Chelsea – Tottenham 2:1 (kon.) | Burnley – Bournemouth 3:0 (kon.) | Crystal Palace – Newcastle 1:0 (kon.)
Sheffield Utd. – Brighton 1:1 (kon.) | Southampton – Aston Villa 2:0 (kon.) | Leicester – Manchester City 0:1 (kon.)
konec
Burnley FC
3:0 (0:0)
AFC Bournemouth
Sobota 22.02.2020, 16:00 • Turf Moor, Burnley • Anglická Premier League • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+4
    V posledních vteřinách čtyřminutového nastavení si to Solanke štrádoval do pokutového území. Mee ho jasně podrazil a kromě toho, že dostal žlutou kartu, daroval hostům přímý kop.
     
    90+1
    Střídání v týmu Burnley FC: ze hřiště odchází Dwight McNeil, přichází Robbie Brady.
     
    90+1
    Střídání v týmu Burnley FC: ze hřiště odchází Jack Cork, přichází Josh Brownhill.
     
    90
    Nyní se dokonce zrodila na hřišti hromadná potyčka, za kterou dostává žlutou kartu Adam Smith. Právě jeho skluz na Tarkowského všechno odstartoval.
     
    89
    Jeffrey Hendrick na polovině hřiště zezadu zajel do Ryana Frasera a ani se nepokusil protestovat proti zasloužené žluté kartě.
    87. Dwight MCNEIL - 3:0
     
    87
    Burnley právě vstřelilo branku!
    Teď už třetímu domácímu gólu nezabránil Aaron Ramsdale ani branková konstrukce! Když už se zdálo, že se Bournemouth zabydlí na útočné polovině, tak přišla laciná ztráta aa nesmělý protiútok do otevřené obrany v podání DWIGHTA MCNEILA. Ten si navedl míč na levou nohu a tvrdou ranou z dvaceti metrů nedal mladému brankáři sebemenší šanci.
     
    83
    Tak tohle asi nebyl nástup, který by si Aaron Lennon přál. Přiběhl totiž pozdě do souboje po pár vteřinách na hřišti viděl za svůj faul žlutou kartu.
     
    82
    Matěj Vydra má odpracováno a nyní sklízí naprosto zasloužený potlesk. Český útočník vsítil druhý gól ve druhém zápase a nyní přepustil místo Lennonovi.
    81. Dwight McNeil (BLY)
     
    81
    Málem to bylo už o tři góly! Dwight McNeil založil další útok Burnley, na jehož konci byla právě jeho dalekonosná střela, jež skončila na pravé tyči Ramsdaleovy brány.
     
    74
    Střídání v týmu AFC Bournemouth: ze hřiště odchází Harry Wilson, přichází Dominic Solanke.
     
    70
    Střídání v týmu AFC Bournemouth: ze hřiště odchází Dan Gosling, přichází Ryan Fraser.
     
    70
    Střídání v týmu AFC Bournemouth: ze hřiště odchází Joshua King, přichází Junior Stanislas.
     
    64
    Phil Bardsley u půlící čáry fauloval Kinga a vyfasoval za to napomenutí žlutou kartou. Za současného stavu ho však tížit nemusí.
    61. Jay RODRIGUEZ - 2:0
     
    61
    Burnley právě vstřelilo branku!
    Pár desítek vteřin po vyrovnání na 1:1 se paradoxně mění stav na 2:0! Míč si na penaltový bod postavil JAY RODRIGUEZ a s velkým přehledem zakončil ze svého pohledu do pravého horního rohu.
     
    59
    Tak to už je velká smůla pro hosty, kterým není neuznán ani druhý gól, protože těsně před rychlým protiútokem na opačném konci hřiště zahrál v pokutovém území rukou Adam Smith. To znamená, že se bude kopat penalta ve prospěch Burnley!
    58. Neuznaný gól Calluma Wilsona
     
    58
    Callum Wilson uprostřed hřiště jednoduše odešel Meeho a dostal se do přečíslení, které vyřešil přihrávkou doprava na svého jmenovce Harryho Ten svou šancí nepohrdl a z hranice malého vápna propasíroval míč skrz Popea.
    53. Matěj VYDRA - 1:0
     
    53
    Burnley právě vstřelilo branku!
    Domácí otevírají skóre! MATĚJ VYDRA dostal ze středového kruhu další z celé řády přihrávek do běhu. Ve vápně si zasekávačkou povodil Francise a tentokrát stihl vystřelit před rychle se přibližujícím brankářem Ramsdalem.
     
    43
    Vydra nedokázal vysunout Rodrigueze. Míč se k němu ale vrátil a Simon Francis jej zastavil jen za cenu žluté karty.
    41. Matěj Vydra (BLY)
     
    41
    Pope rozehrál na jednoho z obránců, jehož dlouhatánský nákop spadl přesně do běhu Matěje Vydry. Ramsdale ale vystartoval z branky a nenechal se přelobovat!
    24. Harry Wilson (BTH)
     
    24
    Hned vzápětí si hosté vypracovali další slibnou šanci. King skvěle odcentroval z levého kraje pokutového území, Harry Wilson si dobře naběhl k zadní tyči, ale pak trefil jen ruku rychle reagujícího Popea.
     
    23
    Tak nakonec se na ukazatel skóre mění dvě nuly! Kontrola u videa totiž zjistila, že balón se ke Kingovi dostal od ruky Philipa Billinga.
    21. Gól Kinga neplatil kvůli ruce Billinga
     
    21
    Bournemouth právě vstřelil branku!
    Hosté se na konci jednadvacáté minuty dostávají do vedení! Surmanův centr z levé strany byl v chumlu těl prodloužen směrem k zadní tyči a Joshua King pohotově uklidil míč z malého vápna do sítě.
    11. Matěj Vydra (BLY)
     
    11
    Dobrá šance pro Burnley! V hlavní roli byl Matěj Vydra, který na hrotu obešel dvojici stoperů, ale z exkluzivní pozice vystřelil jen doprostřed branky na dobře postaveného Ramsdalea.

    Michal Břuchanský

    Branky: 53. Vydra (McNeil), 61. Jay Rodriguez (pen.), 87. McNeil (Bardsley)

    Karty:   64. Bardsley (BLY), 83. Lennon (BLY), 89. Hendrick (BLY), 90+4. Mee (BLY) – 43. Francis (BTH), 90. A. Smith (BTH)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 10:4. Střely mimo: 2:4. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 9:9.
    Burnley FC: Pope – Bardsley, Tarkowski, Mee (C), Ch. Taylor – Hendrick, A. Westwood, Cork (90+1. Brownhill), McNeil (90+1. Brady) – Jay Rodriguez, Vydra (82. Lennon).
    Náhradníci: Hart – Brady, Brownhill, Gudmundsson, Lennon, K. Long, Pieters.

    AFC Bournemouth: Ramsdale – Stacey, Francis (C), S. Cook, A. Smith – Surman, Billing, Gosling (70. Fraser) – H. Wilson (74. Solanke), C. Wilson, J. King (70. Stanislas).
    Náhradníci: Boruc – L. Cook, Fraser, Rico, Simpson, Solanke, Stanislas.

    Rozhodčí: Dean – Cann, Scholes

    Diváci: 18 227
    thejrc.org