Chelsea – Tottenham 2:1 (kon.) | Burnley – Bournemouth 3:0 (kon.) | Crystal Palace – Newcastle 1:0 (kon.)
Sheffield Utd. – Brighton 1:1 (kon.) | Southampton – Aston Villa 2:0 (kon.) | Leicester – Manchester City 0:1 (kon.)
konec
Burnley FC
3:0 (0:0)
AFC Bournemouth
Sobota 22.02.2020, 16:00 • Turf Moor, Burnley • Anglická Premier League • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (18:19:53)
     
    Statistiky zápasu:
    Střely na branku: 10 – 4
    Střely mimo: 2 – 4
    Držení míče: 42 % – 58 %
    Rohové kopy: 7 – 3
    Ofsajdy: 1 – 1
    Fauly: 9 – 9
    Žluté karty: 4 – 3.
     
    Burnley jenom potvrdilo výbornou formu. Z posledních pěti kol má čtyři výhry a jednu remízu a v tabulce Premier League se posunulo už na osmé místo se ztrátou tří bodů na pátý Tottenham. Bournemouth naopak podruhé v řadě prohrál a s větším počtem odehraných zápasů se drží jen dva body nad sestupovým pásmem.
     
    Je dobojováno! Na tento duel budou muset svěřenci Eddieho Howea rychle zapomenout. Na Turf Moor dokázali hned dvakrát skórovat, ale jejich radost byla v obou případech předčasná. Kingův gól na 1:0 neplatil kvůli ruce přihrávajícího Billinga a odpověď Harryho Wilsona na regulérní gól Matěje Vydry nemohla být uznána kvůli situaci na druhém konci hřiště, kde po centru McNeila zahrál rukou Adam Smith. To způsobilo penaltu pro domácí tým a tu s přehledem proměnil Jay Rodriguez. Od té chvíle už to byla hra kočky s myší a McNeil pár minut poté, co trefil tyč, ještě stihl upravit stav na konečných 3:0.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Čisté konto Nicka Popea v ohrožení nebylo. Junior Stanislas vystřelil z dvaceti metrů jen do předním stojícího Bena Meeho a rozhodčí už nenechali hosty rozehrát rohový kop.
     
    90+4
    V posledních vteřinách čtyřminutového nastavení si to Solanke štrádoval do pokutového území. Mee ho jasně podrazil a kromě toho, že dostal žlutou kartu, daroval hostům přímý kop.
     
    90+3
    Staceyho prudká přihrávka letěla před rozběhnutého Calluma Wilsona. Tomu ale nevyšel krok a z bezprostřední blízkosti vůbec netrefil branku.
     
    90+2
    Místní hlasatel oznámil, že se nejlepším hráčem zápasu stal Matěj Vydra. Dlouho opomíjený útočník vstřelil během dvou kol druhý vítězný gól.
     
    90+1
    Střídání v týmu Burnley FC: ze hřiště odchází Dwight McNeil, přichází Robbie Brady.
     
    90+1
    Střídání v týmu Burnley FC: ze hřiště odchází Jack Cork, přichází Josh Brownhill.
     
    90
    Nyní se dokonce zrodila na hřišti hromadná potyčka, za kterou dostává žlutou kartu Adam Smith. Právě jeho skluz na Tarkowského všechno odstartoval.
     
    89
    Jeffrey Hendrick na polovině hřiště zezadu zajel do Ryana Frasera a ani se nepokusil protestovat proti zasloužené žluté kartě.
    87. Dwight MCNEIL - 3:0
     
    87
    Burnley právě vstřelilo branku!
    Teď už třetímu domácímu gólu nezabránil Aaron Ramsdale ani branková konstrukce! Když už se zdálo, že se Bournemouth zabydlí na útočné polovině, tak přišla laciná ztráta aa nesmělý protiútok do otevřené obrany v podání DWIGHTA MCNEILA. Ten si navedl míč na levou nohu a tvrdou ranou z dvaceti metrů nedal mladému brankáři sebemenší šanci.
     
    85
    Lennon se rychlým krokem uvolnil na pravé straně, odkud přihrával směrem k Hendrickovi. Ten přibíhal vápna z druhé vlny, ale jeden z obránců ho k míči nepustil.
     
    84
    Hosty druhý inkasovaný gól naprosto zlomil. Směrem dopředu jsou bezzubí a zároveň vůbec nestíhají v zadních řadách. O vítězství Burnley už asi není pochyb.
     
    83
    Tak tohle asi nebyl nástup, který by si Aaron Lennon přál. Přiběhl totiž pozdě do souboje po pár vteřinách na hřišti viděl za svůj faul žlutou kartu.
     
    82
    Matěj Vydra má odpracováno a nyní sklízí naprosto zasloužený potlesk. Český útočník vsítil druhý gól ve druhém zápase a nyní přepustil místo Lennonovi.

    Michal Břuchanský

    Branky: 53. Vydra (McNeil), 61. Jay Rodriguez (pen.), 87. McNeil (Bardsley)

    Karty:   64. Bardsley (BLY), 83. Lennon (BLY), 89. Hendrick (BLY), 90+4. Mee (BLY) – 43. Francis (BTH), 90. A. Smith (BTH)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 10:4. Střely mimo: 2:4. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 9:9.
    Burnley FC: Pope – Bardsley, Tarkowski, Mee (C), Ch. Taylor – Hendrick, A. Westwood, Cork (90+1. Brownhill), McNeil (90+1. Brady) – Jay Rodriguez, Vydra (82. Lennon).
    Náhradníci: Hart – Brady, Brownhill, Gudmundsson, Lennon, K. Long, Pieters.

    AFC Bournemouth: Ramsdale – Stacey, Francis (C), S. Cook, A. Smith – Surman, Billing, Gosling (70. Fraser) – H. Wilson (74. Solanke), C. Wilson, J. King (70. Stanislas).
    Náhradníci: Boruc – L. Cook, Fraser, Rico, Simpson, Solanke, Stanislas.

    Rozhodčí: Dean – Cann, Scholes

    Diváci: 18 227
    thejrc.org