Celta Vigo – Leganés 1:0 (kon.) | Barcelona – Eibar 5:0 (kon.) | Real Sociedad – Valencia 3:0 (kon.)
Levante – Real Madrid 1:0 (kon.)
konec
Levante UD
1:0 (0:0)
Real Madrid
Sobota 22.02.2020, 21:00 • Estadio Ciudad de Valencia (Valencia) • Španělská LaLiga • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 3:8. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 15:10. (22:54:19)
     
    Čtyři nastavené minuty jsou minulostí a zápas končí. Levante na domácím stadionu vítězí nad Realem Madrid 1:0.

    Oba týmy vstoupily do zápasu s velkým nasazením. Sergio Ramos si neodpustil tvrdší faul ve středu pole a u celou situaci musel řešit žlutou kartou hlavní rozhodčí. Následně přišla na řadu první šance. Fernández nevyboxoval míč ideálně z vápno a daroval Casemirovi snadnou hlavičku, ale ta se do branky o něco nevešla. Těsně před koncem první půle ještě ohrozil domácího gólmana Modrić, jeho dělovka však skončila po zákroku mimo konstrukci.

    Po změně stran se tempo hry ještě o něco zvýšilo. Real měl o poznání více ze hry, ale Eden Hazard svou šanci v brejku nedokázal lépe zakončit. Deset minut před koncem poté ze zcela nevinné situace udeřili domácí. Vukčevićova nahrávka našla Josého Moralese, který z úhlu překvapil Courtoise. Real tak teprve podruhé odchází v letošním ročníku La Ligy poražen.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Real Madrid se snaží ještě v samém závěru alespoň srovnat krok. Útočná fáze však dne Bílému baletu vůbec nevychází. Carvajala obral o míč Bruno González, kterého poté hostující bek fauloval.
     
    90+2
    Kroosův centr od rohového praporku domácí opět snadno ubránili, navíc střídající Valverde musel zabrat do obrany, aby nenechal jít Leóna samotného na Courtoise.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Borja Mayoral, přichází Sergio León.
     
    89
    Střídající Valverde našel na pravé straně Kroose, poté byl u míče u Karim Banzema, ale ani jedna z hostujících hvězd se nedokázala prosadit ke střele.
     
    88
    A domácí nebyli daleko od druhého zásahu. Martínez si narazil s Melerem, který mohl sice pálit, ale už nepočítal s obranným skluzem Varana.
     
    87
    Borja Mayoral se dostal s míčem k rohovému praporu a ušetřil pro domácí několik cenných sekund. Navíc bude Levante pokračovat autovým vhazováním.
     
    86
    Defenzivu Levante drží Sergio Postigo. Vinícius totiž hledal zpětnou přihrávkou Benzemu, který už mohl posouvat míč do sítě, ale Postigo zasáhl na poslední chvíli skluzem.
     
    85
    Real se rozhodně v dnešním zápase nevzdává. Kroosův roh sice domácí dokázali odvrátit, ale jen k nohám Marcela, který poté mohl znovu rozehrát do kombinace.
     
    84
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Luka Modrić, přichází Federico Valverde.
     
    83
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází José Luis Morales, přichází Pablo Martínez.
     
    82
    Levante právě vstřelilo branku!
    Neskutečný gól! Už se zdálo, že je JOSÉ MORALES po dlouhém Vukčeviće mimo střelecký úhel. Domácí kapitán ale naprosto zaskočil Thibauta Courtoise, který si nepohlídal svou přední tyč a balon skončil pod břevnem v brance Realu.
     
    81
    Hostům po odvráceném rohovém kopu odskakuje balon od kopaček. Levante se tak snadno dostalo dále od své branky a může se opět nadechnout k útoku.
     
    80
    Ani střídající Vázquez nedokázal rozpohybovat útočnou část Realu. S Benzemou si sice vyměnil míč, ale poté přišla jen mizerná přihrávka k Marcelovi.
     
    78
    Po faulu na Carvajala se mohl Real dlouhým odkopem osvobodit z blízkosti svého vápna. Hosté se poté udrželi v kombinaci ve střední části trávníku.
     
    77
    Levante mělo k dispozici rozehrávku rohového kopu. Campaňa centroval do vápna madridského celku, kde se prosadil k hlavičce jen bránící Varane.

    Vít Schück

    Branky: 82. Morales (N. Vukčević)

    Karty:   38. Martí (LVN) – 12. Ramos (REA), 73. Casemiro (REA)


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 3:8. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 15:10.
    Levante UD: Aitor Fernández – Miramón, Postigo, Bruno González, Toňo – Morales (C) (83. Martínez), Campaña, N. Vukčević, E. Bardhi – Martí (70. Melero), B. Mayoral (90. S. León).
    Náhradníci: Koke – S. León, C. Clerc, Ó. Duarte, Martínez, Coke, Melero.

    Real Madrid: Courtois – Carvajal, Varane, Ramos (C), Marcelo – Modrić (84. Valverde), Casemiro, Kroos – Isco (75. L. Vázquez), Benzema, E. Hazard (69. Vinícius Júnior).
    Náhradníci: Aréola – Militao, James Rodríguez, Vinícius Júnior, L. Vázquez, Valverde, F. Mendy.

    Rozhodčí: Hernández – Naranjo, Alcoba
    thejrc.org