapešť. Zápas sa začína o 18:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    Domáci Miškovec je z pohľadu tabuľkového postavenia na tom výhodnejšie než jeho rival z hlavného mesta. Miškovčania sa v ligovom rebríčku nachádzajú na aktuálnej 9. pozícii so ziskom 64 bodov a skóre 126:140. Miškovec predvádza v posledných zápasoch Tipsport ligy rôzne výkony a strieda výhry s prehrami. Naposledy DVTK triumfoval na domácom ľade nad Detvou. Nadrel sa však poriadne, keďže predposlednú Detvu zdolal 4:3 po predĺžení a získal dva body. DVTK však určite nezabudne na obrovskú gólovú smršť v zápase so Zvolenom. HKM na domácom ľade zdolal DVTK vysoko 9:2.

    Menej výrazný budapeštiansky hokejový celok sa od začiatku tejto sezóny stabilne drží v dolnej časti tabuľky a do tej hornej zrejme ani nenakukol. Budapešť má momentálne za sebou štyri prehry. Odštartovalo to prehrou 4:2 v Banskej Bystrici a skončilo sa to poslednou porážkou, ktorú MAC inkasovala v Košiciach, kde prehrala 5:1. Budapešť má rovnaký počet bodov ako Detva, nachádza sa v tabuľke na 11. pozícii so skóre 136:183 a na desiate Nové Zámky stráca dva body. Rozhodne je teda z pohľadu MAC ešte o čo bojovať. Play-off sa však zdá byť nereálne.

    V tejto sezóne sa v Tipsport lige udiali tri vzájomné stretnutia. Vždy zvíťazil domáci celok. Budapešť zvíťazila doma 5:3 a 3:2 a DVTK si doma so súperom poradil víťazstvom 4:1.
     
    Úvodné zostavy:

    DVTK Miškovec: Rajna (Adorján) – Göz, Vandane, Ross, D. Kiss, Láda, Harrison – Rodman, Galanisz, Beach – Valchař, Vas, Beauvillier – Páterka, Ritó, P. Kiss

    MAC Budapešť: Bernard (Halász) – Busenius, Macaulay, Carlisle, Bugár, Garát, Pozsgai, Schlekmann, Blake Orbán – Brance Orban, Terbócs, Bodó – Klempa, Stretch, Sofron – Kreisz, Majoross, Szigeti – Szucs, Nagy, Loczi

    Rozhodca: Tvrdoň, Fridrich – Smrek, Vyšný.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:18
    Budapešťania vyhrali úvodné buly, ale v útočnom pásme nepredviedli nič. Rozohrávka Miškovca nebola presná, píska sa zakázané uvoľnenie.
     
    00:43
    Domáci hokejisti zablokovali rozohrávku svojho súpera. Uniknutý puk zachytili na svojich hokejkách na modrej čiare a posielali ho preč po mantineli.
     
    01:14
    Beach smeroval k mantinelu pri rohu klziska. Okamžite puk obratom poslal za bránku, kde si ho však našli iba budapeštianski hokejisti.
     
    01:41
    Prvú streleckú situáciu musel riešiť brankár Rajna. Spoza pravého kruhu smerovala na neho nenápadná strela Kreisza, ktorú ešte tečoval Sofron. Puk však skončil priamo u brankára Miškovca.
     
    02:26
    Budapešť má teraz istú prevahu v útočnom pásme a dvakrát sa jej podarilo zablokovať rozohrávku súpera. Domáci začínajú opatrnejšie než súper.
     
    02:50
    Na ľad už poslali oba tímy ďalšie čerstvé sily a strelou spoza pravého kruhu to riešil István Szucs. Rajna poctivo zasiahol.
     
    03:07
    Strela Ládu od modrej čiary smerovala na brankára Bernarda, ktorý si následne musel dať pozor aj na dorážku od Rodmana, ktorá však nebola presná.
     
    03:48
    V strednom pásme sa snažil pomerne krkolomný puk zachytiť na svoju hokejku Chris Bodó. Podporu od spoluhráčov veľmi nedostal a nič nevymyslel.
     
    04:22
    Terbócs vykorčuľoval spoza bránky a dobre sa mu ukázal v medzikruží obranca Busenius. Jeho okamžitá strela z prvej však cieľ nenašla.
     
    04:49
    Niekoľko desiatok sekúnd sa hralo bez prerušenia hry. Hra je prerušená v tomto okamihu a pozornosť sa sťahuje do obranného pásma Budapešti.
     
    05:26
    Do streleckej pozície sa chcel prebojovať István Sofron. S pukom prekorčuľoval medzi kruhy a mal proti sebe dvoch obrancov, ktorí jeho pokus zablokovali smerom na zadný mantinel.
     
    05:59
    Budapešť smerovala s pukom do útočného pásma. Nagy si však nerozumel so spoluhráčmi a je z toho ofsajdové postavenie. Nasleduje reklamná pauza.
     
    06:12
    Miškovec napádal efektívne súpera v jeho obrannom pásme. Puk sa vyššie medzi kruhmi podarilo získať Patrikovi Kissovi, ktorý neváhal a strieľal. Bernard bol pripravený.
     
    06:48
    Budapešť opäť po viacerých súbojoch, ale predsa získala útočné pásmo. Od modrej čiary napriahoval Scott Macaulay, napokon sa rozhodol pre jemnú strelu, ktorá skončila na brankárovi Rajnovi.
     
    07:21
    Pozor pri rozohrávke si rozhodne musel dávať Brance Orban. Akoby sa zdalo, že stráca stabilitu na korčuliach a padá. V poslednej chvíli však dokázal posúvať puk na obrancu.
     
    07:56
    Strelecký pokus od modrej čiary z hokejky Bugára po Carlisleovej prihrávke bol zblokovaný. Zdalo sa, že puk vyletí na ochrannú sieť, ale mieril na plexisklo.
     
    08:27
    Hostia vyhrali buly v útočnom pásme a ihneď sa dostali aj k strele. Spoza pravého kruhu od mantinelu nahadzoval puk na bránku Garát. Jeho pokus mieril priamo do pripravenej Rajnovej lapačky.
     
    08:46
    Domáci fanúšikovia neúnavne od prvých sekundách tohto stretnutia podporujú svojich hráčov za lepšími výkonmi. Zatiaľ nemá navrch ani jeden z maďarských tímov.
     
    09:28
    Pomerne tesná bola ofsajdová situácia, keď do pásma smeroval Ritó spoločne s Harrisonom. Čiarový rozhodca však pozeral správne a dobre posúdil daný stav.
     
    09:38
    Prvú presilovku v zápase budú hrať hostia. Ryan Harrison je potrestaný dvomi minútami za seknutie.
     
    10:14
    Po strele od modrej čiary, ktorú Rajna úspešne zlikvidoval sa k puku na hokejke dostal Davis Vandane a nekompromisne ho poslal preč cez celé klzisko.
     
    10:49
    Budapešť dáva gól!
    Hostia využívajú ponúknutú presilovku a dostávajú sa do vedenia v stretnutí. Brance Orban najprv na pravom kruhu naznačil strelu, prenechal však puk ÁKOSOVI SZIGETIMU, ktorý nechytateľnou švihovkou trafil ponad Rajnovu lapačku.
    Asistencie: Brance Orban, Scott Macaulay.
     
    11:24
    Aj domáci chceli pohroziť. Vznikla zaujímavá kombinácia medzi Beauvillierom a Valchařom. Český útočník to riešil strelou, na ktorú Bernard úspešne siahol.
     
    11:57
    Pred bránkou sa ukazoval člen štvrtej formácie István Szucs, ktorý si hľadal vhodný priestor na prihrávku, ale napokon ju na svoju hokejku nedostal.
     
    12:18
    Ohroziť bránku sa zase na opačnej strane pokúšal Balázs Goz. Jeho strelecký pokus z ľavého kruhu však priestor bránky minul.
     
    12:47
    Prienik domácich hokejistov do útočného pásma nebol vôbec úspešný. Beach síce chcel naštartovať Galanisza, ten sa ocitol už v ofsajdovom postavení.
     
    13:22
    Rozohrávka budapeštianskych hokejistov z obranného pásma teraz nebola vôbec presvedčivá. Puk unikol popri mantineli a na hokejky si ho vzali domáci.
     
    13:40
    Sledujeme ďalší neúspešný pokus o rozohrávku zo strany hostí. Situácia sa zhoršila, keďže čiaroví rozhodcovia signalizovali a následne aj odpískali ofsajd.
     
    14:06
    Krížnou prihrávkou sa pokúšal Majoross hľadať medzi kruhmi nakorčuľovaného Kreisza, ktorý sa síce dostal do vhodných priestorov. Krížna prihrávka bola tečovaná a puk vyletel na ochrannú sieť.
     
    14:25
    Pred bránkou sa k puku dostal Patrik Kiss, ktorý sa pokúšal dostať sa do vhodného zakončenia, Bernard však napokon zasiahnuť nemusel.
     
    15:12
    Po pravom krídle dopredu prekorčuľoval Sofron, ktorý nemal veľmi spoluhráčov na výber, a tak sa rozhodol strieľať. Mieril však podstatne nepresne.
     
    15:36
    DVTK získal útočné pásmo a hráči sa prebojovali aj k strele. Od modrej to skúšal najvýraznejšia opora v defenzíve Vandane. Jeho švihovku Bernard s prehľadom zachytil do lapačky.
     
    16:30
    Do protiútoku vyrazila dvojica hosťujúcich hráčov. Terbócs šiel do prečíslenia s Bodóom, nevyšla im však finálna prihrávka a ani Rajna nemusel zasahovať.
     
    17:02
    Zaujímavú kľučku ukázal na pravom krídle Krisztián Nagy, ktorý sa prepracoval pred bránku, prihrával k opačnej žrdi, tam však jeho spoluhráč puk nenašiel.
     
    17:45
    Presilovku si zahrá aj mužstvo Miškovca. Chris Carlisle dostáva dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    18:14
    Domáci získali po postupnom útoku pásmo. Od modrej čiary to strelou skúšal Ross, hostia zablokovali, no puk nevyhodili.
     
    18:44
    K delovke z ľavého kruhu sa dostal aj David Rodman. Jeho prudký projektil však nezasiahol priestor bránky.
     
    19:12
    Domáci stále pri puku v útočnom pásme. Od modrej čiary to skúšal obranca Ross, jeho delovka bola zrazená a puk letel do rohu klziska.
     
    19:44
    Zaujímavým bol aj záverečný moment presilovky. Z pozície na ľavom kruhu tvrdo pálil Beauvillier. Bernard vyrážal nebezpečne pred seba, nik sa však k dorážke nedostal.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Úvodná dvadsaťminútovka priniesla viac-menej nenápadný a ostražitý hokej z oboch strán. Z vedenia sa však radovali hostia. V 11. minúte presilovku využil Szigeti a Budapešť po 20 minútach vedie 0:1.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:35
    Rozohrávka Miškovca bola z obranného pásma nie veľmi presná. Puk preletel popri mantineli a zakotvil až v obrannom pásme súpera.
     
    21:00
    Krížna prihrávka Rodmana smerovala na hokejku Daniela Kissa, ktorý si puk spracoval až pri mantineli.
     
    21:46
    Rozohrávka Miškovca z obranného pásma ani teraz nebola práve najlepšia. Puk prenikol po pravom mantineli a vzal ho na hokejku až Tamás Pozsgai.
     
    22:24
    Pred bránkou sa do výhodnej pozície dostal István Sofron. To by sa mu však nemal zapliesť puk pomedzi korčule. Z tohto postavenia teda nič nedokázal vyťažiť.
     
    23:24
    Uniknutý puk z hokejky hosťujúcich hokejistov sa snažil dostihnúť Beauvillier. Ako prvý sa však k puku dostal brankár Bernard a pre istotu pokryl.
     
    23:55
    Domáci obsadili pozične útočné pásmo svojho súpera. Spoza pravého kruhu sa pokúšal vystreliť Goz, čo sa mu aj podarilo. Jeho pokus skončil priamo v lapačke Bernarda.
     
    24:24
    Po pravom krídle sa dopredu rozbiehal Patrik Kiss, ktorý si možno chystal pozíciu na zakončenie z pravého kruhu. Dokázal mieriť však iba mimo priestoru bránky.
     
    24:54
    Strelecké zakončenie z hokejky Lászlóa Rita z pravého kruhu bolo mierne zblokované a puk teda smeroval iba na zadný mantinel.
     
    25:33
    Z ľavého kruhu sa do streleckej pozície chcel prebojovať István Szucs. Jeho pokus švihom mieril mimo bránky a Rajna zasahovať nemusel.
     
    26:12
    Domáci sa dostali do menšieho zovretia svojho súpera a následne vyhadzovali puk preč. Urobil to János Vas, ktorý dostáva dve minúty za vyhodenie puku.
     
    26:24
    Úvod početnej prevahy zatiaľ hosťujúcim hráčom nevychádza. Po nepresnej krížnej prihrávke unikol puk z modrej čiary do stredného pásma.
     
    26:56
    Už pokračujú hokejisti Budapešti s pukom na hokejkách v útočnom pásme. Zatiaľ sa o výraznejšie zakončenie nepokúsili a Rajna iba pohodlne sleduje dianie.
     
    27:08
    Vylúčenie v tíme DVTK Miškovec (D. Kiss – 2 min., hrubosť).
    Vylúčenie v tíme MAC Budapešť (Klempa – 2 min., hrubosť).
     
    27:47
    Vo vlastnom oslabení sa zaujímavo podnikol prienik pre Radima Valchařa. Český útočník v službách DVTK smeroval do blafáku, brankár Bernard ho však vynikajúco vychytal!
     
    28:32
    V týchto sekundách zápasu už hrajú oba tímy v plnom počte. Budapešť nevyužila túto ponúknutú presilovku na dosiahnutie dvojgólového náskoku.
     
    29:26
    Miškovec sa nerozhodoval pre veľmi zložitú rozohrávku. Hráči tohto tímu puk posunuli pohodlne popri mantineli, aby z toho nebolo zakázané uvoľnenie a veselo striedajú.
     
    30:17
    Obranca Vandane musel chvíľu pred modrou čiarou čakať, aby sa jeho spoluhráči nevystavili do ofsajdovej pozície. Napokon domáci pásmo v súlade s pravidlami získali.
     
    30:38
    O previerku brankára Bernarda sa zaslúžil Balázs Goz, ktorý strieľal tesne spoza pravého kruhu. Puk by síce letel na bočnú sieť, Bernard s prehľadom zachytával do lapačky.
     
    31:01
    Prekorčuľovať do útočného pásma sa podarilo Jánosovi Vasovi, ktorý zakončoval spoza pravého kruhu. Mieril to mimo priestoru bránky.
     
    31:30
    K strele z pravého kruhu sa prebojoval David Rodman. Jeho strelecké zakončenie si však napokon rozmyslel a radšej zvolil prihrávku.
     
    32:04
    Budapeštianski hokejisti sa chceli natlačiť do útočnej tretiny. Puk odpálil obranca Ross na vlastnú striedačku, a tak musí byť hra vynútene prerušená.
     
    32:25
    Hra kvôli ďalšiemu menšiemu previneniu zo strany jedného z hráčov opäť zakrátko prerušená. V posledných pár minútach sa nám to často kúskuje. Tentokrát je to pre posunutú bránku.
     
    33:04
    Do útočného pásma sa chcel individuálne pretlačiť Arpád Loczi, ďaleko sa však svojimi predvídateľnými kľučkami nedostal.
     
    34:00
    Do dobrej pozície vysúval Goz Davida Rodmana, ktorý si nakorčuľoval pred bránku a pokúšal sa o zakončenie. Jeho strelecký pokus mu nevyšiel, z prvej netrafil puk.
     
    34:53
    Beach získal so svojimi spoluhráčmi útočné pásmo a hráči Miškovca kombinujú v pásme. Nedostávajú však veľa voľného priestoru
     
    35:22
    Domáci nahodili puk do útočnej tretiny a húfne odchádzali na striedačku. Čiarový rozhodca navyše avizoval ofsajd a museli Miškovčania kompletne vyjsť z pásma.
     
    35:49
    Po ľavom krídle dopredu šikovne prekorčuľoval Terbócs, ktorý sa natlačil čo najbližšie pred bránku a z ostrého uhla to skúšal. Namieril do ramena Rajnu.
     
    36:25
    Dobrú pozíciu ponúkol Valchař svojmu spoluhráčovi Vasovi, ktorý už bol sám pred bránkou. V nevhodnej chvíli mu však puk unikol z čepele.
     
    36:58
    Rossova krížna prihrávka dorazila na hokejku Daniela Kissa, ktorý naprahoval od modrej čiary. Jeho delovka mierila na zadný mantinel.
     
    37:38
    Hostia boli v útočnom pásme. Od modrej čiary chcel strelecky prekvapiť Rajnu Scott Macaulay. Strela mu však nevyšla, mierila iba na mantinel.
     
    38:18
    Brankár Rajna si teraz musel dať aj pozor na strelecký pokus od Buseniusa. Jeho zakončenie mierilo priamo do gólmana DVTK, ktorý pokryl a nedal šancu na dorážku.
     
    38:36
    Beauvillier pomerne dobre hokejovo rozmýšľal za súperovou bránkou. Pokúšal sa puk prihrať pred svätyňu Bernarda, avšak nemal tam voľného spoluhráča.
     
    39:18
    Vandane potiahol puk až na útočnú modrú a potom sa ho rozhodol nahodiť. Nepískal sa ofsajd, pokojne mohli domáci prestriedať.
     
    39:49
    Miškovec dal gól!
    Domáci hokejisti strieľajú svojmu súperovi gól do šatne. Pomerne nenápadne Vandane potiahol akciu, puk prenechal medzi kruhmi na hokejku KYLEA BEACHA, ktorý dostal veľa voľného priestoru. Namieril a trafil nechytateľne popri vyrážačke.
    Asistencie: Davis Vandane, David Rodman.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Dlhý čas sa zdalo, že prostredná dvadsaťminútovka bude len taká udržiavacia a nič zásadné sa ani nedialo. Gólový moment však napokon prišiel až v samom závere. Na 1:1 vyrovnával Beach, a tak je stav po 40 minútach nerozhodný 1:1.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:12
    Začala sa tretia tretina, ktorá môže byť v súboji dvoch maďarských celkov aj pomerne rozhodujúca. Uvidíme, možno sa dočkáme aj predĺženia.
     
    40:32
    Domáci získali útočné pásmo. Vandaneov strelecký pokus od modrej čiary smeroval mimo priestoru bránky, Bernard iba zrakom odkontroloval puk.
     
    41:54
    Medzi kruhy sa prepracoval István Sofron, ktorý sa dostával do celkom výhodnej pozície. Nepodarilo sa mu však trafiť priestor bránky.
     
    42:22
    Do ďalšieho zakončenia na opačnej strane sa pretláčal László Ritó. Jeho pokus z ľavého kruhu mieril priamo do brankára Bernarda.
     
    42:51
    Sledujeme prerušenie hry a vylúčenie. Bruno Kreisz si odchádza sadnúť na dve minúty za hákovanie. Príležitosť pre DVTK.
     
    43:44
    Domácim hokejistom sa zatiaľ nedarí v presilovke presadiť. Už uplynula takmer minúta Kreiszovho trestu a Miškovec poriadne nebol v útočnom pásme.
     
    44:06
    Sme svedkami ďalšieho úspešného vyhodenia puku z obranného pásma v podaní hráčov Budapešti.
     
    44:53
    Goz bol posledný pri puku počas posledných sekúnd trestu Kreisza a už sa zo stredného pásma nikam nehrnul a iba nahadzoval do útočnej tretiny.
     
    45:18
    Do útočného pásma sa presadil János Vas. Dostal sa s pukom do útočnej tretiny, no bekhendovou strelou sa mu podarilo trafiť iba zadný mantinel.
     
    45:54
    Aj hostia sa dostali do streleckej pozície. Brance Orban si nakorčuľoval s pukom do pásma a strieľal z tesnej blízkosti. Rajna bol pripravený.
     
    46:14
    Obrovskú príležitosť po Rodmanovej prihrávke spálil práve Kyle Beach, ktorý to dostal na pravom kruhu pri žrdi do ideálnej pozície. Žiaľ, cez roznoženého Bernarda netrafil!
     
    47:01
    Sledujeme vylúčenie na strane domácich. Dve minúty za podrazenie dostáva Bence Páterka.
     
    47:23
    Hostia odštartovali presilovku. Chris Carlisle to skúsil strelou z ľavého kruhu, jeho strelecký pokus však bol zblokovaný a mieril iba do ochrannej siete.
     
    48:20
    Prvá časť presilovky Budapešti až tak nevyšla. V tej druhej fáze je to už o niečo lepšie, hostia sú natlačení v útočnej tretine.
     
    48:44
    Šikovne sa dokázal do streleckej pozície uvoľniť Ákos Szigeti. Zakončoval spomedzi kruhov, namieril to však priamo do výstroje Rajnu.
     
    49:07
    Hráči DVTK prežili svoje oslabenie bez nejakých väčších problémov. Budapešť si v podstate vypracovala iba jednu príležitosť.
     
    50:04
    Po pravom krídle dopredu prekorčuľoval Kreisz, ktorý sa snažil dostať do pozície z pravého kruhu. Strela bola vyrazená, brankár Rajna sa úspešne predviedol.
     
    50:34
    Rozhodcovia už avizujú trest na strane hostí. Miškovčania sa však snažia rozbiehať svoju hru v šestici, začínajú spoza vlastnej bránky.
     
    50:55
    V týchto chvíľach je hra prerušená. Na dve minúty za držanie si odchádza sadnúť Tamás Pozsgai.
     
    51:27
    Domáci hokejisti rozbehli svoju presilovku a spoza pravého kruhu pálil Beach. Bernard dokázal vyraziť, s pukom pokračujú domáci opäť.
     
    52:09
    Srdnato bojoval o puk domáci hráč Vandane v rohu klziska. Budapešť dokázala vo vlastnom pásme nazbierať aspoň zopár cenných sekúnd.
     
    52:28
    Z ľavého kruhu to chcel skúšať David Rodman. Svoje zakončenie však nasmeroval na zadný mantinel.
     
    53:01
    Aj toto oslabenie dokázali hráči MAC zvládnuť bez inkasovaného gólu. Na ľad už naskočil vylúčený Pozsgai a pokračujeme za rovnovážneho a aj stále vyrovnaného stavu.
     
    53:44
    Po ľavom krídle podporil ofenzívu Davis Vandane. S pukom prekorčuľoval k ľavému kruhu a odtiaľ sa snažil strieľať. Strela bola zblokovaná mimo bránky.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1 385 divákov.
     
    55:16
    Po pravom krídle dopredu prenikol Galanisz, ktorý strieľal z kruhu. Jeho strelecký pokus letel do brankára Bernarda. Gólman MAC bol pripravený a nedovolil dorážať.
     
    55:52
    Od modrej čiary sa k strele dostal Balázs Láda. Jeho strelecký pokus smeroval priamo na brankára Bernarda.
     
    56:57
    Do dobrej streleckej pozície sa dostali hráč Miškovca. Z ľavého kruhu to skúšal strelou Harrison, následne sa chcel k dorážke dostať Ritó, no mieril nepresne.
     
    58:19
    Orban prenikol dopredu po pravom krídle a snažil sa hľadať prihrávkou Bodóa. Ten však bol obsadený, a tak Rajna zasahovať nemusel.
     
    58:38
    Ostáva už iba minúta a niekoľko sekúnd. V maďarskom derby zrejme budeme svedkami predĺženia.
     
    59:23
    Budapešť bola s pukom v pásme. O strelu z modrej sa pokúšal Garát, namieril to na zadný mantinel.
     
    59:40
    Budapešť dáva gól!
    Tak toto je naozaj výborné pre hosťujúcu Budapešť, ktorá strieľa zrejme rozhodujúci gól. Stretch vybojoval puk v rohu klziska, posunul ho TOMÁŠOVI KLEMPOVI, ktorý prekorčuľoval pred bránku. Vystrelil a následne si Klempa aj svoju strelu bekhendom dorazil.
    Asistencia: Charles Stretch.
     
    59:56
    Budapešť dáva gól!
    A toto je už naozaj posledná bodka tohto stretnutia. Miškovec vyrazila po buly do útoku a odvolala brankára. Puku sa však ujali hostia, zo stredného pásma vystrelil priamo na bránku TOMÁŠ KLEMPA.
    Asistoval mu Charles Stretch.
     
    59:56
    Hlavní rozhodcovia začali diskusie spolu s čiarovými a nebolo vôbec jasné, o čo sa jedná.
     
    Koniec zápasu.
     
    Dlho sa v poslednej dvadsaťminútovke zdalo, že budeme pokračovať v hre po naplnení riadneho hracieho času. Záverečných 20 sekúnd však jednoznačne patrilo Budapešti. Tomáš Klempa dvomi gólmi rozhodol o zisku troch bodov pre svoj tím a je jednoznačne dnešným hrdinom. (20:22:48)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 40. Beach (Vandane, Rodman) – 11. Szigeti (Orban, Macaulay), 60. Klempa (Stretch), 60. Klempa (Stretch)


    DVTK Jegesmedvék Miškovec: Rajna (Adorján) – Göz, Vandane, Ross, D. Kiss, Láda, Harrison – Rodman, Galanisz, Beach – Valchař, Vas, Beauvillier – Páterka, Ritó, P. Kiss
    MAC Budapešť: Bernard (Halász) – Busenius, Macaulay, Carlisle, Bugár, Garát, Pozsgai, Schlekmann, Blake Orbán – Brance Orban, Terbócs, Bodó – Klempa, Stretch, Sofron – Kreisz, Majoross, Szigeti – Szucs, Nagy, Loczi

    Rozhodčí: Tvrdoň, Fridrich – Smrek, Vyšný

    Diváci: 1 385
    ocianews.com