Tisková konference AC Sparta Praha (kon.)
konec
Tisková konference AC Sparta Praha

Pátek 21.02.2020, 12:30Tiskové konference
     
    Tím také končí mítink s novináři, kterého se zúčastnili Václav Kotal (trenér), Tomáš Rosický (sportovní ředitel), František Čupr (generální ředitel) a Ondřej Kasík (tiskový mluvčí). (13:03:54)
     
    Rosický o trenérech, kteří ve Spartě úspěšní nejsou: Já jsem tady tolik trenérů nezažil, abych to zeširoka mohl hodnotit. Otázka to sice je velice dobrá a je to na velkou debatu. Nároky, které na klub jsou, jsou velké a jak se říká, Sparta asi není klub pro každého.
     
    Ondřej Kasík: Vašek Kadlec podstupuje dnes operaci, chtěli bychom, aby se fanoušci mohli s Vaškem rozloučit na některém z domácích zápasů.
     
    Rosický doplňuje: Je to strašně smutná zpráva. Vašek se s tím musí sám vyrovnat. Je to kluk, který fotbal vždy miloval a na Spartě bude mít dveře nadále otevřené.
     
    Čupr o Kadlecovi a jeho případné roli v klubu: Rozloučení určitě bude, Vašek si to zaslouží. Nicméně zdravotní stav už byl takový, že mu nedovolil pokračovat v kariéře. Musí se dát teď zdravotně dohromady, aby mohl fungovat v civilním životě. Jeho další kariéru jsme zatím nediskutovali. Budeme velice rádi, když s Vaškem zůstaneme v kontaktu.
     
    Kotal o motivacích směrem k hráčům: Já Míšu Šmardu znám a měli jsme v předchozích klubech různé stereotypy. Snažíme se je dostat z napětí, které tu mají. Vnitřní motivace hráčů je ale strašně důležitá. Je to otázka každého hráče. Já jsem sice s týmem nepracoval, ale za tři čtyři dny, co jsme spolu trénovali, si myslím, že by neměl být žádný problém.
     
    Čupr o změně: Panu Křetínskému jsme trenérskou změnu oznámili. Pan Křetínský to považoval za pozitivní. Nijak zásadním způsobem do toho pan majitel nezasahoval.
     
    Čupr: Dlouhodobě jsme neplánovali odvolání Václava Jílka. Věděli jsme každopádně, že v panu Kotalovi máme silnou osobnost, takže pro nás jiná alternativa ani neexistovala.
     
    Rosický o novém trenérovi: Už, když pan Kotal přicházel, jsme chtěli propojit A tým s B týmem. Byli jsme nadšeni z toho, že tak silná osobnost jako je pan Kotal povede Béčko. Už tehdy jsme však věděli, že v něm máme materiál i pro první tým.
     
    Kotal o Šmardovi a případných změnách: Byl jsem rád, že nám Slovácko vyšlo vstříc. S Míšou Šmardou jsem dlouhodobě spolupracoval a rád. Je spojkou mezi týmem a realizačním týmem. Zpětná vazba z mužstva je strašně důležitá. Rádi bychom výhledově realizační trenérský tým chtěli ještě doplnit.
     
    Rosický o Martinu Haškovi a jeho možném návratu do A týmu: Zde žádná změna není. Martin chce odejít, situace žádný vývoj nemá.
     
    Kotal o mladých hráčích: Vše se bude odvíjet od výkonnosti hráčů. Přeřadili jsme Adama Karabce, který by měl hrát za Béčko, ale bude záležet na výsledcích a výkonech. Ničemu se nebráním, ale klíčové pro nás je zarazit výsledkové propady. Ve vědomí hráčů určitě čtyři porážky jsou.
     
    Kotal o Martinovi Haškovi: Omlouvám se, ale podrobnosti rozchodu neznám. Respektuji, že odešel, ale o důvodech jsem se s ním nebavil. To jsme neřešili, šel s námi trénovat, ale nic dalšího se neřešilo.
     
    Kotal o svých domácích úkolech: Určitě musíte hráče posunout k tomu, aby se přizpůsobili moderním trendům a sami se zlepšovali. Dával jsem za příklad přechod Dortmundu do útoku po rohovém kopu. Hráči to vědí, ale je otázka, aby to dokázali realizovat.
     
    Rosický o případném doplnění kádru: Bavili jsme se o různých možnostech i s trenérem Kotalem, ale dohodli jsme se, že zůstaneme v tomto složení.
     
    Čupr o spolupráci s Kotalem: Každopádně věřím, že pan trenér bude úspěšný a spolupráce bude trvat co nejdéle. Žádný konkrétní termín stanovený není, ale po skončení sezony si vyhodnotíme, co a jak. Není to dočasný trenér. Je to trenér, kterého si vážíme a snad bude úspěšný.
     
    Kotal o ofenzivě: Prognózy sestavy už proběhly tiskem, ale změny budou. Chceme výrazně zrychlit přechodovou fázi, jaké budou efekty uvidíme v neděli.
     
    Kotal o přístupu hráčů: Důležité je postavení hráčů při určité herní situaci. Zde jsme pracovali na odstranění chyb. Chceme zaujímat lepší obranné postavení z hlediska bezpečnosti. Pořád by to ale mělo být bezpečné z hlediska defenzivy. Když si vezmu první gól, bylo tam vhazování na útočné polovině a z něj jsme dostali gól. Nemělo by se to opakovat. Když to hráčům ukážete, je to jen otázka toho, kdy se to ti hráči naučí. Nevím, z jakého důvodu hráli dva levonozí stopeři. Preferuji, aby vedle sebe hrál levák s pravákem i vzhledem k následným kombinacím.
     
    Kotal o cílech: Ty máme samozřejmě nejvyšší. Máme za sebou čtyři porážky a budeme se snažit z této situace hráče co nejdříve dostat. Máme pak Baník, Slavii a Plzeň. To bude pro tým nejlepší prověrka toho, jak tu změnu absorboval.
     
    Kotal pokračuje o sestavě: Kanga s Dočkalem mohou hrát spolu, ale spolu mohou hrát jakýkoliv dva hráči. V současné době je potřeba zapracovat především na obranné fázi, ale je to i o otázce zdravotního stavu. Dočkal začal po dlouhé době, u Kangy jsou zase problémy s defenzivou. Snad ale to jejich společné soužití zůstane.

    Radek Barkman

    bahis siteleri